پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۰۵۳۲
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۵
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، از کشت انتظاری و پاییزه حبوبات دیم برای نخستین بار در استان خبر داد.

شعارسال: مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، از کشت انتظاری و پاییزه حبوبات دیم برای نخستین بار در استان خبر داد.

«حسین عامری» ، با اشاره به افزایش 30 درصدی عملکرد حبوبات در کشت انتظاری و پاییزه، اظهار کرد: ارتقای بهره‌وری و یا به عبارتی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه‌های تولید، از سیاست‌ها و اولویت‌های حوزه کشاورزی استان زنجان بشمار می‌رود و دستیابی به این مهم در حوزه تولید حبوبات، با توسعه کشت‌های «پاییزه» و کشت «انتظاری» امکان‌پذیر است.

این مسئول با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در استان زنجان، ادامه داد: عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت‌های بهاره و سنتی به‌علت کوتاه بودن دوره رشد، پائین بوده و بارندگی‌های پاییزه در این روش از دسترس خارج می‌شود. در کشت پاییزه نیز که به صورت عمده اوایل مهرماه تا اواسط آبان‌ماه انجام می‌شود، انتخاب رقم مناسب بسیار حایز اهمیت است.

وی تصریح کرد: در خصوص کشت نخود، کشت رقم «سارال» به کشاورزان توصیه می‌شود، چون از عملکرد مناسبی برخوردار است و دماهای زیر صفر تا منفی 18 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند. در کشت انتظاری یا خفته نیز که به صورت عمده از اواخر آبان تا اواخر آذر انجام می‌شود، اطلاع از شرایط آب و هوایی حایز اهمیت است؛ در واقع کشاورزان باید از پایین آمدن دما اطمینان حاصل کرده و مطمئن باشند که احتمال جوانه‌زدن گیاه وجود ندارد.

عامری خاطرنشان کرد: در کشت انتظاری، بذر حبوبات بلافاصله با مساعد شدن شرایط آب و هوایی و در نخستین فرصت کشت می‌شود، طوری که به محض آغاز بارش‌های اواخر زمستان و اوایل بهار، گیاه به تدریج جوانه زده و سر از خاک بیرون می‌آورد.

وی در خصوص کشت بهاره حبوبات تصریح کرد: هر سال اوایل بهار و به دلیل بارش‌های بهاره در مناطق مختلف استان زنجان، امکان وارد شدن به مزرعه وجود ندارد و این موضوع سبب می‌شود که عمده بارندگی‌ها از دسترس خارج شود. در حالی که استفاده حداکثری از بارندگی‌ها، مزیت بزرگی برای کشت انتظاری و پاییزه محسوب می‌شود.

عامری با بیان این‌که نتایج تحقیقات انجام‌ گرفته در مرکز تحقیقات در زمینه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان بسیار رضایت‌بخش بوده است، یادآور شد: «عادل»، «آزکان» و «بیله‌سوار» ارقام نخود و عدس در کشت انتظاری بشمار می‌رود و استفاده از آن‌ها به کشاورزان استان توصیه می‌شود. امسال نیز برای نخستین بار 400 هکتار از اراضی استان به کشت انتظاری و پائیزه نخود و عدس دیم اختصاص پیدا کرده است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 4 دی 1396، کدخبر: 96100401802، www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین