پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۵۵۲۷
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۸
به نظر می‌رسد هم تغییر سیاست‌ها در حکومت مرکزی عراق و هم رشد ملی‌گرایی در احزاب و جریان های سیاسی خارج از حکومت، صف بندی‌ها و آرایش سیاسی متفاوتی را نیز در انتخابات آینده این کشور رقم خواهد زد.

شعار سال: مقتدی صدر روحانی شیعه عراق روز یکشنبه ۱۳ اوت از امارات متحده عربی دیدار کرد. این دومین سفر او طی یک ماه گذشته به کشورهای سنی حوزه خلیج فارس است و اوایل ماه ژوئیه نیز در سفر به عربستان سعودی مورد استقبالی گرم قرار گرفت.

یورو نیوز به نقل از رویترز ادامه می دهد: مقتدی صدر که دربین قشر وسیعی از جوانان شیعه حاشیه بغداد نفوذ دارد هدف از این سفرها را تقویت روابط با دولت های سنی منطقه اعلام کرده است. او در عین حال طی دو سال گذشته از سیاستی متفاوت با سیاست دولت مرکزی عراق در منطقه به ویژه در مورد بحران سوریه سخن گفته است.

مقتدی صدر اوایل آوریل سال جاری میلادی از بشار اسد خواست تا به خاطر منافع ملی کشورش از قدرت کناره گیری کند. همچنین طی ماه‌های اخیر و همزمان با شکست داعش در عراق و سوریه، خواهان استقرار دولتی مستقل در سوریه و انحلال گروه‌های شبه نظامی شیعی مانند الحشد الشعبی شده است. برای عراق نیز او خواستار اصلاحات عمیق در جهت تقویت حاکمیت ملی است.

اگر این تغییر تدریجی در گرایش سیاسی مقتدی صدر را در کنار جدایی عمار حکیم از مجلس اعلای انقلاب و تاسیس حزب «حکمت ملی» بر محور جوان‌گرایی و سه هدف اعلام شده «رویکرد ملی گرایانه، فرامذهبی و فراقومی» قرار دهیم، چشم‌انداز تغییر در آرایش نیروهای سیاسی عراق در آستانه انتخابات آینده این کشور تا حدودی روشن خواهد شد.

در عین حال باید به این مسئله هم توجه کرد که تلاش بین المللی برای پایان دادن به حضور داعش در منطقه، با فشار اروپا و آمریکا به حکومت عراق برای شرکت دادن گروه ها و قبایل سنی در قدرتتوام شده استتا بتوان زمینه‌های احیای مجدد پدیده داعش را از میان برداشت.

مجموعه این عوامل و بحران چند جانبه عراق، ملی گرایی و رویکردی نو به مسائل منطقه را در بین طیف‌های مختلف سیاسی و گروه‌های اجتماعی بویژه جوانان این کشور تقویت کرده و طی یکسال گذشته این عناصر در حکومت مرکزی عراق نیز به طور گسترده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

تقویت مواضع کردهای عراق در بیرون راندن داعش از شمال و غرب این کشور و تصمیم اقلیم خودمختار کردستان برای برگزاری همه‌پرسی استقلال در ماه سپتامبر، به نوبه خود تاثیر فزاینده ای بر ناگزیری حکومت مرکزی عراق در دور شدن از فرقه‌گرایی و گرایش به تامین حاکمیت ملی از یکسو و جستجوی جایگاهی جدید در منطقه از سوی دیگر داشته است.

اعلام تشکیل شورای هماهنگی بین بغداد و ریاض در ماه ژوئن سال جاری، با هدف ارتقای روابط و همکاری دو طرف و تلاش برای بهبود روابط همسایگان عرب در منطقه، نشانه‌ای جدی از تغییر رویکرد منطقه‌ای حکومت عراق است.

به نظر می‌رسد هم تغییر سیاست‌ها در حکومت مرکزی عراق و هم رشد ملی‌گرایی در احزاب و جریان های سیاسی خارج از حکومت، صف بندی‌ها و آرایش سیاسی متفاوتی را نیز در انتخابات آینده این کشور رقم خواهد زد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی پارسینه ، تاریخ انتشار 23 مرداد 96، کدمطلب:۳۷۴۰۵۴، www.parsine.com


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین