پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
pic
حراج میراث جهانی؛ اداره کل میراث فرهنگی سمنان فروش دو کاروانسرای «آهوان» و «انوشیروانی» را تایید کرد
ستاد فرمان اجرایی امام اقدام به فروش دو کاروانسرای ثبت جهانی در سمنان از ۵۴ کاروانسرا در ایران کرده و آگهی مزایده آن را گذاشته‌اند. یکی از این کاروانسراها که آجری و معروف به آهوان است ۱۱ میلیارد تومان و کاروانسرای سنگی انوشیروانی حدود ۷ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است. حسین ترحمی، دبیر سابق نظارت مردمی مرمت‌های آثار تاریخی انجمن دوستداران میراث فرهنگی سمنان در این باره می‌گوید: این بناها برای مردم ایران و جهان هستند و سرمایه هویتی شهر، چگونه ممکن است میراث فرهنگی با فروش این اموال همراهی کند؟به ادعای مدیرکل میراث فرهنگی استان سمنان، این بناها باید در اختیار افراد واجد شرایط قرار گیرد که طبق اصول مرمت و احیا شود. بر اساس این گزارش ۵۴ کاروانسرای ایران شهریور ۱۴۰۲ در یونسکو ثبت شدند.
پول برای فنس کشی دور محوطه های تاریخی هم نداریم + پس چرا هستی؟
وزیر میراث فرهنگی در گردهمایی سالانه باستان شناسان با انتقاد از بودجه این وزارتخانه گفت ۱۹ هزار تپه تاریخی در کشور داریم، اما پول نداریم حتی دور آن‌ها را فنس کشی کنیم و .... باید به آقای ضرغامی گفت، ما که به رسم همسایگی با اخوی بهروز وثوقی (همسایه مشترک ما و شما) گفته بودیم حضرتعالی وزیر اشتباهی هستی و سوراخ دعا را گم کرده ای، اما شما نشنیدی. ما که گفته بودیم وزارت اسم نیست و توانمندی می‌خواهد و شما نشنیدید. ما که گفته بودیم شهوت قدرت و دیده شدن بعضی از دوستان، باعث خوابیدن کل کار دستگاه‌ها وزارتخانه‌ها می‌شود و با این حرف حتی بده هم شدیم (دفتر شما تقاضا‌های ملاقات و نامه‌ها را هم جواب نمی‌داد). ما که گفته بودیم سید عزت‌الله، اما تو نشنیدی. وقتی وزیر شدی همه چیز هم یادت رفت. انگار نه انگار که در خیابان پاستور ساختمان سفید دست راست میهمان دعوت می‌کردی؟ همان ساختمانی که آقای حسین آقا نامی هم زیاد رفت و آمد داشت. اما انگار نه انگار. سید عزت الله، مردمی بودن، نشستن پشت موتور و حضور در مسجد امام موسی کاظم و خرید از سوپر نزدیک بیمارستان مهر نیست. به فکر دین و عاقبتت بیشتر باش. داری وزارتخانه را به قهقرا می‌بری سید.
نظرات منتشره: ۲ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی:
تدوین سند ملی صنایع دستی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی
علی دارابی معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه در دولت سیزدهم گام‌های بزرگی برای حمایت و تقویت صنایع‌دستی برداشته شده، به تدوین سند ملی صنایع‌دستی که در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است اشاره کرد. وی ادامه داد که از ۴۰۰ رشته صنایع‌دستی در جهان ۲۹۹ رشته در ایران وجود دارد که بیانگر تنوع، فراگیری و گستردگی است.معاون میراث‌فرهنگی در بخش پایانی صحبت‌های خود به قدمت بیش از ۷ هزار سال تاریخ ایران، سابقه یک میلیون سال سکونت بشری، رتبه پنجم جهانی در ثبت میراث ناملموس و جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در ثبت میراث ملموس کشور اشاره کرد و استفاده از این داشته‌ها و ظرفیت‌ها را مورد تاکید قرار داد.
۲۰ اینفلوئنسر خارجی برای تولید محتوای گردشگری به ایران می آیند +وضعیت هزینه ای این برنامه را شفاف کنید
علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: ۲۰ اینفلوئنسر از کشور‌هایی از جمله چین، مالزی و برزیل به ایران برای تولید محتوای گردشگری می‌آیند.هرچند که ما هم با این نوع برنامه ها برای معرفی جاذبه های گردشگری کشور موافق هستیم، اما بشدت تقاضا داریم که وضعیت هزینه کردها در این گونه برنامه ها باید شفاف شوند. منتظر توضیحات ضرغامی هستیم.
پرونده استرداد آثار تاریخی:
قرآن خط کوفی سرقت‌شده از ایران چه شد؟
هادی میرزایی مدیرکل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی از پیگیری حقوقی ۲۰ پرونده استراد آثار تاریخی ایران خبر داد و از نتیجه آخرین پیگیری‌ها برای بازگشت اوراق قرآن سرقت‌شده از ایران گفت.او درباره آخرین پیگیری‌های انجام‌شده برای بازگرداندن این قرآن، توضیح داد: استرداد این قرآن یکی از مهم‌ترین پرونده‌ها به شمار می‌آید. این قرآن خط کوفی سال ۱۳۸۲ در سرقتی مسلحانه از موزه پارس شیراز دزدیده شد. اوراقی از این قرآن که گفته شده یکی ازقدیمی‌ترین قرآن‌های خط کوفی موجود در ایران است، از ایران خارج شده و در موزه لوور و حراجی کریستیز شناسایی شد. پس از پیگیری‌های آقای مرتضی کریم‌نیا، محقق و پژوهشگر نسخه‌های قرآنی، و با هماهنگی نمایندگی ایران در پاریس، اوراقی از این قرآن از حراجی کریستیز خارج شد و در مرحله اثبات مالکیت برای استرداد آن به ایران هستیم.
غیب شدن تپه ۷ هزار ساله
تپه تاریخی «قمی‌آباد» در شهرری که سفال‌های پیش از تاریخی نیز در آن کشف شده است، با مجوز میراث فرهنگی با خاک یکسان شده و هیچ مسؤولی پاسخگو نیست. از ۸۸۱ اثری که در استان تهران تا سال ۱۴۰۱ ثبت ملی شده‌اند، ۱۱۹ تپه تاریخی ثبت ملی شده که از این تعداد تپه تنها یک تپه تعیین حریم شده است، چیزی حدود چند صدم درصد یعنی کمتر از یک درصد تپه‌ها! در خصوص تپه " قمی آباد"، بنا به اخبار واصله و جستجوی اینترنتی سال ۹۷ در این تپه با مجوز پژوهشکده باستان‌شناسی «گمانه‌زنی اضطراری» انجام شده. این گمانه‌زنی برای چه انجام شده و اضطرار آن چه بوده آن هم در ملک شخصی؟! در اخبار آبان سال ۹۷ آمده که این گمانه‌زنی منجر به کشف آثاری شد که به احتمال فراوان به دوران اوایل اسلامی خصوصا عصر سلجوقیان می‌رسد. معاون میراث فرهنگی استان تهران در واکنش به خبر نابودی تپه قمی‌آباد در ۲۴ دی ماه ۱۴۰۲گفته است: تپه تسطیح شده در خبر‌ها در مجاورت تپه قمی‌آباد شهرری قرار داشته و محوطه کاوش شده توسط باستان‌شناسان در تپه قمی‌آباد دست نخورده باقی مانده است. آیا این استدلال یعنی تپه کوچکتر در ملک شخصی با قدمت سلجوقی سالم مانده و تپه ۷ هزار ساله تخریب شده است؟
از لزوم تشکیل و تقویت انجمن خیرین میراث فرهنگی تا گلایه از کم توجهی دستگاه ها در ایفای وظایف قانونی در خصوص ابنیه تاریخی
شهاب طلایی (مدیر عامل صندوق توسعه و احیا) در نشست خبری ضمن دفاع از عملکرد ۱۸ ساله صندوق، مدعی شد که ۱۹۲ شهر در ایران دارای بافت تاریخی هستند. ۱۰۷ بنا طی این سال‌ها واگذار گردیده و طی ۷ ماه اخیر برای ۳۶ بنا جذب سرمایه‌گذار شده که قرار است با حدود ۲۷۰ میلیارد تومان ورود کنند. ۴۰ بنای درحال بهره‌برداری را مشمول قوانین دوران کرونا کردیم و ۳۴ بنا نیز تعیین تکلیف شد. امسال نیز ۲۰ بنا را افتتاح خواهیم کرد. بنا بر الزام و تصویب قانون برنامه توسعه چهارم، صندوق احیا راه‌اندازی شد. از ۱۰۸ بنایی که تاکنون واگذار شده ۵۰ بنا در حال بهره‌برداری بوده و ۵۰ بنا نیز در حال مرمت است. طی این سال‌ها اصطحکاکاتی که با استان‌ها داشتیم مانعی برای پیشبرد کار‌ها شده بود. حتی در یکی از استان‌ها ۵ سال است که بنا به سرمایه‌گذاری که برنده مزایده بود، تحویل داده نشده است.
موریانه‌ها چهل‌ستون را خوردند! + پول حفاظت و مرمت کجا رفته و عملکرد نظارتی کارشناسان مربوطه کجاست؟
کشور آنقدر پول دار نیست که بی قید و شرط به هر باسرپا و بی سرپایی به اسم کارمند و کارشناس و مدیر حقوق ماهیانه بدهد و بعد شاهد تخریب و هزار درد باشد. ضرغامی با قید فوریت در خصوص این تخریب و اهمال باید پاسخگو باشد. باید بگوید که هزینه حفاظت و مرمت چهل ستون چقدر بوده؟ وضعیت نظارت انسانی بر این آثار تاریخی در قالب پیمانکاری بوده یا کارشناس مستقر. در هر دو حالت ، گزارشات تخریب ارایه شده است یا خیر؟ اگر شده، چرا پیگیری نشده است و اگر گزارش ارائه نشده، برای کارشناسان مربوطه یا پیمانکار ، باید اقدام به صدور شکایت کیفری نمود. منتظریم ضرغامی.
ساخت و ساز بدون استعلام در حریم عمارت اتابکی و پی‌کنی بر بستر الیمایی چهاربرجی
یکی از اصلی‌ترین مصائب و مشکلات پیرامون حوزه میراث فرهنگی، ورود بدون مجوز شهرداری‌ها به محوطه‌های تاریخی و فعالیت‌های خودسرانه این مجموعه تحت عنوان ساخت و سازهای عمرانی است که به دلیل نبود نگاه کارشناسی و عدم اشراف بر مسائل فرهنگی، اینگونه فعالیت‌ها نه تنها کمکی به ساختار عمران شهری نخواهند کرد، بلکه در ارزیابی فرهنگی، مصداق بارز ترک فعل شهرداری‌ها محسوب می‌شوند.
جواد محرم پور، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مراغه:
نفوذ رطوبت به گنبد سرخ مراغه+ ترک برداشتن حوضچه آب انبار و نفوذ آب
مدیر اداره میراث و گردشگری مراغه درخصوص نفوذ رطوبت به گنبد سرخ مراغه گفت: ۸ ماه پیش حوضچه آب انبار ترک برداشت و آب به داخل آن نفوذ کرد.
شناسایی ۵ گور سنگی در کافرکلی‌های آمل
دومین فصل بررسی و شناسایی فضاهای دست‌کند شهرستان آمل که به‌نام کافرکلی شناخته می‌شوند با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری به انجام رسید و طی آن ۱۹ اثر شناسایی و بررسی شد.
بازدید ۳میلیون گردشگر از ایران در ۷ ماه + خودتی جناب مدیر مربوطه ، عراق و افغانستان رو حذف کن و آمار بده
اساس و قوام کشور باید بر برنامه ریزی درست استوار باشد. مشتی نخودی کارشناس نما، گویا قصد خیانت به این آب و خاک را با غلو و جهت دهی های نادرست دارند. غافل از اینکه در صورت ادامه، همان آب باریکه ماهیانه شان را هم به کمک نظارت و پیگیری های قانونی قطع می کنیم. یا متعهدانه و قوی برای مملکتت کار کن یا گم شو. وقتی از آمار گردشگری حرف می زنیم، تاکید روی درامد ارزی، ارتقا خدمات رسانی و زیرساخت های رفاهی و انتقال فرهنگی قرار می گیرد. وقتی امار غلط می دهیم، تمامی این مقوله ها را دچار اغتشاش می کنیم. آمار ورودی از عراق و افغانستان را حذف کنید ، ببینید چه تعداد گردشگر خارجی داریم. آقای ضرغامی ، ارتقا حساسیت ها در این حوزه را به شما سفارش می کنیم. بیشتر مراقبت کنید جناب وزیر.
تخریب استودان‌های ساسانی با توهم یافتن گنج +تصاویر تلخ و دردناک
فعال میراث‌فرهنگی تصاویری از تعرض جویندگان گنج استودان‌ها در کوه‌های بخش درودزَن شهرستان مَرودَشت از تخریب و شکسته‌شدن آن‌ها خبر داد.
برگزاری نخستین نشست شورای راهبردی مدیریت موزه‌ها و اسناد تاریخی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب
نشست شورای راهبردی مدیریت موزه‌ها و اسناد تاریخی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب روز پنج‌شنبه (ششم مهرماه) با حضور علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، سعید آتشبار، مدیر موزه‌های شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز گچساران و مسجد سلیمان و جمعی از مدیران عالی مناطق نفت‌خیز جنوب برگزار شد.در پایان این نشست و براساس جمع‌بندی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب مقرر شد با پیگیری و نظارت سعید آتشبار، در کمترین زمان ممکن متولیان موزه‌های شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز گچساران و آغاجاری انتخاب شوند و برنامه زمان‌بندی اجرای پروژه‌های موزه تهیه و برای تعالی متخصصان فنی کار، مشاوری مجرب و متخصص در حوزه میراث فرهنگی به کارگروه اضافه شود. برنامه‌های دو ماهانه برای پایش و نظارت مستمر عملکرد مدیریت موزه‌ها و در صورت لزوم نشست‌های فوق‌العاده تشکیل شود.
فرونشست تا ۳۰۰ متری تخت جمشید + شکاف‌های ۷۰ سانتی متری در نقش رستم
عضو هیئت علمی بخش مهندسی راه و ساختمان و محیط زیست مهندسی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه تاکنون رسانه‌ها قدرتی برای حل مشکلات و معضلات فرونشست نداشته‌اند، می‌افزاید: حدود ۱۰ سال است که در تمام رسانه‌ها مشکلات فرونشست زمین را فریاده زده‌ایم، اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.براساس نتایج مطالعات تخصصی طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ که تحت عنوان پروژه به دانشگاه شیراز محول شده است؛ میزان سطح فرونشست در دشت مرودشت به دست آمده که نتایج این مطالعات در قالب گزارش به سازمان زمین شناسی تهران ارائه شده است. در این مطالعات و در تصاویر ماهواره‌ای ۱۰ سال گذشته از دشت مرودشت تنها محدوده کوچکی از این دشت با پدیده فرونشست روبرو شده بود، اما در مطالعات اخیر و ظرف حدود ۱۵ سال اخیر، همه دشت مرودشت درگیر این پدیده شده و وسعت و سرعت فرونشست زمین در این دشت پیشرفت قابل توجهی داشته است.
استرداد آثار تاریخی امانتی ایران؛
پشت پرده دیر برگشتن الواح هخامنشی به ایران
روز پنجشنبه در جریان بازگشت کاروان ابراهیم رئیسی از نیویورک، اعلام شد که او با خود ۳ هزار و ۵۰۶ لوح گل‌نبشته مربوط به دوران هخامنشیان را به ایران آورده است.سوالی در اذهان مردم ایجاد شده که آیا این اولین بار است که لوح‌های هخامنشی وارد ایران می‌شوند؟ پاسخ هم خیر است و باید به تاریخچه پنج دوره ای عودت الواح اشاره کرد . حدود ۵۰ هزار لوح گل‌نبشته سال ۱۳۱۱ در محل «باروی تخت‌جمشید» کشف شد که موسسه شرق‌شناسی شیکاگو برای تحقیق و بررسی، آنها را به امانت گرفتند. محموله‌ همراه رئیسی پنجمین بخش از این لوح‌ها است که به کشور بازمی‌گردد. سال ۱۳۹۸ در جریان سفر حسن روحانی رئیس‌جمهوری وقت، یک هزار و ۷۸۳ قطعه از این الواح به کشور بازگشتند. پیش از این سال ۱۳۸۳ بود که ۳۰۰ قطعه به ایران عودت داده شد. بخش دیگر، سال ۱۳۲۹ بوده که ۳۷ هزار قطعه لوح به کشور برگشت. دو سال قبل از آن یعنی ۱۳۲۷ نیز ۱۷۹ قطعه بازگشته بود. سال ۱۳۹۸، کریستوفر وودز رئیس موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو گفته بود «بسته‌بندی این الواح تاریخی بسیار مهم است. حدود یکسال بسته‌بندی هزار و ۷۸۳ قطعه به طول انجامیده است و ما بهترین الواح باقی‌مانده را در این تعداد قطعه دسته‌بندی کردیم و مابقی آن را هم در سه مرحله دیگر به ایران باز می‌گردانیم.
نظرات منتشره: ۱ نظرات غیر قابل انتشار: ۰   درصف انتشار: ۰
ریزش بخشی از خانه تاریخی «نجاتیان» در شوشتر + توضیحات سرپرست میراث‌فرهنگی
با اطلاع رسانی همسایه‌های این خانه تاریخی مبنی بر تخریب بخشی از این خانه به اداره میراث فرهنگی ، تیم کارشناسی اداره میراث فرهنگی در محل حضور پیدا کرد. با مشاهدات عینی و شواهد موجود رطوبت‌های ناشی از وجود آب در قسمت شوادان در قسمت زیر آوار خانه نجاتیان و همچنین اظهارات مالک مبنی بر اینکه شوادان این خانه چندین سالی است دچار آب‌گرفتگی شده ،می توان حدس زد که احتمال وقوع این موضوع ، آب‌گرفتگی‌های صورت گرفته در این محدوده بوده است. لازم به توضیح است که خانه نجاتیان اگرچه در فهرست آثار ملی ثبت نشده است اما از جمله خانه‌های تاریخی و فاخر بافت تاریخی به شمار می‌رود.
ابهام در انحصار فروش بلیت اربعین  توسط سه آژانس + سلام بر بازرسی وزارت راه و شهرسازی و دفتر وزیر
دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی گفت،در حالی که قیمت مصوب بلیت‌های پروازی مشهد به نجف ۹.۵ میلیون تومان تعیین شده بود، اما با واگذاری فروش تمام بلیت‌های اربعین به ۳ آژانس در تهران، در حال حاضر پروازهای مشهد به نجف از ۱۴ تا ۱۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.همچنین افکار عمومی هیچ توجیهی درباره علل انحصار و رانت داده شده به سه آژانس خاص ندارند.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان هرمزگان:
اجرای برنامه‌های حفاظت و احیا در بافت بندر تاریخی لنگه
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با اشاره به اجرای برنامه‌های حفاظت و احیای بندر لنگه به عنوان یکی از مهمترین بنادر تاریخی در طول نوار ساحلی خلیج فارس از تخصیص اعتبارات ویژه جهت مرمتِ خانۀ تاریخی فکری با بادگیر‌های بلند و زیبا به عنوان یکی از الگو‌های اصلی معماری منطقه خلیج فارس خبر داد.
با الگوگیری از تصاویر قدیمی از قلعه سلاسل شوشتر؛
درخواست مرمت «قلعه سلاسل» شوشتر براساس عکس‌های قدیمی‌
یک دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به اینکه تصاویر قدیمی از قلعه سلاسل شوشتر وجود دارد گفت: هدف ما این است که این قلعه را براساس همان عکس‌های قدیمی مرمت و بازسازی کنیم.
چرا سازمان هواپیمایی سکوت کرده؟
زورگویی ترکیش ایرلاین به آژانس‌های ایرانی
مدیر یکی از آژانس‌های گردشگری با انتقاد از عدم نظارت جدی سازمان هواپیمایی کشوری بر روی ایرلاین‌های خارجی گفت: به تازگی ما و دیگر همکاران با جرایم سنگین از سوی ترکیش ایرلاین روبرو شده‌ایم که به نظرم این دفعه هم در رقم‌ها و هم در دلایل جریمه تفاوت بسیار زیادی نسبت به قبل را شاهد هستیم. نکته عجیب‌تر این که اصلا دلایل مطرح شده از سوی ترکیش منطقی و مستدل نیست.
تصویب اجرای طرح‌های توریسم دریایی در هیئت دولت
مدیر‌کل سرمایه گذاری، زیرساخت‌ها و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: به منظور ایجاد مدیریت یکپارچه و متمرکز در سطوح استانی مصوبات بسیار مؤثر و کارآمدی در حوزه گردشگری دریایی ساحلی، پیشنهادات در ذیل برنامه هفتم توسعه اقتصادی اجتماعی در هیئت دولت مصوب شد که بر اساس آن جرای طرح‌های گردشگری ساحلی - دریایی ذیل کارگروهی متشکل از دستگاه‌های اجرایی مرتبط با ریاست استانداران ساحلی صورت گیرد.
دست درازی کارخانۀ سنگ شکن به حریم آتشکدۀ ساسانی «گِره» !
ساخت کارخانۀ سنگ شکن در حریم درجه یک و بخش جنوبی و جاده کشی در باختر (غرب) آتشکدۀ ساسانی «گِرِه» که نزدیک یک دهه پیش آغاز و هم اینک گسترش فراوانی پیدا کرده، تهدیدی جدی برای یادگار ساسانیان است و دست درازی (تعرض) آشکار به بنای ملی به شمار می رود.
تعریض جاده در شهرستان کرخه و تخریب تپه باستانی + الزام به پاسخگویی فوری میراث ، راه و شهرسازی و استانداری خورستان
وقتی استانداردها و پیوست های محیط زیستی و میراث فرهنگی و تاریخی پروژه های عمرانی به کشک و پشم هم نیست، چه انتظاری می توان از یک پیمانکار سطوح عملیاتی داشت که برای تاریخ کشور، تره خرد کند. تعریض جاده شهرستان کرخه گویا باعث تخریب یک تپه باستانی شده است. به قید فوریت از اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان، اداره کل راه و شهرسازی استان خوزستان و همچنین استانداری خوزستان ، توضیح خواسته و درخواست تشریح اقدامات حفاظتی را داریم. کم توجهی به این مهم مسلما از طریق سازمان بازرسی پیگیری خواهد شد.
یادداشت و دیدگاه ها
دیداری برای یک تحول بزرگ
مدیر گالری ترانه باران:
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
بازخوانی ماجرای غم انگیز دختر اشکانی در املش
لیارسنگ بن دهکده پر رمز و راز رانکو:
چرایی متروکه شدن سیلک در اوج شکوفایی
جواد حسین‌زاده ، باستان‌شناس:
نقد و بررسی
وبلاگستان
تمدن عیلام
نخستین تمدن‌های جهان :
تاريخ هفت هزار ساله زبان ترکی در آذربايجان
زبان شناسی تاریخ و اصالت نژادی ترک:
خواندنیها-دانستنیها
نظرات وگلایه ها
نکته ها و گاف ها
گردشگری خارجی
زیرساخت،سرمایه گذاری
احیا،حفظ،مرمت
ثبت داخلی و خارجی آثار
وعده بین و فرابخشی
گردشگری داخلی
صنایع دستی،هنرسنتی
سایرحوزه ها و موارد