پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۶۰۳۷
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۴
نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه در بدعتی خطرناک، به متمم پیشنهادی برای شناسایی سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. بر این اساس، این پیشنهاد با ۵۹۸ رأی مثبت در برابر ۹ مخالف و ۳۱ ممتنع به تصویب رسید. این مسئله واکنش هایی را از سوی مقامات ایرانی به دنبال داشت و بعضا هشدارهایی داده شده که تحریم نهاد نظامی رسمی یک کشور غیرقانونی است و تبعات حقوقی دارد.

شعار سال: به نقل از آی ۲۴، پارلمان اروپا روز چهارشنبه پیشنهاد قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی را به رأی گذاشت.

نمایندگان پارلمان اروپا روز چهارشنبه در بدعتی خطرناک، به متمم پیشنهادی برای شناسایی سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. در این رأی‌گیری ۵۹۸ نماینده به این طرح رأی موافق، ۹ نماینده رأی مخالف و ۳۱ نماینده رأی ممتنع دادند. این طرح توسط مقامات کشور‌های اروپایی در هفته‌های اخیر مطرح شده، اما گفته می‌شود که در این زمینه پیچیدگی‌های حقوقی وجود دارد. خود لایحه قرار است در نشست امروز پنجشنبه اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد و برای آن رأی‌گیری شود. این در حالی است که ایران پیش‌تر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا علیه سپاه به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود.

بر این اساس، این پیشنهاد با ۵۹۸ رأی مثبت در برابر ۹ مخالف و ۳۱ ممتنع به تصویب رسید.

این رأی گیری به منزله پیشنهاد پارلمان اروپا به اتحادیه اروپا بوده و الزام آور نیست.

ایران پیشتر در این خصوص به اتحادیه اروپا هشدار داده است.

«اورزلا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا دیروز سه شنبه در حاشیه نشست داووس در موضع گیری مداخله جویانه به خبرنگاران گفته بود: حکومت ایران حقوق اساسی انسانی را زیر پا می‌گذارد!

رئیس کمیسیون اروپا با نقش قوانین بین المللی در لزوم عدم مداخله در امور داخلی کشور‌های مستقل در این باره مدعی شده بود: ما در واقع به دنبال وضع دور جدیدی از تحریم‌ها علیه آن‌ها هستیم و من از قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست سازمان‌های تروریستی هم حمایت می‌کنم!

«لئو دوچرتی»، معاون وزیر امور خارجه انگلیس پنجشنبه هفته پیش در پارلمان این کشور گفت که انگلیس فعالانه در حال بررسی تحریم سپاه پاسداران ایران به عنوان یک سازمان تروریستی است، اگرچه هنوز به تصمیم نهایی در این مورد نرسیده است.

دوچرتی در جریان گفتگو‌ها درباره وضعیت ایران در مجلس عوام انگلیس که طی آن برخی از قانونگذاران خواستار ممنوعیت قانونی سپاه پاسداران شده بودند، گفت: این اشتباه است که از هم اکنون در مورد نتیجه اقدامات دولت در مورد این موضوع حدس بزنم، هنوز هیچ چیز به صورت کامل و نهایی شده مشخص نیست.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که در بسیاری از کشور‌های غربی برای انجام اقدامات علیه سپاه پاسداران اختلاف نظر‌های عمیقی وجود دارد و هنوز بسیاری از سیاستمداران در اروپا حاضر به همراهی با طرح‌های ضدایرانی واشنگتن نیستند.

حقیقت آن است که نقش سپاه پاسداران در مبارزه با تروریست مورد اذعان بسیاری از مقامات اروپایی و غربی است و هرگونه اقدام غربی‌ها برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران در واقع با ادعا‌های آن‌ها درباره مبارزه با تروریست تناقض دارد.

واکنش مقامات ایران

مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه یک نهاد نظامی رسمی کشور به شمار می‌رود، هشدار داده‌اند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.

ناصرکنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در این‌باره گفته است که اظهارنظر مقام‌های اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط این‌ها در ارتباط با دولت و ملت ایران است».

احمد وحیدی، وزیر کشور هم روز گذشته در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «اینکه عده‌ای در غرب بخواهند کاری خارج از قواعد بین‌الملل انجام بدهند و یک نیروی رسمی را تروریسم بنامند، نشان‌دهنده ضعف فکری، اخلاقی و سیاسی‌شان است».

برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به چنین اقدامی به اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند. محمود نبویان، نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود با اشاره به تلاش پارلمان اروپا برای تحریم سپاه گفت: «تبیین این موضوع که چرا این‌ها الان آمده‌اند و می‌خواهند سپاه را تحریم کنند، بسیار مهم است. اتحادیه اروپا همگام با آمریکا می‌خواهد تحریم‌هایی را علیه ملت ایران و سپاه وضع کند و علاوه بر تحریم‌های سابق تحریم‌های جدیدی را می‌خواهد داشته باشد. در هیچ جای دنیا مرسوم نیست نیروی نظامی رسمی یک کشور را تحریم کنند و اولین بار ترامپ چنین کاری انجام داد و سپاه را تحریم کرد».

زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم عنوان داشت: «پارلمان اروپا بداند تحریم سپاه موجب انسداد مسیر مذاکرات ایران با اروپا خواهد شد و هزینه‌های زیادی را برای شان خواهد داشت». وی افزود: تحریم سپاه به خاطر شکست‌هایی است که آن‌ها از ملت ایران و سپاه پاسداران متحمل شدند.

محمداسماعیل کوثری، نماینده مردم تهران در واکنش به احتمال قراردادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی خطاب به اتحادیه اروپا گفت که ممکن است تبعات توطئه اتحادیه اروپا علیه سپاه برای کشور‌های اروپایی قابل‌تحمل نباشد.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی هم در مطلبی در صفحه توییتر خود خطاب به پارلمان‌های اروپایی نوشت: «اگرچه در عالم واقع، تحریم و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران توسط کشور‌های غربی فاقد ارزش عملی و صرفا یک مانور تبلیغاتی پوچ و رذیلانه است؛ اما از منظر سیاسی، پارلمان‌های اروپایی بدانند هر مصوبه‌ای علیه سبزپوشان انقلاب با پاسخ قاطع و مصوبات متقابل مجلس ایران مواجه خواهد شد».

سیدرسول موسوی، دیپلمات کشور در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: «خوب است سیاستمداران عاقل اروپا اسیر فضای خودساخته نشوند. اعلام نامی غلط به نیرو‌های نظامی رسمی ایران، بیشتر از ایران برای خود این کشور‌ها مشکلات فنی راهبردی ایجاد خواهد کرد. مثلا آیا کشتی‌های آن‌ها در خلیج فارس نمی‌خواهند پیام‌های رادیویی نیرو‌های ایرانی را پاسخ دهند؟».

 شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از شبکه شرق، تاریخ انتشار:۲۹ دی ۱۴۰۱، کدخبر: ۸۶۷۶۶۹، www.sharghdaily.com و خبرگزاری مهر، کدخبر:۵۶۸۶۱۹۶

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین