پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۷۵۷۱۳
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۲
اندیشکده 'استراتفورد' آمریکا در گزارشی با اشاره به سفر سرلشکر محمد حسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به ترکیه آن را بی سابقه و تاریخی توصیف کرد و آن را گشایش فصلی نوین در مناسبات تهران - آنکارا خواند.

شعار سال: اندیشکده آمریکایی استراتفورد بر وجود اراده عملگرا بین مقامات دو کشور برای توسعه همکاری در مسائل مشترک، تاکید کرد و نوشت: دیدار تاریخی مقامات نظامی ایران از ترکیه در دورانی که عربستان به کنشگری در منطقه برای مقابله با منافع دو کشور افزایش می دهد، موجب خواهد شد تا تهران و آنکارا رصد اقدامات عربستان را به فهرست موارد مشترک خود اضافه کنند.

بر اساس این گزارش، دو کشور ایران و ترکیه که به لحاظ تاریخی رقیب دیرینه ای هستند، اما برخی اختلافات خود را برای تمرکز بر اولویت های مشترک کنار گذاشته اند تا از رهگذر آن، به مدیریت جنگ داخلی در سوریه وکاهش روند حرکت کردها به سوی تشکیل یک حکومت خودمختار بزرگتر، دست یابند.
تحولات سوریه اولویت اصلی برای ترکیه و ایران است و شرایط موجود برای هر دو کشور برای رسیدن به تفاهم در شمال سوریه با هدف رفع نگرانی های آنان، فراهم است.
این گزارش می افزاید: ترکیه علاقه مند به کاهش قلمرو حاکمیت سرزمینی کردها در کنار مرزهای خود با سوریه است و این در حالی است که ایران و نیروهای وفادار تحت حمایتش بر شکست شورشیان در استان ادلب سوریه متمرکز هستند. به نظر می رسد ایران و ترکیه با همکاری یکدیگر می توانند به اهدافشان دست یابند، اما با این وجود، همکاری دو کشور می تواند بر مناسبات غیر طبیعی میان واشنگتن و این دو کشور اثر منفی گذاشته و سطح آن را تنزل دهد.
این اندیشکده آمریکایی در ادامه نقش آفرینی روسیه در مناسبات تهران- آنکارا را مهم ارزیابی کرد و نوشت: روسیه که اکنون به عنوان اصلی ترین رقیب واشنگتن برای تاثیرگذاری در خاورمیانه و مناطق فراتر از آن، شناخته می شود در گفت و گوی های جاری میان ایران و ترکیه در موضوع سوریه، مشارکت داشته است و افزون بر آن، وزیر خارجه روسیه نیز برای پیگیری تحولات استان ادلب سوریه به زودی به رایزنی با مقامات ترکیه خواهد پرداخت.
این گزارش در ادامه، چشم انداز اتحاد راهبردی ترکیه و ایران در سوریه را ' نه چندان طولانی' توصیف کرد و نوشت: تهران وآنکارا مدت مدیدی است که در دو طرف درگیری ها در سوریه قرار دارند و هرچه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به مخالفت خود با دولت سوریه و شخص بشار اسد رئیس جمهوری این کشور ادامه می دهد، ایران در مقابل از دولت سوریه حمایت قاطع می کند.
استراتفورد افزود: صرف نظر از اینکه آیا توافقات موقت برای برون رفت از شرایط نامطلوب کنونی در مناسبات ترکیه و رقیب دیرینه خود در کوتاه مدت، مثمر ثمر واقع خواهد شد یا خیر، اساسا ترکیه نفوذ رو به رشد ایران در طول مرزهای خود در سال های آینده را امری خوشایند تلقی نمی کند.
این اندیشکده درگیری های قریب الوقوع در تلعفر را در مناسبات تهران - آنکارا مهم دانست و نوشت: عملیات آتی تلعفر موجب افزایش تنش ها و ایجاد برخوردهای جدی میان نیروهای تحت حمایت ترکیه و نیروهای مورد حمایت ایران خواهد شد.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری جمهوری اسلامی ، تاریخ انتشار 28 مرداد 96، کدمطلب:82636089، www.irna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین