شعار سال: محمد یوسفی رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی بیان داشته است که قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده۳۰ تا ۴۰ هزار تومان و مرغ گرم ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است و با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا ، مرغداران ناچار به کاهش جوجه ریزی هستند که با این وجود آینده خوبی پیش روی صنعت مرغداری نیست.
به ادعای یوسفی و بنابر آمار ، تولید ماهانه مرغ با کاهش ۲۰ تا ۲۵ هزارتنی به ۱۵۰ هزار تن رسیده که به رغم افت تولید، شاهد مازاد عرضه گوشت مرغ هم هستیم.روزانه نیز شاهد عرضه ۵ هزار و ۳۰۰ تا ۵ هزار و ۶۰۰ تن مرغ در سطح کشور می باشیم.
طبق گفته مسئولان انجمن و تشکلهای تولیدی متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۲ تا ۳ هزار تومان است که بدلیل بالا بودن قیمتتمام شده، این نرخ هزینههای جوجه کشی را پوشش نمیدهد و در نهایت بسیاری از مرغداران در آستانه ورشکستگی قرار دارند.
در همین رابطه، سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی میگوید که با توجه به هزینههای بالای تولید، حداقل قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده بالای ۴۹ هزار تومان است که بواسطه نبود کشش بازار، مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ۱۵ هزار تومان زیان میکنند.
نامبرده مدعی است که گرچه در تیرماه برآوردها حاکی از آن بود که جوجه ریزی به حدود ۱۰۶ تا ۱۰۷ میلیون قطعه برسد، اما اینمیزانمحقق نشد و پیش بینی میشود جوجه ریزی مرداد به ۸۱ تا ۸۲ میلیون قطعه باشد.