مرتضی نساجی بابیان اینکه گوشت مرغ که بهصورت بستهبندی در بازار عرضه میشود، نیمچه گوشت است، اظهار کرد: نزدیک ۱۸۰ نژاد مرغ بومی در دنیا وجود دارد که برخی از اینها خصوصیت گوشتی و برخی دیگر خصوصیت تخمگذاری دارند و در 80 سال دانشمندان ژنتیک در این نژادها مختلف فعالیتهای ژنتیکی انجام دادهاند یک استخراج ژن خوب کردند.
کارشناس بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: سال ۱۹۲۰ میلادی، اولین مرغهای صنعتی به بازار آمدند وقتی این مرغها وارد بازار شدند پرهایشان رنگی بود که به علت علاقه مردم ژنتیک پر هم اصلاح شد و در حال حاضر اصلاح نژاد و ژنتیک جهان به اینجا رسیده است که گلههای صنعتی زیر ۳۰ روز بین ۲۸ تا ۳۴ روز دام نیمچه گوشتی به وجود میآید.
وی با اشاره به اینکه جوجه و مرغ در شرایط خاص و زنجیروار تکثیر و پرورش مییابد و در شرایط بهداشتی به بازارها عرضه میشود، افزود: جوجه ۵۰ گرمی به سالن پرورش و چهار ماه بعد به کشتارگاه برده شده که بر اساس وزن و استاندارد خاصی این فعالیتها انجام میشود.
نساجی ادامه داد: به دلیل اینکه این جوجهها به وزن استانداردی برسند، باید در کنار شرایط دما، رطوبت، نور و سیستم پرورش بهداشتی، آب و غذا سالم داشته باشند.
وی بابیان اینکه این جیرهها و نهادهها که به جوجهها در این شرایط داده میشود بدون هورمون و موادی که برای سلامتی انسان مضر باشد، است، تصریح کرد: این کار مانند بدنسازان و ورزشکاران که کارشناسان تغذیه برای آنها برنامهریزی کرده، است و با توجه به نژاد و سن و شرایط جوجه یکروزه با جوجه دهروزه کاملاً فرق دارد.
کارشناس بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی اصفهان بیان کرد: یک سری بیماریهایی مانند نیوکاسل، برونشیت، گامبرو و آنفولانزا اختصاص پرندگان است و این بیماریها مانند بیماری های انسانی واکسن دارد که واکسن هم جنبه پیشگیری دارد.
وی اضافه کرد: این واکسنها تزریق میشود که گله یک پوشش ایمنی در قبال بیماریها داشته باشد و عموماً هم گلههای گوشتی تا سن ۳۰ روزگی همه واکسیناسیون میشوند.
نساجی با اشاره به اینکه در ایران این جوجهها بین ۴۰ تا ۵۰ روزبه کشتارگاه میروند که این دارو و واکسن تا آن زمان در بدن این موجودات وجود ندارد، گفت: آنفولانزا خط قرمز ما در دامپزشکی است و کاری به ساعت کاری و غیر کاری نداریم و وظیفهمان این است که تحت هر شرایطی اگر مورد داشتیم سریعاً وارد عمل میشویم.
وی ادامه داد: شب و روز برای ما معنا ندارد و در لحظه برخورد میکنیم و این نیست که تصور کنید که یک مرغ یا تخممرغ بیمار به بازار، کشتارگاه میرسد و به سفره مردم برسد.
کارشناس بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با تأکید بر اینکه این بیماریها نزدیک ۲۰ سال است که در کشور وجود دارد و یک بحث عادی است، خاطرنشان کرد: این بیماریها رنج معمولی دارد که در بهداشت واحد پرورش، کنترل و نظارت میشود.
وی با اشاره به کاهش هرساله مصرف دارو و واکسن در گلههای پرورش صنعتی، افزود: هرساله در مصرف دارو به دلیل اینکه سالبهسال در ساختارهای بهداشتی را بروز میکنیم، کاهش داریم.
نساجی تأکید کرد: امروز نظارت بر مرغداریها به سبب شیوع همین بیماریها سختتر و بیشتر از گذشته شده است و استان اصفهان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشت مرغ و تخممرغ کشور است.
وی اضافه کرد: استان در بوقلمون رتبه اول و در بحث تخمگذار در رتبه اول و دوم کشور است.
کارشناس بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور اداره کل دامپزشکی استان اصفهان بابیان اینکه باور غلطی در جامعه وجود دارد که هورمون به مرغ تزریق میشود، گفت: این صحبتها غیرعلمی است و هورمونی در صنعت پرورش دام و طیور برای افزایش وزن و افزایش تولید و … نداریم.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته ازپایگاه خبری تحلیلی صاحب نیوز، تاریخ انتشار: 29آبان 1397 ، کدخبر:923054 ،www.sahebnews.ir