پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۵۳۸۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۷
وزیری که دانش و اشرافیت کافی برای بخش کشاورزی را نداشته و همچنین فاقد تجارب عملیاتی برای هدایت بخش است را چطور انتخاب کرذه اند و کدام گروه معرفی نموده، خودش حکایت‌ها دارد. وزیری که مدعی خودکفایی برنج به کمک قرارداد سه میلیارد دلاری با قرارگاه شد و حرفش را بنوعی تغییر داد و ان را به زهکشی مزارع شمال برای افزایش تولید یک میلیون تنی برنج، برگرداند. حال، سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس صدای انتقاد بلند نموده که ذخایر آبی کشور آمادگی خودکفایی برنج را ندارد. این سه میلیارد دلار اگر وجود خارجی داشته باشد، باید شفاف سازی شود و گرنه یکی از بزرگ‌ترین خیانت‌ها به بخش کشاورزی محسوب خواهد شد.
شعار سال: یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم با اشاره به وضعیت زیست محیطی و میزان ذخایر آبی کشور با ایده خودکفایی برنج مخالفت کرد.

معین الدین سعیدی در مورد دستوری شدن قیمت برنج و گوشت: مجلس در بحث دستوری شدن قیمت‌ها با دولت همدستی کرد. کمیسیون تلفیق مجلس دولت را مکلف کرد که قیمت کالا‌های اساسی سال آینده بر اساس قیمت شهریور ۱۴۰۰ باشد. در یکی از دوره‌های مجلس که احمد توکلی در آن حضور داشت، بحث تثبیت قیمت‌ها را داشتیم. اکنون می‌بینیم که آن راهبرد به هیچ نتیجه‌ای نرسید.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره ارتباط حذف ارز ترجیحی و دستوری شدن قیمت‌ها گفت: پیش‌بینی ما برای بودجه ۱۴۰۱، فروش یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت با قیمت ۷۰ دلار بود. قیمت هر بشکه نفت اکنون ۱۳۰ دلار است. امیدواریم که با اتفاقاتی که در مذاکرات وین می‌افتد، گشایش خوبی در زمینه کالا‌های اساسی رخ دهد.

نماینده چابهار در مجلس یازدهم پیش‌بینی کرد که منابع ارزی ایران در سال آینده تأمین خواهد شد. سعیدی در مورد ایده خودکفایی برنج گفت: با توجه به شرایط آبی کشور، ما در شرایط خودکفایی برنج نیستیم. در عین حال ظرفیت‌هایی داریم که از آن‌ها استفاده نمی‌کنیم. ما از ظرفیت بازارچه‌های مرزی استفاده نمی‌کنیم. آنقدر که در پی واردات برنج از نیکاراگوئه یا هندوستان هستیم، به پاکستان فکر نمی‌کنیم.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تأکید کرد: در مورد سایر نهاده‌های دامی مثل کنجاله سویا، جو، و ذرت توانایی خودکفایی وجود دارد، اما در مورد برنج اینگونه نیست. دستوری کردن قیمت در شرایط فعلی تنها راه چاره است.

نماینده مردم چابهار در مجلس گفت: بر هر حال دستوری کردن قیمت‌ها در نظام رقابتی بازار پسندیده نیست، اما در شرایط فعلی کشور تنها راه چاره است. دولت ناگزیر از به‌کار بردن اهرم‌های فشار برای جلوگیری از لجام‌گسیختی بازار است. در عین حال لزوما استفاده از اهرم فشار، به کار بردن ساده‌ترین راهکار‌ها نیست. نباید ظرفیت بازارچه‌های مرزی را نادیده بگیرید.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از ایسنا، تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰، کد خبر:isna.ir/۱۴۰۰۱۲۲۵۲۰۱۸۶
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
0
0
امان از آن 3 میلیارد دلار
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین