پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۲۲۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۲
این کارگروه و مشخصا اعضای آن قرار است چه محور‌هایی را در گزارش خود مورد هدف و بررسی قرار داده است و معاون اول رییس جمهور قرار است چه نتیحه‌ای از گزارش این کارگروه داشته باشد و آیا کارکرد این گروه نظارتی است؟ مشورتی است؟ و یا فراتر از آن اجرایی است؟
شعار سال: یک اطلاعیه چند خطی در خصوص جلسه برنامه ریزان بالادستی نفت با معاون اول رئیس جمهور، بر نگرانی‌ها می‌افزاید؛ نگرانی‌هایی که گویای این نکته است که مدیران گذشته که برخی از آنان عنوان " بانیان وضع موجود" را یدک می‌کشند و از قضا امتحان عملکردی خود را نیز پس داده‌اند قراراست استراتژی نویس بخش بالادستی نفت باشند و در این بین هیچ گونه رد پایی از مدیران فعلی و اجرائی این صنعت دراین آینده نویسی دیده نمی‌شود!

اطلاعیه بدین شرح بوده است: " به استحضار اعضای محترم کارگروه نظارت بالادستی می‌رساند جلسه ارائه گزارشات کارگروه در حضور معاون اول رییس جمهور سه شنبه ۱۱ مرداماه ساعت ۱۴:۳۰ در خیابان پاستور- دفتر معاون اول برگزار می‌گردد. مطابق اعلام نظر اعضا و نظر دکتر مقدم، اسامی زیر برای حضور در جلسه اعلام شده است: محمد رضا مقدم، سید مصطفی خویی، کامران فتاحی، غلامرضا منوچهری، سید صالح هندی، اردشیر ساعدی، بهنام صدایی، محمد علی عمادی، منصور احمد نژاد، محمد حسین دانشفر، محمد توکلی، سپهر سپهری، احمد محمدی، محمود رضا فیروزمند و محمد محمدی فرد!

دراین بین فارغ از اینکه در جلسه مذکور چه گذشت و محتوای گزارشی که ذکر شد چه بوده، انچه باعث جلب توجه می‌شود۲سوال مفهومی است.

ابتدا باید پرسید؛ اساسا " کارگروه نظارت بالا دستی " چیست و چه کارکردی دارد؟

این کارگروه و مشخصا اعضای آن قرار است چه محور‌هایی را در گزارش خود مورد هدف و بررسی قرار داده است و معاون اول رییس جمهور قرار است چه نتیحه‌ای از گزارش این کارگروه داشته باشد و آیا کارکرد این گروه نظارتی است؟ مشورتی است؟ و یا فراتر از آن اجرایی است؟ چرا که اعضای این کارگروه، قریب به اتفاق از مدیران اجرایی دولت قبل بوده و بعید است که چنین ترکیبی به مشاوره یا نظارت بسنده کند. به بیان دیگر این افراد خود در دولت پیشین عهده دار سمت‌های مختلف اجرایی بوده و از این رو کسی که خود مجری است چطور می‌تواند به مقام بالاتر از وزیر نفت مشاوره هم بدهد؟ مگر نه اینکه همین افراد خود طرح‌ها را ارائه و بعد از بررسی کارشناسی، در هیات دولت مصوب کرده‌اند، پس چگونه است که حال این افراد در سوی دیگر صندلی به مشاوره و نظارت طرح‌های مصوّب خود پرداخته اند، آنهم در قالب ارائه گزارش برای مقام معاون اول رییس جمهور!

اما پرسش دوم که در پیوند با پرسش نخستین است این است که اساسا نفرات این کارگروه را چه شخص و یا اشخاصی تعیین می‌کنند؟ و چرا نفرات کلیدی فعلی بخش بالادستی نفت حضور ندارند؟

اگر بحث " بالادستی صنعت نفت" مطرح است، فارغ از اینکه این افراد اکثرا نفرات بیژن زنگنه وزیر سابق نفت هستند و هنوز پس از گذشت یکسال از عمر دولت سیزدهم این نفرات در این کارگروه حضور دارند، چگونه می‌شود که بحث از" بالادستی نفت" مطرح شود و مدیر عامل شرکت ملی نفت، مدیر عامل شرکت ملی گاز، معاون برنامه ریزی وزیر و در نهایت معاون صیانت از منابع هیدروکربوری در این کارگروه غایب باشند؟!. اشخاص حقوقی مذکور حتی درلیستی که مشخص است از مقامات دولت قبل انتخاب شده‌اند نیز غایب هستند. در واقع تصمیم گیران کلیدی بالا دستی نفت در دولت قبل هم در این لیست نبوده و به عبارتی کسانی در" کارگروه بالا دست نفت" قرار دارند که گرچه مجری دولت هستند، اما نفراتی که مستقیما با بالادستی نفت و مسائل ان درگیر هستند غایب می‌باشند و این مسئله ز مانی بیشتر تعجب برانگیز می‌شود که "پیمانکار بالا دستی" در کارگروه مشورتی به معاون اول رییس جمهور حضور دارد، اما نفرات کلیدی خیر!
 
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی نفتی ها، تاریخ انتشار:۲۲ مرداد ۱۴۰۱، کدخبر:۸۳۹۳۰، www.naftiha.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۲۲
0
0
معلومه که نفت زنگنه
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین