پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۴۵۴۹۹
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۷
گیلان از استان‌های درگیر بیماری آنفلوانزای پرندگان محسوب می‌شود.
شعار سال:

بیماری آنفلوانزا تاکنون در 11 استان تهران، گیلان، البرز، قزوین، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، گلستان، مازندران، گیلان، قم، مرکزی و لرستان در پرندگان وحشی، طیور روستایی و یا واحدهای صنعتی پرورش طیور مورد شناسایی و تأیید آزمایشگاهی قرار گرفته است.

از آنجایی که ورود آلودگی به کشور در ابتدا از سوی پرندگان وحشی مهاجر پذیرفته، لیکن ادامه انتشار آلودگی به‌علت رفتار پرخطر پرورش‌دهندگان روستایی و صنعتی(از جمله خرید طیور زنده از بازارچه ها و دوره گردها،ورود خودرو و افراد به شکل های مختلف به واحدهای پرورش طیور صنعتی و رفت آمد یک مالک در چند واحد تحت مالکیت و ...) صورت گرفته است. علیرغم اعلام ممنوعیت صید، شکار و عرضه پرندگان وحشی متأسفانه شاهد عرضه این دسته از پرندگان و خرید آن توسط برخی شهروندان به ویژه در مناطق شمالی کشور هستیم.

مقابله با بیماری مستلزم رعایت دقیق موارد اعلام شده از سوی سازمان دامپزشکی کشور به‌ویژه  ضوابط امنیت زیستی  بوده و در صورت رعایت نکردن آن خسارت جبران‌ناپذیری به صنعت طیور کشور وارد خواهد شد.

از هموطنان تقاضا می‌شود از خرید هرگونه طیور بومی و پرندگان صید شده خودداری کنید. به روستائیان خصوصاٌ در استان‌های شمالی توصیه می‌شود نسبت به محصور کردن طیور خود به‌منظور قطع ارتباط طیور اهلی با وحشی اقدام کنید.

پرورش‌دهندگان طیور صنعتی ضمن باور به نقش رعایت ضوابط امنیت زیستی کلیه موارد را (کنترل ورود و خروج افراد، خودروها، نهاده‌های مورد استفاده در مزرعه، خودداری از انتقال کود مرغی و...) با جدیت و دقت اجرا کنند.

شهروندان در صورت مواجهه با هرگونه تلفات غیرعادی طیور، ضمن گزارش بیماری، دفن و یا امحاء بهداشتی لاشه‌های طیور تلف شده را با هماهنگی نزدیک‌ترین شبکه دامپزشکی انجام دهند.

سازمان دامپزشکی کشور چون گذشته و به‌صورت شبانه‌روزی حتی در ایام تعطیل نظارت خود را بر روند تولید گوشت مرغ و تخم‌مرغ اعمال کرده و شهروندان می‌توانند با تهیه این اقلام از مراکز معتبر تحت نظارت این سازمان از سلامت آن اطمینان خاطر داشته باشند. در همین ارتباط رعایت نکات بهداشتی در هنگام کار با محصولات طیور و پخت کامل این محصولات از اصول اولیه بهداشت فردی است.


با اندکی اضافات و تلخیص، برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ 20 دی 1395، کد مطلب: 95102012923  : www.isna.ir
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین