پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۳۹۹۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۳
صف بیکاران در سال‌های اخیر رو به افزایش است و این روز‌ها کرونا نیز به این شرایط دامن زده است، عده‌ای از کارفرمایان سود جو از نیاز کارگر به کار سو استفاده کرده و مزدی کمتر از حد اقل تعیین شده از سوی وزارت کار می‌پردازند و کارگر نیز مجبور است به این توافق اجباری تن دهد، چون در غیر این صورت بیکار می‌ماند.
شعار سال: بحث «مزد توافقی» سال‌های سال است که در میان کارگران و کارفرمایان سودجو عملیاتی می‌شود.

با این رسم تقریباً مرسوم در بسیاری از کارگاه‌ها نه تنها طرح طبقه‌بندی اجرایی نمی‌شود بلکه همان افزایش دستمزد سالیانه  که به نوعی در تأمین هزینه‌های  سال بعد تأثیری  ندارد  و با این بهانه از سوی کارفرمایان سودجو به کارگران پرداخت نمی‌شود و کارفرمایان با این بهانه واهی و غیرانسانی که خود کارگر راضی است و توافق کرده، همان حق قانونیِ حداقلی را هم به کارگران نمی‌پردازند.

در شرایطی که صف بیکاران روز به روز در حال افزایش است و با کرونا بیشتر هم شده است، کارگر انتخابی جز قبول توافق اجباری ندارد. چرا اگر این توافق را نپذیرد؛ سرنوشتش بیکاری  و تعدیل است، بنابراین ناچار است که به تن به توافقی ندهد که کمتر از حقش است.

در شرایطی که کارگران به دلیل نداشتن تشکل مستقل حق اعتراض ندارند ودر داخل کارگاه قدرت چانه زنی آن‌ها با فشار درون کارگاهی و برون کارگاهی به حداقل رسیده است، اینکه کارفرمایان بیان کنند که حقوق کمتر از حداقل وزارت کار توافق کارگران بوده است چیزی جز اجحاف در حق کارگران بی پناه نیست.

حسین حبیبی، عضو هیات مدیره کانون عالی شورا‌های اسلامی کار کشور، درباره اینکه این روز‌ها کارفرمایانی هستند که حقوقی کمتر از حقوق وزارت کار پرداخت می‌کنند و معتقد هستند که کارگر موافق است می‌گوید: هر پرداختی کمتر از حق قانونی و واقعی کارگر، مصداقِ بهره‌کشی آشکار است؛ کارگران بسیاری این روز‌ها مجبور شده‌اند با کمتر از حق واقعی خود بسازند و سکوت کنند. یعنی همان افزایش ناقابل دستمزد نیز در مورد آن‌ها اجرایی نمی‌شود. این امر، مصداقِ  عینی و مسلمِ استثمار است با این حال، چون یک توافق با رضایت خودِ استثمارشونده در جریان است، نمی‌توان هیچ دسترسی به کارگرانی که در این وضعیت قراردارند، داشت یا آمار دقیقی از آن‌ها به دست آورد.

 وی بیان کرد: زمانی که کارگر کمتر از حداقل وزارت کار می‌گیرد یعنی حقوقی کمتر از ۲ میلیون و ۶۱۱ هزار تومان حقوق می‌گیرند. در شرایطی که فاصله بین سبد معیشت و دستمزد بیداد می‌کند کدام کارگری است که از این دستمزد رضایت داشته باشد؟ مشخص است که رضایت کارگران از سر اجبار است.

وی با بیان اینکه نه تنها دستمزد قانونی حق کارگر است بلکه اجرای «طرح طبقه‌بندی مشاغل» نیز حق قانونی کارگران است افزود:حتی در آیین‌نامه طرح طبقه بندی، بایستی امکان تنزل شغلی با رضایت و توافق کتبی خود کارگر حذف شود؛ چراکه با اخذ تعهد کتبی از کارگر و رضایتنامه‌های اجباری نمی‌توان گروه شغلی او را تنزل داد.

 حبیبی با اشاره به ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار گفت: در قانون کار نیز، هدف از اجرای طرح طبقه‌بندی، جلوگیری از بهره‌کشی از کارِ دیگری عنوان شده است و کارفرمایان موظف هستند طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگاه را تهیه و به تایید ادارات کار برساند. اگر طرح طبق بندی مشاغل اجرا شود، حق کارگران کمتر پایمال می‌شود.

ماده ۴۸- به منظور جلوگیری از بهره‌کشی از کار دیگری وزارت کار و امور اجتماعی موظف است نظام ارزیابی و طبقه‌بندی مشاغل را با استفاده از استاندارد مشاغل و عرف مشاغل کارگری در کشور تهیه نماید و به مرحله اجرا درآورد.

ماده ۴۹- به منظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه یا بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه، کارفرمایان مشمول این قانون موظفند با همکاری کمیته طبقه‌بندی مشاغل کارگاه و یا موسسات ذیصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل را تهیه کنند و پس از تایید وزارت کار و امور اجتماعی به مرحله اجرا درآورند.
 
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از تسنیم، تاریخ انتشار خبر: ۱۴ مهر ۱۳۹۹، کد خبر: ۲۳۶۳۳۲۰، www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۴
0
0
کارگر تن به استثمار دوست نداره بده ولی وقتی کار نیست و کارفرما هم نمیتونه حقوق بده همه درواقع مجبورن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۵
0
0
کارگر بیچاره چون بیشتر ازین خجالت زده خانوادش نشه دست به هرکاری میزنه حتی شده یک روز مجانی تا برای بقیه روزا انتخاب بشه و مزد بگیره
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین