پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۹۷۵۰
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴
افزایش نرخ دلار و پایین آمدن ارزش ریال نسبت به سایر ارزهای خارجی و واحد پولی کشورهای همسایه، متکدیان خارجی را به مهاجرت معکوس، وادار کرده است! (حتی این گران شدن روی عرضه و تقاضای مواد مخدر هم تأثیر گذاشته و موجب کاهش خرید و فروش مواد بین قاچاقچیان خرد شده است!) حالا سرقفلی خیابان‌های پرتردد پایتخت، از دست اتباع خارجی خارج شده و به دست متکدیان شهرستانی افتاده است.
شعار سال: افزایش نرخ دلار و پایین آمدن ارزش ریال نسبت به سایر ارزهای خارجی و واحد پولی کشورهای همسایه، متکدیان خارجی را به مهاجرت معکوس، وادار کرده است! (حتی این گران شدن روی عرضه و تقاضای مواد مخدر هم تأثیر گذاشته و موجب کاهش خرید و فروش مواد بین قاچاقچیان خرد شده است!) حالا سرقفلی خیابان‌های پرتردد پایتخت، از دست اتباع خارجی خارج شده و به دست متکدیان شهرستانی افتاده است.

ایران نوشت: افغانستانی ها، پاکستانی‌ها و با اختلاف زیاد سوری‌ها و لیبیایی‌ها، بیشترین تعداد متکدیان خارجی در ایران هستند. متکدیانی که حالا از آمار 15 درصد به 5 درصد کاهش یافته‌اند و ترجیح داده‌اند با این وضعیت اقتصادی به کشور خودشان برگردند. با این همه طبق آخرین آماری که از تعداد متکدیان پایتخت به «ایران» اعلام می‌شود، در 6 ماهه اول امسال بیش از 3 هزار متکدی از سطح شهر تهران جمع‌آوری شده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که در طول یکسال 5 هزار متکدی شناسایی و جمع‌آوری شده بودند، کاهش یافته نشان نمی‌دهد! علت هم جایگزینی متکدیان ایرانی به جای خارجی هاست. به این آمار البته باید تعداد متکدیانی که در سطح شهر تردد می‌کنند و از چشم مأموران شهرداری پنهان شده یا بعد از گذشت ماه‌ها دوباره در خیابان‌های پایتخت رها می‌شوند را هم اضافه کرد! معمولاً به همین میزان متکدی که جمع‌آوری شده‌اند، متکدی وجود دارد که در آمارها نیامده است. کارشناسان هشدار می‌دهند که اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد، باید دستگاه‌های حمایتی برای متکدیان، کار ویژه تعریف کنند!

محمد علی افشانی، شهردار تهران وعده داده که تا شهریور سال آینده، چهره شهر، از متکدیان حذف خواهد شد. با این توصیف باید پرسید که تاچه حد این وعده قابل عملیاتی شدن است؟ تهران در 6 ماهه همین امسال با بیش از 24 هزار متکدی، بی‌خانمان، کارتن خواب و معتاد متجاهر اعم از زن و مرد و کودک دست و پنجه نرم کرده است که از سوی مأموران شهرداری تهران در این مدت جمع‌آوری شده‌اند. می‌پرسید این افراد بعد از جمع‌آوری به کجا می‌روند و چرا هنوز بازهم تعداد زیادی معتاد و متکدی در سطح شهر دیده می‌شود؟ «علت اصلی به درآمد بالای تکدی گری در تهران برمی‌گردد. »

متکدیان در بدترین حالت روزانه 400 - 500 هزار تومان و در بهترین شرایط، برخی از این افراد به عنوان رئیس گروه 9 میلیون تومان درآمد دارند! این آمار را علی صادقی، معاون حمایت های اجتماعی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران اعلام می‌کند. او از متکدیانی نام می‌برد که در هنگام جمع آوری، 9 میلیون تومان پول نقد همراه داشته اند! اما علت دوم کمبود مراکز خدماتی است. هم‌اکنون تنها دو سامانسرا برای متکدیان و بی خانمان‌ها در تهران وجود دارد. سامانسرای اسلامشهر ویژه مردان و سامانسرای لویزان ویژه زنان! این دو سامانسرا جمعاً برای 400 نفر ظرفیت دارند. شهرداری تنها اقدام به جمع‌آوری می‌کند و دستگاه‌های حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی و وزارت بهداشت از سال 83 که این سامانسراها تخصصی و ساختارمند شده، طبق تعهداتشان عمل نکرده‌اند. آن‌طور که صادقی می‌گوید، کمیته امداد تنها با تهیه یک بلیت اتوبوس، اقدام به برگرداندن در راه ماندگان شهرستان می‌کند، در حالی که وزارت بهداشت نیز برای غربال و تشکیل پرونده درمانی- پزشکی و انجام آزمایشات سه گانه تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده. اما قانون درمان رایگان را برعهده وزارت بهداشت گذاشته است.

شهرداری حالا برای هر متکدی، ماهانه حدود 2 میلیون تومان هزینه می‌کند و بیش از یک و نیم میلیارد تومان هم به بیمارستان‌های جنرال تهران بدهکار است. به گفته او، بیمارستان‌ها به همین علت از پذیرش متکدیان و بی‌خانمان های بیمار سرباز می‌زنند. در شرایطی که 5 درصد از متکدیان دچار بیماری‌های عفونی، اچ‌ آی وی و هپاتیت هستند و نباید در شهر رها شوند! براساس مواد 712 و 713 قانون مجازات اسلامی، تکدی گری که به نوعی سوء‌استفاده از عواطف برای شیادی تلقی می‌شود، جرم است. اما سؤال اینجاست از زمان تصویب این قانون تا کنون، چه تعداد متکدی از سطح شهر جمع‌آوری شده و به زندان‌ها افتاده اند؟ جواب منفی است! حتی یک متکدی تنها به این دلیل که دستش را جلوی دیگران دراز کرده یا از احساساتشان سوء‌استفاده کرده، به زندان نرفته است. چرا؟ صادقی از «زندان زدایی» به‌عنوان مهم‌ترین علت این موضوع نام می‌برد و البته معتقد است که جرم گدایی از نوع کیفری نیست.

او می‌گوید: «این دو ماده سال‌هاست منتفی شده و لازم الاجرا نیست، چون زندان برای جرم‌های ویژه تری مثل قاتلان و قاچاقچیان در نظر گرفته شده است.» وی با بیان اینکه طرح شناسایی و جمع‌آوری متکدیان و بی‌خانمان‌ها از سطح شهر از ابتدای سال 87 کلید خورده است، می‌گوید: «در تمام این مدت کسی به خاطر گدایی به زندان نرفته است، همیشه یا جریمه شده یا اموالی که از گدایی به‌دست آمده، توقیف شده است. در برهه‌ای (سه سال پایانی دوران قالیباف، شهردار اسبق) مقام قضایی دستور به نگهداری متکدیان داد. متأسفانه به خاطر برداشت‌های غلط، همه به اشتباه شهرداری را متولی این حوزه می‌دانند، درحالی که در زمان قالیباف، به غلط هر کاری که روی زمین می‌ماند را شهرداری انجام می‌داد.» صادقی با تأکید بر اینکه در حال حاضر مرکز شبانه روزی افراد در معرض آسیب، بلاتکلیف است، می‌گوید: شهرداری موظف به شناسایی و جمع‌آوری افراد در معرض آسیب یا آسیب دیده اعم از اختلال حواس، سالمند و معتاد از سطح شهر است، ما هم‌اکنون 30 واحد گشت متخصص داریم که با خودروهای مشخص و یک مددکار و روان شناس درحال تردد هستند.

آیا تا شهریور سال آینده، تهران شهر بدون گدا خواهد شد؟ صادقی می‌گوید: قول شهردار قابل اجراست، اما شرط دارد. البته هیچ وقت آمار گدایی به صفر نمی‌رسد، چون این آسیب برگرفته از مشکلات اقتصادی است که می‌تواند کنترل شده و به حداقل برسد. اما شهرداری باید به تکلیف خود یعنی تأمین زیرساخت‌ها عمل کند و این زیرساخت‌ها از سوی بهزیستی مدیریت شود.

* افتتاح مجتمع فوریت‌های اجتماعی تا پایان مهر

صادقی همچنین از افتتاح مجتمع فوریت‌های اجتماعی در نیمه اول مهر خبر داده و می‌گوید: راه‌اندازی این مجتمع با شهرداری تهران بود و از این پس در اختیار فرمانداری قرار می‌گیرد تا همه دستگاه‌های مسئول پای کار بیایند. این مجتمع به صورت 24 ساعته مراجعه‌کنندگان همچون اتباع بیگانه، متکدیان و آسیب دیدگان را پذیرش کرده و قابلیت نگهداری از 200 نفر را دارد تا زمانی که تعیین تکلیف شوند.

* متکدیان به استان‌ها و کشورهای خود بازگردانده می‌شوند

شهردار تهران با اشاره به برنامه جمع‌آوری متکدیان پایتخت گفت: قرار است متکدیانی که از سایر نقاط به تهران آمده‌اند، به کشورها و استان‌های خود بازگردانده شوند. محمدعلی افشانی به ایلنا، گفت: بخش عظیمی‌ از متکدیان تهران، متعلق به این استان نیستند. طبق برنامه‌ای که وزارت کشور تنظیم کرده، قرار است بخشی از متکدیان که متعلق به سایر استان‌ها هستند به استان‌های خود بازگردانده شوند و همانجا تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار گیرند و آن دسته که متعلق به تهران هستند، در همین استان ساماندهی شوند. شهردار تهران درباره آن دسته از متکدیان که از کشورهای خارجی مثل پاکستان به ایران آمده‌اند، افزود: قرار است این افراد به کشورهای خود بازگردانده شوند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت تحلیلی خبری عصرایران، تاریخ انتشار: 9 مهر 1397، کدخبر: 633876 ، www.asriran.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
0
0
ا.ف75
باید یه فکر جدی برای این تکدی گری سازمان یافته در تهران و شهر های بزرگ کرد
چون هم از طریق باند های خارجیش ارز از کشور خاررج میشه و هم باعث میشه نیازمندان اصلی شناسایی نشن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
0
0
جالبه که حتی نوسان دلار روی کار گدایان وقاچاقچیان هم تاثیر میذاره م.ق71
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
0
0
تو همین شهرهای کوچیک هم که تا حالا بچه کمتر سر چهارراه برای اینکارها دیده میشد چندوقتیه زیاد اونهارو میبینیم.
م.ا75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۹
0
0
اینا باعث میشن مردم بی اعتماد میشن و کمک رسانی به کسایی ک واقعا نیاز دارن کم میشه م.ق75
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۰
0
0
شنیده بودم درآمد خوبی دارن ولی نه در این حد دیگه الان فرق نیازمند و غنی مشخص نیست
س.ق76
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۳
0
0
من که دیگه به هیچ گدای سر خیابونی اعتماد ندارم
ح.ن76
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۰
0
0
پس گدایی خیلی خوب میصرفه که میتونن عزت نفس و اینارو بیخیال شن

س ی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین