بررسی ناآرامیهای دیماه 1396؛
استدلال اصلی برای برگزاری این نشست این بود که اگر آنچه اتفاق افتاد درست تحلیل شود میتواند کشور را از افتادن به چاهها یا چالهها نجات دهد. دو پرسش اصلی در این نشست مطرح شد: 1. وضعیت موجود چگونه است و چرا این ناآرامیها اتفاق افتاد؟ 2. وضعیت مطلوب چیست و راه رسیدن به آن چگونه است؟
چالش مدیریت کشور؛
در سالنامههایی که اخیرا از سوی روزنامهها و نشریات دیگر منتشر شده هر گروه و حوزهیی بنا بر وسع خود ارزیابیهایی از سال 1396 کردهاند اما با وجود همه این ارزیابیها یک نکته مورد تحلیل افراد مورد مصاحبه قرار نگرفته و آن این است که سال 1396 سالی پر از بحران بود آیا توانستیم از این بحرانها درس بیاموزیم و آنچه آموختیم، چه درسی بود؟
رئیس ستاد مدیریت بحران:
رئیس ستاد مدیریت بحران ضمن تاکید بر نقش مهم اصحاب رسانه در زمان های بحران، گفت: در انتشار خبرها دقت کنید و به مردم آرامش دهید زیرا انتشار اخبار غیرواقعی، احساسات مردم را جریحه دار می کند و آرامش جامعه را به هم می زند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور؛
سازمان مدیریت بحران کشور در حوادث تلخ سال 96 از سوی رسانه ها و مردم آماج انتقاد ها قرار گرفت تا جاییکه خیلی ها با لحن طنز آمیزی بیان کردند ستاد بحران خود بحران زده است! اما حالا اطلاعاتی گفته می شود که نشان می دهند عملکرد سازمان بحران کشور قابل توجه بوده ولی به دلیل ضعف اطلاع رسانه دیده نشده است.
گفتگو با اسماعیل نجار؛
رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: سازمان مدیریت بحران باید نسبت به زمین و زمان و دریا پاسخگو باشد اما اختیارات مالی ندارد.
مدیریت بحران و بیاعتمادی؛
این روزها حوادث خیلی راحتتر از حضور انسانها در جامعه و البته ناگهانیتر ظاهر میشوند! یک روز زلزله و سپس ترس و توهم آن جامعه را به خود مشغول میکند یا زلزله رخ میدهد و لطمات و صدمات و تخریبهایش به صورت یک چهره ثابت در مناطق زلزلهزده باقی میماند.
گفتگو با رئيس شوراي حکام اپديم؛
نشست توسعه مديريت اطلاعات بلايا (اپديم) روزهاي ١٠ و ١١ بهمن سال جاری در تهران برگزار شد. اپديم يک مرکز وابسته به کميسيون اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل متحد براي آسيا و اقيانوسيه (اسکاپ) است که به پيشنهاد جمهوري سلامي ايران و به طور ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور با گذشت بيشتر از يک دهه پيگيري مداوم، رايزني و مذاکره با طرفهاي مرتبط داخلي و خارجي سرانجام با صدور قطعنامهاي به نتيجه رسيد.
راهکارهای احتمالی در بحران؛
خلاصهی زندگی در این مملکت از دیدگاه مسئولین: مردم اگر کار واجب ندارند بمیرند لطفا!
سه ماه پس از زلزله ی سرپل ذهاب؛
نزدیک به سه ماه از زلزله کرمانشاه می گذرد اما وعده های دولت همچنان در حرف مانده و عملی نشده تا جایی که به گفته یکی از نمایندگان مجلس دو هزار خانوار همچنان در چادر زندگی می کنند.
در پی ناکارآمدی وزارت راه در بارندگی اخیر؛
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از حضور عباس آخوندی و معاونان وی در کمیسیون عمران خبر داد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور:
رییس سازمان مدیریت بحران کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به کم کاری های وزارت راه و شهرداری، از این به بعد باید هر برف و بارانی را یک بحران بدانیم؟ گفت: نیروهای امدادی در بارش برف در حالت هشدار بودند نه اخطار و بارش ها وسیع تر از اعلام سازمان هواشناسی بود اما همه دستگاههای متولی بر اساس مسئولیت های ذاتیشان باید انجام وظیفه کنند و وقتی از چند روز قبل هشدار داده شد که آماده باشید نباید خودرو ها بدون داشتن حداقل امکانات وارد اتوبان می شدند.
جاده محل تردد مسئولین و وزرا؛
جاده لشکرک محل تردد مسئولین و برخی وزرا است!
مدیریت بحرانِ بحران زده؛
کلا عادت نداریم قبلا از یک حادثه قابل پیش بینی کاری کنیم ما همیشه مردم بعد از حادثه هستیم. داستان برف هم امروز یا فردا تمام میشود. باید منتظر بود تا ببینم سری بعد قرار است با چه اتفاقی غافلگیر شویم.
معاون مدیریت بحران؛
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد که دستکم 20 استان درگیر بارش برف هستند و سازمان مدیریت بحران کشور از روز چهارشنبه هفته گذشته اخطاریه لازم در این زمینه را به تمامی دستگاهها ارائه کرده بود.
پلیس به کمک آمد؛
ساعت 20 شب گذشته بارش شدید برف در کلانشهر تهران آغاز شد. بارش کم کم افزایش یافت و ساعت 23 شهر و جاده های منتهی به شهر را سفید پوش کرد.
انتقاد علی کریمی از ستاد بحران ؛
بارش شدید برف در نقاط مختلف ایران، مشکلاتی به وجود آورده است.
ضمیر غایب مدیریت بحران؛
مرگ بیش از ۳۰ تن در حادثه نفتکش «سانچی» بار دیگر اذهان عمومی را به سمت کیفیت واکنش به بحرانهای اینچنینی متمرکز کرده است. به عقیده کارشناسان نحوه مداخله و شیوه اطلاعرسانی در مواقع برخورد با سوانح اینچنینی از یک سو باعث افزایش مخاطرات این حوادث شده و از سوی دیگر به واسطه نبود سازوکاری مشخص، امکان بهرهبرداری از این سوانح بهعنوان یک تجربه تلخ اما درسآموز را سلب کرده است.
تجری مطرح کرد؛
نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: كمک های مردمی در حساب سلبريتی ها سود میخورد و به دست زلزله زدگان نرسیده است.
درخواست ربیعی از روحانی برای عزای عمومی؛
علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس کمیته رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی با ارسال نامه ای از شانگهای خطاب به رئیس جمهوری گزارش نهایی از وضعیت قطعی نفتکش سانچی و کارکنان آن را به دکتر روحانی ارائه کرد.
ریشه یابی اعتراضات؛
تجمعات اخبر در برخی شهرها ، کارشناسان را به سوی ریشه یابی این پدیده سوق داد. هرچند ، هنوز اطلاعات لازم برای برآورد علل موثر وجود ندارد اما در برخی گمانه زنی ها به بیکاری به عنوان یکی از عوامل اصلی تجمعات اشاره شده است.