پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 18
کد خبر: ۱۰۸۸۶۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۵
دیروز معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از حذف آزمون ورودی پایه هفتم تیزهوشان خبر داد. رضوان حکیم‌زاده تأکید کرد: بر اساس تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش برگزاری آزمون‌های تستی در دوره ابتدایی، استفاده از کتب کمک آموزشی و ورود مؤسساتی که به این بهانه وارد مدارس ابتدایی می‌شدند همگی ممنوع شده است.

شعار سال: دیروز معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش از حذف آزمون ورودی پایه هفتم تیزهوشان خبر داد. رضوان حکیم‌زاده تأکید کرد: بر اساس تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش برگزاری آزمون‌های تستی در دوره ابتدایی، استفاده از کتب کمک آموزشی و ورود مؤسساتی که به این بهانه وارد مدارس ابتدایی می‌شدند همگی ممنوع شده است. همچنین دیگر آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان برگزار نمی‌شود. این درحالی است که برخی آموزشگاه های خاص که کلاس‌هایی را برای آزمون تیزهوشان برگزار می‌کردند با دادن پیامک‌هایی از خانواده‌ها خواستند که دانش‌آموزانشان را به آموزشگاه بفرستند. آنها در تماس‌هایی با خانواده‌ها اعلام کردند که این تصمیم آموزش و پرورش اجرایی نمی‌شود و با سرنوشت فرزندانشان بازی نکنند در این باره حکیم‌زاده به خانواده‌ها هشدار داد که فریب آموزشگاه‌ها را نخورند و حذف آزمون ورودی پایه هفتم در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شده است. او تأکید کرد: در طول این سال‌ها مافیای اقتصادی بزرگی در زمینه کلاس‌های کنکور و مدارس سمپاد به وجود آمده است که این مافیا اجازه حذف آزمون پایه هفتم را نمی‌داد؛آموزشگاه‌هایی که به دانش‌آموزان ابتدایی همچون کیسه پول نگاه می‌کنند و اجازه نمی‌دهند دانش‌آموزان کودکی کنند. با این حال با توجه به درخواست‌هایی که ما داشتیم کارگروهی را آقای وزیر مشخص کردند تا به این موضوع رسیدگی کند. ما اعلام کردیم کلاً این مدارس ظلم بسیاری در حق هفت میلیون دانش‌آموز می‌کنند و تشکیل این مدارس بر خلاف سند تحول بنیادین است. وزیر هم دستور دادند کارگروهی تشکیل شود تا راهکارهای این موضوع بررسی شود. کارگروه چندین بار تشکیل جلسه داد و در نهایت مطرح شد اگر قرار است آزمونی در مدارس خاص داشته باشیم در متوسطه دوم برگزار شود. نباید به خاطر 15 هزار دانش‌آموز سرنوشت 7 میلیون دانش‌آموز را تحت‌الشعاع قرار دهیم. این موضوع خانواده‌ها را درگیر کرده و در آخرهم سودش به جیب مؤسسات آزاد می‌رود.

به گفته وی در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان هرساله 250 هزار داوطلب شرکت می‌کنند که فقط 15 هزار دانش‌آموز پذیرش می‌شود یعنی از هر 17 دانش‌آموز شرکت‌کننده فقط یک نفر پذیرش می‌شود و همین موضوع آسیب بسیاری به دانش‌آموز می‌زند.

وی اظهار داشت : یکی از بزرگترین آسیب‌های روحی و روانی که این مدارس به بچه‌ها می‌زنند این است که در بدو ورود به مدرسه که دانش‌آموز 6ساله است مصاحبه‌ای از او می‌گیرند. کار دیگر این مدارس آن است دانش‌آموزانی را که از هرجهت مرفه هستند و می‌توانند شهریه بپردازند جذب می‌کنند. همچنین در مدارس خاص برنامه‌های آموزشی چند سال برای دانش‌آموزان اجرا می‌شود، وقتی دانش‌آموز مقطع ابتدایی را پشت سر گذاشت برای ورود به پایه بعدی دوباره آزمون برگزار می‌کنند. یک عده که نمرات لازم را به دست نمی‌آورند از مدرسه جدا می‌شوند و جایگزین آنها را به اسم جذب بین پایه و بین دوره از بین دانش‌آموزان دیگر می‌گیرند. برخی دانش‌آموزان افسرده و گوشه گیر می‌شوند. چرا که فکر می‌کنند استعداد لازم را برای ماندن در این مدارس نداشتند. در صورتی که این درست نیست و خلاف اصل پرورش است. حکیم‌زاده درباره جزئیات ممنوعیت برگزاری آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان در پایه هفتم گفت: از این جهت قرار شد تمامی عواملی که باعث می‌شوند تعلیم و تربیت در دوره ابتدایی تغییر جهت دهد و به یکسری آزمون‌های تستی تقلیل یابد و محورهای اساسی یاد شده از جمله مهارت آموزی، شاداب بودن و نشاط داشتن دانش‌آموزان به دست فراموشی سپرده شود را مورد توجه جدی قرار داده و بر آنها تمرکز کنیم.

وی تأکید کرد: بازگرداندن نشاط به دوران کودکی و محور قرار دادن تربیت ۷.۵ میلیون دانش‌آموز ابتدایی از مزایای خوب این مصوبه است و ما می‌خواهیم استرس را از کودکان دور کنیم. امروز می‌توانیم خوشحال باشیم یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین تصمیمات گرفته شده که می‌تواند مقدمات اجرایی شدن سند تحول را به شکل صددرصدی در دوره ابتدایی فراهم کند و جا دارد به معلمان ابتدایی، دانش‌آموزان و خانواده‌ها برای ایجاد چنین فرصت ارزشمندی تبریک بگوییم. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره نحوه ورود به مدارس سمپاد پس از اتخاذ این تصمیم گفت: تصمیم‌گیری درباره این مدارس بر عهده شورای عالی آموزش‌و‌پرورش است و با توجه به اینکه دیگر آزمونی برگزار نمی‌کنیم، دیگر ورودی به پایه هفتم در این مدارس نخواهیم داشت و دانش‌آموزان در آزمون دوره دوم شرکت می‌کنند لذا تمرکز برای شناسایی و جذب و دادن فرصت به این دانش‌آموزان منوط به زمانی می‌شود که سنشان بیشتر شده باشد. البته دانش‌آموزانی که هم‌اکنون در حال تحصیل در این مدارس هستند می‌توانند تا پایان دوره اول متوسطه درسشان را بخوانند.

حکیم‌زاده اظهار داشت: امیدواریم روی ابزارهای خوب در دوره دوم برای شناسایی استعدادها هم کار شود و بچه‌ها صرفاً بر اساس یکسری مهارت‌های ریاضی برچسب تیزهوش بودن یا نبودن نخورند. با حذف آزمون ورودی تربیت جانی دوباره در دوره ابتدایی می‌گیرد و فشاری که به خانواده‌ها وارد می‌شد، از بین می‌رود.اکنون آنها که در دوره اول پذیرش شدند درسشان را ادامه می‌دهند و وارد دوره دوم می‌شوند، اما برای سال تحصیلی آینده پذیرش جدید در دوره اول متوسطه نخواهیم داشت و برگزاری آزمون‌های تستی، استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی، برگزاری آزمون تیزهوشان در پایه هفتم که جریان تربیت را تحت‌الشعاع قرار می‌داد، حذف می‌شود.

