سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کاهش ذخیره ۱۷ سد مهم کشور به زیر ۲۰ درصد
ذخیره سدها و هشدار به تنش های آبی:

کاهش ذخیره ۱۷ سد مهم کشور به زیر ۲۰ درصد

درحال حاضر با وجود ۲۰ میلیارد و ۷۸۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، ۴۲ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۵۸ درصد این ظرفیت خالی است.۱۷ سد مهم کشور ذخایر آبی زیر ۲۰ درصد دارند، به‌عبارتی بیش از ۸۰ درصد ظرفیت مخازن آنها خالی است.همچنین در ۱۷ سد کشور نیز ذخایر آبی آنها نسبت به زمان مشابه سال قبل که سالی خشک و کم‌بارش بوده، بین ۲۵ تا ۹۱درصد کاهش داشته است.
انتقال آب خلیج فارس و عمان به اصفهان تا سال آینده و به زاهدان تا پایان دولت سیزدهم
جلسه‌ تخصصی انتقال آب دریاهای جنوب کشور با حضور مخبر؛

انتقال آب خلیج فارس و عمان به اصفهان تا سال آینده و به زاهدان تا پایان دولت سیزدهم

در جلسه‌ای که به منظور مدیریت و تأمین آب به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، اعلام شد، تا پایان دولت دو مورد از مهم‌ترین پروژه‌های مرتبط با آب به سرانجام می‌رسد: آب دریای عمان در اوایل سال آینده به اصفهان و تا پایان دولت هم به زاهدان می‌رسد. اهمیت این کلان‌پروژه‌ها را در این واقعیت می‌توان جست‌وجو کرد که اکنون اصفهان به دلیل تنش آبی، دچار فرونشست‌های جدی شده است. در زاهدان و شرق سیستان و بلوچستان نیز به دلیل برخی مشکلات فرامرزی، تأمین آب با دشواری‌هایی مواجه بوده است. در ادامه این جلسه گزارشی از میزان پیشرفت پروژه انتقال آب دریای عمان (کریدور شرق)، پروژه انتقال خلیج‌فارس به فلات مرکزی و انتقال آب دریای‌عمان به اصفهان و همچنین اقدامات انجام‌شده برای تسریع پیشرفت این پروژه‌ها ارائه شد. طبق این گزارش در پروژه انتقال آب دریای‌عمان و در کریدور شرق تا انتهای آذرماه سال‌جاری پیشرفت کلی طرح به میزان حدود ۱۳ درصد و همچنین پیشرفت ماهیانه کریدور شرق تا زاهدان ۲۴ درصد اعلام شد.
اطلس مدیریت بحران کجاست؟

نقاط مستعد فاجعه طبیعی در ایران

تا به حال به این فکر کردید که اگر زلزله ۷ ریشتری در کشور رخ دهد، چه قدر خسارت به بار می‌آورد؟ این زلزله کدام نواحی را بیشتر از سایرین تخریب می‌کند؟ گزارش تازه مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد، برآورد اولیه خسارت در محدوده تهران-کرج و اطراف آن نشان از آسیب پذیری جدی بیش از ۲ میلیون واحد مسکونی و در معرض قرارگیری بیش از ۶ میلیون جمعیت دارد که مجاورت این دو کلانشهر، ابعاد ریسک را چندین برابر سایر گستره مراکز استانی خواهد کرد. در بخش‌های دیگر این گزارش تاکید شده است که مدیریت بحران در کشور‌های درحال توسعه (نظیر شرایط کشور ایران) غالبا در راستای جبران خسارت بعد از وقوع حوادث غیرمترقبه است و نه قبل از آن.
تعداد روزهای ناسالم در تهران طی سال ۱۴۰۲ + سلام بر برنامه های ناکارامد و برنامه ریزی های کیلویی
نقص‏‏‌ مدرک آلودگی‏‏‌هوا با پایشگرهای «فرسوده» و «ناکافی»:

تعداد روزهای ناسالم در تهران طی سال ۱۴۰۲ + سلام بر برنامه های ناکارامد و برنامه ریزی های کیلویی

عمر تشکیلات پایش آلودگی هوای پایتخت در مدیریت شهری به ۳۰ سال رسیده و بعد از گذشت سه دهه نواقصی در چگونگی ایفای این ماموریت وجود دارد که اگر برطرف نشود، متولی سنجش کیفیت هوای شهر تهران نخواهد توانست از اولین قدم برای نجات تهران از آلودگی، یعنی بررسی و اعلام وضعیت فعلی هوا را به درستی بپیماید. هوای تهران طی ۵ روز گذشته در وضعیت غیر قابل قبول قرار داشته است. علت را تنها نباید در فرسودگی دستگاه ها جستجو کرد و باید در نوع برنامه ریزی ها نیز دید.
ادعای در اختیار قرار دادن یک میلیارد مترمکعب پساب فاضلاب برای صنایع بزرگ + وعده یا برنامه اجرایی؟
هاشم امینی معاون آبفای کشور:

ادعای در اختیار قرار دادن یک میلیارد مترمکعب پساب فاضلاب برای صنایع بزرگ + وعده یا برنامه اجرایی؟

با توجه به بند عین تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و بند تخصصی آورده شده در لایحه‌ای برنامه هفتم توسعه،وزارت نیرو می بایست برای تامین بخشی از آب صنایع مثل فولادی‌ها، معدنی و صنایع نیروگاهی و حتی پالایشگاهی بجای آب تازه و آبی که امکان استفاده از آن در حوزه کشاورزی و شرب هست ، پساب تحویل دهد. بر این قاعده ، هاشم امینی معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مدعی شده است که سالیانه یک میلیارد مترمکعب پساب فاضلاب در اختیار صنایع بزرگ قرار می‌گیرد. سوال اینجاست که با توجه به فراهم نبودن زیرساخت ها، با برنامه روبرو هستیم یا وعده؟
توجیه یا اطلاع رسانی:

نامی: ۶۸ درصد جغرافیای کشور روی گسل زلزله است + خوب که چی؟

محمدحسن نامی مدعی شده است که ۶۸ درصد از جغرافیای ایران روی گسل یا بر حریم‌های گسل زلزله قرار دارد. ورای ارایه این اطلاعات خوب، باید از آقای امیر نامی پرسید،خوب که چی؟ ارایه آمار ضمن مهم بودن، چه دردی را دوا می کند؟ باید از سازمان مدیریت بحران کشور، مطالبه عملکرد کرد . باید پرسید که دو سال مفت مفت حقوق گرفتید که بگویید ۶۸درصد جغرافیای ایران روی گسل است؟ از اقدامات بینابخشی بگویید. از مصوبات قانونی حرف بزنید. به مردم بگویید که وضعیت ذخایر قانونی و تجهییزات و تدارکات امدادی برای مقابله احتمالی به چه صورت است. از بیمه بگویید و راهکارهای احتمالی جبران بخشی از خسارت مردم و حمایت از انان. جناب امیر، ما سابقه سکون تاریخی در مقابل سوالات از سازمان تحت مدیریت شما داریم. مشفقانه درخواست می کنیم که حرف بزنید و شفاف سازی کنید و پاسخگو باشید. رسانه بنگاه بازنشر اخبار تعارفی مدیران دولتی نیست، دست برخی از رسانه ها بازتر از آن چیزی است که در ظاهر مشاهده می شود. منتظر دریافت توضیحات هستیم جناب امیر نامی.
ویژگی لرزه‌نگار جدید پایتخت
پیش بینی زلزله؛

ویژگی لرزه‌نگار جدید پایتخت

ویژگی حسگر جدید زلزله پایتخت که بهره‌‌‌برداری از آن به تازگی آغاز شده است، دقت بسیار بالاتر از دیگر حسگرهایی است که در تمام سال‌‌‌های گذشته در نقاط مختلف شهر نصب شده است. لرزه‌‌‌نگار‌‌‌ها تجهیزاتی هستند که مکان کانون زلزله و عمق زلزله را دقیق و جزئیات فنی زلزله‌‌‌های رخ داده را نیز به ما گزارش می‌‌‌کنند.کاربرد مهم دیگر آنها تدقیق نقشه گسل‌‌‌هاست، به این ترتیب که ممکن است نقشه پهنه‌بندی گسل‌‌‌ها با کمک لرزه‌‌‌نگار‌‌‌هایی که نصب می‌شود و با ثبت فعالیت‌‌‌های زمین با دقت بیشتر، تغییر کند. بر اساس اعلام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، به دنبال تعاملات شهرداری تهران با پژوهشگاه‌‌‌ها و موسسات علمی که در حوزه زلزله کار می‌‌‌کنند، در دوره کنونی مدیریت شهری ۵ لرزه نگار درون‌‌‌گمانه‌‌‌ای (در عمق زمین)، در گمانه‌‌‌های ۵۰‌متری نصب شده است و کار نصب اولین لرزه‌‌‌نگار در عمق ۱۰۰متری در پارک نهج البلاغه نیز در حال انجام است.
هشدار وقوع دمای بالای ۴۹ درجه و احتمال آتش‌سوزی مراتع + آیا مدیریت بحران،اورژانس و اتش نشانی آمادگی دارند؟
سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد؛

هشدار وقوع دمای بالای ۴۹ درجه و احتمال آتش‌سوزی مراتع + آیا مدیریت بحران،اورژانس و اتش نشانی آمادگی دارند؟

سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد: افزایش نسبی دما، وقوع دمای بالای ۴۹ درجه و پایداری جوی در برخی استان‌ها پیش بینی می‌شود.سوال اینجاست که در چنین وضعیتی آیا سازمان مدیریت بحران ،اورزانس ، شهرداری ها و اتش نشانی ها ،آمادگی خضور در صحنه و خدمات رسانی دارند؟
بارندگی اخیر جاده چالوس زیاد نبود، تخریب را در مداخلات انسانی و فرسایش جستجو کنید
تاجبخش ،رئیس سازمان هواشناسی کشوری:

بارندگی اخیر جاده چالوس زیاد نبود، تخریب را در مداخلات انسانی و فرسایش جستجو کنید

رئیس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر این که بارش‌های شدید و بسیار شدیدی که در فصل گرم سال رخ می‌دهد، تا حد زیادی پیش‌بینی‌پذیر نیستند. معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با وجود این که وقوع بارش‌های شدید با حجم بالا و در کوتاه‌مدت می‌تواند باعث وقوع سیل شود، ولی مساله‌ای که در کشورمان به تشدید سیل و خسارات ناشی از آن دامن می‌زند، وضعیت زیرساخت‌های کشور است که بعضا فرسوده یا آسیب‌پذیر هستند. همچنین دخالت‌های انسانی که در محیط‌های طبیعی صورت گرفته، به افزایش احتمال وقوع سیل و تشدید خسارات ناشی از آن دامن زده است.تاجبخش با بیان این که قدمت بالای جاده چالوس، آسیب‌پذیری آن در برابر وقوع سیل را افزایش داده است، عنوان کرد: جاده چالوس چندین سال قدمت دارد و ممکن است خاک زیر آسفالت آن دچار فرسایش شده و نفوذپذیری آن بالا باشد.
تقلیل برآورد خسارت 1000 میلیارد تومانی جاده چالوس به 400 میلیارد تومان!، عجب بازاری و عجب برآوردی؟
خسارت سیل به جاده چالوس؛

تقلیل برآورد خسارت 1000 میلیارد تومانی جاده چالوس به 400 میلیارد تومان!، عجب بازاری و عجب برآوردی؟

آمار و ارقام بعضا مسخره ای که از برآورد سیل جاده چالوس ارایه می شود، از یک طرف خنده دار است و از طرف دیگر ، جای تاسف دارد. رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از ریزش ها و سنگ لاشه ها به میزان 1/7 میلیون تن صحبت می کند ( به اندازه خاکبرداری کانال 53 کیلومتری مانش) و راهداری از خسارت 1000 میلیاردی حرف می زند و الان به 400 میلیارد تومان تقلیل داده اند. حسن گچکار، بنای سنتی محل ما هم خسارت را خیلی پائین تر از این رقم ها می داند. آقای بذرپاش، وقتی اشرافیت مدیریتی و سیاستگذاری کافی نداری، چرا پست وزارت را قبول کردی اخوی؟ به بازرسی دفتر وزیر دستور پیگیری موضوع را با قید فوریت بده و با خاطیان بیان کننده ارقام نجومی، برخورد کن.
آقای نامی 1/7 میلیون تن تراشه سنگ و گل و لای می دانی یعنی چه؟ بار 170 هزار ، ده تن ! اطلاعات دقیق تر بده آقای مدیر بحران؟
تخلیه گل و لای از تونل‌های جاده چالوس؛

آقای نامی 1/7 میلیون تن تراشه سنگ و گل و لای می دانی یعنی چه؟ بار 170 هزار ، ده تن ! اطلاعات دقیق تر بده آقای مدیر بحران؟

گروهی از کارشناسان تبیین وضعیت و برآورد خسارت می کنند. مدیران لایه بالایی هم از بین آمارها دست به انتخاب گل درشت ها می زنند و در نهایت وارد چرخه اطلاع رسانی رسانه ای کشور می شود. نامی می گوید که 1.2 تا 1.7 میلیون تن تراشه سنگ و گل و لای وارد رودخانه و تونل شده است؟ اولا این آمار به هیچ وجه نباید با همدیگر ارایه شود و انچه که برای افکار عمومی اولویت دارد، وضعیت تونل و جاده است. در ثانی، 1.7 میلیون تن، یعنی بار 170 هزار ده تن. حجمی در حدود حجم تونل 52 کیلومتری مانش بین فرانسه و انگلیس. گلایه اینکه ، بشکل ادواری، سازمان مدیریت بحران کشور، فاقد مدیریتی فنی- تخصصی بوده است. خداوند به مردم این سرزمین و به گام دوم انقلاب، رحم کند.
برداشت ۹۰ درصدی آب‌های زیرزمینی از برخی از دشت ها، وضعیت بحرانی ۴۰۹ دشت کشور + فرونشست ۱۵ برابری از متوسط جهانی
مردمی که متوجه نبوده و مدیرانی که نمی فهمند یا ناچارند؟

برداشت ۹۰ درصدی آب‌های زیرزمینی از برخی از دشت ها، وضعیت بحرانی ۴۰۹ دشت کشور + فرونشست ۱۵ برابری از متوسط جهانی

در حالی که نرخ برداشت آب‌های زیر زمینی در دنیا ۶۰ درصد است، این میزان در ایران ۹۰ درصد اعلام شده و نرخ فرونشست در ایران ۱۵ برابر نرخ بحرانی اعلام شده از سوی اتحادیه اروپا است.
پیش بینی زلزله قدرتمند غرب ایران و افغانستان در ۹ و ۱۰ اردیبهشت ، هشدار یا تشویش !؟
زلزله احتمالی غرب ایران و افغانستان؛

پیش بینی زلزله قدرتمند غرب ایران و افغانستان در ۹ و ۱۰ اردیبهشت ، هشدار یا تشویش !؟

«فرانک هوگربیتس»، محقق هلندی که پیش‌تر زمین لرزه ۷/۸ ریشتری ترکیه را پیش‌بینی کرده بود، نسبت به وقوع زلزله‌ای قدرتمند در غرب ایران و کشور افغانستان بین روزهای ۲۹ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۳ (۹و۱۰ اردیبهشت) هشدار داده است. سوال اینجاست که مردم و مسئولان چه واکنش باید در برابر این خبر اختیار کنند؟ آیا با هشدار مواجه هستیم یا تشویش؟ چرا صاحب نظران دانشگاهی ،ورود موثر و کاربردی به بحث نمی کنند؟ چرا آمادگی های اولیه و حتی آرام سازی روانی مردم در دستور کار رسانه ای نیست؟ چقدر دلمان برای خودمان و مشتی کت و شلوار پوش به اسم مدیران اجرایی در بحث بحران می سوزد. آقایان برای شرعی بودن حق مدیریت دریافتی، بد نیست پرس و جویی از دفاتر آیات عظام داشته باشند. گویا در بعضی موضوعات سخیف بودن و کم خاصیتی ، حدی ندارد. قضاوت با خودتان و دعا بفرمائید که خداوند ما را اهل نموده و هدایت کند تا اینقدر به بعضی کم خاصیت های حقوق بگیر و تلف کننده بیت المال گیر ندهیم.
آموزه‌هایی از زلزله ترکیه برای ایران و مدیرانی که بحران نمی دانند و غافلگیر می شوند
چقدر تخصص مدیریت بحران داریم؟

آموزه‌هایی از زلزله ترکیه برای ایران و مدیرانی که بحران نمی دانند و غافلگیر می شوند

هنوز در کشور ما سازمان‌هایی مانند سازمان مدیریت بحران به‌عنوان سازمان‌های تخصصی تلقی نمی‌شوند تا مدیریت آن‌ها با عوض‌شدن دولت‌ها تغییر نکنند. معمولا با هر نوع تغییر کلان در دولت‌ها مشاهده می‌کنیم که مدیریت‌های کلان و خرد چنین سازمان‌های تخصصی‌ای در سطح ملی و در سطح استانی و حتی کلان‌شهر‌ها عوض می‌شوند و مدیران جدید ناگزیر به یادگیری و تجربه‌اندوزی هستند. این موضوع در کنار به کار نگرفتن نیروی متخصص و جوان و باسواد تربیت‌شده در دانشگاه‌های کشور از چالش‌های مهم مدیریت ریسک سوانح به طور کلی و زلزله به طور خاص در ایران است. در سوانح طبیعی در کشور عزیزمان، ایران، بسیار ضعیف عمل می‌کنیم. یکی از علت‌های اصلی، داشتن رویکرد امنیتی در این‌گونه امور است که باید در آن بازبینی و تجدیدنظر شود.
راهکار کاهش خسارات زلزله هایی شبیه به زلزله ترکیه و سوریه چیست؟ ایران کجای این داستان قرار دارد؟
مدیریت بحران پیش از بحران؛

راهکار کاهش خسارات زلزله هایی شبیه به زلزله ترکیه و سوریه چیست؟ ایران کجای این داستان قرار دارد؟

زلزله اخیر در ترکیه و سوریه رخ داد یکی از شدیدترین و مرگبارترین زمین لرزه‌های یک قرن اخیر در این منطقه بوده است. این زمین‌لرزه که بزرگی آن در جنوب شرقی ترکیه ۷.۸ ریشتر و در شمال سوریه ۷.۷ ریشتر بود تا کنون جان بیش از ۲۳ هزار نفر را گرفته و خسارات مالی زیادی بر جای گذاشته است. این زمین لرزه مرگبار که بامداد روز دوشنبه ۱۸ بهمن ماه (۶ فوریه) روی داد، مرگبارتر هم شد، چرا که پس از پس‌لرزه‌های مکرر به زلزله قدرتمند بیش از ۷ ریشتری در ظهر همین روز منتهی شد. اما آنچه در شدت تخریب ساختمان های این مناطق بسیار اهمیت دارد، مقاومت آنها در برابر این فشارها بود. فرسودگی ساختمان ها و عدم مقاوم سازی می تواند دلیل عمده برای افزایش خسارات زلزله باشد. به طوری که امروزه با استفاده از روش های مدرن اما گران ساخت و ساز، مقاومت ساختمان ها را در برابر زلزله بسیار بالا می برند. این مسئله ای است که به نظر می رسد مدیران شهری ایران هم به عنوان یک کشوری که در منطقه حادثه خیز زلزله واقع هستیم باید در نظر داشته باشند و علاج واقعه پیش از وقوع را در پیش بگیرند. به راستی چند درصد از ساختمان های تهران در برابر زلزله احتمالی تاب خواهند آورد؟
سامانه حسگر «DAR» و نجات زلزله‌زدگان ترکیه
مدیریت بحران در زلزله ترکیه چگونه کار کرد؟

سامانه حسگر «DAR» و نجات زلزله‌زدگان ترکیه

سامانه راداری موسوم به «DAR»، که توسط شرکت دفاعی ترکیه «STM» ساخته شده و نیرو‌های امنیتی و ارتش ترکیه از آن استفاده می‌کنند، در جریان زلزله مهیب ترکیه ، اکنون برای جست‌وجوی گیر افتادگان در زیر آوار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در کنار شما حتی در صعب العبور‌های خوی
بی خانمان در برف؛

در کنار شما حتی در صعب العبور‌های خوی

با وجود گذشت یازده روز از زلزله شهرستان خوی، امدادرسانی هلال احمر و ارتش به زلزله زدگان در روستا‌های صعب العبور ادامه دارد و عملیات آواربرداری و بازسازی نیز از روستا‌های این شهرستان آغاز شده است.
تکذیب احتمال وقوع زلزله در تبریز/ زلزله ترکیه گسل‌های ایران را فعال نمی‌کند
رئیس بخش زلزله‌شناسی در گفتگو با ایرنا:

تکذیب احتمال وقوع زلزله در تبریز/ زلزله ترکیه گسل‌های ایران را فعال نمی‌کند

علی بیت الهی رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: گسل مسببِ زلزله ترکیه، ربطی به گسل‌های ایران ندارد و احتمال وقوع زلزله در تبریز را تحت تاثیر فعالیت گسل «آناتولی شرقی» رد می‌کنیم.
سرانه آب برای هر ایرانی از  ۶۵۰۰ به ۱۲۰۰ مترمکعب در سال رسیده است
هشدار به کاهش پنج برابری سرانه مصرف آب؛

سرانه آب برای هر ایرانی از ۶۵۰۰ به ۱۲۰۰ مترمکعب در سال رسیده است

وزیر نیرو با اشاره به این که سرانه آب برای هر ایرانی از 6500 مترمکعب در سال به 1200 مترمکعب رسیده است، گفت: امروز 60 هزار روستا در کشور وجود دارد و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده میزان برخورداری آبرسانی به روستاها به حدود 95 درصد جمعیت این بخش می‌رسد. برخی از منتقدین این بیانات وزیر را نوعی کلی گویی و بیان ناقص عملکرد برخی از برنامه های جاری، بئون کمترین اشاره به راهکارهای رفع چالش ها می دانند و آن را فاقد اثرگذاری و تحلیل ارزیابی می کنند.
قهرمانان بی‌نشان
پاکبانان شهر؛

قهرمانان بی‌نشان

برای شب‌زنده‌داران بی‌نشان شهر، فرقی ندارد شب یلدا باشد یا نوروز، عید یا عزا، سرما یا گرما، آلودگی هوا یا بارندگی، تعطیلی رسمی و غیررسمی ... در هر شرایطی آن‌ها با شروع شب، کارشان را شروع می‌کنند تا با طلوع خورشید، شهر چیزی جز پاکی و پاکیزگی نبیند. تصاویر زیر تنها بخش اندکی از زحمات شبانه پاکبانان را در گوشه کوچکی از شهر اصفهان و در واپسین ساعات آخرین روز‌های پاییز نشان می‌دهد.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین