چالش‌ ها و نوآوری‌ های لایحه حمایت از بیماران روانی
وضعیت بهداشت روان کشور؛

چالش‌ ها و نوآوری‌ های لایحه حمایت از بیماران روانی

دکتر مهدی نصر اصفهانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مجری طرح تدوین پیش‌نویس قانون سلامت روان کشور، در پخش زنده (لایو) صفحه اینستاگرامی انجمن حقوق‌شناسی درمورد لایحه حمایت از بیماران روانی به بیان ضرورت‌ها و چالش های موجود پرداخت.
افزایش بیماری‌های روان‌تنی در دوران پساکرونا
مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران:

افزایش بیماری‌های روان‌تنی در دوران پساکرونا

مشاور رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره ایران می‌گوید: باتوجه به اینکه مردم در دوران کرونا استرس و اضطراب شدیدی را تجربه کردند و این استرس و اضطراب‌ها به صورت مزمن است، مردم در دوران پساکرونا نیز دچار استرس پس از سانحه خواهند شدکه می‌تواند موجب افزایش بیماری‌های سایکوسوماتیک (بیماری‌های روان‌تنی) شود.
هشدار در مورد شیوع اختلالات روانی در دوران
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران:

هشدار در مورد شیوع اختلالات روانی در دوران "پساکرونا"

در دوران کرونا آسیب‌هایی وجود دارد که در دوران پساکرونا باید به آن توجه کرد؛ برخی آسیب‌ها مانند افسردگی، غم زدگی، اختلال سوگ (مختص کسانی که است که یکی از اعضای خانواده شان را از دست داده‌اند) شیوع پیدا می‌کند. همچنین خشم، پرخاشگری و وسواس نیز از اختلالاتی است که اکنون با آن مواجه هستیم، اما در دوران پساکرونا به شدت افزایش می‌یابد.
مراقب اختلال روانی خطرناکی که با کرونا همراه است باشید
گاردین:

مراقب اختلال روانی خطرناکی که با کرونا همراه است باشید

بن اوکری، شاعر و نویسنده نیجریه‌ای تبار معتقد است وحشت از ابتلا به کرونا می‌تواند خطرناک‌تر از خود کرونا باشد تا حدی که تلقین به بیماری، افراد را به مرور در خطر ابتلای واقعی قرار می‌دهد. او در مقاله‌ای برای گاردین می‌نویسد: وحشت بدترین حالت را در ما به وجود می‌آورد. پس بیایید شجاعت و همبستگی خود را گسترش دهیم. بسیاری از دوستانی که با آن‌ها صحبت کردم گفتند که از مطالعه اطلاعات زیاد در مورد کرونا دچار حالاتی عجیب مثل درد در قفسه سینه، تنگی نفس و مشکلاتی مشابه شده اند. تفاوت زیادی بین وحشت و آگاهی وجود دارد. آگاهی کمک می‌کند احساس مسئولیت و تلاش برای حل مسئله داشته باشیم. درواقع آگاهی به نگرش منطقی برای رویارویی با مشکل کمک می‌کند.
قرنطینه و‌ پیامدهای روان‌شناختی آن
روان‌درمانگر تحلیلی؛

قرنطینه و‌ پیامدهای روان‌شناختی آن

هدی خطیبی، متخصص روان­پزشکی و روان‌درمانگر تحلیلی، در روزنامه شرق نوشت: «شیوع ابتلا به ویروس کرونا باعث تعطیلی مدارس، سینماها، بازارها و لغو هرگونه تجمع عمومی شده است. آن چه در حال وقوع است ایجاد فاصله اجتماعی به معنای تمامی اقدامات معطوف به توقف یا کاهش سرعت سرایت بیماری در میان مردم از طریق دورنگه‌داشتن آنها از یکدیگر است. در عین حال، تمامی این اقدامات حیاتی برای کنترل انتشار یک بیماری مرگبار، در تقابل و تعارض با گرایش غریزی ما برای ارتباط و با هم‌‌ بودن قرار می‌گیرد و از سویی، احساس فقدان کنترل، قرارداشتن در معرض تهدیدی نامرئی و قریب‌الوقوع، درماندگی و عدم قطعیت در ارتباط با اتفاقات آینده، می‌تواند باعث ایجاد تنش و فشار روانی قابل توجه در اکثریت افراد جامعه شود.
کرونا ویروس و راهکارهای کاهش اضطراب در افراد
هراس از کرونا؛

کرونا ویروس و راهکارهای کاهش اضطراب در افراد

یکی از مواردی که ویروس کرونا با خود ایجاد کرده است، افزایش میزان استرس و اضطراب در بین مردم است. استرس در افراد به بیماری و اضطراب ناشی از ابهامات نسبت به وضعیت این ویروس در آینده‌اشاره دارد.
آسیبهای روانی خانه نشینی کرونایی و ضرورت مقابله از آنها
یادداشت کامبیز نوروزی؛

آسیبهای روانی خانه نشینی کرونایی و ضرورت مقابله از آنها

معمولاً بحرانهای اجتماعی ، به دلیل ایجاد فشارهای روانی و عصبی بر روی مردم ، نتایج جرم زا دارند . در طول بحرانها یا پس از آنها رفتارهای نابهنجار یا حتی مجرمانه افزایش می یابند . این بحرانها در زمرۀ عوامل زمینه تولید اختلالهای روانی ، آسیب ها و جرائم محسوب می شوند.
نگرانی دائمی خانواده‌های بیماران اعصاب و روان
آنها نمی‌خواهند بمیرند؛

نگرانی دائمی خانواده‌های بیماران اعصاب و روان

«بعضی‌ها که می‌گویند می‌خواهیم زیاد عمر کنیم منظورشان این است دل‌شان می‌خواهد آرزوهای‌شان برآورده شود. مثلاً نوه‌هایشان را ببینند اما من می‌خواهم زیاد عمرکنم تا بتوانم از بچه‌ها مراقبت کنم. یکی‌شان 54 ساله است یکی هم 56 ساله. خیلی اوقات می‌گویم از توی گور هم چشمم دنبال شماست.»
تأثیر تصمیم‌ها و سیاست‌های کلان بر سلامت روانی و اجتماعی مردم
رئیس انجمن علمی روان‌درمانی:

تأثیر تصمیم‌ها و سیاست‌های کلان بر سلامت روانی و اجتماعی مردم

توکلی با اشاره به اینکه اعتماد اجتماعی به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل سرمایه اجتماعی شناخته می‌شود، گفت: تصمیم‌گیری‌های کلان سیاسی و اجتماعی و اقتصادی که می‌توانند موجب بروز، یا تشدید و تعمیق شکاف بین طبقات و گروه‌های مختلف اجتماعی باشد.
راه‌هایی برای غلبه بر شرایط پراسترس و بحرانی
مدیریت شرایط تنش زا؛

راه‌هایی برای غلبه بر شرایط پراسترس و بحرانی

استرس گاهی به دلیل انباشته شدن فشارهای کوچک به وجود می‌آید،گاهی قادر به مدیریت اوضاع نیستیم و فشار روی ما بسیار زیاد است، ممکن است در بحران باشیم .بر این اسای در خبر زیر اینفوگرافیک به چند راه برای غلبه بر شرایط پراسترس و بحرانی اشاره شده است.
۷