برش

بطحایی: ترویج و تشویق کتاب‌های کمک‌آموزشی ممنوع شد

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در مورد طرح حذف امتحان تیزهوشان از پایه هفتم گفت: یکی از مشکلات ما در آموزش و پرورش آزمون‌های متعدد و استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی و جزوات مکمل در دوران ابتدایی است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این آزمون‌ها و کتاب‌ها صدمات جدی به دانش‌آموزان وارد می‌کند و فعالیت‌های تربیتی ما را بشدت تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. همه انرژی بچه‌ها به سمت آموزش حافظه محور می‌رود و بقیه دانش‌ها از جمله مهارت زندگی کردن به‌فراموشی سپرده می‌شود. وی افزود: بچه‌ها به‌دلیل نگرانی از این آزمون‌ها مهارت‌های زندگی را کنار گذاشتند. همنشینی با خانواده، رفتن به طبیعت و لذت بردن از آن را کنار گذاشته‌اند. وقتی تمام فکر و ذکر آنها امتحان می‌شود دیگر نمی‌توانند مهارت‌هایی را که برای زندگی آینده آنها مهم است فرا بگیرند. بطحایی با بیان اینکه با آمادگی و هماهنگی در حال حذف این آزمون‌ها هستیم تصریح کرد: آزمون پایه هفتم مدارس نمونه دولتی، خاص و استعدادهای درخشان لغو شده است. به عبارت دیگر بچه‌های ابتدایی مجبور نخواهند بود برای قبول شدن در آزمون استعداد درخشان از کلاس دوم خود را آماده شرکت در این آزمون کنند.

اجازه ترویج و تشویق استفاده از کتاب‌های کمک درسی و جزوات آموزشی از سوی مدارس و معلمان وجود ندارد و ممنوع است. مدارس اجازه ندارند به بهانه ضعیف بودن دانش‌آموز در یک درس او را مجبور به استفاده از کتاب‌های کمک درسی و حضور در کلاس‌های فوق برنامه کنند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازروزنامه ایران ، تاریخ انتشار ----------، کدمطلب:457071، www.iran-newspaper.com


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۱۸
0
0
بسمه تعالی
حذف مدارس سمپاد بدترین تصمیمی هست که میتونستن بگیرن البته به نظر من این تصمیم چند جنبه داره که در زیر به آن اشاره می کنم:
ا- عدم توجه به نخبه گان و تیز هوشان چون خود آقایان مدیران آموزشو پرورش و در راس آن وزیر محترم نخبه نیستن
2- سوق دادن افکار عمومی به حذف سمپاد و فرار از استیضاح که در این خصوص نمایندگان محترم باید یک بند هم به بندهای استیضاح اضافه نمایند.
3- عدم توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری. ایشان چه قدر به این مارس سمپاد تاکید داشته و دارند
4- پر کردن جیب خود و خانوادشون که همشون مدارس غیر انتفاعی دارند

اما مطمئن باشید با این کارها را به جایی نمیبری و مجلس محترم جدی به این بحث وارد می شود. چون این مدارس گامی در جهت توسعه عدالت اجتماعی است. اگه مدیران نالایق آموزش و پرورش فعلی لیاقت برگزاری این مدارس را ندارند چرا صورت مسئله را پاک میکنن. جایشان را به مدیران لایق و متعهد همچون شهید رجایی بدهند. حیف نیست در جایگاه شهید رجایی چنین مدیران بنشینند؟
فرهنگی
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۵
0
0
این تصمیم نه‌تنها کمکی به ایجاد نشاط و شادابی در مدارس نمی‌کند بلکه فضا را برای مدارس غیردولتی خاص و مطرح فراهم می‌کند و باعث می‌شود آنها برای سال تحصیلی جدید بسیاری از دانش‌آموزان نخبه و ممتاز را که وضعیت مالی مناسبی دارند، جذب کنند و بدین‌ترتیب دانش‌آموزان نخبه‌ای که توانایی مالی ندارند، استعدادشان در مدارس دولتی عادی هدر رود. مهندس فرزاد فرهیدی، فارغ‌التحصیل دوره دوم مدارس سمپاد در سال 70 و دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف و مدیرعامل یک شرکت نفت، گاز و پتروشیمی داخلی در این‌باره گفت: مسئولان آموزش و پرورش به جای هیاهوی رسانه‌ای توضیح دهند که پشتوانه فکری و نظری حذف این تصمیم چه بوده است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین