پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۶۷۵۰
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۳
با توجه به دیدار هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی به صورت ویدیویی و همچنین اهمیت ایجاد بستر امن و مطمئن در فضای مجازی برای خانواده‌ها مخصوصا در دوره کنونی که آموزش و پرورش کشور با چالش جدی مواجه است؛ ضرورت تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات احساس می‌شود.
شعار سال: با توجه به دیدار هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی به صورت ویدیویی و همچنین اهمیت ایجاد بستر امن و مطمئن در فضای مجازی برای خانواده ها مخصوصا در دوره کنونی که آموزش و پرورش کشور با چالش جدی مواجه است؛ ضرورت تسریع در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات احساس می شود.

در ادامه واکنش برخی از نماینگان مجلس را نسبت به تعلل دستگاههای ذیربط در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات می خوانید؛

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس:
ورود جدی کمیسیون فرهنگی به مطالبه شبکه ملی اطلاعات/ اگر بگوییم نمی شود ضعف ماست
غلامرضا منتظری نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی در خصوص شکل گیری شبکه ملی اطلاعات در کشور، اظهار کرد: بحث مدیریت فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات یکی از اولویتها در سخنرانی مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگان مجلس بود.

وی ادامه داد: ایشان برای شبکه ملی اطلاعات و پیام رسان های داخلی در حقیقت یک استثنایی برای برنامه ریزی قائل شدند و از مجلس خواستند با نگاه کوتاه مدت به آنان بپردازند این مطلب موید این است که این حوزه اگر درست مدیریت نشود آسیب های فروانی را در پی خواهد داشت .

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: این مسئله بلافاصله در کمیسیون فرهنگی مجلس که مخاطب اصلی این فراز محسوب می شود تشکیل جلسه داد و در اولویت های سه گانه بحث تقویت پیام رسان های داخلی،مدیریت فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.

وی بیان کرد: بحث تدوین نظامنامه جامع جمعیت و تعالی خانواده رو به پایان است و پیش بینی می شود حداکثر تا 15 روز آینده به پایان برسد و بلافاصله دستور دوم این کمیسیون بحث پیام رسان های داخلی و شبکه ملی اطلاعات است.

منتظری اذعان کرد: این واقعیت را باید قبول کنیم، اگر بناست در حوزه فضای مجازی روی پای خود بایستیم و از آسیب های فراوانی که الان متوجه ماست پیشگیری کنیم راهی نداریم که پیام رسان ملی داشته باشیم.

وی به بیان اینکه کش و قوس های شبکه ملی اطلاعات باید پایان یابد، یادآورشد: در ملاقاتی با وزیر ارتباطات از ایشان پرسیدم که نگاهتان نسبت به پیام رسان بومی شبکه ملی اطلاعات چیست؟ چرا مسئله ای که اینقدر به آن تاکید می شود تعلل می شود؟" آقای وزیر دربحث هایشان اشاره به این داشتند که در مورد پیام رسان بومی شاید به این زودیها اتفاق نیفتد".

اگر بگوییم نمی شود ضعف ماست
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: زمانی که یک کاری را می خواهیم شروع کنیم قطعا در آغاز با مشکلاتی مواجه می شویم اما من اعتقادم این است که باید با استفاده از تجارب جهانی در شکل گیری شبکه ملی اطلاعات و پیام رسان ملی مقتدر که همه ویژگی ها و ظرفیت های مورد انتظار مخاطبین را داشته باشد، بوجود بیاید اگر بگوییم نمی شود ضعف ماست.

وی بیان کرد: با توجه به قابلیت ها وظرفیت های اندیشه تحول خواه در انقلاب ما، این دست یافتنی است، البته ما در گام نخست نباید پیام رسان داخلی خودمان را با پیام رسان های جهانی که سالها تجربه کردند مقایسه کنیم ولی به تدریج می شود سیر تکاملی خود را در دستور کار قرار داد .

منتظری درخصوص شبکه ملی اطلاعات خاطرنشان کرد: متاسفانه در بین دست اندرکاران آن همت جدی دیده نمی شود و حتی برخی از مجموعه ها نسبت به این موضوع دیدگاه موافق دارند لذا بخاطر اینکه کمیسیون به این بحث ها پایان دهد و سرآغاز جدیدی را در اجابت راهبرد مقام معظم رهبری داشته باشیم، بعنوان بحث جدی در دستور کار ما قرار دارد.

وی یادآورشد: در حوزه خانواده تجربه موفق نهادها و سازمان ها جمع آوری کردیم و برای تدوین نظام نامه آنان را به کمیسیون فراخواندیم، در مورد شبکه ملی اطلاعات هم تقاضا کردیم که افراد و سازمان های حقیقی و حقوقی تجارب علمی و تجربی خوبی دارند ارائه دهند که درتدوین این مجموعه بربال تجربه های عمل کرده باشیم.

منتظری با بیان اینکه امیدواریم شاهد گام های بلند دراین بخش باشیم، متذکرشد: کمیسیون فرهنگی در کنار این وظیفه قانونی به وظیفه نظارتی هم عمل خواهد کردو بعد از مشخص شدن چارچوب باید بعد نظارتی خود را تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه برخی از افراد بیرونی نگران شدند که با شبکه ملی اطلاعات فیلتر و محدودیت ایجاد می شود، تاکید کرد: نگاه کمیسیون نگاه ایجابی است نه سلبی، کمیسیون فرهنگی هیچگاه به دنبال در پیش گرفتن سیاست های افراطی نیست و آن راهم قبول نداریم.

ضرورت استفاده از استانداردهای لازم برای شبکه ملی اطلاعات
منتظری تاکید کرد: باید نگاه ما در درجه اول به درون باشد نه به بیرون اگردر حوزه فضای مجازی نگاه به درون نداشته باشیم، وابسته می شویم و جامعه ای که وابسته باشد شکننده است. بیگانگان دوست دارند ما به آنان وابسته باشیم ما باید "ما می توانیم "را در دستور کار خود قرار دهیم و وابسته به دیگران نباشیم .

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی در خاتمه با بیان اینکه باید این واقعیت را بپذیریم که در هرحوزه ای نیاز به معیارها و اصول استاندارد داریم، گفت: نمی شود که همه درها را بازگذاشت و به هر شکلی عمل شود. در بسیاری ازکشورهای پیشرفته اصول و استانداردهای تعریف شده ای دارند که به آن سخت هم پایبندند، درحالی که هر انسانی اگربخواهد به قله نیکبختی برسد هم «باید» و هم «نباید»هایی را باید رعایت کند، ما هم نیازمند قانون و هم نیازمند اخلاق هستیم، لذا باید این اصول را در فضای مجازی به آن پایبند باشیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد:
بعضی دستگاه‌های دولتی اعتقادی به شفافیت عملکرد در شبکه ملی اطلاعات ندارند
علی جدی با اشاره به این‌که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برخلاف آمارهای ارائه شده نتوانسته است حتی دسترسی ۲۰ درصد از جمعیت کشور را به شبکه ملی اطلاعات فراهم کند، اظهار داشت: عدم ایجاد زیرساخت درست از سوی وزارت ارتباطات در مناطق محروم و دور افتاده کشور برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات موجب شده است تا در دوران شیوع ویروس کرونا شاهد وارد شدن آسیب‌های جدی به مردم و دانش‌آموزان باشیم.

وی گفت: در شرایط کنونی بسیاری از دستگاه‌های دولتی و نظارتی هم به شبکه ملی اطلاعات متصل نیستند زیرا بعضی از نهادهای اجرای از بیم اعمال شفافیت در امور خودشان تمایلی به اتصال به شبکه ملی اطلاعات ندارند که وقوع این اتفاق انجام امور برای ایجادزیرساخت‌های لازم به‌منظور توسعه شبکه ملی اطلاعات را سخت‌تر از گذشته کرده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرد؛
خدشه نبود شبکه ملی اطلاعات به استقلال سایبری ایران/ فضای مجازی کنونی تهدیدی برای امنیت روانی خانواده هاست
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و اهمیت این موضوع و دغدغه های جدی خانواده ها در خصوص فضای مجازی، با فدا حسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت و گویی انجام شده است، وی به خبرنگار عصرهامون گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری از طریق مجازی با هیئت دولت در فرازهای مختلفی بود که بخشی از بیانات ایشان به رها بودن فضای مجازی اختصاص داشت.
مالکی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که فضای مجازی ضرورتی است که جامعه از آن استفاده می کند، اما نکته مهم این است که فضای مجازی مدیریت نمی‌شود و رها شده است و به واسطه آن لطمه های سنگینی از جهات مختلف به کشور و خانواده ها وارد می‌شود.
نماینده مردم زاهدان اذعان کرد: این لطمه ها در حوزه خانوادگی بین جوانان و نوجوانان و حتی در سطوح مختلف کشور و انقلاب مشهود است، در همین راستا از وزیر ارتباطات خواسته شد تا به مجلس بیاید، اما حرف های خوبی نزد و متکبرانه جواب داد، اشتباه وی این بود که فکر می کرد مجلس یازدهم مانند بقیه مجالس است که بیاید سمبل کاری کند و برود.
وی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که جهرمی یک بار دیگر به مجلس بیاید، هم حرف هایش را اصلاح کند و هم طرح و برنامه ارائه دهد، ما در مجلس هم نیروهای خوبی در این بخش داریم که از پس پاسخ های آقای جهرمی برمی‌آیند.
به گفته مالکی، این نگرانی و دغدغه که مقام معظم رهبری فرمودند در جامعه و خانواده ها هم وجود دارد، باید شورای عالی فضای مجازی تحرک لازم را در این خصوص داشته باشد اما تا جایی که ما اطلاع داریم جلسات آن نیم بند تشکیل می‌ شود که این به مصلحت نیست و به واسطه آن اساس نظام انقلاب توسط معاندان و مخالف این کشور از طریق فضای مجازی مورد هدف قرار گرفته می‌شود، از این جهت این دغدغه در جامعه وجود دارد که به خوبی توسط رهبری بیان شد.
وی با بیان این که انحصار طلبی و منافع اقتصادی عده ای خاص از تبعات عدم وجود شبکه ملی اطلاعات است، تصریح کرد: انحصار طلبی کار درستی نبوده و به مصلحت نیست، یکی از دغدغه هایی که در مجلس مطرح شد، همین بود که پاسخ های مطرح شده از سوی جهرمی در این باره قانع کننده نبود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اضافه کرد: این گونه نیست که یک جریان خاص سیاسی در انحصار عده ای فرصت طلب قرار بگیرد، این خطرات خودش را دارد، درست است که با فرصت هایی همراه بوده اما تهدیدات آن به شدت بالاست، از این بابت حتما اقدام هایی صورت بگیرد که در کمیسیون امنیت ملی نسبت به این قضیه حساس شدیم و حتی برخی نماینده ها مسئولیت گرفتند در این باره کار کنند.
وی تاکید کرد: حساسیت موضوع به حدی بالاست که کمیسیون امنیت ملی به عنوان کمیسیون حاکمیتی به آن ورود جدی پیدا کرده است.
مالکی با بیان این که عقب نگه داشتن کشور از توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، ماحصل دیگر نداشتن شبکه ملی اطلاعات است، تصریح کرد: همچنین این موضوع موجب شده است که استقلال سایبری و فضای مجازی ما خدشه دار شود.
وی اذعان کرد: باید در تکنولوژی و دستاوردهای علمی در حوزه های دفاعی، اقتصادی و سیاسی از فرصت ها استفاده کنیم که منوط به این است که شبکه ملی اطلاعات از انحصار درآید، کنترل و هدایت باشد، چراکه رهاشدگی آن خطرات خاص خودش را به همراه دارد.
نماینده مردم زاهدان در مجلس با تاکید بر این که فضای مجازی کنونی امنیت روانی مردم را هم تهدید می کند، گفت: دغدغه های مردمی در خصوص مدیریت کنونی فضای مجازی برای خانواده ها افسردگی و نگرانی را به همراه می‌آورد، به گونه ای که والدین مدام به دنبال این هستند که فرزندشان با دستگاهی که در دست دارند چه می کنند و در پی استفاده شان از فضای مجازی چه اتفاقی می افتد.
وی گفت: متاسفانه به دلیل رها بودن فضای مجازی، امنیت جامعه به خطر می‌افتد، به گونه ای که در برخی استان های کشورمان گزارش های خوبی نداریم و موضوع نگران کننده است، بنابراین دولت باید این مهم را جدی بگیرد.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس مطرح کرد؛
ضرورت شبکه ملی اطلاعات در کشور/برخی ضربه‌های دشمن از طریق فضای مجازی را باور ندارند
مهرداد ویسکرمی  اظهار داشت: با توجه به رواج فضا مجازی و اینترنت ضروری است تا شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود چرا که گاهی دشمن از طریق این فضا به دنبال ضربه زدن است.

وی افزود: برای امنیت در این فضا و فضای کلی اطلاعاتی کشور، وجود شبکه ملی اطلاعات به عنوان یک ضرورت احساس می شود چرا که وقتی شبکه هایی که به اسم جستجوگر و پایگاه های بزرگ اینترنتی به سیستم های جاسوسی دشمن وصل هستند می توانند در ایجاد ناامنی دخیل باشند.

نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در برخی از موارد مانند اغتشاشات و فتنه ها دشمن از طریق فضای مجازی اهداف را دنبال می کند تا بتواند ضرباتی را وارد کند چرا که این فضا تحت مدیریت آنها بوده که باید شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود تا ازاین زوایا آسیبی وارد نشود.

ویسکرمی خاطر نشان کرد: امروزه دشمن در تلاش است تا از طریق فضای مجازی بتواند بر افکار عمومی اثر بگذارد و رهبری سالهاست که بر راه اندازی این شبکه ملی تاکید می کنند.

وی با اشاره به این که در راستای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات کوتاهی هایی صورت گرفته افزود: متاسفانه برخی هنوز دشمن باور ندارند و خیلی دشمن را جدی نگرفته اند به طوری که کشورهای غربی و آمریکا را دشمن نمی دانند، از سوی دیگر برخی هم دشمن را باور دارند اما به صورت جدی احساس نمی کنند و عمق فاجعه را درک نکردند و برخی هم برای اجرای این کار همت لازم را ندارند.

نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی گفت: ضروری است تا برای ایجاد این شبکه ملی مدیران جهادی وارد عمل شوند تا بتوانند کار را انجام دهند و یک عزم جدی برای این موضوع مهم نیاز است که اجرایی شود.

ویسکرمی تصریح کرد: برخی از مدیران عزمی برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات ندارند در حالی که یکی از ضروریات امروز جامعه است.

نماینده مردم سقز و بانه درمجلس شورای اسلامی:
شبکه ملی اطلاعات تضمین استقلال کشور و امنیت مردم در فضای مجازی است
بهزاد رحیمی با اشاره به عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: مجلس در تلاش است تا برآورد دقیق تری نسبت به خلا ها و مشکلات در این زمینه داشته باشد و سپس وارد مذاکره با وزارت ارتباطات شویم.

وی افزود: در ایام کرونا همگی مشاهده کردیم که اصلا زیرساختی برای شبکه ملی اطلاعات نداشتیم و در بسیاری از جاها نتوانستیم کارهای جدی در رابطه با این بیماری انجام دهیم.

رحیمی با اشاره به فواید شبکه ملی اطلاعات تشریح کرد : با عملیاتی شدن طرح اینترنت داخلی در ایران، حتی در صورتی که اینترنت در فضای جهانی به هر دلیلی با مشکل مواجه شود، کاربران در داخل کشور می توانند از شبکه ملی استفاده کنند و نیاز خود را بر طرف نمایند.

وی اضافه کرد: با این وجود، وابستگی به منابع خارجی اینترنت از بین می رود و استقلال در این زمینه برای کشور به دست می آید، از آنجائیکه یکی از اهداف مهم جمهوری اسلامی، دستیابی به استقلال است، این موضوع اهمیت زیادی دارد.

رحیمی با بیان اینکه باتوجه به عملیات روانی دشمن به دلیل وجود عارضه حاکمیت غرب در فضای مجازی کشور گفت: عدم پیگیری راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات موجب شده است که از لحاظ فرهنگی و اقتصادی در این فضا بسیار منفعلانه عمل کنیم.

وی تصریح کرد: ما بر این فضا تسلط کافی را نداریم و این فضا در دست حاکمیت ما نیست، یک فضای بی در و پیکر است که حاکمیت آن متعلق به دیگران است و ما تنها تلاشمان در حوزه سخت افزاری و توسعه کمی زیرساخت های ارتباطاتی بوده است.

رحیمی عنوان کرد: بی‌هویت بودن بسیاری از اخبار در فضای مجازی موجب شده که فرستنده معلوم نشود و لذا بحث جعل در این فضا اتفاق بیفتد و حوزه‌های کلی اجتماعی و رسانه‌ای نیز باید به سمتی حرکت کند که هر پیامی که فرستاده می‌شود مورد ابهام از سوی مخاطب باشد و صحت خبر و هویت فرستنده بررسی شود.

وی با بیان اینکه فعلا فضای مجازی فضایی غیرقابل اعتماد است افزود: باید این فضا تبدیل به فضای قابل اعتماد شود و این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که آحاد جامعه قوانین را رعایت کنند و مسئولیت تراکنش‌های خودشان را در فضای مجازی بپذیرند.

وی در پایان با اشاره به ضرورت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات با توجه به تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری، خاطر نشان کرد: فضای مجازی به عنوان یک محیط حساس و پیچیده علیرغم آفریدن فرصت‌های متعدد، آسیب‌های اجتماعی مختلفی را ایجاد کرده است ضمن آنکه بعضا حقوق افراد نیز در آن تضیع شود درواقع خطر فضای مجازی به مراتب از فضای فیزیکی برای جامعه تهدیدکننده‌تر است، لذا همانطور که از حقوق مردم در فضای فیزیکی مراقبت می‌شود باید برای حفظ این حقوق در شبکه‌های مجازی نیز سازوکار و تدبیر مشخصی داشت.

نمایندگان استان کرمانشاه در گفتگوهایی مطرح کردند؛
سرعت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در سال های اخیر کند شده است/ دولت اقدامی نکند در مجلس پیگیری خواهیم کرد
محمد رشیدی در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: سابقه راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به سال های قبل می رسد که بنا بود دولت به این بخش ورود کند و مجلس آن را تایید کرده بود.

نایب رئیس فراکسیون رسانه و فضای مجازی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این موضوع در برنامه پنجم توسعه نیز عنوان شده بود، افزود: برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات که مصوبه سال ۸۹ است هزینه های زیادی صرف شد.

رشیدی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها نظیر آمریکا، انگلیس، ژاپن و کره‌جنوبی شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شده است.

وی عنوان کرد: کشور ایران نیز نیازمند شبکه امنی است که از دسترس هکرها و سوء استفاده کنندگان خارجی به دور باشد و مردم در آن احساس امنیت کنند.

رشیدی گفت: در حال حاضر بسیاری از اوقات در فضای مجازی اتفاقات بدی رخ می دهد و سبب به سرقت رفتن اطلاعات مردم و سوء استفاده های اینترنتی می شود.

وی افزود: شبکه ملی اطلاعات زیرساخت‌های لازم را برای انجام تعاملات برقرار می‌کند و مدیریت آن بر عهده داخل کشور است.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات پیگیری شود هرچند هزینه های زیادی به دنبال دارد اما این شبکه سبب دسترسی امن می شود؛ همچنین خودمان می توانیم در آن تولید محتوا داشته باشیم.

رشیدی گفت: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات موفقیت‌های زیادی را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

وی عنوان کرد: امروزه فضای مجازی پایه همه تبادلات فرهنگی و اجتماعی است بنابراین راه اندازی شبکه ملی اطلاعات باید در مجلس دنبال شود.

رشیدی تصریح کرد: سرعت راه‌اندازی این شبکه طی سالهای اخیر کند شده است.

کوتاهی دولت در اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات/مطالبه مقام معظم رهبری روی زمین مانده است
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در گفتگو با سهیل سنقر اظهار داشت: از مهمترین زیرساخت های لازم برای امنیت اطلاعات در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود شبکه ملی اطلاعات است.

نماینده مردم شهرستان سنقروکلیایی در ادامه گفت: توصیه رهبر معظم انقلاب در چند سال گذشته نیز راه اندازی شبکه ملی اطلاعات بوده است و حضرت آقا مکرراً نسبت به این قضیه تاکید داشته اند.

وی در ادامه تصریح کرد: متأسفانه در برخی موراد دولت نسبت به این قضیه کوتاهی کرده و مطالبه مقام معظم رهبری در این خصوص روی زمین مانده است.

حجت الاسلام حسینی کیا خاطر نشان کرد: در واقع ایجاد زیر ساخت و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات منتهی به این امر خواهد شد که فضای مجازی ما کنترل شده خواهد بود و دیگر هر کسی نخواهد توانست در این فضا نسبت به انحراف جوانان جولان دهد.

نماینده مردم شهرستان سنقروکلیایی گفت: با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دست دشمن در خصوص موج سواری های فضای مجازی قطع و از سوی دیگر التهاب آفرینی و برخی مسائل وجود نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: سرقت اطلاعات علمی ما در برخی موارد به دلیل نبود فضای مجازی مستقل و عدم وجود شبکه ملی اطلاعات است که دولت متأسفانه تاکنون ظرفیت لازم را برای اجرایی کردن این مطالبه مهم پای کار نیاورده است.

حسینی کیا یادآور شد: در مجلس جلسات و سوالات متعددی نیز در این حوزه برگزار و مطرح شده است که امیدواریم در سالجاری فرمایشات حضرت آقا روی زمین نماند و دولت پای کار بیاید که به مرحله اجرا برسد.

اگر دولت اقدامی نکند ما در مجلس پیگیری خواهیم کرد
علی رضایی نماینده مردم شهرستان های هرسین، صحنه و کنگاور در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار دیوانگاه با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص شبکه ملی اطلاعات اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات یعنی ما خودمان بتوانیم دسترسی داشته باشیم به فرآیند ها و کنترل بکنیم ولی وقتی که شبکه ملی اطلاعات نداریم ما در فضای مجازی مستاجر هستیم.

وی افزود: این یعنی کشور های ابرقدرت به عنوان مالک برای ما تصمیم گیری می کنند و در بحث ناامنی های اجتماعی مشکلاتی را برای ما ایجاد می کنند.

نماینده شهرستان های هرسین، صحنه و کنگاور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم قابل کنترل هست و آن چیزی که برای جوان ما مخرب است را می شود کنترل کرد.

رضایی در ادامه اظهار داشت: فضای مجازی یک فضای بی رحم است لذا شبکه ملی اطلاعات اگر زیرساختش آماده باشد ما می توانیم در فضای مجازی موثر باشیم.

وی افزود: به هر حال مجلس گذشته و دولت کارهایی کرده اند ولی به لحاظ زیرساخت کاری انجام نشده الان ما باید زیر ساخت را آماده کنیم همچنانکه رهبری عزیز ما دغدغه دارند.

نماینده مردم شهرستان های هرسین، صحنه و کنگاور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در فضای مجازی آسیب دیدیم؛ الان به فرهنگ خانواده های ایرانی دارد ظلم می شود و جوان های ما را تحت تاثیر قرار می دهند.

رضایی اظهار داشت: اگر لازم باشد با توجه به منویات اخیر مقام معظم رهبری به صورت طرح دو فوریتی اگر دولت اقدامی نکند ما در مجلس این را پیگیری خواهیم کرد.

شبکه ملی اطلاعات یکی از نیازهای مهم کشور است
شهریارحیدری اظهارداشت: شبکه ملی اطلاعات همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز به درستی به آن تاکید کردند یکی از نیازهای مهم کشور است.

وی افزود: هر گونه تصمیم گیری و برنامه ریزی در کشور بدون داشتن اطلاعات دقیق و منظم ممکن نخواهد بود.

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اطلاعات پایه تصمیم گیری درست و تصویب سازی مناسب می باشد و لذا تاکید رهبر انقلاب حکیمانه و مدبرانه است و باید اجرایی شود.

نماینده مردم شهرستان سرپلذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات کشور یکی از مطالبات مهم مردم است که به تصمیمات درست و زیرساختهای مناسب منجر می شود.

عضو کمسیون فرهنگی مجلس؛
نداشتن شبکه ملی اطلاعات فضای مجازی را به یغما می برد
احمد راستینه نماینده مردم شهرستان های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی و عضو کمسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با خبرنگار جهانبین نیوز ؛ اظهار کرد: یکی از زیر ساخت های بسیار مهم امروز در توسعه هر کشور دسترسی به اطلاعات و داشتن شبکه ملی اطلاعات است و به عبارتی امروز کشورهای دنیا تلاش می کنند هویت و فرهنگشان را به واسطه تشکیل شبکه ملی اطلاعات حفظ، توسعه و صادر کنند .

وی تصریح کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در حفظ هویت کشورهای دنیا این است که مولفه های هویت را بشناسند و برای حراست از ان ها تلاش کنند .

راستینه ادامه داد: امروز دنیای واقعیت های زندگی به عبارت دیگر دنیای مجازی ،مجازی نیست بلکه انعکاس زندگی انسان هاست و البته این انعکاس بعضی وقت ها دستخوش تحریف و دستخوش تغییر می شود و واقعیت های کار را به درستی منعکس نمی کند .

در جنگ رسانه ای امروز ، دسترسی به اطلاعات و مدیریت رسانه و فضای اطلاعات بسیار حائز اهمیت است
وی با اشاره به اینکه در جنگ رسانه ای امروز ، دسترسی به اطلاعات و مدیریت رسانه و فضای اطلاعات بسیار حائز اهمیت است عنوان کرد: امروز فرهنگ غربی تلاش می کند تا مولفه های زندگی شهروند غربی را با ترغیب و تحریف به گونه مضر ان به جوامع دیگر انتقال و سوق دهد به گونه ای که در فضای مجازی و رسانه انچه در زندگی غرب منعکس می شود خود حقایق زندگی غرب نیست .

راستینه با اذعان بر اینکه از واقعیت های غربی است که بخش زیادی از ان بر می گررد به تلاش فرهنگ غرب برای نابودی فرهنگ و هویت ملی و هویت اسلامی کشورهای دیگر خاطر نشان کرد: به عبارتی فرهنگی غربی تلاش می کند که خوبی های فرهنگ و تمدن را برای خودش حفظ کند و همه مضرات و آسیب های فرهنگ غربی را با یک پوشش دروغین ، پیام ازادی خواهی و با پیام محوریت انسان و تمدن غربی به جهان شرق کشورهای مسلمان و هویت های مستقل صادر کند .

وی اظهار کرد: در کشورهای غربی تلاش می شود که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات دسترسی های ضابطه مند و تعریف حدود و سعود دسترسی ها متناسب با شرایط تحصیلی , سنی و معیارهای خانوادگی مضرات فرهنگ غربی را در جوامع خودشان کنترل کنند و تحت پوشش اطلاعاتی خود قرار دهند.

راستینه افزود: وقتی نوبت کشورهای مسلمان با هویت های ملی و مستقل می رسد هیچ ضابطه ای برای ارائه داده ها اطلاعات و مولفه های مضر فرهنگی غربی قائل نیستند و متاسفانه انچه حیرت ما را بر می انگیزد این است که مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی در این عرصه آن ها هم یا باورشان نشده یا اراده ای برای ضابطه مند کردن دسترسی ها و مشخص کردن حدود و سعود دسترسی های اطلاعات در شبکه ملی اطلاعات ندارد .

وی تصریح کرد: بعضی وقت ها انسان احساس می کند یک نگاه هدفمند و جهت داری در دستگاه وزارت ارتباطات ما وجود دارد که تلاش می کند با عدم ایجاد ضابطه در دسترسی ها به عوامل تبلیغ کننده فرهنگ غربی کمک کند تا به اهداف خودش در انحراف سبک زندگی ما نائل شود .

شبکه ملی اطلاعات، ضامن معیشت مردم در کسب و کارهای مجازی
راستینه با تاکید بر اینکه چندسالی است که مقام معظم رهبری ضرورت شبکه ملی اطلاعات را مطرح می کند بیان داشت: تاکید مقام معظم رهبری بر روی شبکه ملی اطلاعات این است که شبکه ملی اطلاعات کمک می کند تا یک زیر ساخت مطمئن و مناسب برای توسعه اشتغال های نوین اقتصاد دیجیتال و تبلیغ شرکت های دانش بنیان فراهم شود به این معنا که وقتی شما سرورهای بیگانه و غیر قابل اعتماد سیستم شما را پشتیبانی می کند هیچ اعتمادی برای سرقت اطلاعات وجود ندارد و هیچ اعتمادی برای حفظ دستاوردها وجود ندارد .

وی با اشاره به اینکه هیچ اعتمادی برای حفظ ارتباطات سالم و دسترسی های مناسب در خصوص اطلاعات معنا ندارد عنوان کرد: شبکه ملی اطلاعات یک زیر ساخت مهم ، جهش تولید و توسعه اقتصاد دیجیتال است و به عبارتی وقتی شرکت های دانش بنیان ما تولید کنندگان ما و افراد فعال در مشاغل فضای مجازی این اطمینان حاصل شود که حمایت های ملی قرار دارند و یک شبکه ملی تحت پوشش سرورهای داخلی گونه ها را هدایت ، پشتیبانی و حمایت می کند و اطلاعات آن ها را امانت داری می کند با اطمینان خاطر در راستای توسعه فعالیت های خودشان حرکت می کند.

راستینه تشریح کرد: شبکه ملی اطلاعات به شما کمک می کند تا در حفظ مولفه های فرهنگ بومی ایرانی و اسلامی خودتان بدون دغدغه سیطره بخشی فرهنگ غرب پیش رود.

شبکه ملی اطلاعات کمک می کند تا بتوان فرهنگ بومی و محلی را با خیال راحت گسترش داد
نماینده مردم شهرستان های شهرکرد، سامان و بن گفت : شبکه ملی اطلاعات به شما کمک می کند تا زیر ساخت های توسعه فرهنگ بومی و محلی ایرانی و اسلامی خودتان را با خیال راحت گسترش و حفظ کنید .

راستینه اظهار کرد: شبکه ملی اطلاعات کمک می کند تا دسترسی های افراد جامعه متناسب با توان ملی نیاز واقعی ان ها و تناسب های سنی فکری و اندیشه ای در دسترسی به اطلاعات لحاظ شود به عبارتی بخش گسترده ای از شبکه اطلاعات که انبوهی از پیام ها تصاویر و فیلم ها و داده های مضر برای طبقات سنی مختلف جامعه است در غالب شبکه اطلاعات می توانیم ان ها را مدیریت، رصد ، هدایت و تناسب سازی در دسترسی قرار دهیم.

شبکه ملی اطلاعات زیر ساخت های مهم در توسعه فرهنگ ایرانی – اسلامی ماست
وی عنوان کرد: شبکه ملی اطلاعات زیر ساخت بسیار مهم در توسعه فرهنگ ملی ایرانی اسلامی ماست و قتی بحث از شیکه ملی اطلاعات می شود واقعا" دغدغه اول این است که بتوانیم توسعه پایدار را رقم بزنیم به عبارتی شما برای دسترسی به مولفه های توسعه پایدار ضرورت دارد که دسترسی امن و ایمن و متناسب با نیاز را در جامعه برای اطلاعات فراهم کنید.

عدم وجود شبکه ملی اطلاعات تخلفات و جرم ها را در فضای مجازی گسترده کرد
راستینه خاطر نشان کرد: سال های گذشته به وفور اطلاعات کاربران فضای مجازی در فضای مجازی منتشر شده و محرمانه های زندگی افراد در تصویر فضای مجازی به یغما رفته و اسیب های جدی اجتماعی فرهنگی و خانوادگی در جامعه ما تحمیل شده از طرف دیگر عدم داشتن شبکه ملی اطلاعات تخلفات و جرم های گسترده ای در غالب فضای مجازی متاسفانه شکل گرفته که بستر کلاهبردی ها و ویرانگری در حوزه مسائل اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی را رقم زده است .
وی در پایان یاد اور شد: شبکه ملی اطلاعات به این دلایل بسیار حائز اهمیت است که ما بتوانیم یک توسعه ایمن و پایدار مبتنی بر نیازهای کشور و ایجاد بستر مهم برای توسعه اشتغال پایدار در قالب تجارت، فضای مجازی ،اقتصاد و داد و ستد فضای مجازی و شبکه ملی علم و فناوری در فضای مجازی را رقم بزنیم.


عضو هیئت رئیسه مجلس؛
فضای مجازی غیربومی بسترساز بسیاری از مشکلات است/ برای راه اندازی «شبکه ملی اطلاعات» باید گام های بلندتری برداشت

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت مبنی بر اهمیت فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات گفت: شبکه‌ی ملی اطلاعات از اموری است که مورد مطالبه‌ی مقام معظم رهبری است و واقعیت این است که علیرغم مطالبه معظم له اقدام جدی صورت نگرفته است و ما باید در این بخش گام‌ها را بلندتر و جدی‌تر برداریم.

سلیمی اظهار کرد: بالاخره فضای مجازی غیربومی می‌تواند بسترساز بسیاری از مشکلات در بخش‌ آسیب‌های اجتماعی، مسائل امنیتی و سایر بخش‌ها باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: مسئولین ذیربط چه شورای عالی فضای مجازی که مسئولیت آن با شخص رئیس‌جمهور است و چه وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین کلیه دستگاه‌ها باید در این بخش به‌صورت فوری اقدام کنند.

سلیمی شبکه ملی اطلاعات را یک نیاز ملی برشمرد و تصریح کرد: فارغ از همه‌ی مسائل یک شبکه‌ی ملی مطمئن و سریع می‌تواند باعث ایجاد یک حس و غرور ملی باشد و وابستگی در این حوزه غرور ملی را با آسیب‌هایی مواجه خواهد کرد لذا بر این اساس باید تلاش‌ها را بیش‌ازپیش گسترده کرد.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس:
90 درصد فضای مجازی ما در اختیار غربی‌ها است/ وزارت ارتباطات شرایط ایجاد شبکه ملی اطلاعات را محدود کرده است
حجت‌الاسلام حسین جلالی در گفتگو با راه آرمان؛ با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار تصویری با هئیت دولت در خصوص شبکه ملی اطلاعات گفت: متأسفانه فضای مجازی در ایران افسار گسیخته و رها شده است.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسئولان ادعا دارند که ما سخت افزار را آماده کنیم و نرم افزار باید دست خود مردم باشد که البته این موضوع توجیه خوبی نیست.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه متأسفانه فضای مجازی به نام ما و به کام دیگران است، ابراز کرد: به این معنا که به جای آنکه از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشیم، امروز به دلیل عملکرد بد دست اندرکاران فضای مجازی به تهدید علیه ما تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه مسئولان به تنها مسئله ای که فکر نمی کنند ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی است، بیان کرد: امروز انجام تمام امور اعم از بانکی، آموزش و .. وابسته به استفاده از اینترنت شده است و ما باید بیشترین استفاده را از این فضا داشته باشیم، در حالی که ابزار و امکانات در اختیار پیام رسان های خودمان قرار نمی گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین جلالی افزود: سرعت و پهنای باند در کشورمان افزایش پیدا می کند اما برای اینستاگرام، فیس بوک، توئیتر و .. ؛ اما فضایی برای پیام رسان های داخلی سروش و ایتا وجود ندارد؛ چرا که تمامی امکانات در اختیار کسانی است که از زیر ساخت ها استفاده می کنند.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نود درصد از فضای مجازی ما در اختیار بیگانه و غربی ها است، اظهار کرد: آنان از این پهنای باند و سرعت ما استفاده می کنند و جوانان خودمان نمی توانند از این فرصت استفاده کنند و جوانان ما باید حمایت شوند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه تنها ده درصد فضای مجازی کشورمان در اختیار جوانان ما است و نود درصد فضا در اختیار غربی ها است و این مسئله بسیار خطرناک است.

وی با طرح این سوال که کجای دنیا است که شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی وجود نداشته باشد، عنوان کرد: اگر شبکه ملی اطلاعات وجود نداشته باشد، اطلاعات شهروندان به سرقت می رود و زمانی که ما به آبشار جهانی متصل باشیم، اطلاعاتی را که می خواهند بر خواهند داشت.

حجت الاسلام و المسلمین جلالی تأکید کرد: ما باید از دریای اطلاعات جهانی بیرون آئیم و در دریاچه اطلاعات ملی خود قرار گیریم تا اطلاعات خود را در آن قرار دهیم و اگر دنیای غرب خواست اطلاعاتی برداشت کند با اجازه ما این کار را انجام دهد.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت ارتباطات شرایط را برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی می بندد و محدود می کند و فضا را برای دستبرد بیگانه فراهم کرده است و تا زمانی که ما شبکه ملی اطلاعات نداشته باشیم این روند ادامه خواهد داشت.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی:
دولت پایبند برگزاری منظم شورای عالی فضای مجازی باشد/ وجود زیربنای فضای مجازی در خارج از کشور به ما خسارت خواهد زد
حسین خسروی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی عید قربان امسال یادآوری کردند به موازات جریان تحریم، جریانی به نام تحریف در کشور حرکت می‌کند و اگر تحریف حل شود، تحریم بی‌اثر خواهد شد.

وی افزود: گاهی احساس می‌کنیم درباره درخواست‌های مقام معظم رهبری تحریف صورت می‌گیرد؛ معنای معنوی تحریف، منحرف‌کردن مطلب از مسیر اصلی است و متأسفانه این مسئله را در عمل می‌بینیم.

رئیس‌جمهور در رأس شورای عالی فضای مجازی است اما شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی نشده است
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: در برخی موارد به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی لبیک نگفتیم که یکی از موارد راه‌اندزای و تکمیل شبکه ملی اطلاعات است که انجام نشده است؛ با وجود این‌که شورای عالی فضای مجازی ایجاد کردند و رئیس‌جمهور در رأس آن است اما کار قابل توجهی انجام نشده است.

خسروی با بیان این‌که درباره علل عدم‌انجام دولت به وظایفش درباره راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات باید به صورت کارشناسی بررسی شود اظهار کرد: برخی گفتند دولت دنبال درآمد از فضای مجازی است و ممکن است برخی بخواهند مشکلات خود را از این راه حل کنند و آن‌طور که لازم است فضای مجازی را مدیریت نمی‌کنند.

وجود زیربنای فضای مجازی در خارج از کشور به ما خسارت خواهد زد
وی با بیان این‌که هیچ‌کس مخالف فضای مجازی نیست اما باید مدیریت شود تصریح کرد: اطلاعات مردم دست دشمن است؛ مدیریت فضای مجازی خارج از مرز است؛ اطلاعات شخصی، دیجیتالی، اقتصادی و ... به خارج از کشور می‌رود؛ چون زیربنا دست دشمنان است، حتما خسارت‌هایی خواهیم دید.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: توقع ما این است، همه باید لبیک‌گوی مقام معظم رهبری باشند که به تعبیر قرآن، لبیک به فرمان رهبر، عامل حیات واقعی است باشیم و دولتمردان در خط مقدم لبیک‌گویی هستند که ان‌شاءالله این توصیه‌ها بیش از اندازه روی زمین نماند و باید خیلی کار شود.

خسروی با بیان این‌که باید قوانین برای فضای مجازی در کشور وضع و اجرا شود افزود: در خصوص استفاده از اینترنت پاک، در برخی کشورها برای استفاده کودکان از فضای مجازی 290 قانون وضع کردند. آیا در کشور ما این‌گونه است؟ اتفاقی که در روز رژه نیروهای مسلح در خوزستان رخ داد، عده‌ای تحت‌تأثیر فضای مجازی دست به این اقدام زدند. جریان ستایش قریشی تحت‌تأثیر فضای مجازیِ کنترل نشده، رخ داد.

وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری اشاره کردند گوشی خارجی وارد کشور می‌شود. چه کسی این واردات را انجام می‌دهد؟ حتما پشت این قضایا افرادی هستند که سود می‌برند.

جلسات شورای عالی فضای مجازی منظم برگزار شود
نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در خصوص برگزاری شورای عالی فضای مجازی گفت: حتما دولتمردان برای برگزاری جلسات، تقویم دارند که ماهیانه یا هفتگی برگزار کنند که از دولت می‌خواهیم به هرشکلی برنامه دارند، پایبند باشند و شورای عالی فضای مجازی را منظم برگزار کنند.

خسروی افزود: گلایه‌هایی وجود دارد که گاهی چندین ماه جلسات شورای عالی فضای مجازی برگزار نمی‌شود که با توجه به وضعیت کشور، باید فاصله بین جلسات کوتاه شود تا زودتر به نتیجه برسند و شبکه ملی اطلاعات به نتیجه برسد چراکه چشم باز کنیم، دولت به پایان می‌رسد و اگر کسی اهل کار باشد، به نتیجه می‌رساند.

مجلس پیگیر فضای مجازی داخلی است
وی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی موضوع را دنبال می‌کند و بارها مطرح شده است. در اولویت‌بندی در جلسات، برخی فضای مجازی را اولویت اول کشور بیان می‌کنند و حتی بحث‌هایی مطرح می‌شود که کمیسیون مستقل برای فضای مجازی داشته باشیم یا در هر کمیسیون کمیته فضای مجازی باشد.
 
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی:
عدم استقلال سایبری، از نتایج نداشتن شبکه ملی اطلاعات است/ تشکیل کمیسیون تخصصی فضای مجازی در مجلس
احمد حسین فلاحی، نماینده مردم همدان در گفتگو با خبرنگار عصر همدان گفت: متاسفانه با اینکه رهبری بارها تأکید مکرر بر شبکه ملی اطلاعات و تشکیل شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی و شرکت روسای سه قوه در آن دارد اما اهتمام ویژه ای در این بخش صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: در مجلس جدید بنا بر این است که کمیسیون جدیدی تحت عنوان کمیسیون فضای مجازی شکل گیرد که اختصاصا فقط در حوزه فضای مجازی فعالیت داشته باشد.

فلاحی با تاکید بر اینکه شورای عالی فضای مجازی به وظیفه اش خوب عمل نمی کند افزود: کمیسیون فضای مجازی می تواند از طریق مجامع قانونی کارش را پیش برد.

نماینده مردم همدان با بیان اینکه دولت نیز باید در زمینه فضای مجازی فعال تر باشد گفت: وزیر وزارت و ارتباطات به وظیفه خود خوب عمل نکرده است و مجلس به جد پیگیر است و تکمیل شبکه ملی اطلاعات از دولت و وزارت ارتباطات مطالبه اصلی ماست.

وی عنوان کرد: عقب نگه داشتن کشور از توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، ماحصل دیگر نداشتن شبکه ملی اطلاعات است و عدم وجود این شبکه استقلال سایبری و فضای مجازی ما را خدشه دار کرده است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شبکه اطلاع رسانی دانا، تاریخ انتشار: 5 شهریور  1399، کد خبر: 4956563،  www.dana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین