پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۱۹۸۰۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۴
سال ۹۷ که با تمامی فراز و نشیب‌های اقتصادی‌اش به پایان رسید، سالی بسیار سخت برای مردم ، فعالان اقتصادی و همچنین اقتصاد ایران بود. در سال یادشده شاهد طغیان قیمت دلار در برابر ریال و سه برابر شدن قیمت آن بودیم. سال ۹۷، سال بازگشت تورم و گرانی در ایران بود.تورم نقطه به نقطه در اسفندماه به ۵‚۴۷ درصد رسید وقیمت مواد خوراکی با رشد بیش از ۸۰ درصدی سفره های کوچک اکثریت مردم ایران را بازهم کوچک تر کرد.

شعار سال: تورم نقطه به نقطه در اسفندماه به ۵۴۷ درصد رسید وقیمت مواد خوراکی با رشد بیش از ۸۰ درصدی سفره های کوچک اکثریت مردم ایران را بازهم کوچک تر کرد. در همین حال، رشد تقریباً ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن، خانه ها را برای متقاضیان دو برابر کوچک تر کرد. در این سال، اقتصاد ایران وارد روند انقباضی شد و رشد منفی گریبانگیر اقتصاد کشور شد. صادرات نفت کشور تحت تحریم های آمریکا از ۶۲ میلیون بشکه در روز در ماه آوریل ۹۷ به کمتر از ۱۱ میلیون بشکه در ماه اسفند سقوط کرد. در همین حال، فضای متلاطم اقتصادی منجر به تعطیلی بخش قابل توجهی از بنگاههای اقتصادی کشور و کسب‌وکار های کوچک شد و کاهش تولید، به نوبه خود معضل بیکاری در کشور را دامن زد. روند سرمایه گذاری در کشور سیر نزولی به خود گرفت و شدیداً دچار نقصان شد. در چنین شرایطی است که اقتصاد ایران سال ۹۸ را آغاز کرده است. سالی که می تواند بسیار پر مخاطره باشد و اقتصاد ایران را با بحران های سختی مواجه کرده و اگر معجزه‌ای صورت نگیرد، آن را به زانو درآورد.

اوضاع اقتصادی مطلوب نیست

محمدقلی یوسفی عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی در گفت‌وگو با سایت خبری و تحلیلی اعتمادآنلاین در خصوص وضعیت اقتصادی ایران در سال جدید و پیش‌بینی اوضاع اقتصادی کشور می گوید: معمولاً باید درختی کاشته شود تا انتظار ثمر آن را داشته باشیم. متأسفانه در سال گذشته نه‌تنها درختی کاشته نشده که حتی به درخت‌هایی که داشتیم آسیب‌زده‌ایم، بنابراین اوضاع اقتصادی داخلی کشور مطلوب نیست، یعنی هم سرمایه‌گذاری صورت نگرفته و هم تولیدات بخش صنعت کشور به‌شدت کاهش پیدا کرده و کشاورزی هم وضعیت خوبی ندارد.

در همین حال، فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی می گوید: اقتصاد کشور شرایط سختی را دارد و این شرایط سخت اگر مدیریت نشود، ممکن که مراتب سختی آن بیشتر شود. او می گوید با یک نگاه اجمالی می توان گفت که اقتصاد کشور در ورودی منابع و در انتقال منابع مشکل‌دارد، همچنین در صادرات نفت و گاز و میعانات و در واردات بعضی قطعات هم مشکل‌دارد. وزیر امور اقتصادی و دارایی با توجه به شرایط سخت اقتصادی بیرون از کشور، اگر در داخل کشور هم فضای کسب‌وکار را دچار تزلزل کنیم، قطعاً فعالان اقتصادی کشور به‌شدت در معرض فشار و مشکل قرار می‌گیرند.

وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی می گوید: «افزایش قیمت مواد اولیه، مواد واسطه و تجهیزات و کاهش سرمایه در گردش بنگاه‌ها از یک سو موجب شده است تولید بنگاه‌ها کاهش پیدا کند و از سوی دیگر به افزایش قیمت کالاهای تولیدی منجر شده است. چون قدرت خرید مردم هم کاهش پیدا کرده است بنابراین فروش بنگاه‌ها هم کاهش پیدا خواهد کرد. ماحصل همه این اتفاقات ما را به سمت افزایش تعطیلی یا نیمه فعال شدن بنگاه‌های تولیدی خواهد برد و برداشت من این است که سال ۹۸ رکود سهمگین‌تر از سال ۹۷ خواهد بود.»این عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی در مورد وضعیت نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۸ می گوید: «رشد اقتصادی سال ۹۷ بین منفی ۱ تا منفی ۲ درصد برآورد می شود. در سال ۹۸ رشد اقتصادی به دلیل کاهش صادرات نفت و به دلیل وضعیت نامناسب تولید، به ویژه تولیدات صنعتی و تشدید رکود در بخش صنعت احتمالاً در حالت خوشبینانه بین منفی ۶ و منفی ۱۰ درصد خواهد بود.»تداوم مشکلات بین‌المللی و همچنین در بعد داخلی بحران‌های اقتصادی دست به دست هم داده و وضعیت ناخوشایندی را در سال پیش رو رقم می‌زند.نتایجی را که هم اکنون در باره شرایط سخت اقتصاد ایران مشاهده می کنیم ناشی از به هم رسیدن دو چالش بزرگ، یکی داخلی و دیگری خارجی است.این بحران یک باره در سال ۹۷ بروز نکرده است. این بحران نتایج انباشته‌شده سیاست‌های نادرست اقتصادی است که خود را نشان می دهد. همه منتظر بودند تا اوضاع بین‌المللی کشور خوب شود و در نتیجه خوب روابط خارجی ندانم‌کاری‌های داخلی را تحت‌الشعاع قرار دهد، اما چون مشکلات بین‌المللی ایران حل نشد، ندانم‌کاری‌های داخلی هم بروز کرد و بحران به شکل گسترده ای نمایان شد.

با توجه به اینکه گروه بسیار سخت معتقد به مقابله شدید با ایران دولت آمریکا را تحت فشار می گذارد که معافیت های داده شده برای ۸ کشور از تحریم های نفت ایران را در ماه مه تمدید نکند، و دولت آمریکا فشارهای تحریمی را به حداکثر ممکن برساند چه مخاطراتی بر سر راه اقتصاد ایران در سال ۹۸ وجود دارد؟ایجاد کانال تعاملات مالی اروپایی موسوم به اینستکس آیا می تواند به کمک اقتصاد به زانو در افتاده ایران بشتابد و این اقتصاد را از خطر سقوط نجات دهد؟فریدون خاوند می گوید مشکلات اقتصادی کشور در سال ۹۸ شتاب بیشتری به خود می گیرد و اقتصاد ملی وارد یک دوره بسیار سخت " رکود تورمی" می شود. دوره‌ای که ضمن تداوم افزایش نرخ تورم، اقتصاد ایران دچار انقباض بیشتر می شود.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری ساعت 24 تاریخ انتشار9فروردین 98، کد خبر: 434072، www.saat24.news


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۹
0
0
خدا بخیر کنه سال 97 که این بود 98 چی میشه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین