پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۴۳۷۲
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۴
جلسه علنی امروز (سه‌شنبه دهم آبان) مجلس شورای اسلامی برای بررسی درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر استیضاح فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت به ریاست محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی و با حضور اکثریت نمایندگان انجام شد و در نهایت مجلس مجددا به فاطمی‌امین اعتماد کرد.

شعار سال: جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی تقاضای استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور نمانیدگان برگزار شد و در نهایت مجلس مجددا به فاطمی‌امین اعتماد کرد.


جلسه علنی امروز (سه‌شنبه دهم آبان) مجلس شورای اسلامی برای بررسی درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر استیضاح فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت به ریاست محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.

طرح استیضاح فاطمی امین در تاریخ ۲۷ مهر ماه اعلام وصول شد.

جلال رشیدی کوچی عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس شورای اسلامی و نماینده استیضاح‌کننده وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به وزیر اظهار کرد: برای اداره وزارتخانه علاوه بر سلامت نفس، کارآمدی و شجاعت و توانمندی لازم است، شجاعت، برای مقابله با فساد و رانت است.

وی افزود: امروز صرفاً به موضوع خودرو و واردات آن می‌پردازم. ما از دولت فسادستیز و انقلابی آقای رئیسی انتظار داشته و داریم تا در برابر زیاده‌خواهی زیاده‌خواهان به ویژه خودروسازان بایستد، نه اینکه خدایی نکرده با آن‌ها همراهی کند. مگر رهبر انقلاب نفرمودند مردم از خودروسازان ناراضی هستند و حق با مردم است؛ بفرمایید در راستای رضایتمندی مردم چه کرده‌اید؟

عضو کمیسیون امور داخلی و شورا‌های مجلس خاطر نشان کرد: مگر در جلسه سران قوا قول ندادی که اجازه افزایش قیمت خودرو را نمی‌دهید و در جهت کاهش قیمت قدم برمی‌دارید؟ ما خرید خودرو را برای مردم و جوانان را تبدیل به یک آرزوی دست نیافتنی کرده‌ایم و اگر افزایش قیمت‌ها دهن‌کجی به مردم نیست پس چیست؟

سخنان موافقان و مخالفان استیضاح وزیر صمت + توضیحات فاطمی امین

حجت‌الاسلام حسن نوروزی نماینده استیضاح کننده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اظهار کرد: آقای فاطمی‌امین، جوانی متدین و سکان‌دار فعلی وزارت صنعت است، اما در حوزه مبارزه با فساد ضعیف عمل کرده است. آقای فاطمی‌امین شما هشت ماه قبل در رابطه با موضوع خودرو قول دادید که شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا را به صاحبان اصلی آن واگذار کنید و فرمودید دو ماه دیگر این کار را انجام خواهم داد، اما از آن مدت هشت ماه گذشته که این کار را انجام نداده‌اید. چرا دروغ گفتید؟ می‌گفتی یک سال دیگر این واگذاری را انجام می‌دهم نه دو ماه.

وی افزود: شما روزانه صد‌ها میلیون پول سهامداران ایران‌خودرو را به جیب برخی افراد می‌ریزید. آقای فاطمی‌امین، امروز سیمان در کارخانه ۲۳ هزار تومان تولید می‌شود، اما در بازار به ۴۳ هزار تومان هم می‌رسد، این اختلاف قیمت به جیب چه کسی ریخته می‌شود؟

صدیف بدری از دیگر نمایندگان استیضاح کننده وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: استیضاح یکی از مهم‌ترین اهرم‌های نظارتی خانه ملت است؛ مجلس با ابزار استیضاح هشدار‌های لازم را به وزرا می‌دهد تا در عمل به برنامه‌هایی که از پشت همین تریبون اعلام کردند جدیت لازم داشته باشند و اینگونه نباشد که برنامه‌هایشان را فقط برای روز رای اعتماد و جلب نظر نمایندگان تبیین کنند.

وی افزود: بنده قصد دارم ابتدا در مورد فعل و انفعالاتی که در ۱۴ ماه اخیر در بازار خودروی کشور صورت گرفته مواردی را عرض کنم. وزیر محترم صنعت سال گذشته در همین مجلس از برنامه خود برای اصلاح رویه‌های نادرست موجود در صنعت خودروسازی کشور رونمایی کرد. آقای فاطمی‌امین معتقد بود تا زمانی که تولید افزایش یابد نمی‌توان انتظار ایجاد تعادل در بازار را داشت، پس از ۱۴ ماه به کجا رسیدیم؟ عرضه ۲۰۰ هزار خودروی پارک شده در پارکینگ تولیدکنندگان به بهانه افزایش قیمت، افزایش تولید نیست و این مسئله همچنان در روی پاشنه ثابت خود می‌چرخد.

نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس ادامه داد: بهبود کیفیت خودرو از وعده‌های دیگر وزیر صنعت، معدن و تجارت بود که رهبر انقلاب هم در این رابطه فرمودند کیفیت خودرو‌ها مطلوب نیست و حق با مردم است. سالانه ۱۷ هزار از هموطنان ما جان خود را در جاده‌ها از دست می‌دهند و ۳۶۰ هزار نفر با جراحت‌های مختلف از قطع عضو تا قطع نخاع مواجه می‌شوند؛ در این شرایط شما عزیزان به عنوان نمایندگان مردم کیفیت خودرو‌های ساخت کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صدیف بدری اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای گفت می‌توان قرعه‌کشی را حذف کرد و آنچه در بازار می‌بینیم کمترین تشابهی با اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت ندارد و شاهد هیچ حرکت مثبتی در کنترل بازار و خروج دلالان نیستیم. یکی از وعده‌های وزیر برای کاهش اختلاف عرضه و تقاضا این بود که بحث واردات خودرو بود این وعده هم تحقق نیافته است. ببیند چه شرکت‌هایی و به چه افرادی برای واردات خودرو صلاحیت داده شده است؟ همین خودروسازان که مونتاژکاران خودرو هستند را جزو واردکنندگان خودرو تشخیص داده‌اند.

هاجر چنارانی یکی دیگر از نمایندگان استیضاح‌کننده خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بنده سخنان آقای فاطمی‌امین را در روز رای اعتماد بار‌ها گوش دادم که ایشان بار‌ها فرمودند انشاالله درستش می‌کنیم. آقای فاطمی‌امین، با هزاران امید منتظر تصمیم سریع‌الاجابه شما در ساماندهی بازار خودرو هستیم. آقای فاطمی امین الان پاییز سخت رسیده و منتظر پاییز سرد نمانید؛ بی‌تدبیری نکنید و برای سقف خانه مردم تدبیری بیندیشید؛ آقای وزیر دوران انشاالله‌ماشالله تمام شده و مردم می‌خواهند اقدامی از شما ببینند.

سخنان موافقان و مخالفان استیضاح وزیر صمت + توضیحات فاطمی امین

وی افزود: آقای وزیر خبر دارید که لاستیک‌سازان، لاستیک‌های خود را جهت افزایش قیمت دپو کردند؟ مدیران وزارتخانه شما پشت تریبون خوب حرف می‌زنند و استدلال روی کاغذ‌ها عالی است، اما در عمل برنامه‌ای برای کنترل بازار ندارند. آنچه امروز در کف بازار می‌بینید متاسفانه نارضایتی‌هایی است که ۳۰ درصد از آن به وزارت صنعت، معدن و تجارت برمی‌گردد.

حجت الاسلام‌والمسلمین سید ناصر موسوی لارگانی یکی دیگر از نمایندگان استیضاح‌کننده وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آقای وزیر چرا بدون کارشناسی چارت وزارتخانه را دگرگون کردید و ۷۱ نفر از منسوبانتان که هیچ تجربه‌ای نداشتند و کد استخدامی نداشتند را از خارج وزارتخانه آوردید؟ موضوعی که منجر به ناامیدی پرسنل از دولت شد.

وی افزود: آقای فاطمی‌امین این وزارتخانه را به اقیانوس رانت تبدیل کردید و با میدان دادن به بانیان وضع موجود خیانتی بزرگ به مردم و حتی رئیس‌جمهور محترم کردید. آقای فاطمی‌امین شما در زمان رای اعتماد، عدم رقابت و ساختار مدیریتی را مسائل اصلی خودروسازی عنوان کردید و گفتید در صورت وزیر شدن تمایلی ندارید مدیرعامل آن شرکت‌های خودروساز را تعیین کنید و در یک دوره خودروسازان را به سهامداران واگذار خواهید کرد.

موسوی لارگانی ادامه داد: آقای فاطمی‌امین یادتان رفته چند ماه پیش رهبر انقلاب فرمودند مردم از خودروسازان ناراضی هستند و حق با مردم است شما چه کردید؟ تا توانستید برای مافیای مونتاژی و خانواده‌های پرنفوذ خودرو رانت جدید درست کردید. طبق وعده‌ای که دادید باید این مافیا را نابود می‌کردید نه اینکه پیش از گذشته فربه‌شان کنید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در صفحه ۱۸ برنامه‌تان وعده ثبات قیمت‌ها را داده‌اید، اما در حال حاضر هیچکسی از وضعیت قیمت‌ها راضی نیست. پس کجاست آن وعده‌ها و برنامه‌ها؟

سخنان موافقان و مخالفان استیضاح وزیر صمت + توضیحات فاطمی امین

فاطمی امین در صحن علنی: موضوعاتی مانند فساد و فامیل‌بازی عنوان شد که درست نیست
 
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ما وارث مشکلات انباشته‌ای هستیم که باید با هوشمندی آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم، گفت: قطعا باید خودروسازی ایران اصلاح شود.

سید رضا فاطمی امین در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۰ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع) و آرزوی امنیت و سلامت برای کشور گفت: همان‌گونه که رئیس مجلس اشاره کردند آقای رئیس جمهور تمایل زیادی داشتند تا در این نشست حضور پیدا کنند و برای همین منظور نیز پیامی را آماده کردند که باید آن را قرائت کنم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در تشریح نامه رئیس جمهور به نمایندگان مجلس بیان کرد: ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، جناب آقای دکتر قالیباف، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، با عرض سلام و تهنیت، احتراما ضمن تقدیر از همراهی نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی با دولت مردمی و تأکید بر شأن و جایگاه و اختیارات قانونی مجلس شورای اسلامی، تمایل داشتم برای تبیین اقدامات و برنامه‌های جناب آقای فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت شخصا در جلسه شرکت نمایم لکن به جهت همزمانی جلسه با سفر رسمی و دوجانبه نخست وزیر محترم ارمنستان به تهران و میزبانی اینجانب و اهمیت این سفر در روابط دوجانبه و منطقه‌ای، امکان حضور در جمع شما بزرگواران فراهم نشد.

وی ادامه داد: با عنایت به دوره یک ساله، اقدامات مثبت دوره یک ساله و برنامه‌های تحولی پیش‌بینی شده از ناحیه وزیر محترم در حوزه‌های مختلف صنعت، معدن و تجارت انتظار دارم نمایندگان محترم با آرای خویش امکان ادامه خدمت این مدیر پاکدست، پرکار و تحولی را فراهم نمایند تا ان‌شاء الله با برخورداری از این حمایت و اعتماد و بهره‌گیری از دیدگاه‌های تخصصی و نقد‌های سازنده نمایندگان محترم به ویژه درخواست کننده استیضاح با روحیه‌ای مضاعف، بهبود و ارتقاء این وزارتخانه مهم و اثرگذار را پیگیری نمایند. دوام توفیق همگان را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی از درگاه خداوند متعال خواهانم.

فاطمی امین گفت: ما همگی در یک کشتی هستیم، دولت و مجلس انقلابی باید با همراهی، همدلی و کمک به یکدیگر مشکلات را که در کشور وجود دارد، برطرف کنند، من ضعف‌هایی دارم و آن‌ها را می‌پذیرم، پاسخ‌هایی نیز دارم که آن‌ها را مطرح می‌کنم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به نمایندگان گفت: در وزارت صنعت، معدن و تجارت در ۴ سال قبل از من ۵ وزیر و سرپرست مدیریت کرده‌اند که این موضوع حاوی دو پیام است؛ اولین پیام پرچالش بودن و پردردسر بودن حوزه است و دوم ثبات مدیریتی در این وزارتخانه وجود نداشته، چالش‌های انبوه که باعث تغییرات مدیریتی شده، انباشته شده‌اند و ما وارث مشکلات انباشته‌ای هستیم که باید با هوشمندی آن‌ها را اولویت‌بندی کنیم.

وی افزود: اعتراف می‌کنم و قبول دارم که مسائلی کماکان در بخش صنعت، معدن و تجارت وجود دارد، اما اولویت‌بندی کرده‌ایم و به اولویت‌ها پرداخته‌ایم البته خبر‌های بسیار خوبی امروز برای نمایندگان مردم دارم.

فاطمی امین گفت: خودرو قصه پرغصه‌ای است و نه من و نه شما و نه مقام معظم رهبری و نه مردم از آن رضایت داریم. می‌توانستیم دو اقدام انجام دهیم؛ اول اینکه من کنار بایستم و مدام انتقاد کنم و بر روی سر خودروسازان بکوبم؛ دوم اینکه شانه زیر بار بدهم، مسئولیت بپذیرم، انتقاد نمایم و پیگیری کنم، اینجانب مسیر دوم را انتخاب کرده‌ام و قطعا باید خودروسازی ایران اصلاح شود.

وی ادامه داد: قطعا خودروسازان باید به رضایت مشتریان و کیفیت توجه کنند و قطعا باید روال ناقص کنونی را اصلاح کنند، اما خبر خوش آنکه روند و حرکت مناسب است، هرچند من هنوز از وضعیت خودرو راضی نیستم، اما اتفاقات خوبی افتاده است لذا از شما می‌خواهم حرکت را ببینید نه وضعیت را.

فاطمی امین با بیان اینکه وضعیت امروز خودرو قابل دفاع نیست، افزود: اگرچه وضعیت کنونی قابل دفاع نیست، اما از سال گذشته بهتر بوده، رو به بهبود و فزاینده است. این در حالی است که در ابتدای شروع به کار مسائل خودرو را به سه مرحله تقسیم کردیم چرا که نمی‌توان مشکلات چندین ساله خودرو را طی مدت کوتاهی حل و فصل کرد. طبق اولویت بندی در دوره اول که از مهر پارسال و تا پایان امسال ادامه دارد تمرکز را بر ثبات تولید، در این زمینه اتفاقات بزرگی افتاد و سال گذشته سازمان بازرسی کشور گزارش در این خصوص تهیه کرد.

وزیر صمت اضافه کرد: اگرچه انتقادات جدی وارد بود و ۱۷۰ هزار خودرو کف پارکینگ مانده بودند چرا که یکی چراغ، دیگری سپر و دیگری تراشه نداشت، اما اکنون این ماجرا به صفر رسیده است که به معنای مدیریت مسئله است. خودرو کالایی است که روزی ۵ هزار تولید دارد و ۳ هزار قطعه دارد و اگر فقط یک قطعه کم باشد یعنی آن خودرو‌ها باید کف پارکینگ بمانند، اما اکنون این مشکل حل شده است.

وی با بیان اینکه مشکل نقدینگی بدون آنکه یک ریال بانک مرکزی به این موضوع اضافه پرداخت داشته باشد، حل شده است، گفت: ۳۰۰ درصد رشد تولید خودرو، ۴۷ درصد افزایش تولید وانت، ۴۵۰ درصد افزایش تولید ون، ۷۸ درصد تولید رشد اتوبوس و بیش از ۱۴۰ درصد کامیون کشنده افزایش داشته است و همه این درصد‌ها می‌گوید که ما پیشرفت داشته ایم و همین اتفاق‌ها سبب شد که ما دو هفته گذشته قرعه کشی را در خودروسازی سایپا حذف کنیم. قرعه کشی که در آن تماما مشکل فساد و رانت وجود دارد و بقیه مشکلات نیز به کمک شما و خداوند حل خواهد شد.

فاطمی امین بیان کرد: اکنون خودروساز‌ها به دنبال فروش قسطی هستند در حالی که سال گذشته منت می‌گذاشتند، اما باید با منت بخرند و اکنون یکی از خودروساز‌ها مذاکره با یکی از لیزینگ‌ها را آغاز کرده تا خودرو را قسطی بفروشد این یعنی تولید اضافه شده است. ما تا تولید را اصلاح نکنیم بسیاری از مسائل ما حل نخواهد شد که خوشبختانه ما در اولین هدف گذاری در موضوع خودرو به رشد تولید رسیدیم.

وی در رابطه با موضوع کیفیت خودرو‌ها توضیح داد: همگی نسبت به کیفیت خودرو‌ها معترض هستیم، اما آیا تغییر کیفیت کاری است که بتوان آن را طی یک یا ۲ ماه انجام داد؟ اکنون بیش از ۳۰۰ پروژه تعریف شده است و هر هفته همکاران من در وزارت صمت اتفاقات را کنترل می‌کنند، هرچند اتفاقات خوبی افتاده، اما هنوز قابل دفاع نیست، اما حرکت به سمت پیشرفت است.

وزیر صمت درباره بحث انحصار خودرو نیز، بیان کرد: سال گذشته سهم خودروسازان به غیر از ایران خودرو و سایپا ۷ درصد از تولید بود، اما اکنون ۱۵ درصد شده است این یعنی ۲ برابر و ما داریم به سمت کاهش انحصار می‌رویم، در مورد بحث واردات که خود من نیز مدعی آن بودم و در مجمع تشخیص مصلحت نظام از آن دفاع کرده ام باید بگویم کار آغاز و عملیاتی شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: موضوعی است که آن را نمی‌بخشم و خواهش می‌کنم که پیگیری قضایی شود چرا که گفته شده که دوستان من در واردات نقش دارند و گفته شده در آستان قدس با شرکت من قرارداد منعقد شده است لذا می‌خواهم این موضوعات بررسی قضایی شود و در صورت اثبات من استعفا خواهم داد، اما اگر اثبات نشد کسی که این حرف را زده باید پاسخگو باشد. وارد کردن این اتهامات به یک مدیر دولت مردمی در صحن علنی مجلس اصلا جایز نیست.

فاطمی امین در رابطه با بحث واگذاری، مطرح کرد: دوستان عزیز همه شما از هپکو و هفت تپه خاطره دارید، هفته تپه چند نیرو داشت؟ اگر واگذاری ایران خودرو و سایپا به همان روش هفت تپه و ماشین سازی اراک انجام می‌شد هزاران هپکو ایجاد می‌شد، بنده مسئول صنعت هستم و ما برای اینکه هیچ شائبه‌ای نباشد قیمت گذاری ایران خودرو و سایپا را به مرکز کانون وکلای قوه قضائیه سپردیم و قیمت گذاری ۶ ماه طول کشید و ۱۷۰۰ ابلاغ کارشناسی صادر شد و تا مردادماه به دنبال موضوع قیمت گذاری بودیم و بلافاصله پس از مشخص شدن قیمت گذاری هم برای ایران خودرو و هم برای سایپا آگهی دهید، اما فقط یک مشتری برای ایران خودرو و ۲ مشتری برای سایپا آمد که هر دو نیز یک منشأ داشتند.

وی اضافه کرد: مگر می‌شود مناقصه را با یک پیمانکار برگزار کرد، لذا روش واگذاری را عوض کردیم و به سمت واگذاری زیرمجموعه‌ها در ابتدا رفتیم و سازمان خصوصی سازی موضوع را پیگیری کند، بخشی از مشکلات خودرو به دولت برمی گشت چرا که در ابتدای گرفتن مسئولیت مدام در جلوی وزارتخانه به دلیل عدم تحویل به موقع خودرو‌ها تحصن داشتیم، اما اکنون چنین تحصن‌هایی دیده نمی‌شود و این مورد اصلاح شد.

فاطمی امین با بیان اینکه اکنون ۲۰ درصد معوقات خودرو کاهش پیدا کرده است، گفت: گارانتی خودرو از ۲ به ۳ سال افزایش پیدا کرده است و ۹ محصول جدید در حال طراحی است و تا سال آینده به بازار خواهد آمد.

وزیر صمت تاکید کرد: شخصا به بهبهان رفتم و بازدید داشتم هرچند همه ما از تصادفاتی که اتفاق می‌افتد متاثر می‌شویم، اما در این مسئله علاوه بر خودرو، جاده، پلیس، راننده و ... نیز نقش دارند. من به سهم خودم مسئولیت را می‌پذیرم و تلاش می‌کنم که این مشکل رفع شود چرا که خود بنده نیز آسیب دیده از تصادفات هستم. من هم از مردم هستم و از کیفیت خودرو‌ها رضایت ندارم، اما نمی‌توان فقط انتقاد کرد و بی حوصله بود.

وی در رابطه با موضوع معدن نیز، توضیح داد: ما در معدن عقب ماندگی‌های بسیاری داریم، نخستین کاری که باید در حوزه معدن اتفاق بیافتد اکتشاف است چرا که ما به شدت در حوزه اکتشاف عقب هستیم به همین دلیل نخستین اقدام ما در زمینه شناسایی و پی جویی است. در عرض یکسال نتایج اکتشاف در خراسان جنوبی انجام شد کاری که قبلا سه ساله انجام می‌شد و خوشبختانه ذخایر ارزشمندی مانند طلا و مس در خراسان جنوبی پیدا شد.

وزیر صمت ادامه داد: ما در بحث زمین شناسی و شناسایی ذخایر تمرکز کردیم ضمن آنکه ۳۲۰ مصوبه داشتیم که گا‌ها با هم متناقض بوده و سبب رانت شده لذا همه را ابطال کردیم و به ۸۰ صفحه دستورالعمل تبدیل و کاملا شفاف شد و دیگر هیچ رانتی وجود ندارد.

وی عنوان کرد: یکی از بزرگ‌ترین اقدامات صورت گرفته این است که ما در مزایده معادن الزام کردیم که صلاحیت فنی باید مورد توجه قرار گیرد در حالی که قبلا صرفا هر که پول داشت در این مزایده برنده می‌شد و آنقدر بالا گذاشته بود که نمی‌توانست بهره برداری کند و معدن معطل می‌ماند یا وارد دلالی می‌شد و تولیدکننده دستشان زیر سنگ واسطه گری می‌ماند لذا ما برای نخستین بار امتیاز فنی را در بحث مزایده معادن اضافه کردیم. این سبب شده که یک تولیدکننده کارخانه آن به لحاظ سرمایه امتیاز مالی بگیرد و اولویت پیدا کند این کار بسیار بزرگی بود.

فاطمی امین در رابطه با بحث ماشین آلات نیز، گفت: از ابتدای سال تا به امروز ۱۰۰ درصد تولید ماشین آلات معدنی افزایش پیدا کرده و ماشین آلاتی که ساخت داخلی نداشته در ۶ ماه نخست سال به اندازه تمامی سال پیش واردات تخصیص داده شده است، این یعنی فعالیت معادن، افزایش سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری، تدوین بسته‌های سرمایه گذاری (ما ۳۰ بسته سرمایه گذاری در مزایده اعلام و عرضه کردیم)، مجوز بهره برداری ۵ هزار معدن در پاییز عرضه و مزایده می‌شود. ۱۰ هزار مزایده دیگر در بهمن امسال و خرداد سال آینده واگذار خواهد شد و تمام این‌ها یعنی حرکت بخش معدن.

فاطمی امین در ادامه افزود: سه هزار معدن داشتیم که نامعلوم بود و مشخص نبود این معادن دست چه کسانی است و چقدر از آن‌ها برداشت می‌شود. سه هزار معدن نامعلوم به ۳۰۰ معدن رسیده و این به معنی مبارزه با فساد است. همچنین بر روی حقوق دولتی تمرکز کردیم، سال گذشته در بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومان تعهد ما بود، اما ۱۹ هزار میلیارد تومان وصول کردیم و امسال این مبلغ به ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. تمام رانت‌های مطرح از ۲ و ۳ سال قبل را بررسی و با آن‌ها مبارزه کردیم. محاسبه‌نامه‌ها به طور کامل الکترونیکی شدند و برداشت از معادن را با پهپاد بررسی کردیم و این را به سامانه تجارت و بارنامه‌ها متصل کردیم که حقوق ملت ضایع نشود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص مباحث مرتبط با فولاد گفت: فولاد یکی از محور‌های استیضاح بود؛ گفته شده که انحصار دولتی در فولاد وجود دارد. ما ۹۴ واحد فولادی داریم که از این میان وزارت صمت، ایمیدرو تنها در یکی از این فولاد یعنی فولاد مبارکه سهام دارد. فولاد مبارکه ۱۹ درصد ظرفیت کشور را دارد و ما ۱۷ درصد در این بخش سهم داریم، یعنی وزارت صمت در ۹۴ واحد فولادی که ۴۵ میلیون تن ظرفیت دارد؛ ما ۳ درصد سهم داریم، آیا این به معنی انحصار است.

وی اظهار کرد: یکی از افتخارات ما در وزارت صمت شفافیت است، در ۶ ماهه اول امسال نسبت به ۶ ماه اول سال گذشته ۴۲ درصد عرضه فولاد، ۴۰۰ درصد سنگ آهن و ۸۰۰ درصد آهن اسفنجی در بورس کالا افزایش یافته است و این به معنای شفافیت است، همه موافقند که بورس کالا شفاف‌ترین ساز و کار برای معاملات را دارد و ما خوشبختانه تمامی معاملات در زنجیره فولاد را وارد این بخش کردیم.

عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه اتفاقات بزرگی در فولاد افتاده است، گفت: امروز ورق ۲۰ درصد ارزان‌تر شده و میلگرد ارزان‌تر و در برخی اقلام حداکثر معادل قیمت سال قبل فروخته می‌شود. در اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه که تحولاتی اتفاق افتاد، توانستیم کاملا قیمت فولاد را مدیریت کنیم به گونه‌ای که در فروردین امسال قیمت میلگرد در ترکیه ۵۰ درصد بالاتر از ایران بود، اگر بازار مدیریت نمی‌شد قیمت به راحتی جهش پیدا می‌کرد.

فاطمی امین با اشاره به بحث بازار به عنوان یکی از موضوعات مورد نظر استیضاح کنندگان گفت: بازار مفهوم بسیار گسترده‌ای دارد و ما مسئول اقلامی مانند لبنیات، گوشت و مرغ، برنج و تخم‌مرغ نیستیم، این اقلام زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است و در کالا‌های زیرمجموعه وزارت صمت اتفاقات خوبی افتاده است، به عنوان مثال در مورد سیمان پشت همین تریبون در شهریور ۱۴۰۰ اعلام کردم که قیمت سیمان باید کاهش پیدا کند، خیلی از افراد به ما خرده گرفتند و گفتند آقای فاطمی امین در ایران زندگی نمی‌کند و نمی‌داند کالایی که گران شود دیگر ارزان نخواهد شد، اما پس از گذشت یک ماه قیمت سیمان کاهش پیدا کرد و به ۵۰ هزار تومان رسید و امروز قیمت سیمان ۴۸ هزار تومان است و سیمان در بورس کالا ۳۵ هزار تومان عرضه می‌شود، این قیمت مدت‌هاست که ثابت مانده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه یادآور شد: امسال ۵۰ درصد تولید تراکتور نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و این سبب شده قیمت تراکتور در برخی مدل‌ها مانند مدل سراسب صد میلیون کاهش پیدا کند، این یعنی تنظیم بازار، ما بازار را با تولید و عرضه مناسب باید تنظیم کنیم نه با کار تعزیراتی، بگیر و ببند زمانی نتیجه می‌دهد که شکاف بسیاری به وجود آمده باشد. ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اصلاح ساختار‌ها تمرکز کردیم.

وی ادامه داد: یک شاخصی به اسم شاخص تورم تولیدکننده وجود دارد که مرکز آمار آن را اندازه‌گیری می‌کند، تورم تولیدکننده هر چقدر افزایش یابد، ۳ الی ۴ ماه بعد بر روی افزایش تورم مصرف‌کننده تأثیر می‌گذارد و وزارت صمت مسئول کنترل تورم تولیدکننده است. در تورم تولیدکننده در تابستان سال گذشته از ۵۸.۹ درصد به ۴۹ درصد رسیدیم، تورم صنعت نیز از ۶۲ درصد در تابستان سال گذشته به ۴۶ درصد در بهار سال جاری رسیده است؛ تورم بخش معدن از صد درصد در تابستان سال گذشته به ۲۷ درصد در بهار امسال رسیده است، این عملکرد همه فعالان بخش صنعت، معدن و تجارت است.

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به مباحث مرتبط با قاچاق و تقلب گفت: قاچاق و تقلب همیشه به عنوان معضلات مطرح وجود داشته است، اما امروز بیش از ۸۰۰ هزار کالا شناسه گرفته و ۷ میلیارد کد رهگیری صادر شده است. در حوزه لوازم یدکی خودرو ۳۰ درصد تقلب و قاچاق داریم. امسال بیش از ۲۳۰ میلیون کد رهگیری فقط برای لوازم یدکی خودرو صادر شده است. ما تا امروز ۵ هزار و ۸۰۰ فروشگاه را به سامانه جامع تجارت متصل کردیم؛ یعنی هر شب می‌دانیم که در فروشگاه‌ها چند قلم کالا موجودی دارند و به چه تعدادی فروخته شده است؛ این مبارزه اصلی با گرانفروشی است البته در وزارت صمت قانون پیشنهادی در خصوص مالیات مازاد دنبال می‌کنیم که به این مسئله کمک خواهد کرد.

فاطمی امین در ادامه یادآور شد: موضوعاتی مانند فساد و فامیل‌بازی عنوان شد که درست نیست، دوبار شایعه شده که آقای فاطمین امین برادر همسرش را در فولاد گماشته است، اما باید بگویم که من برادر همسر ندارم و برادر همسر من در تصادف جاده‌ای فوت کرده است. بنده اولین مدافع مبارزه با فساد هستم و با آقای رئیسی عهد و پیمان بستیم، آقای دکتر رئیسی اسطوره و نماد مبارزه با فساد است، مگر می‌شود در دولت ایشان فساد وجود داشته باشد. اگر باشد من به شدت با آن برخورد خواهم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مباحث مرتبط با پولشویی که برخی از استیضاح کنندگان در صحن مطرح کردند، گفت: اتهاماتی در این زمینه مطرح شد که حتما باید پیگیری شود به خصوص اتهاماتی که در محضر عموم مطرح شد.

وی همچنین اظهار کرد: محور اقتصاد، تولید است و اگر تولید رشد داشته باشد بقیه مسائل قابل حل است. تولید را مرکز آمار گزارش می‌دهد، در سه ماه اول امسال رشد تولید ۳.۸ درصد بوده و رشد بخش صنعت ۵.۱ بوده است. فولاد ۱۰ درصد رشد داشته و در اکثر اقلام بحث قاچاق کاملا منتفی شده است، در بحث سرمایه‌گذاری نیز در بهار سال ۱۴۰۰ عموما منفی یا نزدیک به صفر بوده است، اما در بهار امسال شاهد ۵.۸ درصد رشد سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و ماشین آلات بودیم که این یعنی فعالان اقتصادی به آینده کشور امیدوار شدند.

عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: در طول یک سال گذشته ۶ هزار هکتار به مساحت شهرک‌های صنعتی اضافه کردیم و این به معنای سرمایه‌گذاری و اشتغال است. با توجه به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئول رصد اشتغال در کشور است، وزارت صنعت رتبه یک اشتغالزایی را در کشور دارد، ما ۱۰۸ هزار شغل در کشور ایجاد کردیم.

فاطمی امین در بحث صادرات گفت: در ۶ ماه اول امسال ۱۳ درصد رشد صادرات داشتیم و خبر مهمتر اینکه شرکت‌های بورسی که تولیدکننده هستند و ۵۰ درصد تولید کشور را انجام می‌دهند در خرداد سال جاری ۲.۵ درصد، در تیر ماه ۵.۸ درصد، در مرداد ماه ۶.۷ درصد و در شهریور ۶.۵ درصد رشد داشتند، این یعنی تولید در تابستان امسال به مراتب بالاتر از ۵.۱ خواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه بیان کرد: در نامه‌ای که ۷۰ تشکل واردکننده و تولیدکننده و بازاری زدند می‌توان امید را مشاهده کرد، امیدواریم با کمک شما این امید افزون‌تر و ما شاهد رونق و پیشرفت ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه باشیم.

فاطمی امین گفت: استیضاح حق نمایندگان است و ما باید به نمایندگی از مردم به شما پاسخ دهیم. این نشست فرصتی برای ارائه پاسخ‌ها است.

وی با بیان اینکه از استیضاح‌کنندگان تشکر می‌کنم، زیرا نکات خوبی را مطرح کردند و باعث باز شدن مباحث می‌شوند، ادامه داد: مگر ما واردکننده ورق هستیم، این امکان وجود دارد که واردکننده‌ای ورق غیراستاندارد وارد کند. ۱۰ میلیون تن ورق نیاز داریم که ۸ میلیون تن آن در داخل کشور تولید و مابقی آن از طریق واردات تأمین می‌گردد.

وزیر صمت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه دوره مسئولیت من مشخص است و از شهریور سال ۱۴۰۰ آغاز شده است، ادامه داد: در حال حاضر قیمت سیمان نصف قیمت شهریور ۱۴۰۰ است، ما در دوره مسئولیت خود پاسخگو هستیم.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه بر اساس دستور آقای مخبر همزمان قیمت مصرف‌کننده و تولیدکننده بر روی محصولات درج شود و ما نیز آن را اجرا کردیم، عنوان کرد: ایجاد شهرک‌های صنعتی مصوبه دولت را نیاز دارد و من تنها پیشنهاددهنده هستم، اما اینکه شهرک جدید ایجاد شده است خبری خوب است، من اعلام کردم که ۶ هزار هکتار اراضی به شهرک‌ها اضافه شده که برخی از آن‌ها شهرک‌های جدید و برخی نیز توسعه شهرک‌های گذشته است.

فاطمی امین با بیان اینکه ۵۰ الی ۶۰ سال است که استخراج مس در کشور راه‌اندازی شده و در حال حاضر ۲۸۰ هزار تن برداشت داریم، گفت: برنامه‌ای تنظیم کرده‌ایم که تا ۶ سال آینده میزان برداشت مس به یک میلیون تن برسد، این همان خواسته نمایندگان است، یک تن فولاد ۱۵ میلیون تومان و یک تن مس ۲۰۰ میلیون تومان قیمت دارد. باید مدیران گذشته را بازخواست کنیم که چرا به صنعت مس توجه نکرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در نشستی با حضور آقای تقی‌پور، خانم‌ها لاجوردی و الهیان، شریعتی، آقای فرهنگی، آقای توانگر و آقای روح‌الامینی در حال اتصال دو هزار شاخص در بخش صنعت، معدن و تجارت به سامانه هستیم که در حال حاضر ۵۰ درصد اجرا شده و تا دو ماه آینده تکمیل می‌شود، ادامه داد: اتاق رصدی تشکیل داده شده که تمامی رخداد‌ها را قبل از اتفاق متوجه می‌شویم، باید سه ماه قبل از وقوع مسائل از آن‌ها مطلع باشیم و پیگیری کنیم، این سامانه پایش با دو هزار شاخص که نصف آن آماده شده است اقدام بزرگی محسوب می‌گردد که مدیریت حوزه صنعت را پیشرفته می‌کند.

وزیر صمت، معدن و تجارت با بیان اینکه اتفاقات بزرگی در حوزه صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد رخ داده است، گفت: متأسفانه به دلیل ضعف در حوزه رسانه‌ای نتوانستیم رخداد‌های بزرگ را رسانه‌ای کنیم.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه گفته شد مجلس از خود استقلال نشان دهد، اما من می‌گویم که مجلس انقلابی و دولت انقلابی از خود همراهی نشان دهند، ما و شما به اتفاق یکدیگر تصمیم گرفتیم که دو نرخی بودن نرخ ارز حذف شود، عنوان کرد: همه می‌دانند که ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی حذف شد، اما شاید کمتر کسی توجه کرده باشد که ارز ۴۲۰۰ تومانی در جای دیگری نیز حذف گردید.

یکسان‌سازی نرخ ارز بدون خونریزی انجام شد

فاطمی امین ادامه داد: در گذشته تعرفه واردات کالا‌ها بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومان محاسبه می‌شد، اما از ابتدای سال جاری این تعرفه در دلار ۲۵ هزار تومانی ضرب می‌شود. این موضوع را چه کسی مدیریت کرد؟ آیا با انبوهی از مراجعات مواجه شدید که صنعت خوابید؟ بزرگترین اتفاق اقتصادی یعنی یکسان‌سازی نرخ ارز بدون خونریزی در حوزه واردات انجام شد که با اتفاق مجلس و دولت صورت گرفت.

وی با بیان اینکه تولید دارای ۳ مولفه بازار، سرمایه در گردش و مواد اولیه است، گفت: ۳ شهریور ماه در این صحن از نمایندگان رأی اعتماد گرفتم، ۴ شهریور ماه ساعت ۸ صبح در خصوص فولاد و سیمان زمان گذاشتم، فولاد سهمیه‌بندی، رانت‌خواری و دو نرخی بود، اما از آذر و دی ماه سال گذشته سهمیه بندی فولاد برداشته شد. تولیدکننده به هر میزان و متناسب با تولید می‌تواند ورق تولید و مواد اولیه مورد نیاز آن‌ها تأمین شد.

وزیر صمت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اعلام کردند که قیمت جهانی فولاد کاهش داشته، آیا نرخ ارز افزایش پیدا نکرده است، افزود: قیمت جهانی اسفند سال گذشته و فروردین سال جاری نیز افزایش داشت، چرا بازار فولاد ثبات دارد، آمار را مشاهده کنید، قیمت میلگرد در فروردین ماه سال جاری در ترکیه ۵۰ درصد بالاتر از ایران بود، در امارات نیز نرخ فولاد ۳۰ درصد بالاتر از بازار ایران بود، اگر بازار مدیریت نمی‌شد چه اتفاقی صورت می‌گرفت.

عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: اگر قیمت میلگرد را مدیریت نمی‌کردیم به ۹۰۰ دلار می‌رسید، اما در حدود ۶۰۰ دلار مدیریت شد و یک دانه پرونده تعزیرات در سیمان و فولاد نداشتیم و این یعنی مدیریت.

فاطمی امین ادامه داد: در بحث صادرات باید گفت چه کسی می‌تواند موضوع بهتر شدن اوضاع صادرات را منکر شود، برخی می‌گویند صادرات حجمی شده و مبلغی بالا رفته، باید گفت این که اتفاق خوبی است، مگر صادرات را به کیلو می‌سنجند، بلکه این مهم با ارز سنجیده می‌شود یعنی کالایی ارزشمندتر صادر کرده‌ایم و این یعنی موفقیت اقتصادی.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران در دو بخش با نفت گره خورده است، توضیح داد:۱- تراز تجاری، ۲- بودجه دولت شامل این دو گره می‌شود، در واقع ما باید نفت بفروشیم که روغن و ... وارد کنیم. با این وجود این خبر را مجددا تکرار می‌کنم و آن اینکه سال گذشته ۴۰ درصد در صادرات غیرنفتی رشد داشتیم و ۴۸.۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته و ۵۲ میلیارد دلار واردات داشتیم بنابراین تنها ۳.۵ میلیارد دلار برای جدا شدن تراز ارزی کشور از وابستگی به نفت فاصله داریم. در ۶ ماه نخست امسال با رشد صادرات این کسری به ۲ میلیارد دلار کاهش یافت. همان‌طور که گفتم در سال ۱۴۰۲ تراز مثبت خواهد شد چرا که برای افتادن این اتفاق ۲۱ مرکز تجاری در خارج کشور ایجاد کردیم و از ابتدای سال تاکنون هر هفته مدام هیأتی از ایران به خارج رفته و یا از خارج به ایران می‌آیند.

وزیر صمت، معدن و تجارت با بیان اینکه پیمان اوراسیا نیز اتفاق بزرگی است گفت: کشور‌های عضو اوراسیا ۱۸۰ میلیون نفر جمعیت دارند، ۸۰۰ میلیارد دلار حجم تجارت آن‌ها است و در سه سال قبل از این دولت فقط ۵ دوره مذاکره با آن‌ها شده است، اما در یک سال گذشته ۹ دوره مذاکره داشته‌ایم لذا به زودی در چند ماه آینده به این پیمان با تعرفه صفر متصل می‌شویم.

عضو کابینه دولت سیزدهم در رابطه با پیمان شانگ‌های نیز توضیح داد: این پیمان به عنوان کار دولت اتفاق بزرگ دیگری است، اما متأسفانه پیمان شانگ‌های باز نشد هرچند کشور‌های عضو شانگ‌های ۴۰ درصد جمعیت دنیا را دارند که شامل هند، چین، روسیه، ایران و ... می‌شود. در واقع یک سوم رشد اقتصادی دنیا اینجا است.

فاطمی امین ادامه داد: در سفر به سمرقند آقای رئیس جمهور پیشنهاد داد روابط مالی بین کشور‌ها از یورو و دلار جدا شود که کشور‌ها از آن استقبال کردند و این اتفاق بزرگی است چرا که ۴۰ درصد جمعیت جهان دلار و یورو را کنار می‌گذارند بنابراین باید این خبر خوب را در کشور منتشر کنیم.

وی مطرح کرد: به سامانه جامع تجارت اشاره شد، باید بگویم روزانه ۵ میلیون تراکنش در این سیستم اتفاق می‌افتد و کل سیستم تراکنش در کشور در حال شفاف شدن است ضمن آن که در سال گذشته دو هزار واحد نیمه‌کاره فعال شدند و این یعنی تولید و اشتغال توسعه پیدا کرده است.

وزیر صمت، معدن و تجارت در رابطه با حوزه تأمین مالی نیز گفت: سال‌هاست نظام مالی ما دچار مشکل است، اما ۳ کار ابتکاری و خلاقانه در دولت آغاز شده که بخش عمده‌ای از مسائل را حل خواهد کرد، بخش اصلی آن تأمین مالی زنجیره‌ای است، در تأمین مالی زنجیره‌ای حداقل ۴۰ درصد بهره‌وری منابع افزایش پیدا می‌کند، در چند ماه گذشته ۳۰ هزار میلیارد تومان به روش تأمین مالی زنجیره‌ای، تأمین مالی شده است و تمام این موارد کار مشترک وزارتخانه‌های صنعت و اقتصاد و بانک مرکزی است.

عضو کابینه دولت سیزدهم در رابطه با تأمین مالی تولید نیز گفت: اتفاقات بزرگی در کشور در حال رخ دادن است که می‌تواند کمک کند و ما از داخل وزارتخانه غافل نشدیم چرا که اگر می‌گوییم اقتصاد باید دانش بنیان باشد در مرحله اول خود وزارتخانه باید دانش بنیان باشد. امروز که خدمت شما هستم ۲۵ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها فرصت مطالعاتی خود را در وزارت صمت آغاز کردند و این تعداد به ۱۰۰ نفر خواهد رسید.

فاطمی امین اضافه کرد: در ترکیب مدیریتی خود ۱۹ نفر دکترا و ۵۶ نفر فوق لیسانس داریم و وزارتخانه کاملا آماده و حرفه‌ای برای کار گسترده و دانش‌بنیان شده است.

فاطمی امین در ادامه به ناترازی‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت: ما در وزارت صمت بر اصلاح ساختار تمرکز کردیم و اینکه می‌گوییم تولید رشد مطلوبی داشته، صادرات روند روبه رشدی داشته تا جایی که ۱۰۰ درصد صادراتی در آفریقا افزایش پیدا کرده ریشه در تمرکز ما بر اصلاح ساختار‌ها دارد.

وی با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در حوزه اشتغال و تورم، افزود: ما پاسخگوی مسئولیت در حوزه صنعت، معدن و تجارت هستیم و به عنوان یکی از مسئولان این حوزه‌ها محسوب می‌شویم کما اینکه هماهنگی بسیار خوبی بین تیم اقتصادی دولت وجود دارد و آمار هم این موضوع را نشان می‌دهد. ما در تورم نقطه به نقطه بخش تولید کاهش جدی داشتیم و این یعنی کاهش تورم در بخش مصرف کننده نیز اتفاق خواهد افتاد البته می‌توانستیم کار‌های رسانه‌ای و صحنه آرایی کنیم، اما با تمرکز بر اصلاح ساختار مسائل و ناترازی‌ها در اشتغال، ارزش افزوده و جغرافیا و توزیع سرمایه را رفع کردیم.

وزیر صمت با اشاره به اقداماتی که در حوزه تجارت خارجی، معدن، تامین مالی و کسب وکار‌ها رقم خورده، گفت: ما در حوزه تامین آب و برق از سال گذشته ۱۴ هزار مگاوات احداث نیروگاه را آغاز کردیم این فراتر از حوزه کاری ما است، اما با توجه به نیاز حوزه صنعت در این زمینه قدم برداشتیم.

فاطمی امین با یادآوری غفلت تاریخی در حوزه مس، اظهار کرد: ما یک درصد جمعیت دنیا را شامل می‌شویم که از یک درصد ذخایر سنگ آهن دنیا برخورداریم، اما ۷ درصد ذخایر مس دنیا را داریم، سودآوری فولاد ۳۰ درصد است، اما سودآوری مس ۱۰۰ درصد بوده و ما بر آن متمرکز شدیم، ۳۴ پروژه در همین زمینه تعریف کردیم که تا ۶ سال آینده بتوانیم ظرفیت تولید مس را از ۲۸۰ هزار تن به یک میلیون تن افزایش دهیم.

وی ادامه داد: در حوزه خودرو گفتند که ۹۰ هزار خودرو نگاه داشتیم تا گران فروشی کنیم، اما اگر این موضوع درست است چرا تاکنون سازمان بازرسی گزارش نداده است، در حوزه خودرو اتفاقات بزرگی افتاده است، ما کاملا دغدغه مردم، رهبر معظم انقلاب و نمایندگان را درک می‌کنیم، اما تولید روی ریل قرار گرفته، سرمایه گذاری انجام و کیفیت ارتقاء یافته است.

فاطمی امین با اشاره به تعریف ۱۰۰ پروژه در وزارت صمت، یادآور شد: امیدوایم با اجرای این پروژه‌ها بسیاری از مسائل مرتفع و شاهد پیشرفت در حوزه صنعت، معدن و تجارت باشیم. افتخار می‌کنم که فرصت زندگی و خدمت در جمهوری اسلامی ایران و تحت رهبری حکیم فرزانه پیدا کردم، قطعا به عنوان یک سرباز رهنمود‌های ایشان را پیگیری می‌کنم و می‌گویم که این مسیر امیدوارکننده و آینده روشن است.

وزیر صمت افزود: هرچند امروز با مشکلات معیشتی بسیاری مواجه ایم، اما ما هم از جنس همین مردم هستیم، دولت مردمی، دولت رفاه نیست. این دولت در کف رفاه بوده، جلسات متعددی با مردم داشتم و در یک سال گذشته از ۱۵۰ واحد تولیدی بازدید کردم البته قطعا ضعف‌هایی دارم که با کمک و اعتماد شما نمایندگان این ضعف‌ها را برطرف خواهم کرد. استیضاح حق نمایندگان است، اما ما می‌توانیم با همراهی یکدیگر این مسیر را طی و مسائل را حل کنیم.
 
*******
مصطفی طاهری رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و از مخالفین استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اقتدار مجلس به این است که درست انتخاب کند و به کلیات نگاه کند و ایراد‌های جزئی هم باید پیگیری و حل شود.

وی افزود: خوشبختانه وزارت صنعت، معدن و تجارت بخش زیادی از عملکردش کمی است؛ این که مشکلات در تولید وجود دارد درست است، اما باید رشد نسبت به قبل را مشاهده کنیم و سپس ارزیابی کنیم نه اینکه بخواهیم ایده‌آل‌ها را ارزیابی کنیم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: از ویژگی‌های آقای فاطمی‌امین فهم ایشان از نظام مسائل حوزه صنعت، معدن و تجارت است. ویژگی دیگر آقای فاطمی امین بحث سامانه محور بودن آقای فاطمی امین است. ما بار‌ها گفته ایم که در بحث گرانی دو عامل وجود دارد، یکی ناشی از تورم است و یکی ناشی از گران‌فروشی. در دولت‌های قبل در چنین تکانه‌هایی از بسیج و تعزیرات و مردم استفاده شده است و همیشه این روش موفق نبوده، اما امروز زنجیره رصد کالا به شدت افزایش پیدا کرده است.

وی به موضوع خودرو اشاره کرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت خودرو نیست و آنقدر که ما روی خودرو متمرکز شدیم اگر روی صنعت کشتیرانی و دیگر حوزه‌ها متمرکز می‌شدیم خیلی از این تحریم‌ها بی‌اثر می‌شد.

طاهری افزود: یکی از بحث‌هایی که در موضوع این وزارت رخ داده است این است که علی‌رغم اینکه سال ۹۲ ادغام شد کار دیگری صورت نگرفته است. سیاست این ادغام این بود که بازار کالا و تولید در یکجا آمیخته شود و بتواند بحث گرانی را تنظیم کند.

لطف الله سیاه کلی در جریان بررسی طرح استیضاح سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت به عنوان یکی از استیضاح کنندگان وی، گفت: زمانی که مجلس و دولت هم خط می‌شوند ده‌ها حسن دارد و یک عیب؛ آن عیب این است که کشور را با تعارف اداره می‌کنیم، همکاری بین مجلس و دولت پذیرش افعال دولت نیست بلکه این همکاری جهت حل مسئله و اصلاح امور است. در واقع به این معناست که اگر دولت مسئله دارد با همکاری یکدیگر آن را رفع کنیم نه اینکه تذکر ندهیم یا از استیضاح سوال از وزرا خودداری کنیم.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس با بیان اینکه استیضاح محاکمه نیست و بنده قاضی نیستم و آقای فاطمی امین متهم نیست، افزود: استیضاح سهل است که در آیین نامه با امضای ۱۰ نفر از نمایندگان طرح استیضاح کلید می‌خورد، استیضاح ابزار کار مجلس است، باید به این امر پاسخ داد که چرا این موضوع را به این میزان سخت می‌گیرید؟

وی اضافه کرد: آقای فاطمی امین از ۸ ماه پیش از استیضاح خود جلوگیری می‌کند در تاریخ جمهوری اسلامی سابقه ندارد که یک وزیر ۲ بار به کمیسیون بیاید و رأی اعتماد نگیرد. این چه مدل رفتاری است؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه آقای فاطمی امین در نشست امروز صحبت‌های خود را مطرح کرد اگر مورد پسند شما بود به ایشان رأی دهید و اگر نبود خودمختارید، ولی باید به این موضوع توجه کنید که ما بایستی پاسخگوی مردم نیز باشیم، ادامه داد: مردم صاحبان طرح هستند و وقتی فردی مسئولیتی می‌پذیرد باید پاسخگو باشد ما نمایندگان مردم هستیم تا حق مردم را از دولت‌ها بگیریم.

سیاه کلی خطاب به نمایندگان گفت: دولت، بنده و شما نوکر مردم هستیم، نباید رئیس بازی در بیاوریم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، تصریح کرد: تا می‌خواهیم کاری انجام بدهیم مطرح می‌کنند که کشور در شرایط بحرانی است، کشور ما ۴۰ سال است که در شرایط بحرانی است و دشمن داریم، اتفاقا دشمن اجازه نمی‌دهد که ما جراحی کنیم، زمانی که مدیر ضعیف بر مسند بنشیند همانی است که دشمن می‌خواهد.

وی با طرح این پرسش که نفوذ به چه معنا است، گفت: آیا منظور از نفوذ فقط خریدن آدم‌ها است؟ باید پاسخ داد که این اسم قدیمی نفوذ است. نفوذ اکنون یعنی وزیر ناکارآمد، مدیر و وکیل ناکارآمد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه اکنون مردم منتظر هستند که وکلای مردم چه تصمیمی می‌گیرند، ادامه داد: امروز روز اعلام استقلال مجلس است، وقتی که دو گروه هم خط هستیم اینجا است که خط مجلس مشخص می‌شود که آیا به نفع مردم است یا در تعارف؟

سیاه کلی درباره وضعیت خودرو در کشور، گفت: کشور ما ۱۳ درصد به صورت میانگین مصرف سوخت دارد در حالی که این عدد در دنیا ۴ درصد است و در خودرو‌های هیبریدی حدود یک و نیم تا ۲ درصد، حال اگر این ۱۳ درصد را به ۶ درصد کاهش دهیم حدود ۵۰ میلیون لیتر صرفه جویی سوخت انجام می‌شود که اگر این صرفه جویی را در تعداد روز‌های سال ضرب کرده و عدد را براساس فوب خلیج فارس محاسبه کنیم می‌توان حدود یک و نیم میلیون دستگاه خودروی رایگان برای مردم تامین کرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه صنعت خودرو هم جان مردم و هم مال مردم را گرفته با انتقاد از افزایش قیمت کالا‌هایی مانند آهن، گفت: قیمت آهن از فروردین تا مهر امسال حدود ۱۹ درصد رشد داشته، بهای سیمان ۸۴ درصد رشد داشته، این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ که سیمان حدود ۲۲ هزار تومان به فروش می‌رفت حدود ۱۰ هزار تومان آن سود بود امروز مطرح می‌کنند که قیمت سیمان از ۱۰۰ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان کاهش یافته و ادعا می‌کنند که آن را ارزان کرده اند که باید در برابر این ادعا بگویم ۱۰ درصد سود کارخانه را اکنون ۳۵ درصد کردید.

وی خطاب به رضایی کوچی، تصریح کرد: اگر امروز در بازار سیمان و فولاد متقاضی نداریم، به دلیل آن است که ۴۰ درصد پروانه ساختمانی کاهش پیدا کرده و تقاضایی وجود ندارد. ۵۸ درصد ظرفیت گروه ساختمانی فعال است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، گفت: آقای فاطمی امین وعده‌ها و قول‌های بسیار می‌دهد؛ ۱۰ ماه پیش مجوز ۳۹ شهرک صنعتی را داد که موضوع عجیبی است از این تعداد مجوز‌ها ۶ شهرک مربوط به یک استان، ۵ شهرک مربوط به استانی دیگر و ۴ شهرک برای استانی دیگر است و سایر شهرک‌ها نیز بین بقیه استان‌ها تقسیم شده است، البته از این تعداد ۷ استان سهمیه‌ای ندارند، باید در اینجا بگویم که این تصمیم پشتوانه اجرایی ندارد و بهتر بود وزیر شهرک‌های موجود را راه اندازی می‌کرد.

وی ادامه داد: قیمت اقلام بهداشتی حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد و پوشک حدود ۵۰ درصد گران شده است.

سیاه کلی درباره قیمت فولاد، گفت: فولاد یکی از محصولات مهم است و قیمت آن بر سایر کالا‌ها نیز اثرگذار است، در ابتدای ۱۴۰۰ قیمت این محصول حدود ۸ تومان بود که در اردیبهشت به ۲۰ تومان رسید، اکنون مطرح می‌کنند که بهای این کالا به ۱۵ هزار تومان رسیده بنابراین ارزانی شده که این موضوع عجیب است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن تصریح کرد: آنچه را می‌گویند در کف خیابان نیست، زیرا آمار را با عدد آن می‌خوانیم، آمار عددش فریبنده بوده و مفهوم آن مهم است، به طور مثال قیمت فولاد در دنیا طی ماه‌های گذشته حدود ۳۵ درصد کاهش داشته، اما قیمت این کالا در ایران تنها ۲۶ درصد کم شده که این موضوع را به حساب مدیریت خود می‌گذارند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه استیضاح وزیر صمت باید ۳ ماه پیش اعلام وصول می‌شد، اضافه کرد: آقای رئیس جمهور با آقای قالیباف تماس می‌گیرد و مطرح می‌کند که ۲ ماه فرصت دهید تا وزارتخانه را به ۲ وزارتخانه تقسیم کنیم، اما با وجود گذشت ۳ ماه این امر محقق نشد، مفهوم این صحبت این بود که آقای رئیس جمهور نیز پیش از استیضاح ما وزیر خود را استیضاح کرده، او فهمیده که وزیرش نمی‌تواند اداره کند. قرار بود آقای رئیس جمهور ۲ وزیر معرفی کند که آقای فاطمی امین در این گزینه‌ها نباشد.

سیاه کلی با بیان اینکه تخصص آقای فاطمی امین آی تی است، تصریح کرد: ما از ایشان خواستیم که سامانه‌ها را راه بیاندازد، اما ایشان حتی یک سامانه را نیز نتوانسته راه اندازی کند و سامانه فروش خودرو نیز نابسامان شد و سامانه بهین یاب نیز یک و نیم ماه است که خراب شده و مردم نمی‌دانند به کجا مراجعه کنند. ایشان در حوزه تخصصی خود نیز نتوانست کار کند.

وی با اشاره به وضعیت مس، گفت: ما هفتمین رتبه از نظر دارا بودن مس هستیم، اما براساس آمار‌های ارائه شده در حوزه معدن، فلزات ما تنها ۱۵ درصد کار می‌کند؛ تولید یک تن مس حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دلار هزینه دارد، اما ۱۰ هزار دلار در نوبت خرید هستند یعنی ۳۵۰ درصد سود.

سیاه کلی ادامه داد: در کشور ما قطار از ریل خارج می‌شود، هواپیما سقوط می‌کند، ساختمان‌های دولتی قبل از زلزله فرو می‌ریزد و همه را مقصر می‌دانیم الا مدیر را این در حالی است که در دنیا مدیر قبل از دیگران استعفا می‌دهد در حالی که در کشور ما در اینجا باید بگوییم که به زور برو.

این نماینده مردم در مجلس گفت: امروز به جای اینکه ما پاسخگوی عملکرد خودمان باشیم باید پاسخگوی عملکرد دوستان باشیم، من از شما می‌خواهم برای اینکه استقلال مجلس رقم بخورد به استیضاح وزیر عدد ۴ دهید.

در ادامه محمدباقر قالیباف درخصوص اظهارات لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین و آبیک و البرز نسبت به تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه گفت: باید عنوان شود که مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون و تعدادی از کارشناسان این موضوع را بررسی و نهایتاً به جمع بندی تخصصی برای تفکیک وزارتخانه صمت به دو وزارتخانه نرسیده اند.

محمدرضا رضایی کوچی عضو کمیسیون عمران و از مخالفین استیضاح با بیان اینکه تحولات ساختاری و اصلاحات اقتصادی کشور از سال گذشته شروع شده گفت: قطعاً برای به نتیجه رسیدن این تحولات همدلی و همراهی ارکان نظام با تیم یکدست اقتصادی در دولت می‌باشیم و ان‌شاءالله کابینه بتواند منسجم‌ترین مشکلات اقتصادی را حل کند.

وی افزود: در چهار سال دوم دولت قبل حداقل پنج وزیر در وزارت صنعت را تجربه کردیم و این وزارتخانه دچار بی‌ثباتی شده بود. روزی‌که آقای فاطمی‌امین این وزارت را تحویل گرفت شرایط سختی بر این وزارتخانه حاکم بود و این وزارت روز‌های سختی را در دولت قبل تجربه کرده بود.

رضایی‌کوچی با تاکید بر اینکه فاطمی‌امین در شرایط ایده‌آلی وزارتخانه را تحویل نگرفته، افزود: نمایندگانی که در موافقت استیضاح صحبت کردند عمدتاً مطالبشان حول محور خودرو بود. این ظلم به این وزارت صمت است اگر همه مأموریت‌هایش را منحصر به خودرو کنیم.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ظلم است که همه ماموریت‌ها وزارت صمت را منحصر به خودرو کنیم، افزود: باید تلاش کنیم که کیفیت خود را ارتقا و قیمت آن را کاهش دهیم تا اقشار مختلف مردم بتوانند صاحب خودرو شوند؛ اتفاقاً موضوع استانداردسازی و کاهش قیمت خودرو از جمله اقداماتی است که آقای فاطمی امین با جدیت دنبال کرده است. واردات خودرو با این رقابت بین خودروی داخلی و خارجی و همچنین تصویب استاندارد هشتاد و پنج گانه برای خودرو از جمله اقداماتی است که آقای فاطمی امین طی مدت حضور خود در وزارت ضمت انجام داده است.

رضایی کوچی با بیان اینکه «خودرو یک مشکل چهل ساله دارد و در مدت دو ساله امکان خل مشکل خودرو وجود ندارد» ادامه داد: حرکت جدید برای استانداردسازی و کاهش قیمت خودرو شروع شده است که باید به آقای فاطمی امین اجازه دهیم به این موضوع مهم بپردازد. همچنین معتقدم که اتفاقاً فاطمی امین خار چشمی برای مافیای خودرو و کسانی که احساس می‌کنند با حضور او در وزارت ضمت منافعشان تامین نمی‌شود.

وی با اشاره به وضعیت قیمت مصالح ساختمانی اظهار کرد: در روز‌هایی که آقای فاطمی امین مسئولیت را عهده‌دار شد، شاهد نوعی بی ثباتی در قیمت مصالح بودیم؛ در آن زمان قیمت یک تن سیمان یک میلیون تومان بود و پیش بینی می‌شد که با ادامه روند موجود قیمت میلگرد بالای ۲۰ هزار تومان برسد، اما با تدبیر درست و هماهنگی و همدلی که بین وزارت صمت و نیرو انجام شد، شاهد کنترل و کاهش قیمت مصالح ساختمانی بودیم و قیمت یک تن سیمان امروز به ۵۰۰ هزار تومان و قیمت میلگرد به ۱۵ هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت ورق در در آن زمان ۲۱ میلیون تومان بود و امروز به ۱۷ میلیون تومان رسیده است. در موضوع قسمت شمش نیز شاهد کاهش قیمت‌ها هستیم؛ معنای این حرف‌ها این است که یک مدیریت خوب و با برنامه در وزارتخانه صمت شکل گرفته است.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌های فاطمی امین در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی عنوان کرد: ما امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی را برای حمایت حداقل ۵۰۰ میلیون نفری کشور‌های همسایه داریم که از آن غافل شده بودیم؛ کاری که آقای فاطمی امین انجام داد باعث شد که شاهد صادرات این خدمات در کشور‌های همسایه باشبم؛ چراکه با هدف‌گذاری انجام شده فاصله زیادی داریم، اما حرکت آغاز شده است. صادرات خدمات فنی و مهندسی از ۵۰۰ میلیون دلار به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

رضایی کوچی همچنین با بیان اینکه «در کشور معادن فراوانی داریم و غنی از معادن هستیم، اما به دلیل حضور واسطه‌ها این معادن در اختیار افراد خاصی قرار می‌گرفت»، تاکید کرد: امروز این واسطه‌ها حذف شده‌اند و موضوع برگزاری مزایده و ایجاد فرصت عادلانه در این حوزه که نمایندگان مجلس مطالبه می‌کردند، امروز شکل گرفته و مردم از طریق مزایده می‌توانند صاحب معادن شوند.

وی گفت: وزارت صمت وزارتخانه‌ای است که با فولاد، معادن و خودرو در ارتباط است و اگر خدای ناکرده وزیری اهل فساد و بده و بستان باشد دیگر امیدی به آن وزارت خانه نیست، اما آقای فاطمی امین ثابت کرده که فرد پاکدستی است و هیچ کسی راجع به مشکلات مالی و حاشیه‌های اقتصادی و بده و بستان‌هایی که می‌تواند در این وزارت‌خانه شکل بگیرد حرفی نزده است. فاطمی امین همچنین فردی انقلاب و جهادی و آدم پر کاری است؛ اگر در روز جمعه و روز تعطیل در هر ساعتی از شبانه روز به آقای فاطمی امین زنگ بزنید او یا در دفتر کارش حضور دارد یا در بازدید‌ها در استان‌ها است این درحالیست که برخی از وزرا بودند که از ساعت ۵ بعد از ظهر به بعد را باید در استخر یا در تفریح و مسافرت پیدا می‌کردیم.

این نماینده مجلس در پایان با بیان اینکه «همراهی شخص رئیس جمهوری با فاطمی امین موضوع مهمی است که باید مورد توجه نمایندگان محترم مجلس قرار بگیرد»، اظهار کرد:به عنوان عضو کوچکی از مجلس و به عنوان فردی که حداقل با چهار کابینه کار کردم آقای فاطمی امین را فردی سالم و پرکار و فردی دیدم که می‌تواند به خوبی این وزارتخانه را اداره کند. یک سال و دو ماه سال برای ارزیابی یک وزیر کم است هرچند که در طی این مدت ارزیابی ما مثبت است چراکه حرکت‌های زیربنایی در راستای مبارزه با فساد آغاز شده است. امروز تغییر در وزارت صمت به صلاح کشور نیست چراکه تغییر این تغییر را به بی‌ثباتی می‌رساند و این بی ثباتی در نقش مردم نقش خواهد داشت.

سید احمد رسولی نژاد از موافقان استیضاح نیز گفت: ما در بدو ورود به مجلس به کلام‌الله قسم یاد کردیم تا حافظ منافع ملت و مردم باشیم؛ استیضاح وزیر یک جراحی محسوب می‌شود. در زمان معرفی وزرای کابینه دولت سیزدهم بنده از کسانی بودم که برای رای اعتماد به آقای فاطمی‌امین تلاش کردم و امضا جمع می‌کردم. در طول ۱۵ ماه گذشته هر زمان بحث استیضاح وزیر مطرح می‌شد معتقد بودم باید به او فرصت داد، اما در حال حاضر فرصتی وجود ندارد.

وی افزود: همه ما کم و بیش در بین مردم حضور داریم ما نمایندگان مردم هستیم. از صداوسیما می‌خواهم بین مردم رفته و اظهارات امروز فاطمی‌امین را از مردم جویا شود که آیا به صحبت‌های ایشان اعتماد دارند یا خیر؟! زمانی که آقای فاطمی‌امین به کمیسیون آمد وعده‌هایی را داد که باید آثار عمل به وعده‌ها را بررسی کنیم و در بین مردم رفته و ببینیم که چه میزان از وعده‌ها تحقق پیدا کرده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: پروژه مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی، گسترش مولد‌های برق راه‌اندازی، طراحی و استقرار سامانه‌های پاسخگویی و... از پروژه‌هایی است که پیش نرفته است.

رسولی‌نژاد با بیان اینکه در بخش صنعت خودرو اصلاً برنامه راهبردی برای افزایش و ارتقای تولید وجود ندارد گفت: بسیاری از منصوبان آقای فاطمی‌امین در شرکت‌های خودروسازی ناکارآمد و ناتوان هستند.

* مجلس دوباره به فاطمی‌امین اعتماد کرد

با پایان سخنان موافقان و مخالفان استیضاح، رای گیری برای اعتماد یا عدم اعتماد به فاطمی امین برگزار شد که در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی دوباره به وزیر اعتماد کردند.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار:۱۰ آبان ۱۴۰۱، کدخبر: ۱۴۰۱۰۸۱۰۰۰۰۰۶۵، www.farsnews.ir
اخبار مرتبط
برچسب ها: مجلس دوباره به فاطمی‌امین اعتماد کرد ، استیضاح فاطمی امین وزیر صنعت معدن و تجارت ، استیضاح فاطمی امین وزیر صنعت ، طرح استیضاح فاطمی امین ، چرا مجلس دوباره به فاطمی امین اعتماد کرد ، رای اعتماد مجلس به فاطمی امین ، مخالفان فاطمی امین در مجلس ، موافقان فاطمی امین در مجلس ، پاسخ فاطمی امین به سوالات نمایندگان مجلس ، جلال رشیدی کوچی و استیضاح فاطمی امین ، در جلسه استیضاح فاطمی امین چه گذشت ، حجت‌الاسلام حسن نوروزی مخالف فاطمی امین ، جلال رشیدی کوچی مخالف فاطمی امین ، صدیف بدری مخالف فاطمی امین ، هاجر چنارانی استیضاح کننده فاطمی امین ، سید ناصر موسوی لارگانی مخالف فاطمی امین ، مصطفی طاهری موافق فاطمی امین ، لطف الله سیاه کلی مخالف فاطمی امین ، محمدرضا رضایی کوچی از موافقین فاطمی امین ، سید احمد رسولی نژاد از مخالفین فاطمی امین ، محورهای استیضاح فاطمی امین وزیر صنعت ، سوالات نمایندگان مجلس از فاطمی امین ، مخالفین و موافقین فاطمی امین در مجلس ، وضعیت بازار خودرو ، وعده های فاطمی امین برای ساماندهی بازار خودرو ، مافیای واردات خودرو ، رای اعتماد نمایندگان مجلس به وزیر صمت ، اعتماد دوباره مجلس به فاطمی امین ، پاسخ های فاطمی امین به سوال
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین