پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۵۰۳۵
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
تحلیل تعدادی از حکم‌های اخیر شعب دادسرای فرهنگ و رسانه در مورد انصاف نیوز نشان می‌دهد که گفتمان پذیرش انتقاد سازنده، پیشنهاد و انعکاس نظرها در ادبیات قضایی به هر دلیلی در حال گسترش است.

شعار سال: در بخشی از حکم منع تعقیب در ماجرای شکایت دانشگاه تهران از مدیر مسوول و نیز خبرنگار انصاف نیوز درباره گزارش «پذیرش دانشجوهای دکترا در دانشگاه تهران رانتی شد؟» به اتهام نشر اکاذیب در شعبه نهم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه آمده است:

«مشتکی عنهما احضار و دفاعیات خود را بیان داشتند. حال به تشخیص این بازپرسی با عنایت به بررسی چگونگی رفتار مرتکب و همچنین با توجه به رسالتی که مطبوعات و خبرگزاری‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران در راستای روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم و پیشبرد اهداف قانون اساسی دارند، مطابق قانون این حق را دارند که نظرات، انتقادات سازنده و پیشنهادات و توضیحات مردم و مسوولان را با رعایت موازین اسلامی و مصالح جامعه درج و به اطلاع مردم برسانند. بنابراین نظر به مراتب اعلام شده، به لحاظ عدم احراز عنصر معنوی جرم مذکور، مستندا به مواد ۲۶۴ و ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری، قرار منع تعقیب صادر و اعلام می‌گردد».

همچنین در قرار منع تعقیب دیگری توسط شعبه ۱۲ بازپرسی که به شکایت دانشگاه آزاد از مدیر مسوول انصاف نیوز (به همراه ایلنا، ایرنا، پارسینه، حسام نواب صفوی) درباره گزارش «آیا مسوولان دانشگاه آزاد خودشان را دارای مصونیت قضایی می‌دانند؟» درباره ماجرای حادثه اتوبوس دانشجویان واحد علوم و تحقیقات به نقل از نواب صفوی به اتهام «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» آمده است:

«با نگرش در اوراق پرونده اعلام می‌دارد: اهمیت و ضرورت انتقادپذیری را باید در آثار و پیامدهای آن جهت جامعه بدون نقد جامعه‌ای مرده و بی روح است که دچار روزمرگی شده و پیشرفت نمی‌کند. اگر فرهنگ نقدپذیری در جامعه رواج یابد شاهد جامعه‌ای سالم و بانشاط، شهروندی آگاه و مسوول و دولتمردی متواضع و پاسخ‌گو خواهیم بود. نقد شدن و پذیرش آن سخت و تلخ است اما این تلخی با دستاوردهای شیرین آن از میان می‌رود. تمامی انسان‌ها به‌جز ائمه معصوم ممکن الخطا هستند، بنابراین انتقادپذیری از نیازهای هر فرد برای پیشرفت و کمال است؛ به آن دلیل بر نقد و انتقاد صحیح تاکید شده است. اگر شخصی‌ترین ویژگی انسان را اندیشیدن او بدانیم بی‌گمان کارسازترین و تعیین‌کننده‌ترین عامل در شکوفایی این ویژگی ارزیابی و نقد و بررسی است. حضرت علی علاوه بر موافقت با مقوله نقد و نقدپذیری در عمل نیز به آن پایبند بود و مردم را به نقد خود فرامی‌خواند: فقد تکفو عن مقاله بحق او موره بعدل فانی لست فی نفسی بفوق ان اخطی ولد امن ذلک من فعلی اله ان یکفی اله من نفسی و هو املکم به منی. پس، از گفتن حق، از مشورت در عدالت خودداری نکنید، که من نه برتر از آنم که خطا کنم و نه در کار خویش از خطا ایمنیم مگر که خدا مرا در کار نفس کفایت کند که از من بر آن تواناتر است (کهن ترابی – میثم – آسیب شناسی رفتار کارگزاری با مردم. نشر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی. چاپ اول ۱۳۹۳، ص ۱۵۹ و ۱۶۰). بنابراین اقدام متهم در راستای نقد سازنده است. به جهت فقدان ادله اثباتی به استناد ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری قرار منع تعقیب صادر و اعلام می‌گردد».

در قرار منع تعقیب مدیر مسوول انصاف نیوز توسط شعبه ۲ بازپرسی در مردادماه در پرونده‌ای به اتهام «نشر اکاذیب و فعالیت تبلیغی علیه نظام» نیز نوشته شده است:

«این شعبه بازپرسی با بررسی چگونگی رفتار مرتکب و مستندات ابرازی وی و همچنین با توجه به رسالتی که مطبوعات و خبرگزاری‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران در راستای روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم و پیشبرد اهداف قانون اساسی دارند مطابق قانون این حق را دارند که نظرات، انتقادات سازنده، پیشنهادات و توضیحات مردم و مسوولان را با رعایت موازین اسلامی و مصالح جامعه درج و به اطلاع مردم برسانند. بنابراین نظر به مراتب اعلام شده، به لحاظ عدم احراز عنصر معنوی جرم مذکور مستندا به مواد ۲۶۴ و ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری قرار منع تعقیب صادر و اعلام می‌گردد».

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری و تحلیلی انصاف، تاریخ 24 آبان 98، کد مطلب: 197671: www.ensafnews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین