سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
انتقاد شیخ حسین انصاریان به اظهارات محفل  گرایانه پناهیان از حضرت علی و پیامبر(ص) + پوزش طلبی و استغفار پناهیان
انتقادات از رویکرد حزبی پناهیان نسبت به پیامبر و حضرت علی:

انتقاد شیخ حسین انصاریان به اظهارات محفل گرایانه پناهیان از حضرت علی و پیامبر(ص) + پوزش طلبی و استغفار پناهیان

به دنبال انتقادات از پناهیان بخاطر اظهاراتش درباره پیامبر گرامی اسلام و امیر المومنین، روز گذشته صوتی از شیخ حسین انصاریان وایرال شد که به شدت از این اظهارات انتقاد کرده و گفته بود؛ «أَسْتَغْفِرُ ٱللَّهَ رَبِّی وَأَتُوبُ إِلَیْهِ؛ پیغمبر و علی که اینگونه قرآن از آن‌ها تعریف می‌کند گوشت تلخ بودند؟ دیگر ناسزایی از این بالاتر بود که به پیامبر و امیرالمومنین گفته شود؟ توجیهات بیان شده روز بعد یک قران ارزش ندارد؛ چون دفاع از خود بوده نه از امیرالمؤمنین و پیغمبر. شما را بخدا بلد نیستید روی منبر پیغمبر ننشینیدحرام است والله!» پناهیان در پیام متقابل بیان داشت که من به توصیه پدرانه ایشان (شیخ حسین انصاریان) از همه اهل علم در حوزه که دچار ناراحتی بخاطر این تعبیر شدند عذرخواهی می‌کنم، از همه مومنین و دلسوزان عذرخواهی می‌کنم و استغفار می‌کنم اگر به ساحت مقدس امیرالمومنین جسارتی شده باشد حتی در حد بی اعتنایی کردن.
نزدیک ۴۰ درصد از دانش پژوهان جامعه المصطفی خواهر هستند
رئیس جامعه المصطفی (ص):

نزدیک ۴۰ درصد از دانش پژوهان جامعه المصطفی خواهر هستند

رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از دانش پژوهان خواهران هستند، تاکید کرد: نزدیک ۴۰ درصد از دانش پژوهان داخل و خارج، خواهر هستند. در خارج از کشور هم مراکز متعددی داریم که اهل سنت در آن حضور دارند. در کابل بیش از ۵۰ درصد دانش پژوهان از تاجیک و ... اهل تسنن هستند.
رهبر انقلاب: تبلیغ در دوره‌ٔ پسااینترنت و هوش مصنوعی اهمیت بیشتری دارد
در دیدار با طلاب حوزه های علمیه مطرح شد:

رهبر انقلاب: تبلیغ در دوره‌ٔ پسااینترنت و هوش مصنوعی اهمیت بیشتری دارد

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب فرمودند: با اطلاعاتی که به من میرسد از جهات مختلف، نسبت به تبلیغ نگرانم. این‌قدر ظرفیت تبلیغ در این کشور انبوه و متراکم و گسترده است که ما اگر چندین برابر آن مقداری که کار میکنیم هم کار کنیم، به‌نظرم این ظرفیت پر نمیشود.ایشان با اشاره به اهمیت سنت دیرینه تبلیغ در حوزه‌های علمیه و در سیره علمای بزرگ افزودند: اولویت تبلیغ در میان وظایف حوزه‌ها، پس از تشکیل جمهوری اسلامی مضاعف شده چرا که برپایی نظامی سیاسی متکی بر دین، دشمنی مستکبران با اسلام را افزایش داده است.
دیدار طلاب با رهبر
لزوم تبلیغ دین؛

دیدار طلاب با رهبر

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار فضلا، طلاب و مبلّغین حوزه‌های علمیه، تبلیغ دین و اهداف دینی را مهم‌ترین وظیفه حوزه‌ها خواندند و با اشاره به لوازم تبلیغ مؤثر و به‌روز یعنی «شناخت مخاطب، شناخت آرایش حقیقی صحنه تبلیغات جهانی برای داشتن موضع تهاجمی و برخورداری از روحیه جهادی» تأکید کردند: نسل نوجوان و جوان در مقام صاحبان و سازندگان آینده کشور، باید مرکز توجه تبلیغات خلاقانه و متکی بر شیوه‌ها و ابزارهای نوین باشد.
بجای تاکید بر مشارکت عمومی، فرهنگ سازی و ارزش آفرینی همگانی، گرایش به محله اسلامی، امام محله و مسجد تراز؟!
احیای کارکرد مساجد با روش غیرکارامد؛

بجای تاکید بر مشارکت عمومی، فرهنگ سازی و ارزش آفرینی همگانی، گرایش به محله اسلامی، امام محله و مسجد تراز؟!

حجت الاسلام حسین ملانوری معاون حوزه‌های علمیه مدعی شده است که هم‌اکنون برای احیای کارکرد‌های مسجد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طرح «محله اسلامی»، سازمان تبلیغات اسلامی طرح «امام محله» و حوزه علمیه طرح «مسجد تراز» را در دستور کار دارند که این طرح‌ها در ماهیت و هدف اختلافی با هم ندارند و حتی مکمل یکدیگر هم هستند. برخی از منتقدین بر این سه گانه انتقاد وارد نموده و آن را القای تشدید شده تر خودی- غیر خودی (ناشی از ضعف حوزه‌های کلان برنامه ریزی و سیاستگذاری برای جذب حداکثری) در سطوح محلی می‌دانند. منتقدین پیامد‌های اجرای این طرح به ظاهر منطقی و همراستا با اصول را، کاهش سرمایه اجتماعی نظام و افزایش درگیری‌ها در سطوح محلی بیان داشته اند. طرحی که گذر مردمی از آن، خدای ناکرده می‌تواند برای نظام بسیار پرهزینه تمام شود. این گروه بعنوان راهکار، بازنگری و برخورد در فساد‌های برخی از عناصر هسته سخت، بازنگری در کارآمدی مدیران اجرایی و طرح احیاگری دینی- ارزشی- فرهنگی را بعنوان سه راهکار ارتقا مشروعیت نظام و تثبیت پایه‌های جمهوری اسلامی ایران بر اساس سه رکن جمهوریت، اسلامیت و انقلابی گری، بیان می‌کنند.
حوزه‌ها استقلال خودشان را حفظ کنند، مردم می‌دانند که قانون محترم است، اما با فشار نمی‌شود
آیت‌الله العظمی جوادی آملی:

حوزه‌ها استقلال خودشان را حفظ کنند، مردم می‌دانند که قانون محترم است، اما با فشار نمی‌شود

آیت‌الله العظمی جوادی آملی بیان داشت: حوزه‌ها اگر حساب شده کار کنند، استقلال خودشان را حفظ کنند و تنها با خدا و ائمه اطهار علیهم السلام معامله کنند، مردم هم احترام می‌گذارند، حتی اگر به مسئله‌ای معتقد نباشند، اما می‌دانند که قانون کشور‌ها محترم است و رعایت می‌کنند، اما با فشار نمی‌شود. اگر به همین دختران جامعه، کلام اهل بیت گفته شود که «فَإِنَّ اَلشَّعْرَ أَحَدُ اَلْجَمَالَیْنِ» موی سر همچون صورت، از زیبایی‌های یک خانم است، ولی «زَکاهُ الجـَمالِ العِفـافُ»، زکات جمال، عفاف و عفت است، او هم قبول می‌کند، اما وقتی ببیند که با اختلاس و نجومی، می‌خواهند فقر را بر او تحمیل کنند، آن وقت دیگر این حرف‌ها را هم نمی‌پذیرد.
حضرت آیت الله جوادی آملی: حوزه باید توجه ویژه به فلسفه و مباحث عقلی داشته باشد
حوزه وقتی زنده است که به قرآن بر گردد؛

حضرت آیت الله جوادی آملی: حوزه باید توجه ویژه به فلسفه و مباحث عقلی داشته باشد

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار با معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم بیان داشتند: حوزه باید توجه ویژه به فلسفه و مباحث عقلی داشته باشد و شبهات علمی را پاسخ دهد، چرا که قطب فرهنگی اسلام «عقل» است و این می‌تواند در برابر کانت و امثال کانت و فلاسفه غربی بایستند.
مشکلات فرهنگی نتیجه کم‌کاری در حوزه‌های دینی است
سیدعلی سرابی:

مشکلات فرهنگی نتیجه کم‌کاری در حوزه‌های دینی است

سیدعلی سرابی قائم مقام شورای عالی قرآن گفت: هدایت اعتبارات و منابع مالی و انسانی به سمت فعالیت‌های قرآنی، باید به‌طور جدی پیگیری شود، اگر امروز در مسائل فرهنگی جامعه اختلالاتی می‌بینیم نتیجه کم‌کاری ما در حوزه‌های فرهنگ دینی طی سال‌های گذشته است.
استاد حوزه علمیه: حوزه‌های ما از نطر نشاط علمی و انگیزه‌های کاری علمی مثل قدیم نیست
اصلاح متون درسی حوزه ،اصلاح نیست؛ بی سواد کردن ؛

استاد حوزه علمیه: حوزه‌های ما از نطر نشاط علمی و انگیزه‌های کاری علمی مثل قدیم نیست

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد اشکوری یکی از اساتید حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه طرح‌هایی که به عنوان تعیین محدوده درسی اعلام می‌شود هیچ کدام طلبگی نیست، گفت: یکی از اشکالات حوزه این است که مدام بگوییم این لازم نیست، آن وقت می‌برد، آن اضافه است، این کتاب سخت است و باید برای طلبه کار را راحت کرد، این کلمات را نباید به کار بگیریم. ایشان اضافه کردند:متأسفانه حوزه‌های ما از نظر نشاط علمی و انگیزه‌های کاری علمی مثل قدیم نیست. ان شاء الله به کسی برنخورد، شاید یکی از جهاتش این است که بزرگان ما سبک ساده زیستی قدیمی را از دست داده اند. و در جواب به سوالی درباره بحث اصلاح متون درسی حوزه ، گفتند:اصلاح نیست؛ بی سواد کردن است. من صریح به شما بگویم، اصلاح نیست.
آیت  الله اعرافی: باید جوابگوی ملت ایران باشیم، اصلاح برخی رفتارها و برنامه ها ضرورت دارد
مدیر حوزه‌های علمیه؛

آیت الله اعرافی: باید جوابگوی ملت ایران باشیم، اصلاح برخی رفتارها و برنامه ها ضرورت دارد

آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور و عضو شورای نگهبان گفت: غرب استکباری تحمل شکوه، عظمت، استقلال و بزرگی ایران اسلامی را ندارد البته هرگز نفی اشکالات و ضعف‌ها را نمی‌کنم، قطعا اصلاح برخی رفتار‌ها و برنامه‌ها ضرورت دارد. باید جوابگوی ملت ایران باشیم، اما سخن من آن است که انقلاب اسلامی امید را در همه مستضعفان عالم برانگیخت
منابع مالی حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مذهبی
از بودجه عمومی تا فعالیت های اقتصادی؛

منابع مالی حوزه‌های علمیه و نهاد‌های مذهبی

باز نشر متن حاضر به هیچ وجه در معنای تضعیف نهادهای دینی یا متهم سازی بزرگان به اهمال و قصور و تقصیر نبوده و صرفا با رویکرد ارتقا شفاف سازی ها صورت می گیرد. انعکاس برخی از ادعاها در خصوص اشخاص خاص مطرح در متن خبر به معنای تائید نبوده و بیانگر مواضع پایگاه تحلیلی خبری شعار سال نیست. شعار سال رسالت خود را بر شفاف سازی مهمترین سند مالی کشور یا بودجه قرار داده و همچنین پیگیر ارتقا شفافیت ها در این حوزه است. این پایگاه خبری،آمادگی کامل دارد تا اقدام به انعکاس نظرات ذی نفعان و ذی مدخلان نموده و یا نسبت به اصلاح موارد مورد اعتراض،ورود موثر نماید.
ادارات و واحدهای زیرمجموعه حوزه‌های علمیه
مراکز وابسته به حوزه علمیه؛

ادارات و واحدهای زیرمجموعه حوزه‌های علمیه

هیچ فهرست مدونی از ساختار تشکیلاتی حوزه‌های علمیه و مراکز، موسسات و نهاد‌های وابسته به آن در دست نیست، اما می‌توان با کنار هم قرار دادن اطلاعات پراکنده تصویر و شمایی کلی از سازمان عریض و طویل وابسته به حوزه‌های علمیه ترسیم کرد. در این بخش اسامی ۱۵۰ نهاد، مرکز، موسسه وابسته به حوزه‌های علمیه فهرست شده است، اسامی‌ای که هر کدام می‌توانند بالقوه سوژه یک گزارش تحقیقی باشند.
روحانیت گفت‌وگوی درون‌حوزوی را برای تبیین مناسبات خود با نهاد قدرت آغاز کند
عبدالوهاب فراتی؛

روحانیت گفت‌وگوی درون‌حوزوی را برای تبیین مناسبات خود با نهاد قدرت آغاز کند

عبدالوهاب فراتی با بیان اینکه روحانیت گاهی خود را به یک جریان سیاسی تقلیل داده و از آن حمایت کرده است، گفت: روحانیت باید گفت‌وگوی درون‌حوزوی انجام دهد. همانطور که نباید اصرار داشته باشیم که روحانیت در همه نهاد‌های قدرت حضور داشته باشد، نباید بگوییم که همه ارکان قدرت را رها کند، زیرا خطرناک است.
ردپای «نفوذ» در حوزه‌های علمیه‌‎
ضربه زدن به حوزه؛

ردپای «نفوذ» در حوزه‌های علمیه‌‎

«حوزه حتماً در مسیر نفوذ قرار دارد. البته ادعا نمی‌کنیم نفوذ در حوزه زیاد است، اما در مسیر آن قرار گرفته‌ایم و امیدواریم بتوانیم بحث نفوذ را پیگیری کنیم.» این‌ها بخشی از سخنان مسئول مرکز امور صیانتی حوزه‌های علمیه است. نهادی تازه‌تأسیس که وظیفه مقابله با ورود «مهره‌های دشمن» به حوزه یا جلوگیری از تأثیرگذاری‌شان بر روند پشیبرد اهداف این نهاد سنتی تعلیم آموزه‌های دینی و تربیت طلاب و مجتهدان را برعهده دارد و قرار است هشدار‌های عالی‌ترین مقامات نظام و اظهار نگرانی‌های مسئولان رده‌بالا در این زمینه را با جدیتی بیش از گذشته پیگیری کند تا با «اطلاعات و آمار ثابت کند که دشمن دنبال چنین چیزی است.»
راه اندازی فلسفه‌های علوم عقلی و انسانی به زودی
مدیر حوزه‌های علمیه:

راه اندازی فلسفه‌های علوم عقلی و انسانی به زودی

مدیر حوزه‌های علمیه گفت: طرح هدفمندی حوزه در خصوص معیشت از ۵ سال پیش آماده سازی و پیگیری شد که بحمدالله در این خصوص اقداماتی در ۴ کارکرد محصلان متاهل ۱۸ سال تحصیل، مدرسان و اساتید همچنین محققان در حال انجام است.
ضعف حوزه‌های علمیه در پیاده‌سازی منویات قرآنی رهبر انقلاب
سیدمحسن موسوی‌بلده:

ضعف حوزه‌های علمیه در پیاده‌سازی منویات قرآنی رهبر انقلاب

پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه در مجموع نه حکومت و نه حوزه‌های علمیه در رابطه با پیاده‌سازی منویات قرآنی رهبر انقلاب موفق نبوده‌اند، گفت: یک زمانی می‌بینید خواسته‌اند، ولی نتوانسته‌اند، اما گاهی می‌بینیم نه تنها در پیاده‌سازی منویات کاهلی شده بلکه حتی نظرات دیگری داده‌اند.
اولین نماز جمعه تهران در سال ۱۴۰۱
به امامت سید احمد خاتمی؛

اولین نماز جمعه تهران در سال ۱۴۰۱

اولین نماز عبادی سیاسی جمعه سال ۱۴۰۱ تهران به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد خاتمی امام جمعه موقت در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.
نگرانی از روان پریشی همسران طلاب
همسران طلاب را دریابید؛

نگرانی از روان پریشی همسران طلاب

فضلا و روحانیون خودشان «برای حضور در جلسات درس و بحث و مباحثات علمی» از خانه پای بیرون می‌گذارند و «حال و هوایی عوض می‌کنند. اما همسران و بالطبع فرزندان آنان چه مجال و مجلسی دارند تا اندکی از فضای تکیده خانه فاصله بگیرند؟!» نویسنده همچنین با دست گذاشتن بر نقطه‌ای حساس به درستی اشاره می‌کند که «اگر امکان غربالگری روحی و روانی خانواده حوزویان وجود داشت، بی‌گمان با حجم سنگینی از آمار فرسودگی روحی، آشفتگی، نگرانی، اندوه و به تعبیری گزنده‌تر روان پریشی مواجه می‌شدیم!»
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین