سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
پیوستن ایران به جمع ۵ کشور سازنده راکتورهای فوق سنگین متانول
محسن احمدی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان:

پیوستن ایران به جمع ۵ کشور سازنده راکتورهای فوق سنگین متانول

نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول توسط گروه صنعتی ماشین سازی اراک ساخته و تحویل داده شد.طراحی و ساخت تجهیزات فوق حساس راکتور سنتز قبلا در انحصار شرکت دانمارکی تاپسویی و سازندگان اروپایی بود که پس از اعمال تحریم‌ها، شرکت تاپسویی اقدام به متوقف کردن ساخت این تجهیزات کرد اما با توان مهندسان شرکت ماشین سازی اراک، تولید این راکتورها برای نخستین بار در کشور انجام شد. محسن احمدی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان بیان داشت که با ساخت و تولید این راکتور، شاهد هم افزایی و موفقیت شرکت‌های زیرمجموعه صندوق از جمله شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک و پتروشیمی دنا در راستای بومی سازی صنایع فوق سنگین، تقویت اقتصادی و سودآوری برای صندوق ذخیره فرهنگیان هستیم.رآکتورهای تولید متانول با طول حدود ۱۶ متر، قطر بیش از ۵ متر و وزن ۳۶۰ تن از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین تجهیزات مورد نیاز جهت تولید متانول بوده که به عنوان قلب مجتمع‌های تولید متانول از آن‌ها یاد می‌شود و برای نخستین بار در کشور مطابق با استانداردهای جهانی در ماشین‌سازی اراک طراحی و ساخته شده است.
شهرک صنعت چاپ استان تهران راه‌اندازی می‌شود
با انعقاد تفاهم‌نامه بین شرکت شهرک‌های صنعتی استان تهران و اتحادیه چاپخانه تهران؛

شهرک صنعت چاپ استان تهران راه‌اندازی می‌شود

تفاهم نامه واگذاری زمین به چاپخانه داران تهران طی مراسمی در روز چهارشنبه یکم آذرماه ۱۴۰۲ به امضای سعید صادقی، مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان تهران و احمد ابوالحسنی، نایب رئیس اتاق اصناف و رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران رسید.
ادعاهای گنگ مهرداد بذرپاش:

تعداد هواپیما‌های کشور تا پایان دولت سیزدهم دو برابر می‌شود + یا برنامه بده یا جوک نگو آقای وزیر

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه آیین شروع عملیات عمرانی فاز۲ شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) مدعی شد که توسعه ناوگان هوایی یکی از سیاست‌های اصلی ماست. تعداد هواپیما‌های کشور تا پایان دولت سیزدهم دو برابر می‌شود. نظام سلطه سال‌های سال است که تحریم‌های سنگینی بر صنعت هوایی وارد کرده است. تاب آوری صنعت هوایی در این سال‌ها بسیار خوب شده و بسیاری از نیاز‌های تعمیراتی در داخل انجام می‌شود. طبق هدف گذاری که صورت گرفته تعداد هواپیما‌ها و ظرفیت آن‌ها را تا پایان این دولت نسبت به ابتدای کار دولت دو برابر خواهیم کرد و .... باید محترمانه خدمت ایشان عرض شود یا واقعا در باغ نبوده و متوجه نیستی که چی می‌گی یا دارای شعار درمانی و وعده سر خرمن می‌دی (شما بخوانید جوک تعریف می‌کنند). اگر تعداد هواپیما‌های فعلی فعال کشور را ۱۵۰ عدد بدانیم، یعنی قرار است تا یک سال دیگر به ۳۰۰ فروند برسانیم؟ صحبت مسخره‌ای که هر فعال صنعت هوانوردی غیرنظامی بدان خواهد خندید. کشور به فرض رفع تحریم قطعات، توان تعمییر ۱۵۰ هواپیما در عرض یک سال را ندارد. از سازمان بازرسی کل کشور، درخواست پیگیری موضوع را داریم. از دادستان محترم ، درخواست پیگیری وعده‌های نابجای ایجاد کننده اختلال در جریان واقعی توسعه و تشویش اذهان توسط وزیر را داریم.
ارتقا ظرفیت نیروگاهی کشور به ۹۲ هزار مگاوات در سال ۱۴۰۲
همایون حائری معاون وزیر نیرو:

ارتقا ظرفیت نیروگاهی کشور به ۹۲ هزار مگاوات در سال ۱۴۰۲

همایون حائری معاون امور برق و انرژی بیان داشت که ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به ۹۲ هزار مگاوات افزایش یافته و در این بین ، ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به یک‌هزار و یک‌صد مگاوات رسیده است. همچنین بیش از یک میلیون کیلومتر شبکه فشارقوی، متوسط و توزیع در کشور وجود دارد. منتقدین بیان می دارند که وی در این گزارش درخصوص توسعه ظرفیت انرژی های تجدید پذیر بجای ارایه برنامه، اقدام به کلی گویی و بیان شعار نموده است.
کانتینربر یخچال‌دار در خزر
با همت گروه صدرا:

کانتینربر یخچال‌دار در خزر

نخستین کشتی کانتینربر یخچال دار «کشتی سازی صدرا» برای بالابردن ظرفیت صادرات دریایی محصولات کشاورزی مازندران بویژه مرکبات با ظرفیت حمل دو هزار تن مرکبات به آب انداخته شد.
گسترش همکاری‌های فی ما بین بانک ملی ایران و شرکت دخانیات ایران در سال ۱۴۰۲
نشست ابوالفضل نجارزاده با مهدی آشتیاتی؛

گسترش همکاری‌های فی ما بین بانک ملی ایران و شرکت دخانیات ایران در سال ۱۴۰۲

دکتر ابوالفضل نجارزاده مدیرعامل بانک ملی ایران و مهدی آشتیانی مدیرعامل شرکت دخانیات ایران در راستای گسترش تعاملات و همکاری‌های متقابل، ارایه خدمات بانکی، تفاهم نامه همکاری امضا نمودند.
اقتصاد ایران به کدام سو می‌رود؟ صنعت زدایی یا گره گشایی!
ضرر صنایع از تحریم؛

اقتصاد ایران به کدام سو می‌رود؟ صنعت زدایی یا گره گشایی!

صنعت در ایران گرفتار است؛ از سویی به دلیل وضعیت و شاخص‌های اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه و از سوی دیگر به دلیل نبود برنامه و استراتژی توسعه؛ شاید بزرگترین ضربه را صنعت کشور از همین منظر می‌خورد.استراتژی توسعه صنعتی به مجموعه‌ای از جهت‌گیری‌های بلندمدت گفته می‌شود که از یکسو، چارچوب و نحوه ارتباط بخش صنعت کشور با اقتصادجهانی را تعریف می‌کند و از سوی دیگر به‌طور غیرمستقیم بر تخصیص منابع بین صنایع و یا گروه‎های صاحب‌نفوذ جامعه اثر می‌گذارد. به این ترتیب استراتژی توسعه صنعتی به مثابه نقشه راهی است که سیاست صنعتی کشور را تعیین می‌کند. در واقع، سیاست مذکور در بردارنده همه سیاست‌های صنعتی، تجاری، ارزی، پولی و مالی است که همگی در یک راستا و به صورت هماهنگ در جهت تحقق استراتژی توسعه صنعتی تنظیم می‌شوند.در چنین شرایطی، هنوز احکام مهمی‌که لازمه تدوین استراتژی توسعه صنعتی است روی زمین مانده است. به‌نظر می‌رسد در سایه همین ابهام و بی عملی است که صنایع در ایران، قربانی کمبود‌ها می‌شوند و در شرایطی که حرکت چرخ‌های صنعت می‌تواندمتضمن فعالیت اقتصادی مولد باشد، قطع برق صنایع به‌دلیل فعالیت ماینر‌ها و استخراج رمز ارزها، ارجح شناخته شده و این حرکت بی‌برنامه تداوم می‌یابد. از این‌رو انتظار می‌رود دولت سیزدهم نسبت به مشخص کردن جایگاه صنعت در اقتصاد ایران هر‌چه سریعتر اقدام کرده و با تدوین برنامه‌ای دقیق نسبت به اولویت‌بندی صنایع اقدام کند تا نقشه راه برای سال‌های پیش‌رو روشن باشد. در این شرایط سایر بخش‌ها از جمله سیاستگذاران حوزه انرژی با دریافت دقیق مسیر حرکت، خود را با وضعیت ترسیم شده تطبیق داده و لازم است فضا را برای رشد بخش مولد اقتصاد مهیا کنند. مهمترین دستاورد این اقدام مهار تورم افسارگسیخته، ایجاد اشتغال پایدار و همچنین بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی در جامعه خواهد بود.
برنامه ریزی و اقدام برای چند پرتاب ماهواره به مدار ۶۰۰ کیلومتری زمین توسط متخصصان ایرانی
زارع پور وزیر ارتباطات:

برنامه ریزی و اقدام برای چند پرتاب ماهواره به مدار ۶۰۰ کیلومتری زمین توسط متخصصان ایرانی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت، طی ۲ سال گذشته از عمر دولت سیزدهم ۷ بار ماهواره‌های علمی ـ تحقیقاتی را به فضا پرتاب کرده و در مدار زمین قرار داده‌ایم و برنامه ما چند پرتاب دیگر به مدار ۶۰۰ کیلومتری زمین است.
تولید یک‌میلیون گوشی تلفن همراه تا پایان سال جاری
مدیرعامل منطقه ویژه فرودگاه پیام اعلام کرد:

تولید یک‌میلیون گوشی تلفن همراه تا پایان سال جاری

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی پیام گفت: قرار است تا پایان سال یک میلیون گوشی در این منطقه تولید شود. قنبر پور گفت: تولید گوشی تلفن همراه یکی از پروژه‌های است که از دولت گذشته آغاز شده، ۱۳ شرکت خصوصی برای احداث خط تولید خود در این منطقه به ما مراجعه کردند که از این تعداد دو مجموعه به بهره‌برداری رسیده‌اند.
ادعای سرمایه گذاری ۱۵۰میلیارد دلاری در پارس جنوبی
توسعه صنعتی؛

ادعای سرمایه گذاری ۱۵۰میلیارد دلاری در پارس جنوبی

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: از محل ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در حوزه گاز و پتروشیمی در پارس‌جنوبی، اکنون ۲۱ میلیارد دلار در قالب ۲۷ طرح در حال اجرا است.
جایگاه هفتم فولاد ایران در جهان و افزایش ۱۷.۴درصدی تولید در خرداد
انجمن جهانی فولاد:

جایگاه هفتم فولاد ایران در جهان و افزایش ۱۷.۴درصدی تولید در خرداد

انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، ایران در خرداد ماه با حفظ جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان، 3.2 میلیون تن تولید داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۷.۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.
کارخانه بلبرینگ سازی ایران چگونه احیا شد؟
احیای واحدهای تولیدی راکد؛

کارخانه بلبرینگ سازی ایران چگونه احیا شد؟

احیای واحدهای تولیدی راکد و بازگرداندن آنها به چرخه تولید از سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم است و تنها در سال اول فعالیت این دولت، ۲۰۰ واحد راکد و نیمه راکد در آذربایجان شرقی به چرخه تولید بازگشت که کارخانه بلبرینگ سازی ایران یکی از این نمونه هاست.
احیای بلبرینگ سازی ایران
کارخانه احیا شده؛

احیای بلبرینگ سازی ایران

احیای واحد‌های تولیدی راکد و بازگرداندن آن‌ها به چرخه تولید از سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم است و تنها در سال اول فعالیت این دولت، ۲۰۰ واحد راکد و نیمه راکد در آذربایجان شرقی به چرخه تولید بازگشت که کارخانه بلبرینگ سازی ایران یکی از این نمونه هاست.
راه‌حل توسعه صنعتی ایران در برنامه هفتم توسعه
حسین سلاح‏‏‌ورزی:

راه‌حل توسعه صنعتی ایران در برنامه هفتم توسعه

حسین سلاح ورزی در یادداشتی نوشت: پاسخ این سوال که آیا متن پیشنهادی برنامه هفتم توسعه در شکل فعلی آن به توسعه صنعتی منجر خواهد شد، در یک کلمه، «خیر» است. برای فهم این معنا که چرا برنامه هفتم نسبت محکمی با توسعه صنعتی ندارد، در ابتدا باید به بررسی عمیق‌تر مفهوم توسعه صنعتی بپردازیم. ادامه یادداشت را بخوانید.
هدف‌گذاری پتروشیمی بندرامام برای ظرفیت تولید ۹.۵ میلیون تنی و درآمد ۲.۵ میلیارد دلاری
توسعه صنعتی؛

هدف‌گذاری پتروشیمی بندرامام برای ظرفیت تولید ۹.۵ میلیون تنی و درآمد ۲.۵ میلیارد دلاری

شرکت پتروشیمی بندرامام افزایش ظرفیت تولید از سالانه ۶.۵ به ۹.۵ میلیون تن، افزایش درآمد از ۱.۴ به ۲.۵ میلیارد دلار با سرمایه‌گذاری ۳.۹ میلیارد دلاری در زنجیره کلر، زنجیره الفین، طرح‌های تکمیل محصولات الفین و آروماتیک را در افق پنج‌ساله هدف‌گذاری کرده است.
صدور موافقت اصولی برای احداث 36 نیروگاه‌های سیکل ترکیبی مستقل به ظرفیت 15 هزار مگاوات توسط صنایع در استان های گوناگون
مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع معدنی:

صدور موافقت اصولی برای احداث 36 نیروگاه‌های سیکل ترکیبی مستقل به ظرفیت 15 هزار مگاوات توسط صنایع در استان های گوناگون

مجری طرح احداث نیروگاه‌های صنایع معدنی با اشاره به استقبال قابل توجه سرمایه‌گذاران صنایع معدنی کشور برای احداث نیروگاه‌های خود تامین صنایع معدنی، از صدور موافقت اصولی احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی به ظرفیت 15 هزار و 404 مگاوات در 36 ساختگاه کشور خبر داد.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین