سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۰۸۸۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۷
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی گفت: با توجه به آغاز فصل گرما، فروش سالاد و سبزی بدون دریافت مجوز از این سازمان در غذا فروشی‌ها و رستوران های استان ممنوع شده است.

شعارسال: قادر حاجی قلیزاده افزود: به دلیل نامشخص بودن شرایط تولید و ضدعفونی صحیح سالادهای بدون بسته بندی در مراکز عرضه مواد غذایی، شهروندان از خرید هرگونه سبزی و سالاد بسته بندی شده بدون درج شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، نام و مشخصات تولیدکننده، تاریخ تولید و انقضا خودداری کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به بررسی‌های میدانی انجام شده و نبود تجهیزات کافی در رستوران‌ها، امکان تولید محصول بهداشتی در محل رستوران ها و اغذیه فروشی ها وجود ندارد و مردم باید در محل رستوران از مسوولان مربوط سالاد بهداشتی بسته‌بندی شده مطالبه کنند.

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی آذربایجان غربی بیان کرد: توزیع و عرضه سالاد و سبزی‌های بدون بسته بندی، پروانه بهداشتی و سیب سلامت سازمان غذا و دارو در رستوران ها ممنوعیت قانونی دارد و با متخلفان برابر قانون برخورد جدی می شود.

حاجی قلیزاده ادامه داد: به منظور تامین مواد غذایی سالاد و سبزیجات مورد استفاده شهروندان، چند واحد تولید صنعتی سبزی و سالاد بسته بندی با شرایط بهداشتی و استاندارد در آذربایجان غربی فعال است.

وی افزود: در کارخانه‌های صنعتی تولید سالاد تجهیزات تولید و بسته‌بندی، مواد اولیه و مواد ضد عفونی کننده تمامی محصول تولیدی زیرکنترل و نظارت‌های بهداشتی بوده و مواد اولیه در چند مرحله شست و شو و ضد عفونی شده و با انجام آزمون‌های میکروبی مستمر از طریق خود واحد تولیدی و معاونت غذا و دارو سلامت و ایمنی محصولات تولیدی تضمین می‌شود.

وی اضافه کرد: بیماری وبا از طریق آلودگی آب و غذا منتقل می‌شود که با آغاز فصل گرما، این بیماری‌ در کمین سلامت شهروندان است.

وی از مردم آذربایجان غربی خواست به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های روده‌ای و عفونی، سالاد و سبزی های بسته‌بندی شده با پروانه بهداشتی مصرف کنند.

وی ادامه داد: با گرمتر شدن هوا و آغاز سفرهای تابستانی، مردم باید بیش از پیش بهداشت فردی را رعایت کنند تا از بروز وبا پیشگیری شود.

وبا از بیماری های عفونی قدیمی است که از حدود 40 سال پیش در فصل گرما در ایران شیوع می یابد و البته در چهار سال اخیر به علت افزایش آگاهی مردم و به خصوص تأمین آب سالم کنترل شده است و به طور متوسط سالانه کمتر از 100 مورد از این بیماری گزارش می شود.

بیماری وبا به عنوان یکی از بیماری های واگیر تهدیدکننده، برای نخستین بار در سال 1344 در کشور اتفاق افتاد و در سال های 1377 تا 1384 نیز در ایران تعداد موارد ابتلا به وبا 12 هزار و 33 مورد رسید و موارد مرگ ناشی از این بیماری نیز در این سال ها حدود 149مورد بود.

بر اساس آخرین گزارش اپیدمی کشور در سال 77، حدود 11هزار نفر در همه استانهای کشور به وبا مبتلا شده بودند و در سال 78 نیز حدود هزار مورد ابتلا به وبا تایید و طی چهار سال اخیر نیز به طور متوسط 100 مورد ابتلا به وبا در کشور گزارش شد.

کارشناسان سلامت بر این باروند که وبا از بیماری‌های بومی ایران محسوب می‌شود و نزدیک به 40 سال است که در کشور ما وجود دارد، به طوری که قانون مصوب سال 1322 مجلس ایران، پزشکان را ملزم کرد تا در صورت مواجهه با این بیماری موارد را گزارش کنند.

وبا یک بیماری اسهالی حاد و آبکی است که از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود، عامل آن یک باکتری به نام ویبلیوکلراست که در آبهای سطحی و فاضلابها وجود دارد و منشا آن انسانهای آلوده هستند، کسی که به وبا مبتلا می‌شود مدفوع و آب محیط را آلوده می‌کند و افراد دیگری نیز به بیماری مبتلا می شوند.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 21تیر97، کدخبر: 82968443: www.irna.ir


اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۲
0
0
ا.ف75
ای کاش واقعا باقی استان ها هم این قانون رو تصویب کنن بین خودشون! در استان ما یلی ها به خاطر همین الودگی های غذایی راهی بیمارستان ها شدن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۴
0
0
ا.ف75
ای کاش تو تموم رستوران ها ممنوع بشه واقعا
نام:
ایمیل:
* نظر:
* کد امنیتی:
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین