پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 28
کد خبر: ۳۶۰۰۵۲
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۸
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: عدم ثبات اقتصادی، نظام مالیاتی، بانکی و ساختار‌های بیمه‌ای چهار مشکل عمده اقتصاد ایران از ۹۷ تاکنون بوده است.
شعار سال: «محمدرضا پورابراهیمی داورانی» دوشنبه شب در برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: با همکاری دولت و مجلس و رفع مشکلات موجود، شاهد تحولات و بهبود تدریجی شرایط اقتصادی در ایران خواهیم بود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دولت سیزدهم با تغییر رویکرد‌های حرفه‌ای و تخصصی در حوزه تجارت خارجی اقدامات خوبی را آغاز کرده است و پذیرش ایران در پیمان شانگ‌های نشان دهنده مسیر جدیدی است که کنار قدرت‌های بزرگ اقتصادی و انجام سرمایه گذاری متقابل با کشور‌های عضو می‌تواند بهبود شرایط اقتصادی را برای ایران رقم بزند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همکاری در پیمان‌های اقتصادی با کشور‌های منطقه و همسایه، حضور ایران در پیمان شانگ‌های و افزایش تولید با استفاده از ظرفیت‌های داخلی علیرغم تحریم‌های اقتصادی در توسعه اقتصادی ایران بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

پور ابراهیمی بیان کرد: با وجود تحریم فروش نفت، فروش فرآورده‌های نفتی تحریم نبوده است در حالی که با صادرات فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی و فرآورده‌های پالایشگاهی می‌توانیم از ظرفیت‌های داخلی کشور برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی استفاده کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توسعه ترانزیت در سر فصل خدمات برای ما بسیار اهمیت دارد و با توجه به سند همکاری‌های تجاری ۲۵ ساله بین ایران و چین باید از این ظرفیت با توجه به موقعیت ایرانی استفاده شود.

وی بیان کرد: پیش بینی ما این است که دولت سیزدهم در مسیر بهبود شرایط کسب و کار حرکت‌های خوبی را آغاز کرده است در حالی که در دولت یازدهم و دوازدهم دولت به جای توجه به ظرفیت‌های درون زا به ظرفیت‌های برونی توجه بیشتری داشت و به حوزه‌های داخلی توجه کمتری شد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر افزایش سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی در اقتصادی ایران تاکید کرد و گفت: جذب منابع مالی برای سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی در رشد و توسعه اقتصادی کشور اهمیت زیادی دارد در حالی که در طول سال‌های گذشته هرگونه سرمایه گذاری خارجی در کشور روند نزولی داشته است.

پورابراهیمی تصریح کرد: در جذب سرمایه گذاری‌های خارجی دولت سیزدهم پیشنهادات خوبی ارائه داده است و امیدواریم با رفع مشکلات اقتصادی از جمله مسایل مربوط به مالیات ارزش افزوده آینده اقتصاد ایران در مسیر رشد و توسعه اقتصادی گام بر دارد.

این نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در حوزه مالیاتی در سال ۱۴۰۰ به دنبال این هستیم که مالیات بر اساس تولید در نظر گرفته شود تا ضمن جلوگیری از فرار مالیاتی مشکلات نظام مالیاتی اقتصاد ایران را نیز برطرف شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان به آماده سازی برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: ما در برنامه هفتم توسعه به دنبال این هستیم که با تشویق بنگاه‌های اقتصادی برای تولید بیشتر و کاهش مالیات این بنگاه ها، زمینه رشد و توسعه اقتصادی را در کشور فراهم کنیم.
 
چهار عامل عمده مشکلات اقتصادی ایران

** اقتصاد ایران طی ده سال گذشته ۲۰ درصد کوچکتر شد

«وحید شقاقی» کارشناس اموراقتصادی در این برنامه تلویزیونی گفت: موتور محرک رشد اقتصادی انجام سرمایه گذاری است و به علت نبود سرمایه گذاری در طول ۱۰ سال گذشته، اقتصاد ایران ۲۰ درصد کوچکتر شده است.

وی گفت: در آخرین آمار بانک جهانی تولید ناخالص داخلی ایران در قدرت برابری خرید که قبلا رتبه ۱۸ بودیم به رتبه ۲۲ تنزل پیدا کردیم، زیرا میزان تولید ناخالص داخلی ایران از ۱۳۵۰ میلیارد دلار به ۱۱۰۰ میلیارد دلار در سال کاهش یافته است.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: متاسفانه اقتصاد ایران در دهه ۹۰ کمترین رشد را داشته است، اما امسال رشد اقتصادی ایران به ۳.۴ تا ۴ درصد افزایش خواهد یافت و اگر تحریم‌ها بر داشته شود ممکن است رشد اقتصادی ایران به بیش از ۸ درصد برسد.

شقاقی بیان کرد: آمار‌ها نشان می‌دهد که متوسط رشد اقتصادی ایران در دهه ۹۰ معادل صفر بوده است و در طول یک دهه اقتصاد ایران رشد و توسعه را تجربه نکرد و کرونا نیز مزید بر علت شد و هم اکنون اقتصادی ایران با کشور‌های مشابه فاصله زیادی پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: عدم پیش بینی پذیر بودن، کاهش قدرت خرید مردم و نبود سرمایه گذاری از موانع بزرگ رشد اقتصادی ایران است، زیرا رشد و توسعه اقتصادی نیازمند رونق کسب و کار، افزایش سرمایه گذاری ها، مقابله با فساد و رانت و دیپلماسی قوی اقتصادی است.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰، کد خبر: ۸۴۴۷۸۱۲۱، www.irna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین