پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۵۲۶۴
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۱
وقتی نام قم را می‌شنویم، ناخودآگاه سیمای شهری مذهبی به ذهن متبادر می‌شود، باوجود اماکن مقدس کم‌تر کسی هست که از وجود 360 اثر باستانی و 15 هزار شیء تاریخی کشف‌شده در قم خبر داشته باشد. استان قم ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری اعم از گردشگری مذهبی، تاریخی و طبیعی دارد. جمعی از کارشناسان و مدیران تورگردی قم، در نشستی تخصصی راهکارهای معرفی قم به‌عنوان شهری گردشگرپذیر را بررسی کردند. در این نشست از نبود فرهنگ و آموزش و ضعف ساختارهای گردشگری استان قم انتقاد شد.

شعارسال: وقتی نام قم را می‌شنویم، ناخودآگاه سیمای شهری مذهبی به ذهن متبادر می‌شود، باوجود اماکن مقدس کم‌تر کسی هست که از وجود 360 اثر باستانی و 15 هزار شیء تاریخی کشف‌شده در قم خبر داشته باشد. استان قم ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری اعم از گردشگری مذهبی، تاریخی و طبیعی دارد. جمعی از کارشناسان و مدیران تورگردی قم، در نشستی تخصصی راهکارهای معرفی قم به‌عنوان شهری گردشگرپذیر را بررسی کردند. در این نشست از نبود فرهنگ و آموزش و ضعف ساختارهای گردشگری استان قم انتقاد شد.

در نشست تخصصی آسیب‌شناسی گروه‌های گردشگری قم که به‌همت بنیاد قم‌پژوهی در مؤسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد، یکی از پژوهشگران و پیشکسوت حوزه گردشگری گفت: آیا مردم قم با جمعیت حدود یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار نفری، مانند شهرهایی مانند تهران و اصفهان حق تورگردی و گردش حرفه‌ای و مرتب را ندارند؟

محمد آقازاده با بیان این‌که در ۲۰ سال اخیر اصلاً چیزی به‌عنوان گروه‌های گردشگری در قم وجود نداشت، به مهر گفت: سالم‌سازی و حرفه‌ای‌کردن تورهای سفر و فرهنگ گردشگری در قم باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

وی با طرح این مسأله که در دهه ۸۰ پایه‌گذار تورهای گردشی علمی و حرفه‌ای در قم بوده است، گفت: متأسفانه در سال‌های نه‌چندان دور قم‌گردی و قم‌شناسی گروهی مورد تمسخر و اذیت برخی از افراد قرار می‌گرفت.

آقازاده با بیان این‌که درحال‌حاضر بیش از ۵۰۰ لیدر و ۸۰۰ فارغ‌التحصیل گردشگری در کشور وجود دارد، گفت: متأسفانه بیش‌تر تورهای گردشگری در استان قم به طبیعت‌گردی و انجام سفرهای تفریحی ختم می‌شود.

وی با تأکید بر این‌که باید سفرهای گروهی برای هویت‌شناسی و شناسایی گذشته تاریخی و فرهنگی هر شهر برنامه‌ریزی شود، گفت: الآن برخی تورهای گردشگری درگیر و اسیر خوش‌گذرانی و ساز و موسیقی‌های تفریحی شده است.

انتقاد از بی‌توجهی به آثار تاریخی قم

آقازاده با بیان این‌که بسیاری از گردشگران خارجی برای آشنایی با آداب و رسوم و موسیقی اصیل به شهرهای کشور سفر می‌کنند، افزود: لازم است آژانس‌های گردشگری با تدوین و ابلاغ آئین‌نامه‌ها زمینه و شرایط انجام یک سفر تفریحی‌ـ‌علمی و استاندارد را فراهم آورند.

این فعال عرصه گردشگری از ثبت بیش از سه‌هزار و 800 آثار تاریخی در قم خبر داد و گفت: این در حالی است که ۸۰۰ اثر دیگر قابلیت ثبت و توجه دارند، اما واقعیت این است که متولیان میراث فرهنگی قم به آثار توجهی نمی‌کنند.

وی بر لزوم ایجاد یک بانک اطلاعاتی منسجم و جامع از آثار تاریخی و فرهنگی استان تأکید کرد و گفت: گردشگری می‌تواند گام بسیار مهمی در اتحاد و همدلی اقوام و رفع پیش‌فرض‌ها و اذهان موهوم باشد.

آقازاده با ابراز خرسندی از فعالیت حوزویان برای ورود به‌عنوان راهنمای گردشگری گفت: درحال‌حاضر بیش از ۸۰ نفر از طلاب حوزه در حال آموزش دوره‌های لیدری گردشگری در شهرهای مختلف هستند.

این پژوهشگر و پیشکسوت حوزه گردشگری با تأکید بر این‌که موضوع مهم در تورهای گردشگری حفظ امنیت جامعه مقصد گردشی است، گفت: تورلیدرها باید بدانند برخی مناطق و شهرها در محدوده امنیتی قرار دارند و مجوز و هماهنگی‌های لازم برای حضور در این مناطق باید فراهم شود.

لزوم تربیت دانشجویان بومی گردشگری

در بخش دیگری از این نشست، یکی از راهنمایان گردشگری استان قم با بیان این‌که ایران در میانه جدول فعالیت بانوان در عرصه گردشگری استان گفت: رتبه اول تا سوم این جدول در اختیار کره جنوبی، پرو و شیلی است.

الهام نداف‌نیا با تأکید بر این‌که عرصه‌های گردشی استان قم معرفی نشده است، گفت: بسیاری از مسافران و گردشگران باور نمی‌کنند که بانوان قمی اجازه و توانایی فعالیت در عرصه‌های گردشگری و تور لیدری را دارند.

وی با ابراز تأسف از ناشناخته‌ماندن تمدن هفت‌هزارساله شهر قم گفت: متأسفانه بسیاری از پتانسیل‌های سرمایه اجتماعی، فرهنگ و تمدن استان قم برای توسعه گردشگری مهجور مانده است.

این تورلیدر قمی با انتقاد از ترویج و توسعه تورهای گردشگری سطحی و بی‌محتوا در استان گفت: راهنمایان گردشگری باید با سپری‌کردن دوره‌های آموزشی حرفه‌ای نحوه مدیریت و روش سفرکردن در مبدأ و مقصد را یاد بگیرند و به گردشگران یاد بدهند.

نداف‌نیا با تأکید بر این‌که باید ذهنیت‌های نادرست درمورد گردشگری و جاذبه‌های طبیعی و تاریخ شهر قم را اصلاح کنیم، گفت: درحال‌حاضر ۲۹ مرکز آموزش عالی در قم وجود دارد که باید بتوانند دانشجویان گردشگری بومی جذب و صنعت گردشگری استان قم را ترویج کنند.

مجوزهای سازمان گردشگری قم در برخی از شهرها اعتباری ندارد

یکی از مدیران تورهای گردشگری قم نیز با اعلام این‌که مجوزهای صادره از سازمان گردشگری استان قم در برخی شهرها اعتباری ندارد، گفت: متأسفانه تورهای گردشگری در استان می‌خواهند قانونی و با مجوز کار کنند، ولی دچار مشکل و موانع می‌شوند.

امید حسنی با طرح این ادعا که تورهای غیرمجاز بسیاری در قم فعالیت می‌کنند، گفت: تورهای غیرمجاز علاوه‌بر زیرپا‌گذاشتن اصول گردشگری، احتمال بروز هرگونه آسیب‌های اجتماعی و ضرررسانی به محیط‌زیست را دارند.

 

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری سبزینه ، تاریخ انتشار : خرداد 98، کد خبر:69476 ،www.sabzineh.org

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین