پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۴۷۹۴
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۸
یک دامدار گفت: با توجه به تغییرات پیش آمده نباید انتظار کاهش قیمت گوشت و رسیدن قیمت آن به تابستان ۹۷ را داشت اما مهمترین کاری که می‌تواند صورت گیرد جلوگیری از افزایش بیشتر قیمت گوشت است که راهکارهای خاص خود را دارد.
شعارسال: امیرحسین احمدی، کاهش قیمت گوشت این روزها اگرچه جزو انتظارات مردم است اما تحقق آن امری بعید است و به انتظار نشستن کاهش قیمت آن به قیمت تابستان ۹۷ تقریبا محال است.

در همین حال محمود حجتی روز دوشنبه اعلام کرد: سال رونق تولید است و همانطور که بارها تاکید شده ما درگیر جنگ سخت اقتصادی هستیم و دشمن علیه ما فشارهای اقتصادی زیادی را اعمال می کند اما همکاران ما در جهاد کشاورزی قطعا برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز و معیشت مردم با جدیت تلاش خواهند کرد.

گوشت نیز یکی از این کالاهای اساسی است که شخص وزیر خبر تامین آن را داده است؛ کالایی که سال ۹۷ با نوسانات شدید قیمت و کمبود روبه‌رو شد اما پرسش اینجاست که تامین گوشت در سال ۹۸ از چه طریق می‌تواند صورت گیرد و آیا قیمت این کالای اساسی مورد نیاز مردم کاهش می‌یابد؟

ناصر استاد احمدی، یکی از دامداران کشور درباره وضعیت روند تامین گوشت قرمز مورد نیاز کشور به خبرنگار اقتصاد۲۴ گفت: وضعیت تولید گوشت قرمز مثل شرایط تولید گوشت مرغ یا تخم‌مرغ نیست چراکه برای تولید مرغ یک دوره سه ماهه کفایت می‌کند یعنی تنها کافی است که تمایل به واردات تخم‌مرغ نطفه‌دار داشته باشیم و پس از ورود آن را تبدیل به جوجه کنیم و پس از ۴۵ روز می‌توان گوشت مرغ را وارد بازار کرد اما درباره گوشت قرمز چنین مسئله‌ای امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: تولید گوشت قرمز نزدیک به یک سال طول می‌کشد و تامین آن هم به سادگی میسر نیست و همچنین امکان واردات گوسفند آماده پروار شدن یا گوساله نر یا حتی گوساله نر پروار شده وجود ندارد و تنها گزینه برای تامین نیاز گوشت قرمز واردات گوشت سرد است که در حال حاضر دولت این کار را می‌دهد و گوشت قرمز را با ارز نیمایی وارد و توزیع می‌کند.

استاد احمدی علت کاهش اندک قیمت گوشت را چنین دانست: اینکه قیمت گوشت به مقدار ناچیزی پایین‌تر آمده به این علت است که به طور کلی مصرف گوشت در تابستان، بنا به دلایل مختلف پایین می‌آید.

این تولیدکننده دام همچنین تصریح کرد که تامین گوشت قرمز برای سال ۹۸ صرفا از طریق واردات خواهد بود.

وی درباره روند تغییرات قیمت گوشت قرمز در سال ۹۸ گفت: نباید انتظار کاهش چشمگیر قیمت گوشت در امسال را داشته باشیم و چرا که چنین چیزی امکانپذیر نیست یعنی رسیدن قیمت گوشت به ۳۵ هزار تومان در شرایط فعلی قابل پیش بینی نیست و فقط تنها کار شدنی این است که از افزایش بیشتر قیمت گوشت جلوگیری شود و دلیل عمده این مسئله نیز این است که امکان تامین گوشت قرمز تازه برای مدت کوتاه امکان پذیر نیست.

استاد احمدی همچنین اظهار کرد: ممکن است در سال های بعد زمانی طولانی‌تری برای پروارکردن گوسفندان داشته باشیم و امکان تامین علوفه نیز وجود داشته باشد و با برنامه ریزی بتوان قیمت گوشت را کاهش داد اما در شرایط فعلی و در کوتاه مدت چنین چیزی ممکن نیست.

وی افزود: کاهش قیمت گوشت در طولانی مدت نیز تنها به این شرط است که دولت واردات علوفه با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را ادامه دهد و در غیر اینصورت اگر قرار باشد تامین نهاده های تولید دام اعم از جو، بر کتان، کنجاله تخم پنبه، ذرت و … به سمت واردات آزاد برود قطع به یقین قیمت گوشت باز هم افزایش خواهد یافت.

این دامدار همچنین درباره نرخ جو اعلام کرد: در بازار نرخ جو متفاوت است. نرخ جو دولتی هزار و ۳۵۰ تومان است و در بازار آزاد هزار و ۷۰۰ تومان و علت این تناسب نسبی هم توزیع دولتی جو است و اگر چنین توزیعی نبود نبود قیمت جو بالاتر از دو هزار تومان می‌بود.

دولت حتی کله پاچه را هم وارد می‌کند

استاد احمدی همچنین درباره واردات دام زنده در سال ۹۷ گفت: مجموع گوسفندانی که در سال ۹۷ به کشور وارد شده است چیزی در حدود ۴۸ هزار راس بوده است که در دو مرحله وارد شد و این در حالی است که در سال گذشته و سال های پیش از آن کشتار روزانه گوسفند در کشور ۳۵ هزار راس بوده است در نتیجه آن واردات سال گذشته، حتی برای کشتار دو روز هم کافی نبود و واردات حدود ۴۸ هزار دام زنده با وارد نکردن دام تفاوتی ندارد و به همین دلیل است که در حال حاضر دولت حتی کله پاچه را هم به صورت منجمد از طریق واردات تامین می‌کند.

این دامدار در پاسخ به این پرسش اقتصاد۲۴ که آیا تولید نهاده در داخل پاسخگوی نیاز دامداران هست گفت: اکنون فصل برداشت محصول جو است و این محصول در دسترس دامداران است اما تولید داخل جو، به هیچ عنوان کفاف مصرف تولیدکنندگان دام را نمی‌دهد و به همین علت در ماه‌های آینده ناگزیر به واردات جو هستیم و به نظر می‌رسد برای امسال نیاز به دو ونیم تا سه میلیون تن جو و ۴ میلیون ذرت داشته باشیم و اگر واردات این نهاده ها به مقدار کافی صورت نگیرد با تعطیلی واحد های تولید دام مواجه خواهیم شد چون حجم تولید علوفه در کشور ما به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز دامداری‌ها نیست.

استاد احمدی همچنین در باره امکان قاچاق دام در سال۹۸ گفت: قاچاق دام در هر شرایطی امکانپذیر است و تعیین کننده امکان قاچاق وضعیت قیمت گوشت قرمز در بازار داخل و خارج است و همین مسئله به صرفه بودن یا نبودن قاچاق دام را مشخص می‌کند و اگر شرایط داخلی مساعد نباشد دولت نیز نمی‌تواند مانع قاچاق شود و تنها می‌تواند از بخشی از قاچاق دام به واسطه نیرو های انتظامی جلوگیری کند.

این دامدار همچنین اظهار کرد که قاچاق دام وابسته به وضعیت تولید، توان خرید مردم و تفاوت قیمت دام در داخل و خارج کشور است.

استاد احمدی همچنین درباره وضعیت تولید شیر در سال ۹۸ نیز اظهار کرد: میزان تولید شیر هم به بخش واردات علوفه باز می‌گردد چرا که اگر علوفه به موقع تامین نشوند تولید شیر نیز ضربه خواهد خورد اما در حال حاضر نیاز به واردات نداریم و وضعیت مناسب است و شیر گوسفند و بزی هم که عرضه می‌شود بخشی از نیاز را پوشش می‌دهد.

وی در پایان گفت: در هر صورت امسال با توجه به افزایش نرخی که دولت برای شیر خام اعلام کرده است شرایط مطلوب است به شرط آنکه دولت در تامین علوفه کارش را ادامه دهد و شرایط تغییر نکند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد۲۴، تاریخ انتشار: 29 خرداد 1398 ، کدخبر: 104698 ، www.eghtesaad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین