پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۷۰۳۱
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۱:۵۶
مدیر پژوهشگاه رویان گفت: استرس یکی از عوامل ابتلا به بیماری ویتیلیگو است و افراد می‌توانند با کاهش استرس از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.

شعارسال: ایران برای نخستین بار با بهره گیری از سلول‌درمانی موفق به بهبود و درمان بیماران ویتیلیگو یا لک و پیسی شد؛این اقدام طی تحقیقاتی در پژوهشگاه رویان محقق شد و موفقیت چشمگیری برای کشورمان دردرمان بیماری لک و پیسی رقم خورد.

برخی مراکز با استفاده از اشعه لیزری اقدام به درمان بیماری لک و پیسی می‌کنند که این روش درمان پس از مدتی قابل بازگشت است و این اشعه در آینده بیماری‌های دیگری برای فرد به وجود می‌آورد.

در روش سلول درمانی که در پژوهشگاه رویان قابل انجام است، در ناحیه‌ آسیب دیده پوست، سلول بنیادی گذاشته می‌شود که این سلول آسیب را رفع می‌کند؛ ازسلول درمانی در درمان جای زخم با استفاده از خود سلول یا ترشحات سلولی استفاده می‌شود.

لیلا عطایی مدیر پژوهشگاه رویان در خصوص بهبود و درمان بیماری لک و پیسی با استفاده از روش سلول درمانی گفت وگو کرد.

عطایی در خصوص بیماری لک و پیس یا ویتیلیگو (Vitiligo ) و راه درمان آن، اظهار کرد: در سلول درمانی توجه به بیمار در خط اول درمان است؛ ما در ابتدا بررسی می‌کنیم که روش‌های درمانی که بیمار قبلا انجام داده است تا چند درصد در درمان بیماری مفید بوده است.

عطایی با اشاره به اینکه با استفاده از سلول درمانی می‌توان جای زخم را بهبود بخشید، عنوان کرد: در درمان جای زخمی که سطح وسیعی از بافت بدن را از بین برده است، می‌توان با سلول درمانی مداخله کرد؛ در این شیوه سلول‌های بدن فرد که در پانسمان بیولوژیک وجود دارد، روی زخم گذاشته می‌شود، این پانسمان به مرور جذب بدن می‌شود و جای زخم را ترمیم می‌کند.

مدیر پژوهشگاه رویان درباره بیماری لک و پیس یا ویتیلیگو، بیان کرد: ویتیلیگو بیماری مزمنی است که در آن رنگدانه های پوست از بین می رود، بیماری نسبتا شایعی در جوامع است؛ این بیماری با ایجاد شدن لک‌های روشن تر از پوست در سنین مختلف پوست افراد را در برمی‌گیرد، رنگدانه یا ملانین عاملتیرگی پوست استو توسط سلولی به نام ملانوسیت تولید می‌شود.

استرس یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد ابتلا به بیماری لک و پیس است

این متخصص پوست با اشاره به اینکه تئوری های مختلفی در ایجاد بیماری لک و پیس مطرح است، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل ایجاد این بیماریاسترسزیاد است؛ افرادی که به دلایل شغلی و تحصیلی استرس زیادی دارند در معرض ابتلا به این بیماری هستند و برای جلوگیری از شیوع آن باید استرس خود را کم کنند.

عطایی با بیان اینکه تحریک سیستم ایمنی یکی از دلایل ایجاد بیماری ویتیلیگو است، عنوان کرد: گاهی این بیماری تحریک سیستم ایمنی را به دنبال دارد؛ زمانی که سیستم ایمنی دچار خطا می شود، به سلول خودی حمله می کند، سلول رنگدانه را هدف قرار می دهد و باعث می شود که دیگر رنگدانه در سلول تولید نشود.

وی ادامه داد: تئوری دیگری که می‌توان در ایجاد بیماری ویتیلیگو مطرح کرد مواد اکسیدان است؛ این مواد می توانند در جریان آسیب ایمنی‌های بدنی یا روندهای شیمیایی در بدن رخ دهد، در این جریان سلول‌های رنگدانه از بین می‌رود و پوست دچار این عارضه می‌شود.

افراد مراقب تماس با مواد شیمیایی باشند و حتما حین کار از لوازم ایمنی استفاده کنند

مدیر پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه تماس با بعضی مواد شیمیایی باعث از بین رفتن رنگدانه در پوست می‌شود، بیان کرد: افرادی که در صنایع شیمیایی مشغول به کار هستند بیشتر در معرض بیماری لک و پیسی هستند؛ بعضی از مواد شیمیایی در برخی کارخانه‌ها مانند صنایع لاستیک سازی باعث می‌شود فرد پس از مدتی تماس با مواد اولیه به این بیماری مبتلا شود و رنگ دانه‌های پوستی خود را از دست می‌دهد.

عطایی با تاکید بر اینکه وراثت یکی از عواملی است که در ایجاد این بیماری موثر است، عنوان کرد: می‌توان گفت از بین 4 نفر مبتلا به ویتیگو یک نفر به طور ارثی به این بیماری دچار می‌شود؛ اغلب افرادی که استرس دارند در معرض مبتلا به این بیماری هستند.

وی با بیان اینکه طبق آمار افرادی دچار استرس بیشترین مراجعه را به مرکز رویان دارند، گفت: افرادی که به دلایل کاری، تحصیلی، بیکاری و ازدواج دچار استرس هستند، بیشتر در معرض این بیماری هستند.

این متخصص پوست و مو در خصوصراه‌های درمانی بیماری ویتیلیگودر مرکز رویان، افزود: یکی از کارها این است که روند این ایمنی را متوقف کنیم؛ در برخی از افراد با استفاده از پماد و داروهای خوراکی که با هدف آرام کردم سیستم ایمنی تجویز می‌شود سعی در خاموش کردن این بیماری داریم.

عطایی با بیان اینکه یکی از روش های درمانی، استفاده از نور درمانی موضعی است، گفت: در این روش از جدیدترین تجهیزات نوری و لیزری استفاده می‌شود؛ لامپ‌های تخصصی، لیزر اگزایمراز تجهیزات درمانی این بیماری هستند، تمام این روش‌ها برای توقف و یا کاهش سیر این بیماری است.

مدیر پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه سلول درمانی در بهبود این بیماری موثر است، مطرح کرد: سلول درمانی زمانی کاربرد دارد که بیماری خاموش باشد؛ برای این کار، سلول های رنگدانه ساز از قسمت‌های دیگر بدن برداشته، در اتاق‌های تمیز و فرآوری سلول کراتینوزیت و ملانوسیت جداسازی می‌شود و به صورت محلول قابل انتقال به بیمار در می‌آید.

وی با اشاره به اینکه سلول ملانوسیت را با روش‌های مختلفی به بیمار انتقال می‌دهیم، ادامه داد: روش های قابل انتقال شامل تزریق، مالیدن این سلول روی پوست بیمار است؛ سعی می‌کنیم با این روش ها سلول را در جای خود قرار دهیم و تلاش کنیم تا جذب بدن شود و به پوست پیوند بخورد.

در درمان بیماری ویتیلیگو لحظه ای درنگ نکنید و اقدام به درمان کنید

این متخصص پوست با تاکید بر اینکه زمان در انتقال پیوند بسیار اهمیت دارد، گفت: زمانی می‌توان این سلول را به بیمار انتقال داد که بیماری در حالت خاموش باشد؛ چون این سلول از بدن برداشته شده، اگر بیماری در حالت خاموش نباشد بدن در برابر این سلول عکس العملی نشان نمی دهد و در بهبودی بیمار اتفاقی رخ نمی دهد.

عطایی با اشاره به اینکه برای درمان به روش سلول درمانی باید بیماری یک سال در بدن فرد به حالت خاموش باشد، خاطر نشان کرد: پزشک باید حداقل یک سال بیمار را تحت نظر قرار دهد تا از خاموش بودن بیماری اطمینان حاصل کند؛ بعد از اطمینان، پزشک درمان را شروع و سعی در رنگدانه سازی پوست می‌کند.

وی اظهار کرد: پزشک، بیمار را برای یک سال با درما‌ن های خوراکی، پمادهای موضعی و نوردرمانی تحت نظر قرار می ‌دهد که این کار به خانه گزینی سلول ها کمک می‌کند؛ این سلول‌ها، بافت را خانه در نظر می‌گیرند و شروع به ترمیم می‌کنند.

مدیر پژوهشگاه رویان با تاکید بر اینکه این بیماری مسری نیست، افزود: این بیماری درمان ریشه کنی ندارد و نمی توان مانع از پیشرفت بیماری شد؛ اما با روش‌های ذکر شده می‌توان به بیمار کمک کرد تا نواحی که در دید است و باعث آزار وی می‌شود را بهبود بخشید.

این متخصص پوست در خصوص دغدغه‌های افراد مبتلا به بیماری ویتیلیگو، مطرح کرد: این بیماری از نوع خارش نیست و حساسیت زا نمی‌شود؛ تنها دغدغه در این بیماران فشارهای روحی است که اعتماد به نفس افراد را کم می‌کند و موقعیت اجتماعی، کاری و ازدواج او را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بیمار را به سمت افسردگی سوق می دهد.

وی با تاکید بر اینکه بیماران ویتیلیگو حتما در طول درمان خود به مشاور نیاز دارند، یاد آور شد: افراد در کنار اقدامات طبی، احتیاج به مشاوره روان پزشکی دارند و باید کاری کنند که استرس روزمره خود را تخلیه کنند تا بتوان نتیجه بهتری در درمان این بیماری داشت.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت تحلیلی – خبری دانا، تاریخ انتشار: 20 اردیبهشت 1397، کدخبر: 1361308، www.dana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین