پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۱۰۳۸۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه هفت میلیون سیگاری بزرگسال بالای ۱۵ سال در کشور داریم، گفت:‌ همچنین ۱۰۰ هزار نفر سیگاری در سنین ۱۳ تا ۱۵ سال در کشور وجود دارد.

شعار سال: دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری گفت: از بازار ۱۰ هزار میلیاردی سیگار، ۵۰ درصدش سود است و به جیب افراد سودجو می‌رود. هزینه درمان مستقیم و غیرمستقیم عوارض ناشی از سیگار سالانه حدود ۸۰هزار میلیارد تومان است؛ درحالی که بودجه هدفمندی که برای طرح تحول نظام سلامت در نظر گرفته شد، مجموعاً چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود. وی با اشاره به برخی آمارها در حوزه مصرف سیگار و دخانیات گفت:‌ ۱۰ درصد از جامعه بالای ۱۸ سال ایران هر روز سیگار می‌کشند که از این میزان ۲۰ درصد در مردان و یک درصد در زنان است. همچنین ۱۴ درصد جمعیت بالغ ایرانی روزانه و غیر روزانه انواع دخانیات را مصرف می‌کنند که ۲۵ درصد آن در مردان و چهار درصدش در زنان است. شیوع مصرف سیگار در سن ۱۳ تا ۱۵ سالگی ۳.۴ درصد است که از این میزان ۴.۸ درصد در پسران و ۲.۱ درصد در دختران است.

سیگار عامل ۱۴ نوع سرطان
این مقام مسئول اظهار داشت: باید توجه کرد که دخانیات بزرگ‌ترین عامل قابل پیشگیری سرطان است؛ به طوری که هفت هزار ماده شیمیایی در دود سیگار وجود دارد که ۷۰ نوع آن قطعاً سرطان‌زا هستند. در عین حال باید توجه کرد که سالانه در دنیا هفت میلیون نفر به‌دلیل مصرف سیگار جان می‌بازند که از این تعداد ۹۰۰ هزار نفر در مواجه با دود سیگار قرار دارند. در ایران نیز شاهد مرگ سالانه ۵۵ هزار نفر به‌دلیل مصرف سیگار و دخانیات هستیم. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در ایران بیش از ۹۰ درصد موارد سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار است، ادامه داد: مصرف سیگار منجر به بروز ۱۴ نوع سرطان اعم از ریه، دهان و غیره می‌شود.

خسارت ۸۰هزار میلیارد تومانی سیگار به بهداشت و درمان
وی با بیان اینکه در ایران سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال خرج خرید سیگار می‌شود، گفت: این در حالی است که هزینه درمان مستقیم بیماری‌های مرتبط با دخانیات ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است و هزینه درمان غیر مستقیم در این حوزه که منجر به از دست رفتن سال‌های عمر می‌شود ۴۰ هزار میلیارد تومان است. بنابراین سالانه حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان به‌دلیل مصرف دخانیات خسارت می‌بینیم. در حالی که بودجه هدفمندی که برای طرح تحول نظام سلامت در نظر گرفته شد، مجموعاً چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود.
وی همچنین اظهار کرد:‌ درست است که با آموزش و پیشگیری می‌توانیم در کاهش مصرف سیگار نقش ایفا کنیم، اما این اقدامات اصلاً کافی نیست. مؤثرترین استراتژی برای کاهش مصرف سیگار خصوصاً در نوجوانان و جوانان و اقشار فقیر و متوسط جامعه آن است که قیمت سیگار را برای مصرف‌کنندگان گران کنیم. بنابر این بهترین راه کاهش مصرف سیگار افزایش مالیات بر سیگار است. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی نرخ مناسب مالیات برای کاهش مصرف سیگار ۷۵ درصد قیمت خرده فروشی است و باید این مالیات را صرف تحرک مردم، تغذیه آنان و بهداشت و درمان‌شان کنیم، اما در ایران مالیات بر سیگار تنها ۱۰ درصد قیمت خرده فروشی است. وی با بیان اینکه از بازار ۱۰ هزار میلیاردی سیگار، ۵۰ درصدش سود است و به جیب افراد سودجو می‌رود، گفت:‌ میزان اشتغال در این حوزه سه هزار نفر است و ما با منابع ناشی از مالیات بر سیگار می‌توانیم این سه هزار نفر را در صنایع مولدتر به کار بریم.

کلاهبرداری به اسم بیمار و بیمارستان
حریرچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به برخی تماس‌ها با مردم جهت مراجعه به مراکز درمانی، گفت:‌ اخیراً مواردی مشاهده شده که افرادی سراسیمه به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و می‌گویند با ما تماس گرفته شده که گفتند یکی از اقواممان تصادف کرده و برای ارائه خدمت به او باید به حساب بیمارستان پول بریزیم و شماره حسابی هم به افراد داده شده اما با بررسی‌های انجام شده مشخص شد که چنین چیزی وجود ندارد و این کار کلاهبرداری است و در همین جا اعلام می‌کنم به هیچ وجه و برای هیچ خدمتی هیچ دریافتی به غیر صندق بیمارستان که با صورت حساب رسمی و مهردار انجام می‌شود، نباید دریافت شود و هر نوع پرداختی غیر از این با هر ادعا در هر سطحی تخلف است و بنابر این از مردم می‌خواهیم در صورتی که با چنین موضوعی مواجه شدند آن را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

مطالبات پرداخت نشده بیمارستان‌ها از سوی بیمه‌ها
حریرچی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش گفت: بیمارستان‌های دولتی با حداقل قیمت؛ یعنی تعرفه دولتی کار می‌کنند، اما مطالبات آنها با تأخیرهای زیادی پرداخت می‌شود؛ به طوری که در سال ۹۳ حدود ۶۵ درصد، در سال ۹۴ حدود ۵۵ درصد و در سال۹۵ حدود ۴۷ درصد هزینه خدمات ارائه شده از سوی بیمارستان‌ها به آنها پرداخت شده بود. به عبارت دیگر در سال ۹۳ حدود ۳۵ درصد، در سال ۹۴ حدود ۴۵ درصد و در سال ۹۵ حدود ۵۳ درصد مطالبات پرداخت نشده و به سال بعد موکول شده است. وی افزود: بیش از ۶۵ الی ۶۷ درصد هزینه‌های خدمات ارائه شده در سال ۹۵ از سوی بیمه‌ها پرداخت نشد؛ به همین دلیل معضل تأخیر بلند مدت در پرداخت مطالبات ایجاد شد.
وی با بیان اینکه در بیمارستان‌های دولتی برای روستاییان پنج درصد هزینه و برای شهرنشینان ۱۰ درصد هزینه را دریافت می‌کنیم، گفت: البته برخی از هزینه‌ها از جمله تخت - روز‌ آی سی‌یو ممکن است به دو تا سه میلیون هم برسد که بیمار فقط پنج درصد آن را پرداخت می‌کند. هرچند گاهی پرداخت همین مقدار هم دشوار است. به همین دلیل مددکاری‌های بیمارستان‌ها می‌توانند در این زمینه به مردم کمک کنند، اما گاهی در ارائه کمک به برخی افراد مانند اتباع خارجی که برخی خدمات خاص را دریافت می‌کنند، معذوریم. به‌عنوان مثال یک نوزاد خارجی یک ماه در بیمارستان بستری می‌شود و هزینه ارائه خدمت به او ۵۰ تا ۶۰ میلیون می‌شود. به‌عنوان مثال گاهی افراد بستری شده مشکل شناسنامه دارند یا سرپرست قانونی نداشته یا نوزادی معتاد است که مشکل شناسنامه هم دارد. در این موارد گاهی می‌بینیم که اخباری مانند گروگانگیری در بیمارستان مطرح می‌شود. بنابراین اگر این موارد منعکس شد، هم رسانه‌ها و هم خیرین موضوع را با وزارت بهداشت چک کنند تا اقدامات لازم انجام شود.
حریرچی در پاسخ به سؤال دیگری درباره پرداخت مطالبات تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت گفت: هفته گذشته جلسه مشترکی میان مدیران وزارت رفاه و مدیران وزارت بهداشت برگزار شد که جلسه خوبی بود. از طرفی قرار است دولت در این هفته پنج هزار میلیارد اوراق در اختیار سازمان تأمین اجتماعی قرار دهد تا آنها هم قسمتی از مطالبات وزارت بهداشت را نقداً پرداخت کنند. همچنین در بودجه سال آینده قرار شده تا 50 هزار میلیارد از مطالبات تأمین اجتماعی به طرق مختلف پرداخت شود و امیدواریم با این پرداخت تأمین اجتماعی مطالباتش را به حوزه بهداشت و درمان پرداخت کند. وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره خروج قهوه‌خانه‌ها از شمول اماکن عمومی گفت: در این زمینه مذاکراتی با نمایندگان مجلس داشته‌ایم. به هر حال نظرات کارشناسی وزارت بهداشت مشخص است و ما درباره مصرف سیگار و دخانیات باید به سمت کاهش قابل توجهی برویم. درعین حال باید به مصوبات قبلی وفادار بمانیم. وی افزود:‌ در بسیاری از موارد می‌بینیم که قهوه خانه‌ها اصلاً مجوز ندارند. همچنین تعدادی از رستوران‌ها به صورت غیر قانونی قلیان عرضه می‌کنند. به هر حال باید منافع جمعیت 80 میلیونی کشور را در نظر بگیریم. در کشورهای اروپای غربی، امریکا و ژاپن کارخانه‌های تولید سیگار کاهش قابل توجهی یافته‌اند؛ در حالی که در کشورهای در حال توسعه این کارخانه‌ها شدیداً رو به افزایش هستند. بنابراین باید با عزمی ملی این مشکل را برطرف کنیم.

نیم نگاه
۱۰ درصد از جامعه بالای ۱۸ سال ایران هر روز سیگار می‌کشند که از این میزان ۲۰ درصد در مردان و یک درصد در زنان است. همچنین ۱۴ درصد جمعیت بالغ ایرانی روزانه و غیر روزانه انواع دخانیات را مصرف می‌کنند که ۲۵ درصد آن در مردان و چهار درصدش در زنان است. شیوع مصرف سیگار در سن ۱۳ تا ۱۵ سالگی ۳.۴ درصد است که از این میزان ۴.۸ درصد در پسران و ۲.۱ درصد در دختران است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه ایران، تاریخ -، کد مطلب: 457771


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۵
0
0
تازه اماری که خود کشور منتشر میکنه این تعداده در واقعیت خیلی خیلی بیشتر میتونه باشه1 امیدوارم برای اوضاع فرهنگی جامعه یه فکری بشه
ا.ف75
ناشناس
United Kingdom
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
0
0
این آمار یعنی فاجعه ، یعنی باید درباره بسیاری از فرهنگسازی ها در مدارس کشور بازنگری هایی انجام بدیم
ا.ح75
ناشناس
United States
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۷
0
0
حتی اگه درست باشهیکبار بهش فکر.کنیم که ما 300 هزار نفر داریم بین 13 تا 15 سال که سیگار میکشند یعنی 300 هزار نفر که تا بیست سالکی عمر سالم خود را تمام میکنند
س.د۷۶
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین