سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
از مسئولیت عالمان اجتماعی تا میانجی‌گری و کنشگری مرزی
گزارشی از برگزاری همایش سالانه «مسئولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی» :

از مسئولیت عالمان اجتماعی تا میانجی‌گری و کنشگری مرزی

اولین همایش سالانه «مسئولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی» دوشنبه ۹ بهمن ماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. گزارش زیر، بیان خلاصه وار مهمترین مسائلی است که در این همایش مورد توجه صاحب نظران بوده است.
برگزاری همایش «مسئولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی»
به همت اتحادیه انجمن های علوم اجتماعی:

برگزاری همایش «مسئولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی»

اتحادیه انجمن های علوم اجتماعی ایران، نخستین همایش سالانه خود را با موضوع «مسئولیت اجتماعی علم و نقش انجمن‌های علمی» با همکاری شماری از انجمن‌های عضو اتحادیه ، در تاریخ دو‌شنبه و سه‌شنبه ۹ و ۱۰ بهمن‌ ۱۴۰۲ ساعت: ۱۳:۳۰ تا ۲۰ در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی ایران (نجات الهی، خیابان ورشو)برگزار می‌کند. شرکت برای عموم فرهیختگان، هیات مدیره و اعضای انجمن های علمی ، دانشگاهیان و فعالات پژوهشی، آزاد بوده و تنها لازم است هماهنگی های متقابل،قبل از برگزاری نشست با دبیرخانه صورت پذیرد.
بیش از هفتاد میلیارد تومان درآمد کنگره اکسیدا ۲۰۲۳ چگونه هزینه شد؟
یک سوال از بازرس جامعه دندانپزشکی ایران:

بیش از هفتاد میلیارد تومان درآمد کنگره اکسیدا ۲۰۲۳ چگونه هزینه شد؟

کانال تلگرامی نیش دندان نوشت که درآمد انجمن‌ها از برگزاری کنگره‌های علمی و نمایشگاه‌های جانبی در اصل از جیب دندان‌پزشکان پرداخت می‌شود. دندان‌پزشکان به عنوان صاحبان اصلی این انجمن‌ها باید بدانند پول آنها چگونه و در چه مسیری هزینه می‌شود و چه کسانی از آن منتفع می‌شوند؟ منتظر دریافت توضیحات انجمن هستیم.
دومین همایش فصلی شورای انجمن‌های علمی ایران با موضوع نقد و ارزیابی مواد محیط‏‌زیستی لایحه برنامه هفتم توسعه
میزبانی انجمن‌های علمی توسط دانشگاه خاتم:

دومین همایش فصلی شورای انجمن‌های علمی ایران با موضوع نقد و ارزیابی مواد محیط‏‌زیستی لایحه برنامه هفتم توسعه

«همایش نقد و ارزیابی مواد محیط‏زیستی لایحۀ برنامۀ هفتم توسعه»، با برنامه ریزی شورای انجمن های علمی کشور، حمایت بانک پاسارگاد و با حضور دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل این بانک و رئیس دانشگاه خاتم و همچنین جمعی از اساتید و اندیشمندان حوزۀ محیط‌زیست و روسای انجمن های علمی کشور، روز چهارشنبه ۱۸امرداد۱۴۰۲ در محل دانشگاه خاتم برگزار شد.
قانعی‌راد ایران را مانند یک مسئله می‌فهمید؛

نشست «نقد آثار، افکار و بزرگداشت کوشش‌های علمی و اجتماعی دکتر محمد امین قانعی راد»

نشست «نقد آثار، افکار و بزرگداشت کوشش‌های علمی و اجتماعی دکتر محمد امین قانعی راد»دیروز صبح با حضور جمعی از استادان و صاحب نظران علوم اجتماعی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد. در بخش اول این نشست محمدرضا ذوالفقاری، حسین سراج‌زاده، رحیم محمدی، غلامرضا ذاکرصالحی و سید جواد میری به ایراد سخن پرداختند.
ده دوره همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور
شورای انجمن های علمی :

ده دوره همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور

شورای انجمن های علمی ایران بعنوان عالی ترین نهاد بالادستی انجمن های علمی تحت نظارت وزارت عتف، هر ساله اقدام به برگزاری همایش ملی پیشرفت و توسعه علمی کشور حول موضوعات اولویت دار کشور و موثر بر توسعه ملی می کند. دهمین همایش سالیانه پارلمان انجمن های علمی کشور در سوم اسفندماه با عنوان چهل سال سیاستگذاری در بخش کشاورزی، با حضور وزرای ادوار نیرو و کشاورزی و مشارکت حداکثری انجمن های علمی برگزار گردید. بانک پاسارگاد و دانشگاه خاتم، بالغ بر هشت سال است که حمایت خاص از برگزاری این همایش ها داشته و بسترهای امکاناتی و حمایت های مالی لازم برای اجرای موثر این رویداد علمی توسط پارلمان انجمن های علمی کشور را فراهم می نمایند.
مقالات همایش چهل سال سیاستگذاری در بخش کشاورزی
دهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور؛

مقالات همایش چهل سال سیاستگذاری در بخش کشاورزی

بخش کشاورزی را نمی توان صرفا بعنوان بخش تامین کننده غذا و امنیت غذایی در کشور شناخت. این بخش با برخورداری از ۶.۶درصد تولید ناخالص داخلی ، ۱۷.۷درصد اشتغال، ۵.۹درصد صادرات کلی کشور(حدود 25 درصد صادرات غیر نفتی)، تأمین کننده حدود ۸۰درصد مواد غذایی و 35 درصد مواد اولیه مورد نیاز صنایع کشور، حدود 18 درصد تولید ناخالص ملی و ...، جایگاه مهمی در اقتصاد کلان کشور دارد. اثرگذاری بخش کشاورزی در سه گانه امنیت غذایی ، اشتغال و خودکفایی منجر به تامین امنیت ملی، انکار ناپذیر است. این در حالی است که بدلیل سیاستگذاری های عموما نادرست، رشد سرمایه در بخش بشدت منفی بوده و ضعف مکانیزاسیون ، ضریب پائین بهره وری ، اشتغال ناقص ، ناکارآمدی در استفاده مناسب از نهاده های تولید، ضایعات بالا ، تولید گران مواد غذایی و مواردی همانند در آن کاملا مشهود است. در سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه دو بند، تاکید خاص بر توسعه بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی و نظام مدیریت یکپارچه اب دارند.
چهل سال سیاست‌گذاری در بخش کشاورزی
تجارب، آموزه‌ها و الزامات؛

چهل سال سیاست‌گذاری در بخش کشاورزی

سیاستگذاری را می‌توان مهمترین اقدام برای همسویی کلان برنامه‌های بخشی، بین‌بخشی و فرابخشی دانست. سیاستگذاری درست، نگاه یکپارچه و راهبردی به برنامه‌های مجزا و تخصصی داده و سبب می‌شود با نوعی هم بندی هم افزایي نظام برنامه‌ریزی مواجه گردیم. همچنین بستر برای هم‌سو‌سازی اولویت‌ها و نیازمندی‌های کشور با اقدامات و برنامه‌ها‌، فراهم می‌گردد. امر سیاستگذاری تا بعد از برنامه دوم توسعه‌، چندان مورد توجه قرار نگرفت و در برنامه سوم توسعه، زمزمه‌های توجه بدان آغاز گردید. در این بین، تعدد مراکز تصمیم‌گیری و ضعف در وحدت فرماندهی بخش کشاورزی، شرایط مناسبی را برای سیاستگذاری پایدار و پایدار سازی سیاستگذاری‌ها فراهم ننمود. ناگفته نماند که نگاه صنعت‌گرا و فنی متولیان برنامه‌ریزی کشور، بی‌تأثیر در این رخوت تاریخی نبوده است. همایش چهل سال سیاست‌گذاری در بخش کشاورزی: تجارب، آموزه‌ها و الزامات در تاریخ سوم اسفندماه 1401 توسط شورای انجمن های علمی کشور و با حمایت ویژه بانک پاسارگاد در محل دانشگاه خاتم در دو نشست تخصصی و حضور چهار وزیر ادوار کشاورزی و نیرو ، جمعی از معاونین وزیر و روسای سازمان های مرتبط با بخش کشاورزی، نمایندگان مجلس و اعضای هیات مدیره انجمن های علمی و سایر مدعوین، برگزار گردید.
آیا پیچیدگی سیاست با عمومی سازی آن سازگار است؟
عمومی سازی دانش سیاسی؛

آیا پیچیدگی سیاست با عمومی سازی آن سازگار است؟

پانزدهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران با عنوان «علم سیاست: چالش‌ها و فرصت‌های ایران در تعامل جامعه، دولت و نظام جهانی» در روز‌های ۱۷ و ۱۸ اسفندماه و با سخنرانی اساتید برجسته حوزه علوم سیاسی برگزار شد.
نهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور توسط شورای انجمن‌های علمی ایران
با حمایت دانشگاه خاتم برگزار شد؛

نهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور توسط شورای انجمن‌های علمی ایران

نهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور روز شنبه ۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ توسط شورای انجمن‌های علمی ایران و با حمایت دانشگاه خاتم در محل سالن کنفرانس آن دانشگاه با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر مجید قاسمی رئیس شورای انجمن‌های علمی ایران، دکتر محمد جلالی دبیر کمیسیون انجمن‌های علمی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از مدیران و اعضای هیأت مدیره انجمن‌های علمی ایران برگزار شد.
برگرازی نهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور در دانشگاه خاتم
از سوی شورای انجمن‌های علمی کشور؛

برگرازی نهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور در دانشگاه خاتم

شورای انجمن‌های علمی کشور مطابق رویه دوره‌ای برنامه ریزی شده، نهمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور با عنوان " توسعه نوآورانه (با رویکرد سرمایه انسانی، فناوری‌های نوین) در روز شنبه ۲۳ بهمن ماه در دانشگاه خاتم برگزار نمود. همایش بشکل توامان حضوری و مجازی برگزار شده و شاهد حضور گسترده انجمن‌ها و مقامات بود.
نقطه عطفی در آشنایی فعالان علمی حوزه و دانشگاه
نشست انجمن‌های علمی؛

نقطه عطفی در آشنایی فعالان علمی حوزه و دانشگاه

مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری نشست فعالان انجمن‌های علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به مناسبت بزرگداشت وحدت حوزه و دانشگاه طی روز‌های ۲۳ تا ۲۶ آذرماه در قم گفت: این نشست می‌تواند نقطه عطفی در آشنایی و گفتگوی فعالان علمی دو حوزه علم و دین و طراحی مسیری برای انجام پروژه‌های مساله محور باشد.
شورای انجمن‌های علمی و برگزاری همایش راهبرد‌های توسعه با محوریت اقتصاد غیرنفتی
هشتمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور؛

شورای انجمن‌های علمی و برگزاری همایش راهبرد‌های توسعه با محوریت اقتصاد غیرنفتی

هشتمین همایش پیشرفت و توسعه علمی کشور با عنوان راهبرد‌های توسعه با محوریت اقتصاد غیرنفتی در تاریخ سه شنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹ در چهار محور راهبرد‌های اقتصاد کلان در اقتصاد غیر نفتی، چالش‌های تامین منابع مالی در اقتصاد غیر نفتی، نقش مردم در اقتصاد غیر نفتی، اقتصاد دانش بنیان، برگزار خواهد شد.
فعالیت ۴۰۰ انجمن علمی در سطح کشور
رحیمی شعرباف خبر داد

فعالیت ۴۰۰ انجمن علمی در سطح کشور

معاون پژوهش وزارت علوم درباره فعالیت انجمن‌های علمی در کشور‌های پیشرفته گفت: در این کشور‌ها به طور مثال، بهترین و برترین نشریات علمی - پژوهشی توسط انجمن‌های علمی منتشر می‌شوند و این انجمن‌ها بستری فراهم می‌کنند تا متخصصان و اندیشمندان، مطالب‌شان را در آن نشریات عرضه کنند.
انحصار سخنرانی علمی در کنگره های علمی برای هیات علمی؟؟
کنگره علمی و چالش ها؛

انحصار سخنرانی علمی در کنگره های علمی برای هیات علمی؟؟

شایعه شده که اداره آموزش مداوم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوبه‌ای را به انجمن‌های علمی گروه پزشکی ابلاغ کرده است که بر اساس آن شرط عجیبی برای اعطای امتیاز بازآموزی به کنگره‌های علمی مطرح شده است: سخنرانان کنگره باید الزاما عضو هیات علمی باشند! منتظر توضیحات و شفاف سازی هستیم.
برگزاری چهارمین همایش سالانه انجمن علمی
با عنوان "صلح در خاورمیانه"

برگزاری چهارمین همایش سالانه انجمن علمی

چهارمین همایش سالانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران با عنوان چشم‌انداز صلح در خاورمیانه؛ بحران‌های نوظهور و سیاست‌های قدیمی، آذرماه ۱۳۹۹ برگزار می‌شود.
تفاوت هشتمین کنگره ترویج با کنگره های پیشین از دیدگاه دکتر داریوش حیاتی
هشتمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی؛

تفاوت هشتمین کنگره ترویج با کنگره های پیشین از دیدگاه دکتر داریوش حیاتی

دکتر داریوش حیاتی استاد تمام دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، در خصوص هشتمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی بیان داشته است که ، این رویداد علمی، فرصت گرانبهایی برای دانشجویان از نظر آشنایی عینی با توانمندی های رشته و افزایش تعامل با صاحب نظران علمی و اجرایی بوده و موقعیت منحصر بفردی برای مدیران ارشد بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور ، برای تبادل تجارب ، توسعه توان سیاستگذاری بواسطه آشنایی با متخصصین بخش و افزایش پتانسیل تشکیل اتاق های فکر تخصصی ، محسوب می شود.
وبینار تعاونی ها در پساکرونا
خانه تعاونگران ایران برگزاری مي کند؛

وبینار تعاونی ها در پساکرونا

در این وبینار چالش های تعاونی ها در پساکرونا بررسی و پیرامون راهکارهای مبتنی بر نوآوری و کارآفرینی برای رونق تعاونی ها در دوران بهبود پس از کرونا بحث و گفت گو خواهد شد.
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین