پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۷۶۶۵
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۴
رئیس کمیته هسته ای مجلس گفت:در صورت پیوستن ایران به FATF تمام سر پل های دور زدن تحریم ها را خودمان به آمریکا معرفی می کنیم.ذوالنور گفت: اساس FATF بر پایه KYC استوار است که به معنای «بشناس مشتری خودت را» است. بانک مرکزی و وزارت خارجه معتقدند FATF بر پایه KYC از ایران اطلاعات خواهد گرفت و طبق این کنوانسیون دقیقا باید برای آمریکا مشخص باشد که ایران با چه کشور هایی ارتباط دارد به آن ها نفت می فروشد و منابع حاصل از فروش نفت را از چه راهکارهایی به کشور وارد می کند. بنابراین در صورت پیوستن ایران به FATF تمام سر پل های دور زدن تحریم ها را خودمان به آمریکا معرفی می کنیم.

شعار سالمجتبی ذوالنور با اشاره به ایرادات شورای نگهبان به لایحه CFT اظهار داشت: تا الان که ارتباط اقتصادی بین ایران، چین و روسیه برقرار بوده است ما FATFرا نپذیرفته بودیم و همان عللی که نمی گذارد چین و روسیه برای تحریم ایران به آمریکا ملحق شوند، همان علل هم موجب استمرار همکاری ایران با روسیه و چین خواهد شد.

با الحاق به FATF سرنخ های دورزدن تحریم ها را در اختیار آمریکا قرار می دهیم

رئیس کمیته هسته ای مجلس اظهار داشت: در صورتی که FATF را بپذیریم برای دور زدن تحریم ها دچار مشکل می شویم، دولت به صورت قانونی نمی تواند تحریم ها را دور بزند، نباید تحریم کنندگان سرنخ های راهکار های دور زدن تحریم ها را داشته باشند.

ذوالنور گفت: اساس FATF بر پایه KYC استوار است که به معنای «بشناس مشتری خودت را» است. بانک مرکزی و وزارت خارجه معتقدند FATF بر پایه KYC از ایران اطلاعات خواهد گرفت و طبق این کنوانسیون دقیقا باید برای آمریکا مشخص باشد که ایران با چه کشور هایی ارتباط دارد به آن ها نفت می فروشد و منابع حاصل از فروش نفت را از چه راهکارهایی به کشور وارد می کند. بنابراین در صورت پیوستن ایران به FATF تمام سر پل های دور زدن تحریم ها را خودمان به آمریکا معرفی می کنیم.

اهم اظهارات ذوالنوری به شرح زیر است:

* موافقان FATF می گویند باید به FATF بپیوندیم و بعد در عمل اجرا نکنیم این در حالی است که اگربعد از پیوستن به FATF این معاهده را اجرا نکنیم مجددا در لیست سیاه FATF قرار می گیریم، پس پیوستن به FATF با این همه مشکلات چه ارزشی دارد.اگر قرار است در لیست سیاه FATF باشیم بهتر است بدون تعهد در این لیست قرار بگیریم.

ایرادات شورای نگهبان به لایحه CFT قابل رفع نیست/ لایحه به مجمع تشخیص می رود

* ایرادات ۲۲ گانه شورای نگهبان به کمیسیون امنیت ملی ارسال شده است تا رفع گردد اما ایرادات شورای نگهبان به متن کنوانسیون CFT است به شروط ۷ گانه کمیسیون نیست، کمیسیون امنیت ملی هم نمی تواند متن این کنوانسیون را تغییر بدهد.

* ایرادات شورای نگهبان به متن کنوانسیون است، به احتمال زیاد این لایحه به مجمع تشخیص ارسال می شود و مجمع نیز به دلیل اینکه ایرادات شورای نگهبان محکم است و هم خود مجمع نظر منفی کارشناسی به این لایحه دارد احتمالا این لایحه را رد خواهد کرد.

امکان وضع شروط جدید برای الحاق به کنوانسیون CFT وجود ندارد

* وضع شروط جدید هم در سه صورت امکان پذیر است، شرط اول اینکه با کنوانسیون ۱۹۶۷ وین ناسازگار نباشد،شرط دوم اینکه با روح کنوانسیون CFT ناسازگار نباشد و شرط سوم اینکه ۱۸۰ کشوری که عضو این کنوانسیون هستند روی شروط ایران اعتراض نگذارند.

* قبل از اینکه ما شرطی بگذاریم چند ماه قبل ۱۲ کشور روی شروط احتمالی ایران اعتراض گذاشتند. عربستان با ۴۰ کشوری که به صورت انگلی به آن وصل هستند می تواند به راحتی روی شروط ایران اعتراض بگذارد لذا این شروط فقط دل خوش کردن است و هیچ فایده ای ندارد.

عده ای از نمایندگانی که به سی اف تی رای داده اند، در اثر فشارهای مردمی پشیمان شده بودند

همچنین ایسنا نوشت:

حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنوری در محفل عزاداری امام هشتم(ع) و رسول مکرم(ص) در مسجد امام رضا(ع) پردیسان قم، عنوان کرد: کسانی هستند که با غرض و مرض به توصیف برجستگی‌های امام خمینی(ره) می‌پردازند و او را مقابل رهبری قرار می‌دهند، چنین کسانی در صدر اسلام نیز وجود داشتند و با انتصاب خود به رسول الله(ص) مقابل امیرالمومنین(ع) شمشیر کشیدند.

وی در پاسخ به این‌که آیا نمی‌توان از همان اول مانع ورود افراد نالایق یا فاسد به ساختار حکومتی نظام شد؟، بیان کرد: بسیاری از این افراد نالایق یا خائن،از ابتدا مشکل‌دار نبوده‌اند یا حداقل حسن ظاهر داشته‌اند اما مشکل اصلی اینست که ما هنوز نتوانسته‌ایم مدیر مناسب و طراز انقلاب تربیت کنیم و افراد شایسته‌ای مانند شهید بهشتی یا شهید حقانی نیز، گل‌های خودرو بوده‌اند.

اهم اظهارات وی به شرح زیر است:

*{در پاسخ به این‌که آیا مجلس و سران سایر قوا نسبت به مشکلات اقتصادی هیچ تدبیری ندارند؟}: رهبری مکررا فرموده‌اند مشکل اصلی کشور تحریم‌ها نیست بلکه مشکل اقتصاد و معیشت مردم است اما عده‌ای آدرس غلط می‌دهند و با مانور بیجا روی تحریم‌ها سعی در توجیه و انکار بی‌کفایتی‌های خود دارند. رهبری با دستور تشکیل "شورای عالی اقتصاد" ، روسای سه قوه را موظف کرد تا دست از پراکنده‌کاری بردارند و عملا دو قوه‌ دیگر را در اختیار دولت قرار داد تا حجت را بر آن‌ها تمام کند که بعدا نگویند کم کاری از ما نبود و مجلس یا قوه قضائیه نگذاشت.

*رهبری همه جوره از دولت در برابر جنگ اقتصادی حمایت کرده است حتی به دولت این اختیار داده شده است که در صورت زمان‌بر بودن رساندن مصوبات دولت به رهبری، خود دولت آن هارا ابلاغ کند و بعدا گزارش آن را بیاورد. همچنین امکان دیدار در سراسر هفته برای دولت ایجاد شده است.

*{در پاسخ به شخصی که توضیحی درباره لایحه‌ FATF خواسته بود}: در شرایطی که آمریکا و متحدانش شمشیر تحریم‌ها را از رو بسته‌اند و ما در حال جنگ دشوار اقتصادی هستیم، پذیرش FATF یعنی نابود کردن فرصت‌های دور زدن تحریم‌ها.

* دو کنوانسیون پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی با این‌که قانونا پس از رد شدن توسط شورای نگهبان می‌بایست به صحن علنی مجلس می‌آمد تا مورد بازبینی و رای گیری مجدد واقع شود و اگر اشکالات شورای نگهبان، توسط اعضای مجلس وارد دانسته نمی‌شد آنوقت به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده می‌شد. مصوبه‌ شورای نگهبان مستقیم به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده شد که این خلاف قانون اساسی و آئین‌نامه مجلس است. نگران تکرار این اتفاق در خصوص لایحه ی CFT نیز هستیم.

* یک نهضت توابین در مجلس به راه افتاده است و عده ای از نمایندگانی که به CFT رای داده اند، در اثر اعتراضات مردمی پشیمان شده بودند و مایل بودند این مصوبه در شورای نگهبان رد شود که شد اما مشکل اصلی اینجاست که اگر این لایحه نیز به سرنوشت دو لایحه پالرمو و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی منجر شود و بدون بازبینی در صحن مجلس، مستقیم به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود _ که محتمل است چنین شود _ عملا جلوی پس گیری رای این نمایندگان پشیمان را خواهدگرفت.

*{در پاسخ به این‌که چرا علمای برجسته نسبت به مشکلات کشور موضع‌گیری نمی‌کنند؟}: یک مورد مثال بزنید که رهبری در مساله‌ مهمی، به طرق مختلف از قبیل خواهش، فریاد، رهنمود، اصرار، تشر، نظر کارشناسانه و حتی ارائه‌ راهکار و طرح ورود نکرده باشند. رهبری طی 5سال گذشته به دفعات فریاد زده‌اند که با جنگ اقتصادی مواجه هستیم. اگر محکمه‌ الهی برپا شود و از مدیران ما بپرسند چرا این کارها را کردی و آن کارها را نکردی، هرگز نمی‌توانند توپ را در زمین رهبری بیندازند؛ زیرا ایشان بر همگان اتمام حجت کرده و همه گونه مشکلات و راه حل هارا اعلام کرده است؛ فلذا همین الآن نیز عمده‌ی بار سنگین مشکلات نظام را رهبری به تنهایی بردوش می‌کشند.

*{در پاسخ به این سوال که آیا رئیسی کاندید اصولگرایان و جمنا در انتخابات بعدی ریاست جمهوری است؟}: فعلا که جمنا، "پخشنا" است. هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده و ضعف جریان انقلابی نیز همین است که گل‌هایش را برای دقیقه ی نود_که نه_بلکه برای وقت اضافه می‌گذارد و در آخر هم گل به خودی می‌زند!

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری الف، تاریخ انتشار 17 آبان 97، کدمطلب: 3970817075، www.alef.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین