سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
از اسم قدیمی شهر خودتون چی می‌دونید؟
آشنایی با نام های قدیمی شهرها؛

از اسم قدیمی شهر خودتون چی می‌دونید؟

اسامی شهر‌ها بنا بر دلایل مختلف (سیاسی، فرهنگی- اجتماعی، رویدادی- ارزشی، جغرافیایی، تسهیل در تلفظ و تاکیدات حوزه ادبیات و غیره) در ادوار تاریخی می‌تواند تغییر کرده باشد. از آنجا که تغییر اسامی امری تدریجی بوده و تحول و تغییر مجدد آن‌ها هم امری تاریخ‌مند و طولانی مدت است، ممکن است در طول حیات یک شهروند، این تغییرات حادث نشده و توجه وی به اسامی قبلی شهر خود جلب نگردد. بر این قاعده، دانستن اسامی گذشته برخی از شهر‌ها از چند جهت تاریخی - باستانی، سیاسی، فرهنگی- اجتماعی، سرگرمی و دانستنی‌های عمومی و مواردی همانند، می‌تواند جالب توجه باشد.
بازار گل محلاتی در راند پایانی
بازار گل؛

بازار گل محلاتی در راند پایانی

بازار گل محلاتی تهران یکی از بهترین مکان‌ها برای افرادی است که عاشق گل و گیاه هستند. این بازار بهترین انواع گل و گیاه را در خود دارد و همانطور که از اسم آن پیدا است، می‌توان انواع گل‌ها و گیاهان را در این بازار پیدا کرد. در این بازار همیشه ازدحام جمعیت تهرانی‌ها وجود دارد و در هر لحظه جمعیت افرادی را می‌بینید که با ذوق و شوق فراوان مشغول نگاه کردن و خریدکردن هستند.
جایگاه مناره در شناسایی سلسله‌های تاریخی
تکامل ساخت مناره؛

جایگاه مناره در شناسایی سلسله‌های تاریخی

مناره دارای پیشینه قبل از اسلام داشته و عموما با کاربرد‌های راهنمایی و هدایت، مورد استفاده قرار می‌گرفت. در بعد از اسلام بتدریج بر کارکرد‌های دینی مناره اضافه شد و مساجد از یک مناره به دو مناره تغییر معماری دادند. شکل مناره در دوره‌های مختلف تغییرات زیادی پیدا کرده به گونه‌ای که می‌توان قدمت برخی از اماکن مذهبی و مساجد را بر اساس شکل مناره و سبک معماری آن تخمین زد.
اصلاح باور‌های اشتباه درباره اکباتان در روز درگذشت گلزار شبستری
بزرگترین شهرک کشور؛

اصلاح باور‌های اشتباه درباره اکباتان در روز درگذشت گلزار شبستری

نام شهرک اکباتان به گوش همه تهرانی‌ها آشناست، چه آن‌هایی که به هنگام فرود هواپیما در مهرآباد از دیدن ساختمان‌های بتنی غول پیکرش شگفت زده می‌شوند، چه آن‌هایی که به به واسطه سفر به استان البرز از جلوی آن می‌گذرند، یا دستکم در طول سفر‌های روزمره شهری با مترو نگاهشان به نام ایستگاهش خورده است. شهرکی که با وسعت حدود ۲۰۰ هکتار، ۱۵، ۶۷۵ واحد آپارتمانی را در قلب خود جا داده و حتی پس از گذشت ۴۵ سال از ساخته شدن آن، رکورد بزرگترین شهرک مسکونی ایران را حفظ کرده است.
از برف ۱۳۵۰ ایران چی می‌دونی؟
پایان خشکسالی ۱۳ ساله؛

از برف ۱۳۵۰ ایران چی می‌دونی؟

برف و بوران ۱۳۵۰ ایران رویدادی بود که از چهاردهم بهمن شروع شد و در عرض چند روز، بخش وسیعی از کشور را به گونه‌ای در برف و یخبندان فرو برد که منجر به مرگ بیش از ۴۰۰۰ نفر گردید و به خشکسالی سیزده ساله کشور پایان داد. ارتفاع برف در مناطق مختلف بین ۳ تا ۸ متر رسید. دمای فیروزکوه به منفی ۳۶ و خراسان نیز دمای منفی ۳۷ درجه و شهرکرد سرمای زیر ۲۷ درجه را تجربه کرد. سه شنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۳۵۰ وضع کشور به شکل کاملاً بحرانی درآمد و در بسیاری از شهر‌ها وضع فوق‌العاده اعلام شد. این وضعیت تا ۲۴ بهمن ماه تقریبا برقرار بود.
روستای زیبای آبچالکی؛ بام لنگرود
جذابیت‌های شهرستان لنگرود؛

روستای زیبای آبچالکی؛ بام لنگرود

یکی از جذابیت‌های شهرستان لنگرود، روستای کوهستانی «آبچالکی» است که به این دلیل که تمامی شهر لنگرود و ساحل دریای کاسپین از بلندای آن قابل رویت است، به بام لنگرود معروف شده است.
نصب دوربین مدار بسته تابع چه ضوابطی است؟
دانستنی ها؛

نصب دوربین مدار بسته تابع چه ضوابطی است؟

با توجه به نقش بسیار مفیدی که دوربین‌های مداربسته در کاهش جرائم و افزایش ضریب امنیت محیط‌های مختلف دارند، نصب دوربین‌های مدار بسته نه تن‌ها منع قانونی ندارد بلکه از لحاظ قانونی، هر شخصی می‌تواند با رعایت چند قانون کوچک، به‌راحتی این دوربین‌ها را در مکان‌های موردنظر خود نصب کند. ویدئو کلیپ زیر به این نکات اشاره کاربردی دارد.
وسپاگردی بدون ماسک، بدون پلاک؟
جمعی از شهروندان اصفهانی؛

وسپاگردی بدون ماسک، بدون پلاک؟

در خبر‌ها آمده است که جمعی از شهروندان اصفهانی امروز، جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ با موتور‌های قدیمی "وسپا" تور شهرگردی برپا کردند. این موتورسواران در حاشیه زاینده رود و نقاط مختلف شهر حرکت کرده و شور و هیجان تازه‌ای را به شهر آوردند. البته بعضا بدون ماسک، با موتور‌های دودزا، بدون پلاک و احتمالا با صدا‌های نابهنجار. قضاوت با شهروندان اصفهانی.
دانستنی ها؛

از تاریخچه ساختمان وزارت کشور چه می‌دانید؟

ساختمان وزارت کشور در ابتدا برای حزب ایران نوین طراحی شده و در میدان ایران نوین تاسیس شد. بعد‌ها با تاسیس حزب رستاخیز، این ساختمان به حزب رستاخیز واگذار گردید و نام میدان هم به آریامهر تغییر داده شد. در بعد از انقلاب، نام فاطمی بر میدان نهاده شد و در ابتدا، ساختمان را به شهرداری تهران دادند و سپس به وزارت کشور انتقال داده شد.
داستان ساخت تهرانپارس توسط ارباب هرمز آرش
سنت وقف؛

داستان ساخت تهرانپارس توسط ارباب هرمز آرش

هرمز آرش یا ارباب هرمز (متولد یزد، درگذشته ۸ شهریور ۱۳۵۱) یکی از واقفان مشهور زرتشتی و سازنده محله تهرانپارس در شهر تهران است. ساختن و وقف چندین مدرسه، مسجد، بیمارستان و اهدای چندین هکتار زمین به سازمان هلال احمر از جمله کار‌های اوست. عمارت ارباب هرمز در فلکه چهارم تهرانپارس که تاریخ ساخت آن به دوره قاجار باز می‌گردد و در فهرست آثار ملی ثبت شده است نیز متعلق به اوست.
چرا نام تونل معروف جاده چالوس کندوان شد؟ +تصاویر
دیدنی‌ترین تونل‌های کشور؛

چرا نام تونل معروف جاده چالوس کندوان شد؟ +تصاویر

تردیدی نیست که یکی از جذاب‌ترین و دیدنی‌ترین تونل‌های کشور تونل کندوان است که در جاده چالوس واقع شده است. برخلاف انتظار کسی درباره وجه تسمیه این تونل اطلاع چندانی ندارد. با اینحال تمام شواهد و قرائن تاریخی موجود حکایت از ارتباط این نامگذاری با اهالی روستای تاریخی «کندوان» که در نزدیکی شهر اسکو (یکی از شهر‌های تبریز) واقع شده دارد. اما ماجرا چیست؟
استقبال از بهار
نوروز ۱۴۰۰؛

استقبال از بهار

نفس‌های سال ۹۹ به شماره افتاده است زمین خود را برای میزبانی بهار آماده می‌کند. بهار سرسبزی و طراوت را با خود به ارمغان می‌آورد و با حول حالنا احوال زمین و جهانیان تغییر می‌کند.
خطر تخریب یک پل قدیمی+ تصاویر
احداث جاده کنار گذر تهران قم؛

خطر تخریب یک پل قدیمی+ تصاویر

در مسیر قدیمی قم تهران یک پل تاریخی واقع شده که با احداث اتوبان تهران قم این پل از تردد وسایل نقلیه و آسیب‌های احتمالی در امان بود، اما به تازگی با اجرا طرح کنارگذر تهران‌قم وسایله نقلیه سنگین برای تردد و انتقال مصالح پروژه عمرانی از این پل استفاده می‌کنند و این در حالیست که این پل قدیمی قدرت تحمل این بارسنگین را ندارد.
هدف از آینه داخل آسانسور چیست؟
جهت پیشگیری از حادثه؛

هدف از آینه داخل آسانسور چیست؟

متاسفانه هر ساله شاهد انواع حوادث و سوانح آسانسوری منجر به جرح و فوت، در کشور هستیم. یکی از این سوانح شایع، باز شدن درب آسانسور، بدون حضور کابین است که منجر به سقوط در چاله آسانسور می‌شود. برای جلوگیری از این سانحه، آموزش دیده شدن تصویر فرد در آینه آسانسور را، باید تمرین کنیم.
روستایی که شاید دیگر نباشد
اسبوکلا لفور

روستایی که شاید دیگر نباشد

روستای اسبوکلا لفور یکی از روستا‌های دهستان لفور است از توابع بخش شیرگاه شهرستان سوادکوه در استان مازندران از سال ۱۳۷۶ و بخاطر ساخت سد آبی در این منطقه ساکنین به مناطق مختلف و اغلب به شهرستان قائمشهر کوچ کرده‌اند.
ناگفته‌هایی از پشت پرده مونولیت ایران
برندینگ مکانی

ناگفته‌هایی از پشت پرده مونولیت ایران

هدف از این کار مطرح شدن ایران در این ترند جهانی بود و این که در کنار خبر‌های بد و ناگواری که هر روز از ایران به گوش می‌رسد، این بار نام ایران با خبری متفاوت و جذاب تکرار شود.
فخرالدوله موسس اولین شرکت تاکسیرانی در ایران
زنان قدرتمند قاجار؛

فخرالدوله موسس اولین شرکت تاکسیرانی در ایران

نخستین مدل‌های خودرویی که برای تاکسی در نظر گرفته شد، مربوط به کارخانه «فورد» بود. فخرالدوله با سرمایه شخصی به درشکه‌داران وام می‌داد تا بتوانند تاکسی خریداری کنند و به این ترتیب، این وسیله نقلیه‌عمومی ابتدا در تهران و سپس در سایر شهر‌های کشور، مورد اقبال قرار گرفت.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین