شعار سال: امروزه «کبد چرب» به یکی از بیماری های فراگیر در کشورمان تبدیل شده که عمده علت ابتلا به این بیماری بهدلیل تغذیه غلط و ناسالم و عدمرعایت برخی تدابیر ساده حفظ الصحه است؛ در ادامه پرهیزات ضروری برای افراد مبتلا به کبد چرب و مواد غذایی مفید برای این افراد آمده است:
پرهیزات افراد مبتلا به کبد چرب
_ استرس
_ آب بین غذا
_ آب یخ
_ روغن های مایع و جامد کارخانهای
_ فستفودها (سوسیس، کالباس و...)
_ گوشت گاو و گوساله
_ مواد غذایی کارخانهای، خوراکیهایی مانند چیپس و پفک و...
_ اسانس های شیمیایی
_ قند و شکر
_ خوراکی های کافئیندار
_ چربی های ترانس بالا مانند: جگر، تهدیگ، خامه، سرشیر، کلهپاچه و ...
_ تخممرغ (مگر با مصلحش که پیاز است مصرف شود)، (با پیاز هم در هفته بیش از دو بار میل نشود).
مواد غذایی مفید برای بیماران مبتلا به کبد چرب
انار
سیب
آلو
لیمو ترش
گلابی
پرتقال
طالبی
توتفرنگی
شاهتوت
کشمش
هویج
تمشک
زرشک
انواع کلم
لبو
آبغوره
سیر و پیاز
کرفس
کدو
سبزیجات
عناب
بادام
سالاد کاهو
زیتون و روغن زیتون
غذاهای ملین و گرم و تر مانند آشها.
حتماً ورزش را در برنامه روزمره خود داشته باشید.
آبِ بین غذا، سبب قطع شدنِ ترشحات بزاق دهان میشود و در نتیجه کار هضم مختل میشود؛ اگر آب، سرد هم باشد که دیگر فاجعه است چرا که دمای خود معده و کبد، بالاست (و با اشتغال به انجامِ هضم غذا، حرارتشان بالاتر هم میرود) که با وارد شدنِ ماده روان و سردی مثل آب، سبب منجمد شدنِ معده و محتویاتش میشود.
با سرد شدنِ ناگهانی معده که در مجاورتِ کبد است، دور کبد حائلی از چربی ایجاد میشود؛ بهترین دارویی که سبب نرم شدن و از بین رفتنِ این حائل میشود، سرکهانگبین است.
آب یخ موجبِ به هم ریختن کار کبد، اشکال در ریهها، گرفتگی صدا و یکی از دلایل بیماریهای معده و ... بوده حتی برخی پزشکان معتقدند خوردن آب یخ یا آب داغ، یکی از علل ایجاد سرطان معده است.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار 20 شهریور 96، کدمطلب: 1515575 ، www. tasnimnews.com