پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۲۲۶۳
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۹
قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در ورودی غیر موجه به بحث نیازمندی یا عدم نیازمندی دستفروشان، مدعی شده است که بیش از ۷۰درصد دستفروشان دغدغه و مشکلات معیشتی ندارند و باید تمامی دستفروشان جمع‌آوری شوند. در مقابل مریم ایثاری عضو هیات مدیره انجمن جامعه شناسی شهر می‌گوید که این آمار قطعا غلط بوده و بیش از ۷۶ درصد دستفروش‌های شهر تهران سرپرست خانوار هستند و ۹۳ درصد آن‌ها نیز به جز دستفروشی هیچ درآمد دیگری ندارند.
شعار سال: یک مقام مسئول درشهرداری می‌گوید که بیش از ۷۰درصد دستفروشان دغدغه و مشکلات معیشتی ندارند و باید تمامی دستفروشان جمع‌آوری شوند.

این ادبیات تازه مدیران شهرداری است درخصوص موضوع دستفروشی. اما درروز‌های نخست حضور مدیران جدید شهر نگاه به دستفروشان از جنس دیگری بود. حتی تا یکی دو هفته پیش که علیرضا زاکانی شهردار تهران در میان نخبگان منطقه ده درباره دستفروشان گفته بود که اعلام کردیم مسئولیت دستفروش‌ها با ما است و به آن‌ها گفتیم که حتی جای شما را مشخص می‌کنیم. ۱۱۴ پارک را مشخص کردیم، دستفروش‌ها را شناسه دار می‌کنیم و در جا‌های تعیین شده از ساعت ۴عصر تا ۱۰ شب اجناس خود را می‌فروشند. در راسته بلور فروشان شوش با انتقال آن‌ها به پارک میثاق، هم آن‌ها فعالیت می‌کنند و هم خیابان بسته نمی‌شود. در شهرداری دنبال مسیری هستیم که در آن سمت مردم غش کنیم.

اما قدرت‌الله محمدی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درروز‌هایی که خیابان‌ها برای خرید شب عید شلوغ‌تر از همیشه می‌شود گفته است که پیاده‌راه جای دستفروشی نیست.

در خبری که سایت روابط عمومی شهرداری منتشر کرده آمده به نقل ازمحمدی آمده است که به دنبال ساماندهی دستفروشان در مناطق ۱، ۱۶، ۱۵، ۱۲ و ۱۰ هستندو، تلاش می‌شود تا دستفروشان در روزبازار‌ها فعالیت کنند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران می‌گوید که بیش از ۴۰ روزبازار در شهر تهران مستقر است که ظرفیت ساماندهی دستفروشان را دارد و درحال حاضر بیش از دو هزار نفر در این روزبازار‌ها فعالیت می‌کنند.

او به شناسایی تعدادی بوستان برای استقرار دستفروشان اشاره می‌کند و می‌گوید: به پیمانکاران ابلاغ شده که از طریق سامانه ثبت‌نامی اطلاعات دستفروشان، به افراد برای فروش محصولات خود فضا دهند.

محمدی معتقد است: بسیاری از دستفروشان، افراد به‌کارگیری شده از سمت مغازه‌داران هستند که روزانه اجناس مغازه‌داران را تحویل می‌گیرند، می‌فروشند و سپس شب‎ها درامد آن را به مغازه‌داران تحویل می‌دهند.

او تاکید می‌کند پیاده‌راه‌ها باید از دستفروشان پاکسازی شوند، در واقع بیش از ۷۰درصد دستفروشان دغدغه و مشکلات معیشتی ندارند. فردی که برای امرار معاش زندگی خود به دستفروشی روی آورده می‌تواند در روزبازار هم فعالیت کند؛ ضمن اینکه دستفروشان واقعی اتفاقا از فعالیت در روزبازار‌ها استقبال می‌کنند.

این مقام مسئول در شهرداری درخصوص منبع آماری که درخصوص توانمندی ۷۰ درصدی دستفروشان داده است سخنی نگفته است، اما مریم ایثاری عضو هیات مدیره انجمن جامعه شناسی شهر می‌گوید: قطعا این آمار غلط است که بیش از ۷۰ درصد دستفروش‌ها دغدغه و مشکلات معیشتی ندارند. براساس نتایج پیمایش‌هایی که چند سال پیش در شهر تهران و دو شهر دیگر انجام شده بود در تهران بیش از ۷۶ درصد دستفروش‌ها سرپرست خانوار هستند و ۹۳ درصد آن‌ها نیز به جز دستفروشی هیچ درآمد دیگری ندارند.

وی ادامه می‌دهد: با بدتر شدن وضع اقتصادی حتی این آمار می‌تواند بیشتر هم بشود؛ بنابراین این آمار صحت ندارد که ۷۰ درصد دستفروش‌ها دغدغه و مشکلات معیشتی نداشته باشند.

ایثاری معتقد است که سیاست‌های آماری که از سوی مدیران مطرح می‌شودبسته به موقعیت و تغییر مدیران تغییر می‌کند.

او با مرور تحولات سیاست‌های آماری مدیران شهری می‌گوید: سال ۹۴ معاون وقت خدمات شهری شهرداری گفتند که تنها ۱۰ درصد از دستفروش‌ها مستحق هستند؛ درحال‌یکه سال ۹۵ همین مدیر اعلام کرد که ۳۰ تا ۳۵ درصد دستفروش‌ها نیازمند هستند. در سال ۹۷ در توصیف دستفروش‌های خصوصا چهارراه ولیعصر، مدیران وقت شهرداری گفتند که بیش از ۸۰ درصد دستفروشان این محدوده نیازمند هستند و از طریقات ضعیف جامعه هستند.

وی تاکید می‌کند که این سیاست‌ها بسته به اینکه می‌خواهند چه سیاستی را در قبال دستفروش‌ها اعمال کنند، چه گفتمانی غالب است می‌تواند بالاپایین شودو طبیعتا خیلی اتکایی به این سیاست‌های آماری و آمار‌هایی که داده می‌شود، نیست. همان طور که گفتم پیمایش‌ها و مشاهدات میدانی ما نشان می‌دهد این آمار اینطور نیست و قطعا اکثر دستفروشان مشکلات معیشتی دارند.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شبکه اینترنتی اکو ایران ، تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰، کد خبر:۱۰۹۰۶، www.ecoiran.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین