پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۶۲۶۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸
فیلم زیر بخشی از اقدامات غنی‌سازی و سنجش میزان اسید فولیک و آهن ترکیب‌شده با آرد را نشان می‌دهد.
شعارسال : غنی‌سازی آرد گندم از حدود 60 سال پیش در کشورهای آمریکا و انگلیس اجرا شده است و ریزمغذی‌هایی مثل آهن، کلسیم و ویتامین‌های گروه B به آرد اضافه شده است.

از سال 1996، کشورهای مختلف، اسید فولیک را نیز به آرد گندم اضافه کردند، دلیل این کار، تأثیر اسید فولیک بر کاهش نقایص مادرزادی لوله عصبی، کاهش شیوع هموسیستئین بالا، کاهش شیوع سرطان‌ها و آلزایمر است.

به‌دلیل اهمیت اسید فولیک در ارتقاء سطح سلامت جامعه این ویتامین امروزه در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است، علاوه بر آن با توجه به نقش ویژه اسید فولیک در کاهش هموسیستئین از این ویتامین به‌عنوان یک عامل در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، ترومبوزوریدهای عمقی و آمبولی ریوی نام برده‌اند.

نان یکی از مواد غذایی است که برای غنی‌سازی مورد استفاده قرار گرفته است. در این جوامع آرد سفید و کاملاً تصفیه‌شده برای تهیه نان استفاده می‌شود که ویتامینها و املاح آن متناسب با درجه استخراج آرد، از دست می‌رود.

در  ایران نان قوت غالب و غذای اصلی مردم به‌ویژه در مناطق روستایی به‌شمار می‌رود، براساس نتایج بررسی مصرف مواد غذایی، سرانه روزانه مصرف نان در کشور 320 گرم است، این مقدار درحدود 34 درصد انرژی و 40 درصد پروتیین مورد نیاز روزانه را تأمین می‌کند، به همین دلیل، نان به‌عنوان یک حامل مناسب برای غنی‌سازی با ریزمغذی‌ها به‌ویژه آهن و اسیدفولیک درنظر گرفته شده است.

با تدوین برنامه ملی غنی‌سازی آرد، آردهای خبازی با آهن و اسیدفولیک غنی می‌شوند، در حال حاضر در تمام استان‌های کشور  و مردم از نان غنی‌شده استفاده می‌کنند، با مصرف نان غنی‌شده، حداقل 30 درصد نیاز بدن به آهن و اسید فولیک تأمین می‌شود.

 در این فیلم خبرنگار به یکی از شرکت‌های تولیدکننده آرد در استان البرز سر زده و از نزدیک در جریان روند غنی‌سازی آردهای تولیدی و این‌که از کجا می‌توان اصالت موجود در میزان اسید فولیک و آهن موجود در آرد را تشخیص داد پیگیری کرده است.

همچنین در این کارخانه آزمایشگاه مجهزی با دستگاه‌های بروز دنیا وجود دارد که در این آزمایشگاه استاندارد میزان اسید فولیک آرد تولیدی سنجش و در صورت مغایرت میزان اسید فولیک با استاندارد مشخص مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرد.

در این  آزمایشگاه می‌توان فهمید که میزان اسید فولیک و آهن موجود در آرد بر اساس استاندارد وزارت بهداشت است یا خیر.

این فیلم به شبهات دیگری از جمله دلایل سوزاندن آرد در آزمایشگاه سنجش کارخانه‌های تولیدی آرد نیز پاسخ می‌دهد.

تعداد بازدید : 4

شعارسال ، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم ، تاریخ انتشار 9 مهر 98 ، کد خبر :2107928 ، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۹
0
0
چقدر جالب بود مرسی
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین