سواد رسانه در ایران؛
91درصد مردم ایران روزی ۵ ساعت تلویزیون میبینند، فقط ۲۷ دقیقه ورزش میکنند.
نقدی بر وضعیت خودانتقادی؛
وضعیت فرهنگ عمومی کنونی از یک فرافکنی خشونتبار و مبتذل نشان دارد که علائمی از فاشیسم و ابتذال فرهنگی را به یاد میآورد.
قابل توجه خیلی ها؛
در حاشیه انتشار سلفی های متعدد توسط برخی چهره های شناخته شده در این ایام، محمدرضا میر شاه ولد این کارتون را با تیتر «قابل توجه خیلی ها» در اینستاگرامش منشترکرد.
فرهنگ عمومی در تسخیر سیاست؛
فرهنگ عمومی ایرانیها با سیاست گره خورده است. این فقط نشانههایی است برای نمایش این پیوند. آیا وضعیت تلفیق فرهنگ عمومی ایرانیها با سیاست طبیعی است؟
مصرف و فرهنگ کالایی؛
کنترل شکلهای هویت و منزلتیابی مبتنی بر مصرف، پیش از هر چیز شامل حال «بدن» به منزله حامل تعیّنبخش به «خود» خواهد بود.
یک جامعه شناس:
نکته دردآور این است که مردمان خسته ای هستیم و ناراضی، چرا ما با وجود اینکه این همه کار در دنیا میکنیم، حساب منطقه و غرب را رسیدهایم و رادیکالیسم را در منطقه نابود کرده ایم اما چرا خسته و ناراحتیم؟ چرا اینقدر نق میزنیم؟ آماده اتفاق هستیم؟ چرا از خودمان قدردان نیستیم؟ این سوال سیاسی نیست .
چرایی یاوه سرایی؛
ياوه يا حرف مفت (Bullshit) در روزگار ما بسيار خريدار پيدا كرده است و ياوهسرايي به يك مهارت يا حرفه بدل شده است. هري گوردون فرانكفورت (متولد ١٩٢٩) فيلسوف معاصر امريكايي در جستار كوچكي كه به صورت كتاب منتشر شده، به خوبي به اين نكته متذكر شده و كوشيده ماهيت، علل و مضرات حرف مفت را بيان كند. خوشبختانه اين كتاب با ترجمه خوب محسن كرمي به فارسي ترجمه شده و نشر كرگدن آن را منتشر كرده است.
کنکاشی در فرهنگ؛
فرهنگ عمومی که فعالیت های اندیشه ای و عادات اجتماعی، تاریخی، سیاسی و رفتارهای روزمره مردم را شکل می دهد، تأثیر مستقیم و غیرقابل انکاری در حرکت جامعه به سمت اهداف و آرمان های خود دارد.
نکته ای خطاب به سازمان صدا و سیما ؛
به دنبال انتشار خبر تجاوز و قتل دختربچهای هفت ساله به نام «آتنا اصلانی» و یادآوری آنچه بر «ستایش» و دیگر کودکان جامعهمان گذشته بود، بار دیگر بحث لزوم آموزشهای ایمنی جنسی به کودکان عنوان شد.
اوقات فراغت مردم در تاریخ معاصر؛
مفهوم و ارزش زمان در عصر حاضر با دنیای گذشته قابل قیاس نیست. وقت و ارزش آن، از انقلاب صنعتی به بعد بشدت مورد تأکید قرارگرفت.