پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۳۰۸۷۰
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷
اختلاف آمار در باره مصرف سرانه برنج میان وزارت صنعت، معدن و تجارت با جهاد کشاورزی سالانه به حدود ۵۰۰ هزار تن واردات مازاد می‌رسد؛ اختلافی که بر اساس قیمت رسمی اعلامی ۵۰۰ میلیون دلار برای کشور هزینه دارد. این میزان حیف و میل ارزی ناشی از یک اختلاف آماری جدا از هزینه‌هایی است که واردات مازاد بر تولید داخلی تحمیل می‌کند.وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان سرانه مصرف برنج برای هر ایرانی را بین ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم محاسبه می‌کند؛ در حالی که بر اساس برآورد جهاد کشاورزی، میانگین مصرف سرانه این محصول راهبردی تنها ۳۶ کیلوگرم است.

شعار سال: اختلاف آمار در باره مصرف سرانه برنج میان وزارت صنعت، معدن و تجارت با جهاد کشاورزی سالانه به حدود ۵۰۰ هزار تن واردات مازاد می‌رسد؛ اختلافی که بر اساس قیمت رسمی اعلامی ۵۰۰ میلیون دلار برای کشور هزینه دارد. این میزان حیف و میل ارزی ناشی از یک اختلاف آماری جدا از هزینه‌هایی است که واردات مازاد بر تولید داخلی تحمیل می‌کند.وزارت صنعت، معدن و تجارت میزان سرانه مصرف برنج برای هر ایرانی را بین ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم محاسبه می‌کند؛ در حالی که بر اساس برآورد جهاد کشاورزی، میانگین مصرف سرانه این محصول راهبردی تنها ۳۶ کیلوگرم است.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، جمعیت کنونی کشور ۸۰ میلیون نفر است. مصرف برنج این تعداد جمعیت بر اساس سرانه ۴۲ کیلوگرم وزارت صنعت سالانه سه میلیون و ۳۶۰ هزار تن و با مقیاس وزارت جهاد کشاورزی ۲ میلیون و ۸۸۰ هزار تن محاسبه می‌شود. اختلاف این دو رقم ۴۸۰هزار تن است. بر پایه آمارهای وزارت جهاد کشاورزی، سالانه حدود ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج سفید در کشور تولید می‌شود که عمده آن در استان‌های گیلان و مازندران به دست می‌آید که حدود ۴۸۰ هزار هکتار شالیزار دارند.بنابراین اگر بر اساس سرانه مصرف ۴۲ کیلو گرمی وزارت صنعت محاسبه کنیم باید سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد شود و بر اساس رقم سرانه مصرف ۳۶ کیلو گرمی وزارت جهاد کشاورزی هم نیاز کشور واردات کمتر از ۷۰۰ هزار تن است. اختلاف این دو رقم هم به ۵۰۰ هزار تن می‌رسد.چنانچه هر تن برنج وارداتی را با نرخ یک هزار دلار محاسبه کنیم، نیازمند تامین دست‌کم ۵۰۰ میلیون دلار ارز یارانه‌ای خواهیم بود. با توجه به اینکه وارد‌کنندگان این روزها سنگ نرخ یک هزار و ۲۰۰ دلار را برای واردات هر تن برنج به سینه می‌زنند، میزان ارز یارانه‌ای مورد نیاز به ۶۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد ، تاریخ انتشار 5 خرداد 97، کدمطلب:۳۳۹۲۸۹۳، www.donya-e-eqtesad.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین