پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کمبود ۱۲ هزار پزشک در کشور و تعطیلی برخی از درمانگاه‌های کشور به دلیل نبود پزشک
غفلت های تاریخی در جذب دانشجو و بهادادن های نابجا به سهمیه ها:
pic
ماندن یا رفتن بدلیل تخلفات ارزی در صرافی بانک:
آیا اسماعیل لله گانی مدیر عامل بانک رفاه کارگران برکنار می شود؟
بر اساس برخی حاشیه گویی‌ها و شنیده‌ها، مدیر عامل بانک رفاه کارگران از سمت خود برکنار خواهد شد. به دنبال انتشار گزارش‌هایی مبنی بر بروز تخلف ارزی در شرکت صرافی وابسته به بانک رفاه کارگران و حضور تیم بازرسی وزارت کار؛ شنیده شده که مدیر عامل بانک رفاه از سمت خود برکنار می‌شود. لازم به توضیح است که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پی انتشار خبری مبنی بر بروز تخلف ارزی در شرکت صرافی وابسته به بانک رفاه کارگران، دستور داد تا موضوع از طریق تیم بازرسی این وزارتخانه بررسی شود. تخلفات ادعا شده هم گویا مربوط به عدم واریز به موضع ارز تعهد شده توسط دو پتروشیمی بوده است. جای دارد که بانک رفاه توضیحات لازم در این خصوص را به اطلاع افکار عمومی رسانده و ضمن شفاف سازی، بستر را برای پخش شایعات مسدود سازد.
دستور پزشکیان به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بازنگری سهمیه‌های کنکور + بازنگری صرفا برای رشته‌های پزشکی نیست
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: سهمیه پذیرش دانشجویان در دانشگاه‌ها باید مورد بازنگری دقیق قرار بگیرند که خوشبختانه رییس جمهور دستوری در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده است. گروهی در وزارت علوم برای بررسی دقیق اصلاح سهمیه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها تشکیل شده است و تحقیقات اولیه در این زمینه انجام می‌شود. بازنگری سهمیه ورود به دانشگاه صرفا شامل سهمیه پذیرش در رشته‌های علوم پزشکی نیست بلکه به صورت کلی سهمیه پذیرش در همه رشته‌های دانشگاهی مورد بازنگری قرار خواهند گرفت.
۲۰ میلیون نفر از جمعیت ما حاشیه نشین هستند، حدود ۳ درصد از این جامعه دچار فقر حاد هستند + وظیفه شما برنامه ریزی و سیاستگذاری برای توسعه روستاهاست نه تمرکز بر حاشیه نشینی
حسین زاده معاون توسعه روستایی رئیس جمهور گفت، ۲۰ میلیون از جمعیت جامعه ما حاشیه نشین هستند (حدود یک چهارم جمعیت کشور). حدود ۳ درصد از این جامعه دچار فقر حاد بوده و همزمان چندین نوع فقر را تجربه می‌کنند. مبارزه با فقر و نابرابری در انواع مختلف آن‌ها که در واقع هفت نوع فقر و ۹ نوع نابرابری وجود دارد، با همه این موارد روبرو هستیم. پلن شفاف برای این موضوع خواهیم داشت تا همگان در ایران در بحث توزیع ثروت و قدرت امکان دسترسی عادلانه داشته باشند و.. ضمن خوش آمد به جناب دکتر حسن زاده باید بیان داشت که وظیفه شما برنامه ریزی و سیاستگذاری روستایی است نه مقابله با حاشیه نشینی (هرچند این دو مقوله دارای پیوند‌های نزدیکی با یکدیگر هستند). از طرف دیگر وظیفه دارید، برنامه‌های حدود ۳۰ نهاد فعال در حوزه روستایی را بشکلی یکپارچه حول الگو‌های توسعه‌ای مناسب با شرایط روستا‌ها و همگرا با الگو‌های توسعه کشاورزی، اقتصادی و ملی، هماهنگ کنید. برنامه‌های محرومیت زدایی منطقه‌ای و فقرزدایی، جزیی از کار شما حول الگو‌های توسعه روستایی است.
تحرکات انتخاباتی یا فنی رئیس فدراسیون فوتبال: آیا حواس مجمع و وزیر ورزش به تحرک های انتخاباتی هست؟ + وزارت ورزش و سازمان های نظارتی باید پاسخگو به ناکارامدهای عملکردی در دوره مدیریت مهدی تاج باشند
طبق اطلاعات رسیده مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال روسای هیات‌های استانی را در شهر ساری جمع و با آن‌ها جلسه برگزار نموده است. هدف پشت پرده از برگزاری این جلسه چندانش فاف نیست، اما به نظر می‌رسد این گعده بی ارتباط به انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال نباشد. فقط در یک قلم از اتفاقات بد رخ داده در سال‌های گذشته و در دوره مدیریت مهدی تاج، فوتبال کشور چهار میلیون و هفتصد هزار دلار (رقمی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان) بابت بدهی به ویلموتس ضرر کرده است. با توجه به وضعیت بد فوتبال کشور چه در رده‌های ملی و چه در رده‌های باشگاهی، شرایط ناامیدکننده زیرساختی که منجر به آوارگی تیم‌های ایرانی شده، پرونده‌های متعدد فساد در فوتبال که برخی از آن‌ها در قوه قضاییه به صدور کیفرخواست منجر شده و برخی دیگر در دست بررسی است، به نحوی که خود مهدی تاج در چند روز گذشته، اعتراف کرد از شرایط فدراسیون راضی نیست، انتظار می‌رفت که اعضای مجمع فدراسیون فوتبال خیلی زودتر به وقایع رخ داده واکنش نشان دهند. وزیر ورزش و جوانان حواسش به برگزاری این گعده‌ها باشد. گرچه طبق اساسنامه جدید وزارت ورزش تنها نقش نظارتی روی مجمع فدراسیون فوتبال دارد، اما همچنان از اهرم‌های بسیار قدرتمندی برای جهت دهی به مجمع فدراسیون برخوردار است. گزارشی از جلسه مورد اشاره، در ادامه متن آورده شده است.
گمانه‌زنی درباره حضور ضرغامی در هیات مدیره آبی‌پوشان : از عزت الله فوتبالی تا عزت الله رفیق عبدالعلی علی عسگری ؟
در شرایطی که اعضای هیات‌مدیره و مدیرعامل باشگاه استقلال عملکرد نامطلوبی داشتند، هلدینگ خلیج‌فارس به عنوان مالک آبی‌پوشان به دنبال ایجاد تغییرات در بدنه مدیریتی باشگاه است. در حال حاضر هیات‌مدیره استقلال متشکل از احمد شهریاری (رئیس هیات‌مدیره)، مهدی افضلی (نایب‌رئیس هیات‌مدیره)، مصطفی کارخانه (عضو هیات‌مدیره)، فرشید سمیعی (عضو هیات‌مدیره) و مهدی حیدرزاده (عضو هیات‌مدیره) است که بر اساس پیگیری‌ها، هلدینگ خلیج‌فارس قصد دارد سه تغییر در ترکیب هیات‌مدیره باشگاه استقلال ایجاد کند. در همین راستا خبرنگار ایسنا مطلع شده که عزت‌الله ضرغامی، ناصر شهسواری و یکی از پیشکسوتان باشگاه استقلال، نزدیک‌ترین نفرات برای سه جابه‌جایی احتمالی در هیات‌مدیره باشگاه هستند. عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت سیزدهم بود که حدود ۱۰ سال (۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳) عهده‌دار ریاست سازمان صداوسیما بوده است. ورای صحت یا عدم صحت این خبر، باید پرسید که سوابق موثر عزت الله خان ضرغامی (مدیر همه فن حریف و علامه جامع الشرایط مدیریت اجرایی کشور) در قوتبال و باشگاه داری چیست؟ آیا با پارکینگ سازی برای مدیران مواجه هستیم یا رفاقت عبدالعلی علی عسگری با ضرغامی؟ آیا بحث ارایه ماموریت خاص به ضرغامی در باشگاه استقلال مطرح است؟
عبدالملکی: تانکر‌هایی که از کشور‌های اسلامی برای اسرائیل نفت می‌برند را منفجر می‌کنیم + بیا پائین سردرد گرفتیم
یکی از آسیب‌های فضای سیاسی کشور، اجازه دادن به برخی از افراد برای ارایه بیانات بعضا پوپولیستی و عموما بدور از اندیشه سیاسی موثر است. از اسیب‌های فضای اداری و سازمانی کشور نیز، کم توجهی به پیگیری عملکرد مدیران توسط نهاد‌های نظارتی با تاکید بر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور می‌باشد. واقعا عملکرد امثال عبدالملکی چیست و چه کارکردی برای این کشور داشته اند که الان ادعای تانکر هوا کردن دارد؟ بیا پائین سرمون درد گرفت. عبدالملکی، وزیر دولت ابراهیم رییسی گفت: چه فرقی می‌کند که یک کشتی از فرانسه و جا‌های دیگر برای رژیم صهیونیستی بار بیاورد، یا اینکه تانکر‌ها از کشور‌های اسلامی برای رژیم صهیونیستی نفت ببرند، آن را می‌زنیم. از نظر ما فرقی نمی‌کند. جفت این‌ها اهداف مشروع است. اینکه این‌ها مسلمان هستند دلیل نمی‌شود که بگوییم اجازه دهیم این‌ها تجارت خود را انجام دهندو.. محض توضیح برای افکار عمومی عرض می‌شود که ایشان همان فردی است که با یک میلیون تومان اشتغال ایجاد می‌کند و داستان لامبورگینی دارد. قضاوت در خصوص عملکرد ایشان در وزارت کار تعاون و امور اجتماعی، همچنین مناطق آزاد با وعده ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری را به افکار عمومی می‌سپاریم.
اختلاف بر سر عزل مدیران مبارزه با پولشویی چند بانک و عدم هماهنگی با وزارت اقتصاد و دارایی
رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد، اقدام بانک مرکزی در عزل مدیران مبارزه با پولشویی برخی بانک‌ها را بدون هماهنگی با این مرکز و خلاف مقررات اعلام کرد. انتصاب مدیران حوزه مبارزه با پولشویی بانک‌ها با هماهنگی مرکز انجام شده و طبق دستور العمل تشکیل واحد مبارزه با پولشویی برکناری و عزل این مدیران نیز بایستی با هماهنگی مرکز اطلاعات مالی انجام شود. خانی اضافه کرد: این دستورالعمل برای کمک به بانک مرکزی تدوین شده است، هرچند الزامی در این خصوص وجود نداشته است. طبق دستورالعمل ماده ۳۷ صلاحیت مسئول مبارزه با پولشویی توسط مرکز مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد تعیین می‌شود. این موضوع به مرکز مبارزه با پولشویی تکلیف شده است. وی افزود: بار‌ها به بانک مرکزی تاکید شده است که اگر قرار است در حوزه مبارزه با پولشویی برخوردی شود بانک مرکزی باید با مدیرعامل و اعضای هییت مدیره برخورد کند.
ادعای زاکانی: مشتاق بودیم ون و اتوبوس‌ها در اختیار مردم قرار بگیرد، اما وزارت کشور به تعهد خود عمل نکرد + سلام به بانک شهر
علیرضا زاکانی در پاسخ به طرح سوال دوم در شورای شهر از سوی تشکری هاشمی درباره ابهامات مربوط به واگذاری و بهره برداری از خودرو‌های تاکسی ون واگذار شده از سوی وزارت کشور، اظهار کرد: وزارت کشور در راستای تعهد به شهر‌ها و کلانشهرها، قاعده‌ای را دنبال کرد تا بتواند از منابع خارجی و از طریق منابع در اختیار شهرداری‌ها، ون و اتوبوس در اختیار آن‌ها قرار دهد و ما هم یکی از شهرداری‌هایی بودیم که مشتاق این اقدام بودیم و.. نکته جالب داستان انکه، در همان دوران نماینده پایگاه تحلیلی خبری شعار سال در تعامل با یکی از مدیران ستادی بانک شهر، در این خصوص هشدار داده بود. سلام پسرجان، قدرت خروجی‌های ۱۱ اتاق فکر رو هیچ وقت دست کم نگیر. سر و صدا نداریم، اما خیلی کار‌ها به آن گونه‌ای که شما می‌اندیشید و می‌بینید جلو نمی‌رود. سربسته عرض شد.
۹ راهکار اضطراری مدیریت ناترازی گاز روی میز دولت + اینها راهکار نیست ، تمرکز را روی استاندارد سازی واحدهای مسکونی و استاندارد سازی پکیج ها قرار دهید
در حالی که گاز تامین‌شده برای صنایع و نیروگاه‌های به علت ناترازی کاهش یافته و مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند نیز آغاز شده است، شورای اقتصاد دولت روز گذشته جهت مدیریت اضطراری و کوتاه‌مدت کاهش ناترازی گاز طبیعی تصمیماتی گرفت. ۹ تصمیم گرفته شده شامل واردات گاز از ترکمنستان بعد از حل مشکل، وضع تعرفه‌گذاری جدید گاز بخش خانگی با هدف جلوگیری از مصارف نامتعارف و غیرضرور، تدوین دستورالعمل و قرارداد تیپ با موضوع توسعه شرکت‌های کارور با هدف صرفه‌جویی در مصرف گاز، فرهنگ سازی صدا و سیما با همکاری وزارت نفت، تعیین دمای آسایش و محدوده زمانی مصرف برای تجهیزات گرمایشی در ساختمان‌ها در دستگاه‌های اجرایی، ابلاغ کاهش ساعات کاری واحد‌های تجاری بزرگ و تعطیلی و یا کاهش ساعت کاری واحد‌های آموزشی و اداری، تعیین سقف میزان سوخت معادل ماهانه با نظارت استانداری‌ها با همکاری دادستان‌های مراکز استان، واردات نفت‌گاز (گازوئیل) توسط وزارت نفت. بنظر می‌رسد با توجه به مصرف پنجاه درصدی گاز توسط واحد‌های مسکونی، مهمترین راهکار صرفه جویی در مصرف، استاندارد کردن اجباری پکیج‌ها با رویکرد کاهش مصرف و تاکید بر استاندارد‌های اجباری ساختمان‌ها با تاکید بر پنجره‌های دو جداره باشد. لازم به توضیح است که میزان ناترازی گاز با سه معیار ناترازی سالانه، ناترازی سه ماه سرد و ناترازی در ایام بیشینه مصرف، به ترتیب ۱۲۳.۲، ۲۲۵.۱ و ۳۱۵.۴ میلیون متر مکعب در روز بیان شده است.
لزوم بهره گیری از ۳۳۰ هزار هکتار زمین شهری و روستایی کشور برای مسکن سازی از ۱۵ میلیون هکتار اراضی قابل سکونت موجود
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه بخش عمده هزینه‌های مسکن به قیمت زمین اختصاص دارد، اگر مشکل زمین در حوزه ساخت‌وساز حل شود، گره مسکن‌سازی باز خواهد شد گفت: افزایش ۳۳۰ هزار هکتار محدوده شهری و روستایی مطابق با قانون برنامه هفتم توسعه اجرایی شود. ضمن تائید این نظر باید گفت که صرف دلخوش سازی به کاهش و حذف قیمت زمین در نهضت مسکن سازی وافی نبوده و هزینه ساخت در شرایط حاضر به سمت ۲۰ میلیون تومان گرایش پیدا کرده است که برای یک واحد ۸۰ متری به حدود یک و نیم تا دو میلیارد تومان می‌رسد. توسعه نهضت ساخت مسکن اجاره‌ای، تقویت خط اعتباری، کنترل تورم، از حداقل‌های لازم برای کاهش مشکل مسکن در کشور است.
نقد هشت بندی رئیس کل به مصوبات شورای عالی مسکن:
نامه فرزین برای حذف بدعت طرح مسائل غیرکارشناسی در شورای مسکن
رئیس کل بانک مرکزی در نامه مهم ۸ بندی به وزیر راه اعلام کرد: با توجه به تأکیدات ریاست محترم جمهوری درخصوص لزوم توجه به نظرات کارشناسی، بدعت ایجاد شده در خصوص طرح و تصویب موضوعات بدون بررسی و لحاظ ملاحظات کارشناسی در شورای عالی مسکن کنار گذاشته شود. در این نامه به موضوعاتی همچون طرح عرضه سالیانه حداقل یک میلیون واحد مسکونی در کشور، تضامین و وثایق وام ها، سقف نرخ و سایر شرایط مربوط به اعطای تسهیلات بانکی، سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی، اعطای متمم به قرارداد‌های منعقده برای تسهیلات، بازگشت منابع بانک‌های عامل و افزایش مطالبات معوق، تشدید ناترازی بانک‌ها، اشاره شده است.
رانت‌خواری در بازار دارو؛ انحصار و نابرابری در تأمین داروهای کمیاب و پرمصرف
ادعا می‌شود که شرکت‌های بزرگ با منابع مالی قوی، دارو‌های مورد نیاز بازار را پیش‌خرید کرده و این موضوع باعث می‌شود که داروخانه‌ها مجبور شوند برای تأمین دارو‌های خود به این شرکت‌ها مراجعه کنند. این روند نه تنها به نفع مصرف‌کنندگان نیست بلکه باعث افزایش قیمت‌ها و کاهش دسترسی به دارو‌های ضروری می‌شود. علاوه بر این، برخی از اعضای هیئت مدیره و سهامداران شرکت‌های پخش دارو به‌دلیل حضور در جوامع صنفی و پست‌های اجرایی، دارو‌های کمبود بازار را به سمت شرکت‌های خود سوق می‌دهند. این موضوع نگرانی‌هایی را در مورد شفافیت و عدالت در توزیع دارو به وجود آورده است. یکی از داروخانه‌داران در این خصوص گفت: “ما شاهد هستیم که برخی شرکت‌ها به‌طور خاص به داروخانه‌های خاصی خدمات می‌دهند و این موضوع باعث ایجاد نابرابری در بازار می‌شود.
تاکید بر قابل اعتماد بودن صد در صدی نتایج بررسی پرونده های ژنتیک پزشکی قانونی
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به راه اندازی بانک اطلاعات ژنتیک ایران گفت، نتایج پرونده های ژنتیک که در پزشکی قانونی مورد بررسی قرار می گیرد، صد درصد قابل اعتماد است.به گفته وی در حال حاضر در آزمایشگاه‌های ژنتیک پزشکی قانونی و بانک اطلاعات هویت ژنتیک از کیت‌های ساخت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی استفاده می‌شود که این کیت‌ها ۲۷ جایگاهی بوده و به نسبت به کیت‌های امریکایی (۲۴ جایگاهی) دقت بالاتری دارند. در سال گذشته حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار گواهی در پزشکی قانونی صادر شد که حدود یک سوم پرونده‌های قضائی را شامل می‌شود، این در حالی است که با وجود تمام کمبودها و مشکلات، دقت نظر در کارشناسی‌ها و جایگاه علمی سازمان نسبت به سال‌های گذشته به شدت ارتقا یافته است.
در اولویت قرار گیری برنامه جامع مدیریت زیست محیطی:
مشخص شدن تکلیف زیست محیطی کارخانه سیمان آبیک با تاکید بر کنترل آلایندگی
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز با اشاره به آثار مخرب آلایندگی کارخانه سیمان آبیک (بزرگ‌ترین کارخانه سیمان کشور) برای محیط زیست و ساکنان اطراف آن (خصوصا روستای هیو) از مدیران این کارخانه خواست در کمترین زمان ممکن برنامه جامع مدیریت زیست محیطی را اجرا کنند. قربانعلی محمدپور افزود، طبق اصل ۵۰ قانون اساسی حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی است و ما نیازمند آن هستیم که باید مشارکت مردم را داشته باشیم و بستر‌های مشارکت مردم را تسهیل کنیم. اینکه انتظار داشته باشیم اداره کل حفاظت محیط زیست به تنهایی می‌تواند آلودگی هوا را حل کند، تصور نادرستی است، حدود ۲۰ دستگاه باید پای کار بیایند.
توضیح رئیس رویان درباره ادعای کشف محل حضور سید حسن نصرالله با واکسن کرونا + از مجری تلویزیون رو دست خوردم
دختر جوان مجری برنامه پرسیده بود «گفته می‌شود اسرائیل از طریق واکسن‌های کرونا که قبلا زده شده، می‌تواند متوجه شود افراد کجا حضور دارند و یک جورایی آدم‌ها را کدگذاری کرده است و این مساله بعد از به شهادت رسیدن سید عزیرمان «سید حسن نصرالله» بسیار مطرح شده است، چقدر این موضوع صحت دارد؟» شاهوردی هم گفت: «این ادعا می‌تواند درست باشد.» او اکنون می گوید این جمله من یک «اما» هم داشت که دیگر نگذاشتند بگویم؛ اما باید بگویم این بحث‌ها باعث می‌شود جلوی رشد دانش گرفته شود.
مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم + چرا تنویر افکار عمومی با رویکرد ممانعت از تشویش در دستور کار وزارت بهداشت نیست؟
۷۰ بیمار دیالیزی صفاقی در اثر محلول آلوده به آلومینیوم که تولیدی یک شرکت داروسازی داخلی است، جان خود را از دست دادند. خبر به سرعت در حال پخش است و جمعیت ۸۰۰ هزار نفری بیمار در کشورمان که از طریق دیالیز صفاقی درمان می‌شوند را تحت تاثیر قرار داده و نگران نموده است. با برگزاری نشستی با مسئولان شرکت مربوطه گویا مشخص شده، یکی از شرکت‌های تابعه در این رابطه قصور داشته و رئیس شرکت مذکور اعلام نموده است که بر مواد اولیه دارو نظارتی نداشتیم و مواد اولیه آلوده به آلومینیوم بوده است و .... ورای ورود به جزئیات و میزان صحت روایت ها، سوال اینجاست که چرا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روزه سکوت گرفته و منتظر است که رسانه‌های بیگانه خارجی و شایعات دامن زده شده داخلی روایتگر داستان باشند؟
تمدید طرح جهش تولید در دیم‌زارها برای پنج سال آینده و سنگین تر شدن مسئولیت جهادکشاورزی با تفقد رهبری
نوری قزلجه در آئین تجلیل از برگزیدگان طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها بیان داشت که گزارش طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها را به محضر مقام معظم رهبری ارائه کردیم و ایشان دستور ادامه این طرح را صادر کردند. طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها از سال ۹۹ با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شد و با توجه به نتایج خوبی که داشت و در دستوری که رهبری فرموده بودند امروز این قرارداد را به مدت ۵ سال دیگر تمدید می‌کنیم. ۵.۲ میلیون هکتار از اراضی کشور در سال زراعی گذشته به صورت دیم بود، که اغلب زیر کشت گندم رفت. علاوه بر هزینه‌های جاری ۶۰۰ میلیارد تومان ویژه طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها در سال زراعی تخصیص یافت. ۵۱۰ هزار نفر از کشاورزان در اجرای این طرح فعال بودند. ۵۵۰۰ نفر از ناظرین و کارشناسان در آموزش و نظارت این طرح مشارکت داشتند. اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در سال گذشته ۴۰ درصد بر عملکرد محصول در دیمزار‌ها مؤثر واقع شد. رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از دریافت گزارش عملکرد چهار ساله اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها، از زحمات دست‌اندرکاران اجرای این طرح قدردانی کردند.
تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌های زیانده دولتی تا پایان سال دوم برنامه هفتم + ناکارآمدی های مدیریتی و عدم بهره وری را چه می کنید؟
دارایی‌های ثابت شرکت‌های دولتی دارای زیان انباشته که صددرصد سهام آن‌ها متعلق به دولت یا متعلق به شرکت‌های دولتی هستند، تا پایان سال دوم برنامه یک‌بار مورد تجدید ارزیابی قرار می‌گیرد. وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد، آیین نامه اجرایی بند (الف) ماده (۲۵) قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی در هیات وزیران به تصویب رسیده است. سوالی که افکار عمومی و برخی از تحلیل گران مطرح می‌کنند این است که با فرض تجدید ارزیابی دارایی‌ها و خروج شرکت‌ها از زیان سنواتی، با بحث کارامدسازی مدیریتی و افزایش بهره وری در این شرکت‌ها چه باید کرد؟ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پنج شرکت دولتی زیان‌ده‌ترین پیش‌بینی شده بودند؛ بانک سپه با ۹ هزار و ۵۰۱ میلیارد تومان زیان، سازمان صداوسیما با ۷ هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان زیان، راه‌آهن با ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان، بانک مسکن با ۸۸۰ میلیارد تومان و شرکت سهامی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۶۸۴ میلیارد تومان زیان.
دستورالعمل جدید پرداخت خسارت افت قیمت خودرو از دی ماه ۱۴۰۳ + بالاخره بیمه مرکزی قانون پذیر شد
پیرو مصوبه هیات وزیران در خصوص تحت پوشش قرار گرفتن افت قیمت خودرو در لایحه اجباری بیمه شخص ثالث (خرداد ماه ۱۴۰۳)، شورای عالی بیمه دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو توسط شرکت‌های بیمه را تصویب کرد. موضوعی که باعث قانون پذیر کردن بیمه مرکزی گردید. سازمان رگلاتوری که با گردن کلفتی در سال‌های پیش، زیربار این موضوع نمی‌رفت و زیان ده را به دادگاه و طرح شکایت مستقل از وارد کننده زیان، هدایت می‌کرد. در این دستورالعمل، ضمن تعیین انواع خسارت‌های افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیب دیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمول‌بندی شده و میزان خسارت به وسیله نقلیه زیان‌دیده از بابت افت قیمت مشخص شده است. شرکت‌های بیمه موظف هستند از اول دی‌ماه ۱۴۰۳، در رابطه با خسارت افت قیمت خودرو طبق دستورالعمل جدید، اقدام کنند.
