پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۳۹۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۵
مدیر پایگاه ثبت جهانی میدان نقش جهان از راه اندازی موزه جهان اسلام در طبقه دوم میدان امام خمینی (ره) تا پایان سال 97 خبر داد، این در حالی است که کارشناسان و قشر دانشگاهی از استحکام سازه‌ای میدان ابراز نگرانی کرده اند.
شعار سال: مدیر پایگاه ثبت جهانی میدان نقش جهان از راه اندازی موزه جهان اسلام در طبقه دوم میدان امام خمینی (ره) تا پایان سال 97 خبر داد، این در حالی است که کارشناسان و قشر دانشگاهی از استحکام سازه‌ای میدان ابراز نگرانی کرده اند.

فریبا خطابخش- مدیر پایگاه ثبت جهانی میدان نقش جهان، اظهار کرد: طرح بازسازی طبقه دوم میدان نقش جهان، سال 1376 توسط مرحوم شیرازی برای راه اندازی موزه جهان اسلام مطرح شد. در حال حاضر تمامی بخش‌های طبقه دوم به جز ضلع شمالی بازسازی و طبقه زیرین آن نیز استحکام بخشی شده است، اما برای اکثر بخش‌های طبقه دوم ورودی و خروجی مشخصی تعریف نشده است.

وی ادامه داد: از مسجد شیخ لطف الله تا مسجد امام ورودی و خروجی مورد نیاز ساخته شده است و بخش اول موزه در این قسمت کار خود را تا پایان سال آینده آغاز می‌کند. برای این موزه به طور کلی 44 غرفه در نظر گرفته شده است، اما تا به حال برای تامین مبلمان و اشیا داخل موزه اقدامی صورت نگرفته است.

سوال اینجا است که در صورت قرارگیری اشیا، مبلمان و جمعیت داخل موزه، در این متراژ بالا، آیا سازه نقش جهان در سراسر میدان تحمل استقرار موزه و متعلقات آن را دارد. یا پس از گذشت اندک زمانی به میدان آسیب وارد می‌شود، و منجر به خروج آن از ثبت جهانی خواهد شد؟

محمود شکوهی- عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان، در خصوص راه اندازی موزه در طبقه دوم میدان نقش جهان معتقد است: در مورد اختصاص کاربری به میدان نقش جهان باید دقیق و واقع بینانه عمل شود. در غیر این صورت اصالت میدان از بین خواهد رفت. وی انجام مطالعات دقیق در تمامی ابعاد کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را قبل از تصمیم گیری نهایی و تصویب طرح برای این پروژه را ضروری دانست.

شکوهی معتقد است استقرار کاربری‌ها در میدان نقش جهان نباید سرتاسر میدان را در برگیرد، بلکه  در قسمت های خاصی از میدان  پتانسیل ورود کاربری‌هایی نظیر کافی شاپ و رستوران های سنتی و خدمات گردشگری ارائه شود که این موضوع باعث جذب گردشگر و رونق اقتصادی بیشتر میدان نقش جهان خواهد شد.

از سویی دیگر مدیر پایگاه ثبت جهانی نقش جهان با اشاره به اینکه پوسته باقی مانده از قبل بازسازی و احیا شده است، گفت: از ابتدا این طرح برای موزه در نظر گرفته شده بود، و غیر از موزه کاربری دیگری نمی‌توانیم برای طبقه دوم میدان در نظر بگیریم زیرا تاسیسات ابتدایی و خدمات لازم برای سایر کاربری ها در آن وجود ندارد.

اما عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان تاکید دارد که اصفهان نیازمند موزه جهان اسلام است، اما طبقه دوم میدان نقش جهان مکان مناسبی برای این کار نیست. به دلیل اینکه میدان نقش جهان، نمودی از یک موزه‌ پویای انسانی، فرهنگی و اقتصادی است. این موزه ارزش افزوده‌ای برای میدان ندارد. با وجود اینکه این سازه از میدان قابل رویت نیست اما یک توده ساختمانی به پوسته باقی مانده از قبل اضافه شده است و این کار اصالت میدان را از بین خواهد برد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 4 اردیبهشت 1397، کدخبر: 97020402182 ، www.isna.ir
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
0
0
این میدان دارد روز به روز بر جهانی شدنش و محبوب شدن آن افزوده میشود ؛ یکی از افتخارات ایران و ایرانی است
ا.ح75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۱۲
0
0
متاسفانه نقش جهان اونطور که باید در جهان معرفی نشده
ا.ف75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین