پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
برگزیده ها
pic
دولت چهاردهم برنامه مدونی برای توسعه فیبرنوری دارد + توسعه برنامه تو سر بعضی ها بخورد، در یک کیلومتری دفتر شما و خیابان دبستان ، همراه اول با گردن کلفتی اختلال آنتن مستمر دارد و مبین نت در حال نزدیک به مرگ است / راست آزمایی را با شکایات ثبت شده در رگولاتوری بررسی کنید
همه ما می دانیم که ورای دین و آئین و نوع نظام و شیوه اداره کشور، انحصار در هرکجایی که باشد، فساد و ناکارآمدی می آورد. چندماه قبل از عید ، اختلال تلفن همراه و بالطبع آن اینترنت مبین نت در منطقه دبستان( خیابان کابلی - خیابان شیخ شعبانی) درست در کمتر از یک کیلومتری دفتر جناب وزیر ، تشدید شد. بارها و بارها موارد از طریق رگولاتوری و اپراتور پیگیری شد. نتیجه در هر بار هم قول پیگیری و در برخی موارد، جواب سربالا بود. حال باید از آقای وزیر پرسید که چه خبر از عملکرد حوزه نظارتی تان؟ فیبر نوری که بدرد مردم نخورد، بدون و نبودنش چه فرقی می تواند داشته باشد جناب هاشمی؟ تو بعنوان وزیر و مجموعه تحت امرت وقتی عرضه برخورد با کم کاری ها و گردن کلفتی های یک الف اپراتور و احقاق حقوق حقه شهروندان را ندارید ، اصلا بدون و نبودن تان به چه درد می خورد ( روی این جمله خوب تمرکز و تفکر کن جناب دکتر).بشکل ناخوداگاه یاد کتاب دکتر علی ربیعی با عنوان زنده باد فساد افتادیم. سلام انتهایی خودمان را هم تقدیم همراه اول می کنیم و مبین نت. خسته نباشید از این وضع اختلال و شیوه خدمات رسانی.شد شد نشد نشد ولش کن( آهنگین بخوانید و شاد باشید).
نیویورک‌تایمز: آمادگی ایران برای کاهش سطح غنی‌سازی در حد ۳.۶۷ درصد توافقات برجام
ایران اعلام کرده که آماده است ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به روسیه یا کشور دیگری منتقل کند
نیویورک تایمز مدعی شده است که مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند که زیرساخت‌های هسته‌ای‌ را که میلیاردها دلار در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند، نه برخواهند چید و نه از بین خواهند برد. گویا در گفت‌وگوهای خصوصی پیش از آغاز دور جدید مذاکرات، طرف ایرانی به مقامات آمریکایی اعلام کرده بود که آماده‌اند سطح غنی‌سازی اورانیوم را به میزان تعیین‌شده در توافق ۲۰۱۵ با دولت اوباما کاهش دهند: ۳.۶۷ درصد، که سطح مورد نیاز برای تولید سوخت نیروگاه‌های هسته‌ای است. ایران آماده است ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به روسیه یا کشور دیگری منتقل کند، مشابه آنچه در اوایل سال ۲۰۱۶ و با آغاز اجرای توافق دوران اوباما انجام داد. از آن زمان، ایران به‌طور چشمگیری حجم این ذخایر را افزایش داده و اکنون به اندازه‌ای اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار دارد که در صورت تصمیم به ساخت سلاح، برای تولید بیش از شش بمب هسته‌ای کافی است.
جوجه مرغ های مادر خارجی وارد شده با ارز ترجیحی ، خروس از آب درآمدند،بازرسی وزارت جهاد کشاورزی توضیحی ندارد؟ + تداوم انکارها و سرپوش گذاشتن تاریخی بر ایرادات نژاد آرین
دبیر انجمن مرغ مادر مدعی شد ،در حالی شرکت‌هایی با ارز ترجیحی اقدام به واردات جوجه مرغ مادر خارجی کرده‌ بودند که نیمی از تولید آن‌ها خروس از آب درآمده است.سوال اینجاست که آیا بازرسی وزارت جهادکشاورزی ، نباید پاسخی در این خصوص به افکار عمومی بدهد؟فریدونیان می گوید که ما بارها درباره مشکلات آرین هشدار داده‌ایم، اما این هشدارها شنیده نمی‌شوند. برخی با نادیده گرفتن واقعیت‌ها، تنها در پی زیبا جلوه دادن وضعیت هستند، در حالی‌که آنچه در بطن صنعت رخ می‌دهد، چیز دیگری است. هیچ‌کس درباره واکسن‌های آلوده پاسخگو نیست. اعتماد عمومی نسبت به کیفیت جوجه‌ها هم مورد پرسش قرار نمی‌گیرد، زیرا به نظر می‌رسد «پرسشگری» در کشور ما به مرخصی اجباری رفته است.در کشوری که دولت هم مرغدار است، هم واردکننده و هم فروشنده نهاده، عجیب نیست که حتی مرغ هم سیاسی شود. وقتی پرسشی مطرح می‌شود که با منافع برخی همسو نیست، بلافاصله برچسب سیاسی به آن زده می‌شود.
رئیس دستگاه قضا: قانون بسیاری از ترک فعل‌ها را جرم تلقی نکرده است + ورود سازمان بازرسی با رویکرد بررسی تخلف
رئیس قوه قضاییه در نشست هم‌اندیشی با مبلغان حوزوی گفت،پیشگیری از وقوع جرم یکی از وظایف و مسئولیت‌های قوه قضاییه به موجب قانون اساسی است؛ ما در این راستا، سلسله تدابیر و برنامه‌هایی را اتخاذ کرده‌ایم؛ همچنین در دوره جدید بر برگزاری منظم و مستمر جلسات «شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم» اهتمام داشته‌ایم.نباید یک دامنه وسیع برای مبحث «ترک فعل‌ها» تعریف کنیم و هر موضوعی را در امتداد آن دامنه بگنجانیم، باید توجه داشت که بسیاری از ترک فعل‌ها در زمره جرائم نمی‌گنجند و ما نمی‌توانیم در قبال آنها ورود قضایی داشته باشیم. برای بسیاری از ترک فعل‌ها، جرم‌انگاری صورت نگرفته فلذا ما مجوز ورود قضایی به آنها را نداریم؛ من نیز موافق جرم‌انگاری برخی از ترک فعل‌ها باشم، اما در حال حاضر، قانون آنها را جرم تلقی نکرده است.البته سازمان بازرسی ما از حیث تخلف و تخطی از قوانین و مقررات به این ترک فعل‌ها ورود پیدا می‌کند و در همین راستا در دوره اخیر بیشترین گزارشات برای دستگاه‌های مسئول از ناحیه سازمان بازرسی از حیثِ تخلف و تخطی از قوانین و مقررات ارسال شده است و به موجب آن، پیگیری‌های مربوطه و قانونی صورت گرفته است.
انتقاد نماینده مجلس به صدور مصوبه ساخت و ساز در ارتفاعات مشهد و بروز تخلف
ساخت و ساز در ارتفاعات جنوبی مشهد و ممنوعیت آن ،موضوع جدیدی نیست. مسئله ای که ده ها سال است که متاسفانه به انواع شیوه ها توجیه شده و دور زده می شود. نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: پیش از این شورای عالی معماری و شهرسازی ۲ مصوبه کمیسیون ماده پنج استانداری را تایید کرده است که نمایندگان معتقدند تخلفاتی در این بین روی داده است؛ این تخلفات نه در خصوص تغییر کاربری بلکه در اعطا کاربری و برخلاف نظر رهبر معظم در خصوص حفظ ارتفاعات و کاربری صرفا فضای سبز این منطقه بوده است. بعد از اینکه مقام معظم رهبری فرمودند در این عرصه اتفاقی نیفتد، کمیسیون ماده پنج کاربری های جدیدی تعریف کرده اند و البته مدعی اند کاربری فضای سبز را بر بقیه کاربری ها غلبه داده ایم، در حالی که از نظر ما اصلا این کافی نیست بلکه اصلا نباید کاربری تجاری، مسکونی و یا هر نوع دیگر کاربری غیر از فضای سبز به این پهنه اعطا شود.
هشدار نسبت به ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ :نگذاریم صنعت و کشاورزی قربانی مدیریت ضعیف مصرف برق شود
دکتر رضا سپهوند، رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس شورای اسلامی، نسبت به ناترازی شدید برق در تابستان ۱۴۰۴ هشدار داد و با اشاره به عوامل ساختاری از جمله فرسودگی نیروگاه‌ها، خشکسالی و رشد شدید مصرف، خواستار مدیریت هوشمندانه مصرف و حمایت جدی از بخش صنعت و کشاورزی شد. دکتر سپهوند با اشاره به برنامه دولت برای بهره‌برداری از ۱۶ مگا پروژه برق در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: قرار بود این پروژه‌ها حدود ۱۰ هزار مگاوات برق حرارتی، خورشیدی و برق‌آبی وارد مدار کنند، اما واقع‌بینانه که نگاه کنیم، به‌سختی بین ۳ تا ۵ هزار مگاوات آن وارد مدار خواهد شد و .... باید از دکتر رضا سپهوند نماینده محترم مجلس پرسید که چرا پیگیر عدم تحقق و بهره برداری از ۱۶ مگاپروژه نمی‌شوند؟ چرا بحث افزایش راندمان در انتقال برق را پیگیری نمی‌کنند؟ چرا پیگیر افزایش بهره وری نیروگاه‌های تولید برق و ارتقا راندمان در آن‌ها نیستند؟ چرا هیچ نظارتی بر طرح تعویض موتور‌های کولر‌های ابی و استاندارد اجباری گرید A این دستگاه‌ها که قرار بود اجرایی شود، نمی‌کنند؟ و .... آقای رضا سپهوند مثل انبوهی از مدیران دولتی صنعت برق و تعداد زیادی از نمایندگان مجلس، آیا صرفا یاد گرفته اند به مردم گیر بدهند؟
معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت:
جنگ آینده کشورها بر سر کریدورهای ترانزیتی خواهد بود
معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه جنگ‌های آینده بر سر کریدورهاست، گفت: در نخستین نمایشگاه جامع حمل و نقل و لجستیک، به دنبال پرداختن به نقاط ضعف کریدورهای موجود در کشور هستیم. علی امامی، مدیرکل دفتر آماد و پشتیبانی تجاری سازمان توسعه تجارت نیز بیان داشت که وضعیت لجستیک در کشور به هیچ عنوان مناسب نیست؛ به طوری که هزینه تمام شده حمل بار صادراتی ۱۵ درصد قیمت تمام شده کالا می‌شود، در حالی که این رقم در جهان هفت تا هشت درصد است.زمان حمل بار از ایران به دیگر کشورها ۲ برابر متوسط جهانی است و علاوه بر آن هزینه‌های حمل و نقل بیش از ۱.۵ برابر نُرم جهانی تمام می‌شود. این در حالی است که برخی از منتقدین بیان می دارند که نگاه مدیران داخلی به ساخت کریدورها و یا کاهش موانع کارامدی در انها بوده و فاقد نگاه سیاسی به وضعیت اثرگذاری متقابل کریدورها در سطح جهانی و منطقه بر یکدیگر هستند.
اجرائیات شهرداری اموال‌ توقیفی را تعیین تکلیف کند + در کدام شهر بعد از جمع آوری اموال دست فروشان رسید صادر کرده اند جناب دادستان؟
حمیدرضا کریمی با تأکید بر لزوم ساماندهی دستفروشان در شهر کرمانشاه افزود: در سال‌های اخیر اجرائیات شهرداری به منظور رفع سد معبر و تسهیل تردد مردم برخورد‌هایی را با برخی از این دستفروشان داشته و گاهی اموال آنها را توقیف کرده است. باتوجه به هزینه‌هایی که دستفروشان برای خرید اموال توقیف شده خود داشته‌اند، ضروری است که توقیف این اموال کاملا در چارچوب قانون باشد تا پس از صدور رسید، صورتجلسه و اخذ تعهد، اموالشان به آنها بازگردانده شود. شهرداری با حضور نماینده دادستان باید کمیته‌ای را برای شناسایی اموال توقیف شده موجود در انبار‌های خود تشکیل دهد و اموال را به مالکان بازگرداند.
ادعای هوشمندسازی تدریجی مدیریت ناترازی‌ها توسط پزشکیان+ دنباله گیری حل مسائل بشکل منطقه‌ای و میدانی با تفویض اختیارات لازم به استان‌ها
رئیس جمهور صبح سه شنیه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ در ساختمان ریاست جمهوری در جمع اعضای انجمن بهره‌وری ایران گفت: تلاش خواهیم کرد مدیریت ناترازی‌ها کاملا هوشمند و دقیق باشد. بنا بر این است که داده‌ها و اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد و خانوار جمع‌آوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم. در این زمینه شما به عنوان کارشناسان و دغدغه‌مندان موضوع مهم بهره‌وری بسیار می‌توانید کمک حال دولت باشید، چرا که هر چه داده‌ها و اطلاعات ما دقیق‌تر باشد، راهکار‌های صحیح‌تری طراحی خواهد شد و مداخله در زمینه رفع ناترازی‌ها مؤثرتر خواهد بود. پیش از سخنان رئیس جمهور تعدادی از اعضای انجمن بهره‌وری ایران پیشنهاد‌های خود را درباره زمینه‌ها و راهکار‌های ارتقای بهره‌وری مطرح و گزارش مکتوب انجمن تحت عنوان «بهره‌وری حلقه مفقوده توسعه اقتصادی ایران؛ گزارش بهره‌وری، چالش‌ها، راهکارها» را به رئیس جمهور تقدیم شد.
تحول در تاریخ لرستان و قوم لر:  آثار حضور انسان‌های نئاندرتال‌ ۴۰ تا ۸۰ هزار سال پیش ، در غار قمری خرم‌آباد
یافته‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد که انسان اولیه، حداقل از حدود دو میلیون سال پیش در آسیا می‌زیسته اند، ولی در ایران (ابزار‌های سنگی کشف شده در «پادگانه»‌های اطراف کشف‌رود خراسان) حداکثر حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون سال قدمت دارند. شواهد غار‌های دربند رشی در گیلان و قلعه‌کرد در قزوین نشان از حضور انسان‌ها بین ۲۰۰-۴۰۰ هزار سال پیش دارد. اخیرا نیز آثاری از وجود انسان‌های نئاندرتال مربوط به ۴۰ -۸۰ هزار سال پیش در غار قمری خرم‌آباد (غار قمری به همراه پنج غار و پناهگاه دیگر با آثار پیش از تاریخ در دره خرم‌آباد) کشف شده است. یکی از مهم‌‎ترین دستاورد‌های این کاوش، کشف لایه‌های برجای مانده از دوره پارینه‌سنگی میانه بوده که سطوح استقراری با پراکنش دست‌ساخته‌های سنگی و استخوان و همچنین بقایای زغال شناسایی شده است. این یافته‌ها می‌توانند درباره شیوه زندگی انسان‌های آن دوره (به‌احتمال بسیار از گونه نئاندرتال) در این غار و دره خرم‌آباد اطلاعاتی به ما بدهند. ابزار‌های سنگی و ضایعات تراش، تولید ابزار با قلوه‌سنگ‌های چخماق بستر رودخانه گلال و دامنه‌های کوه کمرسیاه و مخمل‌کوه، بقایای سکونت از دوره مس‌سنگی، آثار اجاق سنگ‌چین شده، قطعات سفال منقوش و سفال‌های ساده و زمخت با آمیزه گیاهی، بقایای دام اهلی مثل بز و گوسفند یافت شده است. بررسی سفال‌های منقوش، نشان از شباهت‌های نزدیک با سنت سفالگری آن دوره در خوزستان دارد. این یافته‌ها کمک می‌کند تا شبکه‌های ارتباطی و تبادلات فرهنگی بین جوامع پیش از تاریخ منطقه بشکل بهتری درک شوند.
سیب‌زمینی و برنج آلوده خارجی هنوز فروخته می‌شود+سازمان غذا و دارو: نخرید!
سازمان غذا و دارو به مردم هشدار داده است برنج هندی سان‌لند آلوده است، آن را خریداری نکنند و هر جا عرضه شد به این سازمان اطلاع دهند. با وجود هشدار ۲ روز پیش، این برنج تا ساعت ۱۵ روز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ در تمامی سکوهای فروش اینترنتی فروخته می‌شود.واردات و توزیع چند هزار تن برنج آلوده در شرایطی خبرسازی می‌شود که سال گذشته هم سیب‌زمینی‌ آلوده وارد کشور شد. اواخر بهمن ۱۴۰۳ در خبرها اعلام شد کشور تونس، ۲۵۰۰ تن سیب‌زمینی وارداتی از ترکیه را به این کشور برگردانده است؛ آلودگی سیب‌زمینی ترکیه‌ای با یک باکتری خطرناک دلیل این عودت بود. نکته جالب توجه اینکه وزارت جهادکشاورزی ، هیچ عکس العمل تائیدی یا تکذیبی و حتی اصلاحی نسبت به رسانه ها بخرج نداده و تداوم این رفتارها ،بر حجم ابهامات و تشدید شایعات و شائبه ها خواهد افزود.
سردار رادان: طرح خودروی متصل به زودی انجام می شود + راهور تراشه الکترونیکی پلاک و GPS خودروهای عمومی را عملیاتی کنید ،مابقی پیشکش
بشکل نامعلومی پلیس راهور قصد بزرگ نمایی توانمندی های خود و ادعای کنترل پذیری جریان ترافیک و شناسایی متخلفان را دارد. هرچند که تحولات پلیس راهور در ده سال اخیر، واقعا قابلیت تقدیر دارد، اما ادعاهایی نظیر کنترل رانندگان متخلف با پهپاد، کنترل جاده ها با رادار ، طرح خودروهای متصل و نظایر آنها سوالات و شائبه های زیادی را برای افکار عمومی مطرح کرده است. پلیس هنوز در نصب میکروچیپ و تراشه روی پلاک خودروها ناتوان است،چطور قصد اجرای طرح خودروهای متصل آنهم بشکل همگانی را دارد؟هنوز خودروهای سنگین ما بشکل کامل مجهز به GPS و کنترل لحظه ای نشده اند،چرا سردار رادان و سردار حسینی، صحبت از اجرای طرح خودروهای متصل می کنند؟ مسلما عزیران پلیس می دانند که با وجود ارتباطات منطقی، بین طرح و برنامه وپروژه-اجرا، تفاوت های بنیادین وجود دارد.
وزارت بهداشت: ۱۵ درصد مردم اصلا مسواک نمی‌زنند + گلایه از ناکارآمدی عملکرد بیمه ها در حوزه دندانپزشکی
مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی و رئیس شورای برنامه‌ریزی سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۵ درصد از مردم ایران اصلا مسواک نمی‌زنند و تحت هیچ عنوانی تا قبل از درد یا آبسه به دندانپزشک مراجعه نمی‌کنند تا زمانی که نیاز باشد دندان شان را بکشند.سهم بیمه‌ها در پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی ناچیز است و این سازمان ها به تعهدات خودشان عمل نمی کنند. همچنین محمد رضا ظفرقندی با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه سلامت دهان و دندان، بیان داشت که حل بخشی از این مشکلات در حوزه اختیارات وزارت بهداشت و بخشی دیگر نیازمند تعامل با سایر دستگاه‌ها است.
بی نتیجه ماندن درخواست کشاورزان برای بازنگری قیمت گندم؛ نرخ‌ خرید تضمینی تغییر نمی‌کند
قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ برای هر کیلو گرم گندم معمولی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و برای نوع دوروم ۲۱ هزار تومان از سوی شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی تعیین و از سوی رئیس شورا (وزیر جهاد کشاورزی) ابلاغ شد. افزایش قیمت دلار در ماه‌های پایانی سال سبب شده تا برخی از کشاورزان زمزمه‌هایی از افزایش نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی فعلی داشته باشند.غلامرضا نوری قزلجه در حاشیه آیین تقدیر دست اندرکاران اجرای طرح تنظیم بازار ایام نوروز ۱۴۰۴ که در محل سازمان مرکزی تعاون روستایی برگزار شد در جمع خبرنگاران درباره احتمال تغییر نرخ گندم افزود: قیمت خرید تضمینی گندم در ابتدای سال زراعی جاری تعیین شد و اکنون گندم با نرخ تعیین شده از کشاورزان خریداری می‌شود و هیچ تغییر نرخی نخواهیم داشت.وی یادآور شد: قیمت جدید خرید تضمینی گندم شهریور ماه امسال برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۵ تعیین خواهد شد. ‌
روغن‌های طرح کالابرگ الکترونیکی کجاست؟ آقای وزیر جهادکشاورزی، پاسخ مردم را بدهید
همزمان با اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی، روغن خوراکی که یکی از کالا‌های اساسی این طرح است، در بسیاری از فروشگاه‌ها نایاب شده است. یکی از عوامل اصلی این کمبود، خروج شرکت صافولا از بازار روغن ایران بود. با وجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را کم‌اهمیت خواند و ادعا کرد جایگزین‌های کافی وجود دارد، اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که جای خالی این شرکت بزرگ، به راحتی پر نشده است. حتی دارندگان کالابرگ الکترونیکی دهک‌های یک تا سه نیز برای تهیه روغن با مشکل مواجه هستند. اکبر فتحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، پیش از این گفته بود: «هیچ مشکلی در تأمین روغن وجود ندارد و ذخایر داخلی کافی است.». اما امروز، قفسه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها خالی است و برخی فروشندگان می‌گویند تولیدکنندگان به دلیل انتظار برای قیمت‌های جدید، از عرضه روغن خودداری می‌کنند. با وجود تمامی این اظهارات، سوال اصلی اینجاست: چرا با وجود تأکید وزارت جهاد کشاورزی بر وجود ذخایر کافی، مردم نمی‌توانند روغن مورد نیاز خود را تهیه کنند؟ آیا این مشکل ناشی از اختلال در زنجیره تأمین است یا سیاست‌گذاری‌های نادرست؟ به نظر می‌رسد تا زمانی که پاسخ روشنی از سوی مسئولان داده نشود، این بحران ادامه خواهد داشت.
ذره‌بین نمایندگان مجلس روی تصمیمات وزارت جهادکشاورزی: از بحث خودکفایی تا بازرگانی داخلی و خارجی و رویکرد‌های حمایتی + توضیحات جهادکشاورزی درباره کارت‌های هدیه ۱۰۰ میلیون تومانی چرا ارایه نمی‌شود؟
در آستانه جلسات علنی مجلس در روز‌های ۲۴، ۲۶ و ۲۷ فروردین۱۴۰۴، کمیسیون کشاورزی قرار است عملکرد این وزارتخانه را زیر ذره‌بین ببرد. محور این تحقیق و تفحص، واگذاری محصولات کلزای کشاورزان به شرکت‌های خصوصی، توسعه تولید دانه‌های روغنی، زیتون و روغن و حمایت از کشاورزان و صنایع وابسته است. کلزاکاران هنوز از تأخیر در پرداخت‌ها و سیاست‌های متناقض گله‌مندند. تولید دانه‌های روغنی که می‌توانست وابستگی ایران را به واردات روغن کاهش دهد، همچنان درگیر کمبود زیرساخت و حمایت ناکافی است. کشت زیتون هم با وجود ظرفیت بالای اقتصادی، از بی‌توجهی رنج می‌برد. دولت باید این گره‌ها را باز کند. این در حالی است که هنوز توضیحاتی از وزارت جهادکشاورزی درخصوص ردیف اعتباری اهدا هدایای ۱۰۰ میلیون تومانی قزلجه به نمایندگان مجلس ارایه نشده است. همان هدایایی که گفته می‌شود نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در اقدامی ارزشمند، کارت‌های هدیه ۱۰۰ میلیون تومانی و هدایای آجیل، برنج، گوشت و همه این‌ها را رد کرد و برگرداند و در اختیار نهاد‌های نظارتی گذاشت.
ادعای موافقت رهبر انقلاب با سرمایه گذاری هزار میلیارد دلاری آمریکا در ایران + ظرفیت سرمایه گذاری ۲۰۰۰ هزار دلاری در کشور؟!
اخیراً یک دیپلمات ایرانی، مدعی شده که مذاکرات امیرسعید ایروانی با ایلان ماسک باعث شده آمریکا آماده سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری در ایران شود در حالی که این دیدار رسما تکذیب شده است.مدعیان اصلاحات با تبلیغات روی یک دروغ شاخدار که قرار است آمریکا در صورت توافق، یک هزار میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری کند! به استقبال آمریکا و جهت دهی به افکار عمومی رفتند.سرمایه‌گذاری ۱۰۰۰ میلیارد دلاری در ایران، حتی در بهترین شرایط، غیرواقعی است: بر اساس گزارش‌های بین المللی، تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است. این رقم حتی با برآورد صندوق بین‌المللی پول (۴۶۴ میلیارد دلار) فاصله زیادی با ۱۰۰۰ میلیارد دلار دارد. سرمایه‌گذاری ادعایی بیش از دو برابر کل اقتصاد ایران است. نکته قابل توجه اینکه، اگر این سرمایه گذاری هم به فرض محال صحت داشت، فضایی وحشتناک برای در اختیار گرفتن اقتصاد کشور توسط نیروهای غربی را فراهم می ساخت. برخی از رسانه ها نظیر فرارو ، مدعی شده اند که زمانی اهمیت این خبر مضاعف شد که مشخص شد رایزنی‌های شخص رئیس‌جمهور با رهبر انقلاب باعث شده موانع مشارکت امریکا در این پروژه‌های سرمایه‌گذاری از میان برداشته شده و این پروژه‌های سرمایه‌گذاری در جریان مذاکرات به امریکا نیز پیشنهاد شوند.در ادامه متن، عین متن فرارو ، بازنشر شده است.
آسیب‌های سنگین گردشگری ناپایدار به جزیره هرمز + ضعف محیط زیست ، وزارت میراث و گردشگری و استانداری هرمزگان
رییس سازمان حفاظت محیط زیست نوشت: در نوروز امسال، گردشگری ناپایدار موجب آسیب جدی به جزیره هرمز شد. مسافران نوروزی با چمدان‌هایشان نه سوغات و یادگاری، که بخشی از طبیعت ایران را بردند. هرچند رئیس سازمان محیط زیست به مباحث «آموزش»، «اطلاع‌رسانی» و بی‌توجهی به «ظرفیت بُرد» در گردشگری‌های طبیعی اشاره نموده است، اما باید اذعان نمود که غفلت و کم کاری‌های سه نهاد تخصصی یعنی محیط زیست، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و استانداری هرمزگان، قابل کتمان نیست. در مجموعه سواحل هرمز با شن‌های خاص، نهاد‌های دولتی و تشکل‌های مردم نهاد حتی به خودشان زحمت ندادند تابلو‌های هشدار دهنده با مضمون اینکه، برداشتن شن، ماسه و سنگ و هرچیز دیگری از ساحل ممنوع است، نصب کنند. یا مثلا تن دو نیروی جوان محلی لباسی می‌پوشاندند که در ساحل به مردم برای تخریب و برداشتن ماسه و هر قطعه دیگر تذکر و آموزش بدهند. این در حالی است که در سواحل زیادی از ایتالیا از جمله ساردنیا یکی از مواردی که در فرودگاه چک می‌کنند حمل شن ماسه و صدف و هر چیز دیگر متعلق به سواحل در چمدان و کیف مسافران است. ️مسئله انقدر جدی است که برایش جریمه‌های نقدی بسیار سنگینی وضع شده. گردشگری بی ضابطه و بدون زیرساز مناسب قاتل طبیعت ایران شده است.
تدوین بسته حمایتی برای جذب سرمایه در صنعت ریلی : از واقع بینی و اثرگذاری تا خوش خیالی و ایجاد رانت
معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل ونقل راه آهن از تدوین بسته حمایتی برای جذب سرمایه در صنعت ریلی خبر داد. وی با اشاره به تدوین بسته سرمایه گذاری سه ضلعی در صنعت ریلی بیان داشت (ضلع اول این بسته تدابیر برای افزایش بازدهی سرمایه گذاری در بخش ریلی و جذب سرمایه گذاران با توجه به نسبت سود بازار‌های رقیب، ضلع دوم بسته، بحث کاهش ریسک سرمایه گذاران در فضای بخش ریلی است و ضلع سوم نیز تامین مالی است؛ یعنی اتخاذ تدابیر لازم برای تامین مالی صنعت) که در این بسته با توجه به زمان و مکان اولویت‌ها تغییر می‌کند. وی تاکید نمود این بسته طی مشورت با سرمایه گذاران حاضر در صنعت و مذاکره با تامین کنندگان مالی از جمله صندوق توسعه ملی، بازار سرمایه، بورس و اوراق بهادار، تامین کنندگان مالی خارجی، سرمایه گذاران داخلی و... تهیه شده است. در این بسته از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید یا پرداخت صرفه جویی سوخت، ظرفیت‌های تبصره ۱۸ با حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان وام کم بهره با تقاضای هفت برابری سرمایه گذاری در مقابل ارایه وام، حداکثر استفاده شده است. برخی از منتقدین معتقدند که ممکن است جامعیت نگاه در چنین برنامه ریزی رعایت نشده و شاهد توزیع رانت و اشاعه خوش خیالی، بجای سرمایه گذاری باشیم.
سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری ایران برای خرید دکل‌های حفاری + فهرست جدید شرکت‌های ایرانی اکتشاف و تولید
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از سرمایه‌گذاری ۸۰۰ میلیون دلاری از منابع شرکت ملی نفت ایران برای خرید ۱۵ دستگاه حفاری خشکی در سال جاری خبر داد.مدیرعامل شرکت ملی حفاری از برنامه‌های گسترده برای نوسازی و بازسازی ناوگان حفاری خبر داد و اظهار کرد: تا پایان سال ۱۴۰۵، روند نوسازی ناوگان حفاری شامل دستگاه‌های سبک، نیمه‌سنگین، سنگین و فوق‌سنگین ادامه خواهد داشت، ضمن آنکه دستگاه‌های فرسوده مانند شهید رجایی و مدرس از رده خارج شده و جایگزین‌های جدید با توان ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ اسب بخار وارد ناوگان می‌شود.وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای حفاری ۱۳۰ تا ۱۵۰ حلقه چاه در سال جاری تأکید کرد: این هدف با همکاری کارفرمایان و تمرکز بر سرمایه‌گذاری محقق می‌شود، همچنین نگرش به نیروی انسانی و تجهیزات به‌عنوان عوامل کلیدی در افزایش راندمان حفاری مورد توجه است. از طرف دیگر، معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت فهرست جدید شرکت‌های ایرانی متقاضی فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید نفت را منتشر کرد.
ادعای بهره برداری از فاز اول طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان تا پایان بهار ۱۴۰۴ + سومین وعده‌ها به تکمیل فاز اول
استاندار اصفهان با بیان اینکه طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان برای تامین آب مورد نیاز بخش صنعت استان از مهمترین طرح‌های آبرسانی به اصفهان بوده که با سرمایه گذاری صنایع استان در حال اجرا است گفت: این طرح بزرگ آبرسانی به سرعت در حال انجام است و تا پایان بهار امسال (۱۴۰۴) به بهره برداری می‌رسد. این طرح، فقط برای تامین آب مورد نیاز بخش صنعت استان به ویژه صنایع بزرگ استان همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن و پالایشگاه بوده و با بهره برداری از آن، برداشت آب صنایع استان از زاینده رود قطع می‌شود و بخش‌های دیگر به خصوص بخش کشاورزی افزوده می‌شود. علت تاخیر در تکمیل این طرح، کمبود منابع مالی بود که منابع مالی آن اکنون تامین شده است. طرح انتقال آب از سد ماندگان در جنوب استان اصفهان برای تامین آب آشامیدنی پنج میلیون جمعیت استان در حال اجرا است و تا ۲ سال آینده (۱۴۰۶) به بهره برداری می‌رسد و اعتبارات این طرح از محل اعتبارات استان تامین شده است. طرح تونل سوم کوهرنگ با همکاری مشترک استان اصفهان و استان چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است و در بازه زمانی ۲ساله (۱۴۰۶) تکمیل خواهد شد و با بهره برداری از آن، استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد منتفع می‌شوند. افزایش خروجی سد زاینده رود از شامگاه ۱۳فروردین جاری فقط برای تامین آب نوبت دوم کشت پاییزه کشاورزان است و صنایع استان از آن هیچ سهمی ندارند.
ناامنی شغلی اصلی‌ترین مانع بیان شده برای فرزندآوری توسط ۷۲ درصد مردان ایرانی  + تمرکز سیاست های تشویقی افزایش جمعیت روی زنان و غفلت از مردان
سیاست‌های تشویقی دولت برای افزایش جمعیت، اغلب بر زنان متمرکز بوده و نقش مردان به‌عنوان ریاست نهاد خانواده و تأمین‌کنندگان اصلی امنیت اقتصادی نادیده گرفته شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که در ایران، حدود ۶۷ درصد از زنان شاغل، استرس ناشی از تعارض نقش‌های خانوادگی و شغلی را تجربه می‌کنند، ۷۲ درصد از مردان ایرانی نیز ناامنی شغلی را اصلی‌ترین مانع برای افزایش تعداد فرزند (فرزندآوری) می‌دانند. این در حالی است که نظریه اقتصاد خانواده تأکید می‌کند تصمیم به فرزندآوری یک انتخاب مشترک بوده که به توازن منابع اقتصادی و زمانی زوجین وابسته است و اگر مردان در این فرآیند مشارکت نکنند، زنان به‌طور ناخواسته تحت فشار هزینه‌های روانی و فیزیکی فرزندآوری قرار می‌گیرند. تحول ساختاری در سیاست‌های جمعیتی با محوریت اثرگذاری مشکلات مردان به‌وضوح مشهود بوذه و مردان به‌عنوان تأمین‌کنندگان اصلی معیشت، در شرایط ناپایداری اقتصادی از جمله تورم ۴۰ درصدی و بیکاری جوانان، قادر به پذیرش هزینه‌های اضافی نیستند. بنابراین، ایجاد سیاست‌هایی مانند معافیت‌های مالیاتی پیشرونده برای خانواده‌های پرجمعیت، تسهیلات مسکن با بازپرداخت بلندمدت ، بیمه‌های درمانی رایگان برای فرزندان سوم به بعد، می‌تواند بار اقتصادی را کاهش داده و مردان را به‌عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی، متمایل تر سازد.
ادعای ایرانی بودن سیب زمینی‌های وارداتی! و پرسش درباره چرایی عدم کنترل بازار با وجود ادعای واردات+ پرونده اتهامی این آبروریزی ،کجای سازمان بازرسی کل کشور جا خوش کرده و چرا به دادگاه نمی رود؟
احمدرضا بخشی عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف ایران مدعی شد که سیب‌زمینی‌های وارداتی به ایران محصول داخل کشور هستند که در کشور‌های اطراف انبار می‌شوند و به هنگام کمبود به اسم کشور ثالث به کشور ما وارد می‌شود. صادرکنندگان سیب زمینی را که در هر کیلو به طور مثال ۱۵ هزار تومان صادر کردند؛ پس از کمبود با قیمتی به طور مثال ۳۵ هزار تومان وارد کردند و من به شما قول می‌دهم سیب زمینی‌های وارداتی ایران محصول داخل کشور هستند. ورای درست یا نادرست بودن این خبر، باید از سازمان بازرسی کل کشور پرسید که پرونده اتهامی این فساد و آبروریزی بزرگ در چه مرحله‌ای قرار دارد و چرا به دادگاه و محاکم قضایی برای صدور حکم، ارسال نمی‌شود. ادم باید کور و کر باشد که نفهمد با موضوع فساد روبرو است. چرا با وجود وعده‌های دو هفته‌ای برای آرامش مجدد در بازار، هنوز بازار متلاطم بوده و قیمت در خرده فروشی‌ها تا ۷۰ تومان رسیده است؟ چرا سیب زمینی ادعایی وارداتی و توزیع شده در میدان، در حد محصول درجه سه است؟ آیا کسی نباید به این سوالات پاسخگو باشد؟ پس آن حقوق ماهیانه کوفتی را برای انجام چه درد و مرگی دریافت می‌کنید؟
آیت الله محقق داماد : در عصر رسول الله حجاب اجباری نبود +بسیاری از احکام شرع ضمانت اجرایش با خداست
اگر کسی می خواهد حکومت اسلامی بپا کند باید این موضوع را برای خودش حل کند که نمی شود همه احکام را در قانون آورد و الزامی کرد. مثلا حج واجب است، آیا باید بانک ها به یک مرکزی در نظام خبر دهند که فلانی برای رفتن به حج استطاعت مالی دارد و نظام اسلامی او را وادار به حج کند؟! حکومت اسلامی موظف به ملزم کردن خانم ها به حجاب نیست. بسیاری از احکام در شرع وجود دارند که ضمانت اجرای آنها با خود خداست و حکومت اسلامی نمی تواند اجرای همه واجبات را در قانون بیاورد .آیت الله محقق داماد درباره حجاب نیز به روایتی از پیامبر اکرم (ص) اشاره می کند و می گوید که از پیامبر پرسیدند برخی زنان اعرابی در بازار سر و سینه شان باز است، آیا می توانیم نگاه کنیم؟ چون به هر حال داد و ستد می کنیم. پیامبر فرمودند: اذا نهین لاینتهین یعنی اگر نهی هم شوند، وقعی نمی گذارند، لذا نگاه مشکلی ندارد.
یادداشت و دیدگاه ها
سومین دور از مذاکرات غیرمستقیم: لزوم تشدید مراقب ها در برابر راهبردهای دشمن در مذاکرات عمان
دوره بلوغ هسته ای ایران و کنار نهادن نگاه حاشیه ای به این فناوری:
سریال معاویه و ضرورت تأمل در معنا و مسئلهٔ «سنت»
دکتر بهنام مدی فعال اجتماعی و حقوقدان:
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
تخلفات گسترده در نانوایی‌ها؛ از کم‌فروشی تا فساد ناشی از یارانه آرد
ثمره فساد و تخلف ترکیبی مدیران دولتی، اتحادیه ها و نانوایان:
نقد و بررسی
مشق ناراستی در شهریه‌ها! نظارت، اصلاحات و آینده آموزش کشور
تکرار داستان همیشگی شهریه،کیفیت و نظارت:
وبلاگستان
خواندنیها و دانستنیها
نظرسنجی در شعار سال
با توجه به چینش کابینه و نهایی شدن معرفی وزرا ، موفقیت دولت سیزدهم را چطور پیش بینی می کنید؟
کم
متوسط
زیاد
نظرات و گلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
پرطرفدارترین
اقتصادی
پزشکی و سلامت
صنعت و خدمات
علم و فناوری
حقوقی و قضایی
مدیریتی و برنامه ریزی
سیاسی
سایر حوزه ها