لایحه بودجه ۱۴۰۴ و ایجاد سراشیبی شدید برای سهم ۳ درصدی مردم از تسهیلات بانک‌ها+ امکان اختلال در وام ازدواج و فرزندآوری و اشتغال در سال آینده
وضعیت واقعا مسخره‌ای را در بحث تسهیلات بانکی و افق ترسیمی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شاهد هستیم. در حالی که کل سهم مردم از تسهیلات خرد بانک‌ها (اشتغال، ازدواج؛ مسکن، فرزندآوری و.) در حدود ۳ درصد است. لایحه بودجه ۱۴۰۴ با حذف کلیه بند‌های حمایتی در بخش تسهیلات، رویکرد انقباضی بدان گرفته و حساسیت چندانی به ۹۷ درصد باقیمانده خصوصا در مباحثی نظیر وام بانک‌ها به موسسات خودشان، وام بانک‌ها به کارکنان خودشان، وام‌های رانتی میلیاردی برخی از دستگاه‌های دولتی به کارکنان خودشان و ... ندارد. موضوعی که اگر پای عدم سلامت نفس و فساد نویسندگان برخی از بند‌های لایحه بودجه نگذاریم، باید پای جهالت و غفلت ان‌ها نوشته شود.
ادعای نوروزی به آغاز تغییرات مدیران ناکارآمد در شستا با هماهنگی میدری + جمع کنید این بازار مکاره را
یکی از مشکلات اصلی سازمان تامین اجتماعی، تصرف شدگی فراقانونی و قانونی ان توسط مدیران دولتی است . همچنین یکی از پاشنه های آشیل و مشکل دار این سازمان، ناکارامدی اقتصادی مجموعه شستا و حاشیه ها و فسادهای موجود در ان است. نوروزی مدیرعامل محترم شستا گویا تازه از خواب ناز بلند شده و مدعی است که اقدام به تغییر مدیران ناکارامد مجموعه با هماهنگی میدری کرده است. باید از ایشان پرسید که تا یک ماه پیش اسمت چه بود؟ آن از مدیریتت بر مجموعه فرامین و این هم از مدیریتت در شستا. چه کسی باید تو نقد و بررسی کند جناب برادر. البته که به زودی به شکل قانونی و در قالب ابزار رسانه به سراغت می آییم. کد راست آزمایی ، مشاوران نمایندگان مجلس. خدا خدا کن که به رسوایی منجر نشود. آماده مذاکره و کسب تفاهم متقابل مشروط به تقویت منافع ملی هستیم.
درخواست ۷۰ نماینده مجلس برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی + منافع ملی سیخی چند، بچسب به سلیقه
رئیس کمیسیون عمران مجلس از گفتگو با رئیس‌جمهوری برای تفکیک وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: تنها راه نجات مسکن و حمل‌ونقل تفکیک وزارت راه است. در همین راستا ۷۰ نماینده مجلس طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی را امضا کرده‌اند. در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و در ۱ تیر تأیید شورای نگهبان قانون اساسی، وزارت راه و ترابری با وزارت‌خانهٔ مسکن و شهرسازی ادغام شد و با تصویب مجلس برای تغییر نام، اسم جدید وزارت تجمیع شده را، وزارت راه و شهرسازی گذاشتند. کلیه حساب‌ها و اموال، ساختمان ها، مدیریت‌ها و ساختار و ...، با یکدیگر و با هزینه‌های میلیاردی ادغام شد و، اما بعد از ۱۳ سال، تصمیم به جدایی می‌گیرند؟ باید پرسید که کدام دلایل و نقاط عطف باعث تجمیع شده و کدام دلایل و ماموریت‌ها باعث پیشنهاد تفکیک شده است؟ آیا با سلیقه گرایی و منافع خاص رانتی مواجه هستیم؟ تشدید نظارت عمومی بر تصمیم نمایندگان، یک الزام اساسی در جمهوری اسلامی است که متاسفانه مورد غفلت تاریخی توسط قانونگذار و کم حساسیتی حاکمیتی قرار گرفته است.
حذف یارانه نقدی با وجود برداشتن یارانه های غیر مستقیم + واقعا دولت با خودش چند چنده؟ با قحط الرجال آدم عاقل مواجه ایم؟
سامانه یارانه‌های کشور بدلیل عدم شفافیت‌های تقریبا مطلق حاکم بر آن، بنوعی شبیه حیاط خلوت دولت‌ها برای انواع سلیقه محوری یا دست درازی‌های فراقانونی تبدیل شده است. هیچ راست آزمایی از وضعیت یارانه بگیر‌ها وجود نداشته و جامعه مدنی، رسانه ها، اتاق‌های فکر و کانون‌های اندیشه ورزی محروم از رصد این حوزه هستند. اگر بگویند ۹۱ میلیون نفر یارانه می‌گیرند و یا ۳۰ میلیون نفر، نمی‌شود تائید کرد و نه تکذیب. بعد از گذشت بالغ بر ۱۵ سال، هنوز کدخانوار و شناسنامه اقتصادی خانوار برای این جمعیت این کشور تعریف نشده است. ما نمی‌توانیم بپذیریم که این غفلت ها، منشا نادانی دارد. بلکه ما آن را نشات گرفته از قصور، تقصیر، ترک فعل و اهمال می‌بینیم. از یکطرف می‌آیند و مدعی می‌شوند که با آزاد سازی قیمت ها، کاهش قدرت خرید مردم با پرداخت یارانه جبران می‌شود و از طرف دیگر، بحث حذف پرداخت یارانه نقدی مطرح می‌گردد؟ واقعا دولت‌ها با خودشان چند چند هستند؟ آیا با قحط الرجال آدم عاقل مواجه ایم؟ ناگفته نمایند که ما هم با حذف یارانه نقدی برای پنج دهک جامعه موافقیم، اما بشدت در مقابل عدم شفافیت‌ها و دست درازی‌های احتمالی، خواهیم ایستاد.
آغاز ثبت‌نام برای مجوز دستفروشی توسط شهرداری تهران +ساماندهی دستفروشان تئاتر شهر در بازارچه سرمد
سخنگوی شهرداری تهران گفت، «در راستای طرح ساماندهی دستفروشان، با همکاری وزارت اقتصاد و شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل، ثبت‌نام دستفروشان در درگاه ملی مجوز‌ها آغاز شده است.». با استفاده از این مجوز دستفروشان می‌توانند به صورت رسمی اجازه فعالیت داشته باشند. بازارچه‌های متنوعی برای استقرار دستفروشان در نقاط مختلف شهر در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال بازارچه سرمد در محدوده منطقه ۱۱ به وسعت ۲ هزار متر برای دستفروشان محله چهارراه ولیعصر تا سه‌راه جمهوری تعبیه شده و پیش‌بینی می‌شود به زودی محور انقلاب و خیابان ولیعصر از چهارراه ولیعصر تا خیابان فاطمی نیز ساماندهی شود. در سال‌های اخیر پدیده دستفروشی سرعت روبه رشدی داشته و بسیاری از افراد از همین مسیر امرار معاش کرده و خرج خانواده‌شان را تأمین می‌کنند. مدیریت شهری تلاش می‌کند تا با فراهم کردن فضایی امن برای آن‌ها در فرآیند توانمندسازی به آن‌ها کمک کند.
یادداشت و دیدگاه ها
بازی خطرناک ارزی: امکان سنجی، پیش شرط ها و پیامدهای اجرای سیاست یکسان‌سازی نرخ ارز
جراحی اقتصادی به اجبار تامین کسری بودجه یا حرکت برای توسعه؟
طنز و کاریکاتور
گفتگو و گزارش
شیخ‌الاسلامی هم مثل خاوری خواهد شد؟
صدور اعلان قرمز برای یک متهم به فساد اقتصادی؛
ضرورت بهره گیری از الگوهای موفق برای توسعه مَکُران
بررسی ابعاد توسعه مَکُران در اتاق ایران:
نقد و بررسی
یک رویداد، دو روایت و سه پرسش جامعه : سامانه ادعایی رصد و مشاور روانی در دانشگاه ها چه شکری می خورد؟
پیامد نگاه غیرتخصصی به حراست فیزیکی و دنباله گیری سیاست گنده باقلی گزینی :
وبلاگستان
خواندنیها و دانستنیها
نظرسنجی در شعار سال
با توجه به چینش کابینه و نهایی شدن معرفی وزرا ، موفقیت دولت سیزدهم را چطور پیش بینی می کنید؟
کم
متوسط
زیاد
نظرات و گلایه ها
شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها
نکته ها و گاف ها
پرطرفدارترین
اقتصادی
پزشکی و سلامت
صنعت و خدمات
علم و فناوری
حقوقی و قضایی
مدیریتی و برنامه ریزی
سیاسی
سایر حوزه ها