پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۲۶۵۵۴
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲
اجرای پروتکل بیمه ای آنژیوگرافی در مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی نتایج بسیار مثبتی داشت، بطوریکه درصد قابل توجهی از آنژیوگرافی های غیرضرور که منجر به تابش فراوان اشعه ی سرطان زای ایکس به بدن بیماران می شود حذف شد که باید تشکر ویژه ای از متخصصین قلب شاغل در این مراکز داشت.

شعارسال :اجرای پروتکل بیمه ای آنژیوگرافی در مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی نتایج بسیار مثبتی داشت، بطوریکه درصد قابل توجهی از آنژیوگرافی های غیرضرور که منجر به تابش فراوان اشعه ی سرطان زای ایکس به بدن بیماران می شود حذف شد که باید تشکر ویژه ای از متخصصین قلب شاغل در این مراکز داشت.
منتهی در برخی مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی این پروتکل اجرا نمی شود در حالیکه در این مراکز آمار آنژیوگرافی کم نیست.
در جلسه ی سه شنبه ی قبل در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی که مدیرعامل محترم سازمان نیز حضور داشت صاحب نظران حوزه ی سلامت در این زمینه بحث های کارشناسی خوبی ارائه دادند. از جمله جناب آقای دکتر اکبری ساری متخصص اقتصاد سلامت و رئیس برد این رشته و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بخش قابل توجهی از هزینه های درمان را متاثر از خدمات القایی و غیرضروری دانست.
جالب بود که آقای دکتر سالاری نیز در همان جلسه با آوردن مثالی جالب وجود خدمات القایی را پذیرفت.
در پروتکل آنژیوگرافی وزارت بهداشت اشکالاتی وجود دارد، از جمله اینکه تنها تنبیه پزشکی که بیش از ۲۵ درصد از آنژیوگرافی های وی نرمال باشد را عدم پرداخت دستمزد عنوان کرد که مشخص نیست منظور درصد بالاتر از ۲۵ است یا کل نرمال ها را شامل می شود و ایراد دیگر این است که جریمه ی وارد شدن خسارت به بیمار و بیمارستان را لحاظ نکرده است. اشکال دیگر پروتکل آنژیوگرافی این است که تعریف نرمال مشخص نیست در حالیکه گرفتگی ملایم هم که نیازی به آنژیوگرافی ندارد جزو نرمال لحاظ نشده است.
برآورد می شود که فقط در شهر تهران سالیانه حدود هشتصد هزار نفر آنژیوگرافی می شوند و در کل کشور عددی حدود دو میلیون بار آنژیوگرافی انجام می گیرد. یعنی به ازای هر ۴۰ نفر در ایران یک نفر آنژیوگرافی می شود با احتساب حداقل ۲ درصد آنژیوپلاستی عدد ۴۰۰ هزار بدست می آید که به معنای آنژیوپلاستی است که به ازای هر صد هزار نفر ۵۰۰ نفر آنژیوپلاستی را داریم در حالیکه این آمار در آلمان حدود ۲۵۰ آنژیوپلاستی به ازای صد هزار نفر است‌.
به هرحال اشکال اصلی کار بیمه ها در ایران این است که پرونده های آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی را از سایر پرونده های بیمارستانی جدا نمی کنند، از سویی تعداد نرمال ها را نیز احصا نمی کنند. برآورد می شود که در طول سال با دو میلیون آنژیوگرافی (حدود ۴۰۰ هزار آنژیوپلاستی)، حداقل سه هزار میلیارد در این بخش هزینه از سوی بیمه ها پرداخت شود که این عدد به جز پرداختی بیمه های تکمیلی و پرداخت از جیب مردم است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت تامین، تاریخ انتشار20 مرداد 98، کدخبر: 86017،www.tamin.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین