چین فرش ایرانی را با «برند ایرانی» به ایران صادر می‌کند! +ادامه کار مرحوم فلانی توسط بعضی از ما بهتران
مشکلات بازار فرش؛

چین فرش ایرانی را با «برند ایرانی» به ایران صادر می‌کند! +ادامه کار مرحوم فلانی توسط بعضی از ما بهتران

در نمایشگاه فرش سنندج فرش‌بافان از رکود بازار فرش و نبود خریدار به‌دلیل وضعیت کنونی و از همه مهم‌تر عدم حمایت مسئولان گله‌مندند.چین فرش ایرانی را با «برند ایرانی» به ایران صادر می‌کند! یکی از شرکت‌کنندگان در نمایشگاه فرش و تابلو فرش سنندج می گوید که کشورهایی مانند چین، افغانستان و هندوستان فرش‌های ایرانی را با برند ایرانی به ایران صادر می‌کنند و کسی هم جلوی این کار را نمی‌گیرد. شایعاتی وجود دارد که مرحوم فلانی( از تجار تراز اول کشور در سابق) این کار را انجام می داد و جایزه صادراتی هم دریافت می نمود. در شرایط حاضر هم این کار گویا توسط گروهی از ما بهتران در حال ادامه دادن است. منتظر دریافت توضیحات تکمیلی از کلیه ذی نفعان و ذی مدخلان هستیم.
موانع توسعه درآمد ترانزیتی ایران؛ خاموشی ۹۰ درصد ظرفیت
سهم ایران از ترانزیت جهانی:

موانع توسعه درآمد ترانزیتی ایران؛ خاموشی ۹۰ درصد ظرفیت

سال‌هاست مساله درآمد‌های ناشی از ترانزیت، به بحث مهم میان کارشناسان و مقام‌های دولتی تبدیل شده؛ با این‌حال سهم ایران از ترانزیت در جنوب غرب آسیا ناچیز است؛ آخرین گزارش‌ها از بهره‌برداری زیر ۱۰ درصد از ظرفیت ترانزیتی کشور خبر می‌دهند.ایران با ۱۵ همسایه، بیشترین تعداد همسایگان را بعد از روسیه و چین در اختیار دارد؛ همچنین وجود ۲۰ هزار کیلومتر راه ترانزیتی و حضور در نقطه تمرکز مهمترین راه‌های ارتباطی منطقه، به ایران ظرفیتی بی‌نظیر در حوزه ترانزیت داده است. با این وجود، به دلایل مختلفی این ظرفیت‌ها به اندازه کافی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.
ماجرای اعتراض ظریف به سیاست‌های مشتری پرانی زنگنه برای محصولات ایرانی!
مبادله گاز با کالا در رابطه با ترکمنستان؛

ماجرای اعتراض ظریف به سیاست‌های مشتری پرانی زنگنه برای محصولات ایرانی!

هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس ضمن اشاره به تیرگی روابط ایران و ترکمنستان در دولت قبل، روایتی از مکاتبه محمدجواد ظریف با شورای عالی امنیت ملی و ابراز گلایه وی از رویکرد وزارت نفت در برخورد با ترکمنستان در قضیه گاز بیان کرد.بیگی نژاد با بیان اینکه متاسفانه آقای زنگنه و کلیت دولت در زمان ریاست جمهوری آقای روحانی کاری کرد که رابطه اقتصادی و سیاسی ایران و ترکمنستان به شدت تحت شعاع قرار گرفت، گفت: این وضعیت به گونه‌ای بود که حتی صدای آقای ظریف را هم درآورده بود و ایشان در یکی از مکاتباتی که با شورای عالی امنیت ملی داشت گفته بود "در حالی که وزارت خارجی با تلاش زیاد برای محصولات ایرانی مشتری پیدا می‌کند، ولی آقای زنگنه آن مشتری‌ها را می‌پراند".
فصل نوین در تجارت تهران-کاراکاس؛ از نفت تا کشاورزی
تجارت ۸ میلیارد دلاری با توافق ۲۰ ساله؛

فصل نوین در تجارت تهران-کاراکاس؛ از نفت تا کشاورزی

ماهیت روابط ایران و ونزوئلا در مجموع مبتنی بر دوستی دو کشور و دشمنی سیاسی آن‌ها با آمریکا است. از همین روی، امضای توافقنامه همکاری استراتژیک ۲۰ ساله ایران و ونزوئلا تعجب آور نبود. همکاری اقتصادی بین ایران و ونزوئلا به طور قابل توجهی گسترش می‌یابد، زیرا تهران به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود برای غلبه بر تحریم‌های اقتصادی است. پروژه‌های اقتصادی اعلام شده جهت همکاری در زمینه‌های انرژی، نفت، گاز، پالایشگاه‌ها و پتروشیمی هاست. اکنون حجم مبادلات تجاری ایران با این کشور به یک میلیارد دلار می‌رسد. بیشترین حجم صادرات ایران به ونزوئلا را صادرات خدمات فنی و مهندسی تشکیل می‌دهد. براساس این توافق، حجم مبادلات ایران با ونزوئلا به ۸ میلیارد دلار افزایش می‌یابد
هشدار به ضرورت خارج شدن سفر هیئت‌های تجاری از حالت نمایشی و فرمایشی به کشور روسیه
شکست بزرگ در توسعه صادرات به روسیه:

هشدار به ضرورت خارج شدن سفر هیئت‌های تجاری از حالت نمایشی و فرمایشی به کشور روسیه

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران، پیرامون چالش‌ها و چشم اندازی‌های تجارت و فرصت سرمایه گذاری در گیلان اظهار کرد: استان گیلان با کشور‌های قزاقستان، آذربایجان و روسیه مرز مشترک آبی و زمینی دارد. رضائیان با اشاره به اینکه پس از مناقشه روسیه با اکراین و اعمال سیاست تحریمی علیه روسیه و متقابل آن ایران، انتظار می‌رفت صادرات ایران افزایش یابد، افزود:، ولی متاسفانه باید اعلام کنم کل صادرات کشورمان به روسیه در سال ۲۰۲۲ میلادی ۱.۱ میلیارد دلار افزایش داده شده است.
احیای تجارت با ترکمنستان در دولت سیزدهم
روابط تجاری با همسایه ها؛

احیای تجارت با ترکمنستان در دولت سیزدهم

بر اساس آمار گمرک، حجم تجارت ایران و ترکمنستان سال گذشته حدود ۴۹۰ میلیون دلار بود که۴۶۰ میلیون دلار از این عدد مربوط به صادرات ایران و حدود ۲۹ میلیون دلار واردات از این کشور بوده است. هدف‌گذاری که سیاستگذاران ایران و همسایه شمال شرقی در تجارت پیش‌بینی کردند و به نظر اعضای اتاق بازرگانی قابل تحقق است، رسیدن به عدد ۲.۵ میلیارد دلار است. طی این سال‌ها عمده همکاری‌های ایران و ترکمنستان محور گاز بود و در این خصوص در دولت گذشته مشکلاتی نیز به‌وجود آمد. اما در این دولت، از آنجا که نگاه‌ها به سمت توسعه روابط با کشور‌های همسایه است، سیاستگذاران نسبت به ترمیم همکاری‌ها اقدام کردند. تقریباً ۲۰ ماه طول کشید که بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، وزارت نفت بتواند روابط گازی ایران و ترکمنستان را به حالت عادی و سابق بازگرداند.
در میان «۳۰ مقصد صادراتی چین» هم نیستیم؛ به یک «کارت چانه‌زنی» تبدل شده ایم
پدرام سلطانی، کارشناس و فعال اقتصادی:

در میان «۳۰ مقصد صادراتی چین» هم نیستیم؛ به یک «کارت چانه‌زنی» تبدل شده ایم

پدرام سلطانی، کارشناس و فعال اقتصادی نوشت: در میان ۳۰ مقصد صادراتی چین هم نیستیم. این چنین است که عربستان و امارات و پاکستان برای چین در این منطقه اولویت بالاتری دارند. اقتصاد منزوی و زیر تحریم ایران بیش از یک شریک مهم تجاری، به یک کارت چانه‌زنی بدل شده است.
نگران جریمه ۱۸ میلیارد دلاری قرارداد گاز با ایران هستیم
مقام پاکستانی:

نگران جریمه ۱۸ میلیارد دلاری قرارداد گاز با ایران هستیم

رئیس کمیسیون حسابرسی مجلس ملی پاکستان با ابراز نگرانی از جریمه احتمالی 18 میلیادر دلاری قرارداد گازی اجرا نشده کشورش با ایران، آمریکا را مقصر اصلی دانست و گفت: اگر آمریکا به جلوگیری از اجرای توافق خط لوله گاز بین ایران و پاکستان ادامه دهد، باید جریمه مربوط به آن را هم بپردازد.
تحمیل سه کشور بحران‌زده آفریقایی به اقتصاد ایران توسط چین برای تسویه بدهی ها؟
سیاست چین در قبال ایران؛

تحمیل سه کشور بحران‌زده آفریقایی به اقتصاد ایران توسط چین برای تسویه بدهی ها؟

بازی ارزی چین در قبال خرید نفت ایران، در ظاهر به نفع سه کشور آفریقایی و در باطن در جهت تسویه بدهی‌های این سه کشور به چینی‌ها است. آنگولا، زامبیا و کنیا، پیش از سهم بسیاری ناچیزی در مبادلات تجاری با ایران داشتند و پرسشی که خلق می‌شود این است:‌ آیا ورود ارزهای نفتی سه کشور بحران‌زده و بدهکار به ایران به جای دلار یا یوان، کشور را ناچار به توسعه تجارت با آن‌ها خواهد کرد؟
۴