پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۰۸۰۲۵
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۲
عبدالرضا همتی رییس بانک مرکزی و فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد ایران درسال گذشته جانشین ولی الله سیف و مسعود کرباسیان شدند. این دومقام ارشد اقتصادایران که سیاستگذاران اصلی پولی ومالی هستند با تشدید تحریم های آمریکایی درموقعیت دشواری قرارگرفته اند.مدیران ارشد اقتصادی دولت دروضعیت دشواری که نرخ دلار روندی فزینده را تجربه کرده و هم اکنون هردلار امریکا دربازار ازادبه 150 هزارریال چسبیده است برای رهایی خود از دام انتقادها راهی آسان پیدا کرده و می گویند بخش خصوصی با عدم عرضه دلارهای صادراتی به بازار موجب رشد نرخ ارزو به تبعیت از این نرخ افزایش قیمت کالاها شده اند.

شعار سالمدیران ارشد اقتصادی دولت دروضعیت دشواری که نرخ دلار روندی فزینده را تجربه کرده و هم اکنون هردلار امریکا دربازار ازادبه 150 هزارریال چسبیده است برای رهایی خود از دام انتقادها راهی آسان پیدا کرده و می گویند بخش خصوصی با عدم عرضه دلارهای صادراتی به بازار موجب رشد نرخ ارزو به تبعیت از این نرخ افزایش قیمت کالاها شده اند. درحالی روسای اتاق های تهران و ایران بارها به این انتقاد رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد جواب داده اند اما این دو مدیر ارشد بازهم برسرحرف خود ایستاده ا ند .رضی حاجی آقا میری بازرگان ایرانی و عضو هیات نمایندگان درباره این رفتار دولت می گوید : " دولت اتهام زنی به بخش خصوصی را کنار بگذارد و مسئولان دولتی بدون مطالعه و مستندات کافی در این باره اظهار نظر نکنند. فعالان اقتصادی در بخش خصوصی واقعی کشور در کنار دولت ایستاده اند و برای عبور از بحران دست به دست دولت می دهند اما دامن زدن به بی اعتمادی به این بخش پیامدهای خوبی برای اقتصاد کشور به همراه ندارد."این بازرگان ایرانی باوردارد که عالان اقتصادی در بخش خصوصی واقعی کشور در کنار دولت ایستاده اند و برای عبور از بحران دست به دست دولت می دهند اما دامن زدن به بی اعتمادی به این بخش پیامدهای خوبی برای اقتصاد کشور به همراه ندارد.

وی گفته است: اظهارنظرهای ناپخته درباره عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات به بلند تر شدن دیوار بی اعتمادی بین بخش خصوصی واقعی در کشور و دولت کمک می کند درحالیکه این روند به نفع دولت نیست. این انتظار از مسئولان دولتی وجود دارد که با در نظر گرفتن همه جوانب و دریافت اطلاعات کافی و کارشناسی شده درباره مسائل اقتصاد از جمله بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار نظر کنند. اگر آمار ارائه شده از سوی مسئولان درباره عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات درست است، باید دید چرا این میزان ارز به کشور باز نگشته است و گیر کار کجاست. پاسخ به چرایی بروز این مشکل در شرایط کنونی از اهمیت به سزایی برخوردار است.رفتار امروز دولت دوازدهم با صادرکنندگان مشابه رفتار دولت دهم است. در دوره دولت دهم در در روز ملی صادرات، معاون اول رییس جمهور وقت در حضور وزیر صمت وقت به صادرکنندگان اتهام زد که آن ها را ارز را می برند و به کشور باز نمی گردانند و دولت کنونی دوباره این اتهام را مطرح می کند.واقعیت این است که دولت دچار گرفتاری ارزی شده است اما به جای اینکه چاره ای برای آن بیندیشد، به زور متوسل می شود. شعری می گوید «چو در طاس لغزنده افتاد مور، رهاننده را چاره باید نه زور». حکایت امروز ما حکایت موری است که در طاس لغزنده افتاده است. تحریم و کنش های سیاسی دیگر کشورهای منطقه عرصه را برای ما تنگ کرده اما می توانیم با همدلی و چاره اندیشی از این شرایط سخت عبور کنیم. بخش خصوصی با درک مشکلات کنونی کشور به نوبه خود با دولت همدردی و همراهی می کند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری ساعت 24 ، تاریخ انتشار 27اردیبهشت 98، کد خبر: 442461، www.saat24.news


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین