پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۲۲۸۷
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۷
کارشناسان محیط زیست اعلام کرده‌اند بلندترین قله کوهستانی سوئد به دلیل گرمایش جهانی و ذوب شدن یخچال طبیعیِ نوک آن همزمان با افزایش دما در قطب شمال، عنوان بلندترین قله این کشور را از دست داده است.

شعارسال: کارشناسان محیط زیست اعلام کرده‌اند بلندترین قله کوهستانی سوئد به دلیل گرمایش جهانی و ذوب شدن یخچال طبیعیِ نوک آن همزمان با افزایش دما در قطب شمال، عنوان بلندترین قله این کشور را از دست داده است.

یک استاد جغرافیای دانشگاه استکهلم که برای چندین سال ارتفاع یخچال‌های طبیعی را به صورت سالیانه اندازه‌گیری می‌کند، این اتفاق را نمادی آشکار از آن دانسته که در سوئد همه چیز در حال تغییر است.

در شمال دور سوئد در حدود ۱۵۰ کیلومتری داخل مدار قطب شمال، کوه "کبنه‌کایزه" دو قله دارد؛ یک قله جنوبی با یخچال های طبیعی که برای کوهنوردان مجهز مناسب بوده و یک قله شمالی که عاری از یخ بوده اما برای کوهنوردان با تجربه مناسب است.

در سال ۱۸۸۰ میلادی که ارتفاع این قله‌ها اندازه‌گیری شد، قله جنوبی ارتفاع بیشتری داشت اما در پایان ذوب تابستانه امسال در سوم سپتامبر قله شمالی با ۲۰۹۶.۸ متر ارتفاع، ۱.۲ متر بلندتر از قله جنوبی اندازه‌گیری شده است. البته به طور دقیق مشخص نیست که این کاهش ارتفاع در سال جاری رخ داده یا مربوط به سال گذشته میلادی می‌شود.

به گفته کارشناسان ارتفاع قله جنوبی "کبنه‌کایزه" به کمترین میزان خود یعنی ۲۴ متر کمتر از دهه ۱۹۶۰ میلادی رسیده است. تقریبا تمام این ذوب‌ها در دو دهه گذشته رخ داده و یخچال طبیعی این قله به طور متوسط یک متر در سال کاهش ارتفاع داشته است.

از آنجایی که احتمالاً یخچال با برف و یخ زمستان دوباره گسترش پیدا می‌کند، قله جنوبی می‌تواند به تدریج رتبه خود را باز یابد. اما کارشناسان می‌گویند این تغییر برای مدتی ادامه خواهد یافت.

سوئد گرم‌ترین ماه‌های مه و ژوئیه خود را در سال ۲۰۱۸ میلادی با افزایش دمای تا بیش از ۱۰ درجه بالاتر از حد طبیعی پشت سر گذاشت. این امر منجر به وقوع آتش‌سوزی‌های طبیعی در سراسر قطب شمال شد که ارتفاع یخچال‌ طبیعی "کبنه‌کایزه" را حدود چهار متر کاهش داد.

به نوشته روزنامه گاردین، کارشناسان می‌گویند یخچال‌های طبیعی کوچک مانند یخچال قله "کبنه‌کایزه" به طور خاصی تحت تاثیر تابستان‌های گرم قرار می‌گیرند. هم‌چنین این نکته قابل توجه است که این یخچال‌ها عمدتا در تابستان‌های خنک قادر به رشد و گسترش هستند، نه زمستان‌های سخت و طولانی با این حال دو تابستان آخر مناطق اسکاندیناوی منجر به ذوب سریع برف و یخ‌های منطقه شدند و این میزان از ذوب بیشتر در مناطق مرتفع‌تر که در معرض نور مستقیم خورشید هستند رخ داده‌ است.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری خبرآنلاین، تاریخ انتشار: 18 شهریور 1398 ، کدخبر:1298049 ،www.khabaronline.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین