وی افزود: ابنسینا پس از برشمردن دلایل زایمان سخت در قانون به شکل درد زن باردار پرداخته است؛ در واقع آنچه را باید بسیار دقیق برای پیشبرد زایمان طبیعی و تسهیل آن مورد توجه قرار گیرد بهتفصیل برشمرده است تا طبیب با بررسی زن در طول ۹ ماه بارداری علل قابل علاج را برطرف کند.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: ابنسینا پس از علل سختزایی زنان باردار به تشریح درد زایمان پرداخته است، بهترتیبی که ابنسینا شکل درد را نشانهای برای پیشبینی سختی زایمان توصیف کرده است.
* تشخیص زایمان سخت یا آسان از دردهای قبل زایمان
اختری اضافه کرد: اگر درد مادر قبل از ولادت در جلوی بدن و بهسوی شکم باشد, زایمان راحت است و اگر درد بهسمت پشت و ستون فقرات باشد, زایمان سخت است.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که مادر در زایمان قبلی سابقه سختزایی دارد از ابتدای ماه ۹ از لعاب "بهدانه”، لعاب تخم کتان هر روز صبح مصرف کند، همچنین از نخستین روز شروع درد زایمان، یک لیوان آب شنبلیله در هنگام صبح و در حالت ناشتا بنوشد.
این متخصص طب سنتی یادآور شد: غذای مادر محدود به آش سبزی با گوشت مرغ فربه یا گوسفند فربه باشد تا لینت مزاج خوبی پیدا کند و از قابضات و هر چیزی که یبوستآور باشد, پرهیز کند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی آرمان زنان، تاریخ انتشار: 21 دی 1395، کدخبر: 37537 ، www.armanezanan.ir