پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۱۳۴۲۶۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۲
جلسه چهار ساعته کارگروه کاغذ کشور برای مهار بحران در بازار این کالای استراتژیک حوزه چاپ و نشر با موافقت بانک مرکزی برای تخصیص ارز ۳۸۰۰ تومانی برای واردات کاغذهای چاپ و تحریر، پایان یافت. به دنبال بالا گرفتن بحران در زمینه عرضه کاغذ چاپ و تحریر و همچنین افزایش کم‌سابقه قیمت برخی از انواع کاغذ و مقوا در بازار، کارگروه کاغذ کشور جلسه‌ای اضطراری تشکیل داد.

شعار سال: این نشست در واقع پنجمین جلسه بررسی وضعیت تامین و عرضه انواع کاغذ بود که به پیشنهاد کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌صورت فوق‌العاده و با حضور تمامی اعضای این کارگروه (به‌جز نماینده معرفی شده از مجلس شورای اسلامی) در محل معاونت امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شد. در این نشست همایون امیرزاده مسوول کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن مثبت ارزیابی کردن این جلسه گفت: مهم‌ترین دستاورد این جلسه این بود که بر اساس اعلام رسمی نماینده بانک مرکزی از این پس کاغذ چاپ و تحریر بدون واسطه مشمول دریافت ارز ۳۸۰۰ تومانی خواهد بود و دیگر واردکنندگان کاغذ هیچ الزامی به پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی ندارند. وی در عین حال اجرای این تصمیم را منوط به وجود سه شرط اساسی دانست و افزود: اول اینکه کاغذ مورد نظر باید در فهرست تعرفه‌های مصوب باشد، دوم اینکه دارای کد بخشنامه‌ای قید شده در سامانه آماری بانک مرکزی باشد و سوم اینکه سامانه جامع تجارت به‌عنوان متولی تایید نهایی با واردات آن کاغذ موافقت داشته باشد. به گفته این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر این اساس تمامی کاغذهای مربوط به حوزه چاپ و نشر شامل کاغذهای چاپ و تحریر، کاغذهای گلاسه و همچنین کاغذهای بالکی (مکانیکال حجیم شده مورد مصرف در حوزه نشر) می‌توانند در صورت بهره‌مندی از شرایط اعلام شده، از ارز مصوب برای واردات استفاده کنند. امیرزاده گفت: به این ترتیب و با توجه به اینکه دیگر نیازی به پرداخت مابه‌التفاوت ارز تخصیص یافته (مابه‌التفاوت نرخ ۴۲۰۰ تومان تا ۳۸۰۰ تومان) وجود ندارد، هم فرآیندهای بانکی مربوطه با سهولت بیشتری انجام خواهد گرفت و هم با این اقدام، به زودی شاهد تثبیت و کاهش قیمت کاغذ در بازار خواهیم بود. مسوول کارگروه کاغذ همچنین تاکید کرد: همچنین مقرر شد که تخصیص ارز مذکور که قبلا بعد از ترخیص کاغذها صورت می‌گرفت، از این پس در زمان خرید محموله‌های کاغذ انجام شود. وی درباره سرنوشت محموله‌های کاغذ که پیش‌تر خریداری شده‌اند اما به دلیل عدم تخصیص ارز مورد نیاز از طرف بانک مرکزی، در گمرکات کشور مانده‌اند و ترخیص نشده‌اند، گفت: مقرر شد تمامی کاغذهایی که بعد از اول اردیبهشت سال جاری به گمرکات کشور انتقال یافته‌اند، مشمول ارز حمایتی مورد اشاره (۳۸۰۰ تومانی) بانک مرکزی شوند. در مورد کاغذهایی هم که قبل از این تاریخ وارد گمرکات کشور شده‌اند، مقرر شد از طریق وزارت اقتصاد و امور دارایی تمهیداتی اندیشیده شود تا مشمول ارز حمایتی مذکور شوند. امیرزاده گفت: موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد، رایزنی درخصوص کاهش قیمت کاغذ بود که بنا شد جلسه‌ای با واردکنندگان کاغذ چاپ و تحریر و با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود که در این زمینه واردکنندگان کاغذ هم ضمن استقبال از این پیشنهاد، قول مساعد برای همکاری در این زمینه را دادند.

تولید ۵ هزار تن کاغذ روزنامه کلید خورد

از سوی دیگر، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی نیز از راه‌اندازی خط تولید کاغذ روزنامه در شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران خبر داد. به گزارش معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمدرضا دربندی، مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی با اعلام این خبر توضیح داد: با پیگیری‌های معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دستور ویژه رئیس دفتر رئیس‌جمهوری و همراهی مدیرعامل بانک ملی ایران، خط تولید کاغذ روزنامه شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران با ظرفیت پنج هزار تن راه‌اندازی شد. وی با بیان اینکه هدف از رایزنی برای راه‌اندازی خط تولید کاغذ روزنامه، کنترل قیمت کاغذ روزنامه‌ای و تنظیم بازار فعلی کاغذ است، گفت: طی نامه‌ای از سوی مدیرکل پیگیری‌های ویژه دفتر رئیس‌جمهوری، شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران آمادگی خود را برای انعقاد قرارداد به منظور تولید اولیه پنج هزار تن کاغذ روزنامه اعلام کرد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، تاریخ انتشار 22 خرداد 97، شماره: 3399308


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۵
0
0
خوب این خیلی خوبه اما قیمت کتاب با همین ارز هم همچنان بالا میمونه
ا.ح75
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین