حفره ۷ میلیارد دلاری بودجه
تشدید وابستگی صندوق‌ها به منابع دولت؛

حفره ۷ میلیارد دلاری بودجه

وزیر اقتصاد با حضور در جمع خبرنگاران، ضمن اعلام داده‌ها و تشریح اقدامات اقتصادی دولت، اعلام کرد کسری صندوق‌های بازنشستگی رقمی معادل 300هزار میلیارد تومان از منابع بودجه را به خود اختصاص می‌دهد و این عدد معادل بودجه عمرانی کشور است. با یک محاسبه سرانگشتی می‌توان دریافت که این رقم از نظر بزرگی، معادل 7میلیارد دلار پول بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی است؛ به عبارت دیگر، ناترازی صندوق‌های بازنشستگی سالانه معادل طلب ایران از کره جنوبی منابع کشور را می‌بلعد که عدد هنگفتی به حساب می‌رود.
من بزرگترین کارخانه متانول جهان را تاسیس کردم، اما شما آنرا تعطیل کردید
عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران:

من بزرگترین کارخانه متانول جهان را تاسیس کردم، اما شما آنرا تعطیل کردید

گلایه صاحبان صنایع از دولت یکی دوتا نیست. ابراهیم عسگریان، عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران می گوید با وجود انکه قیمت جهانی گاز پائین آمده است، در ایران شاهد افزایش قیمت هستیم. می گوید برای رسیدن به پولمان ( از تولید تا فروش) باید یک چرخه شصت روزه را طی کنیم اما گازی ها هر 15 روز انتظار تسویه دارند. می گوید خصوصی ها با این قیمت گاز همه شان بستند و کارخانه ها را خاموش کردند ، اما دولتی ها ادامه می دهند چون قرار نسیت کسی حساب آنها را ببندد و از انها پول به زور بگیرد. می گوید بزرگترین کارخانه متانول جهان را زده اما دولتی ها ان را خوابانده اند. می گوید تولیدگنندگان و صنعت گران مثل گاو شیرده برای دولت هستند، اگر دولت ها بقهمند.
ادامه وضعیت اسفبار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران
فقط روسیه؛ آن هم فقط در نفت :

ادامه وضعیت اسفبار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران

میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بحرین که جمعیتی به میزان ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دارد جالب است. این کشور کوچک طبق گزارش آنکتاد توانسته نزدیک ۲ میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی جذب کند یعنی ۵۰۰ میلیون دلار بیشتر از ایران. حتی عمان نیز که کشور ثروتمندی به لحاظ منابع طبیعی مانند ایران نیست بیش از ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کرده است.
فلاحت پیشه: طبقه نیازمند جامعه، تحت فشار مالیات له شد
اقتصاد درآمدمحور دولت رئیسی؛

فلاحت پیشه: طبقه نیازمند جامعه، تحت فشار مالیات له شد

حشمت الله فلاحت پیشه گفت: در طول دو سال گذشته، مالیات‌ها ۱۰۰درصد افزایش یافته است. در سال اول دولت آقای رئیسی این افزایش درآمد‌های مالیاتی، ۶۰درصد و در سال دوم، ۴۰درصد بوده است. مالیاتی که پرداخت آن عمدتا بر دوش طبقه مولد جامعه است. طبقه‌ای که نیازمند سیاست‌های حمایتی است، تحت فشار مالیات له شد. جمعیت کثیری هستند که جزء طبقات مولد نیستند و عمدتا نیز تحت پوشش‌های حمایتی قرار می‌گیرند. طبقه کوچکی هم در بالادست هستند که عمدتا در نظام‌هایی که رانت وجود دارد، همیشه صاحب رانت هستند.
شورای عالی بورس، کمیسیون اقتصادی مجلس، مدعی العموم و سایر ناظرین کجا هستند؟
ما را به خیر تو امید نیست!

شورای عالی بورس، کمیسیون اقتصادی مجلس، مدعی العموم و سایر ناظرین کجا هستند؟

انتشار نامه ی هیات دولت در خصوص افزایش بهای خوراک و سوخت پتروشیمی ها با تاخیری پنجاه روزه بود. انتشار نامه ی مذکور از دو منظر مایه تعجب و شگفتی است. اول آن که مطابق ماده (5) قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1384، موسسات عمومی مکلفند اطلاعات موضوع این قانون( منهای اطلاعات طبقه بندی شده یعنی اسرار دولتی )را در حداقل زمان ممکن و بدون تبعیض در دسترسی مردم قرار دهند و در ماده ( 8) این قانون حداکثر زمان را ده روز اعلام داشته است. لذا بی توجهی به این قانون از سوی دولتمردان و نیز ناظران بر اجرای قانون جای سوال است. به علاوه چون اطلاعات مندرج در مصوبه دولت بر قیمت سهام اثر گذار بوده و از این منظر برای سهامدار واجد اهمیت حیاتی است، عدم انتشار آن می تواند رانت بزرگی را نصیب مطلعین و زیان هنگفتی را متوجه سهامداران نامطلع سازد
بازی خطرناک دولت‌ها از سال ۸۸ به بعد اقتصاد ایران را بی‌ثبات کرده است
سعید نائب، اقتصاددان:

بازی خطرناک دولت‌ها از سال ۸۸ به بعد اقتصاد ایران را بی‌ثبات کرده است

سعید نائب با تشریح نقش کارآفرینان در توسعه اقتصادی هر جامعه‌ای و مرحوم عالی نسب به عنوان یک کارآفرین، از فضای نامناسب برای فعالیت کارآفرینان در ایران انتقاد کرد. او معتقد است بازی خطرناک دولت از سال ۸۸ در زمینه قیمت ارز، اقتصاد ایران را بی‌ثبات کرده است.
جیب گشاد دولت و کاهش کسری بودجه به قیمت نابودی صنعت پتروشیمی
پشت پرده تصمیم مهم دولت؛

جیب گشاد دولت و کاهش کسری بودجه به قیمت نابودی صنعت پتروشیمی

دولت نرخ سوخت پتروشیمی‌ها را با صد درصد افزایش از ۲ به ۴ هزار تومان و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را با ۴۰ درصد رشد، از ۵ به ۷ هزار رسانده است؛ مصوبه‌ای خطرناک که می‌تواند صنعت پتروشیمی را حتی ناچار به توقف تولید کند.این میزان افزایش در قیمت گاز چه به عنوان خوراک و چه به عنوان سوخت به گفته تمامی کارشناسان اقتصادی و فعالان خود صنعت پتروشیمی از توان این صنعت خارج است و حتی از نرخ‌های جهانی نیز بیشتر است و بدین ترتیب جدای از آنکه توان رقابت این صنعت را در بازار جهانی از بین می‌برد بلکه تبعات به مراتب سنگین‌تری نیز دارد و با توجه به قیمت‌گذاری دستوری حتی فروش داخلی محصولات نیز به صرفه نخواهد بود.
تراژدی یا پارادوکس درجا زدگی صنعتی؟ آیا صنایع کشور عاقبت بخیر می شوند؟
مشکلات صنایع کشور؛

تراژدی یا پارادوکس درجا زدگی صنعتی؟ آیا صنایع کشور عاقبت بخیر می شوند؟

رفاهی که برای هر ایرانی از بخش صنعت ایجاد شده، طی این سال‌ها کاملا در جا زده است. آمار رسمی بانک‌مرکزی از تولید بخش صنعت پیشرفتی را نشان نمی‌دهد. براساس همین معیار، اگر بخش صنعت را ارزیابی کنیم، انگار ۱۱سال صنعت ایران در یکجا مانده است.
جای خالیِ «پرداخت‌های جبرانی» و «عدالت مالیاتی» در برنامه‌ هفتم توسعه
ثروتمندان در حاشیه امن و بارِ بحران‌ها بر دوش فرودستان :

جای خالیِ «پرداخت‌های جبرانی» و «عدالت مالیاتی» در برنامه‌ هفتم توسعه

مصطفی شریف با بیان اینکه «به نظر می‌رسد بازهم فرودستان از قرار توسعه جا مانده‌اند» تاکید می‌کند: برنامه هفتم با رویکرد حمایت از فرودستان و عادلانه شدن نظام توزیع درآمد در کشور تنظیم نشده است. در این سند به پیشنهاد دولت، سن بازنشستگی برای کارگران عادی و سخت و زیان آور افزایش یافته، حق بیمه پرداختی به صندوق‌ها بیشتر شده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده مسیر صعود در پیش گرفته و همه‌ این‌ها در حالیست که از وظایف دولت در قبال مزدبگیران کاسته شده و ثروتمندان و صاحبان سرمایه‌های افسانه‌ای همچنان می‌توانند به ثروت‌اندوزی و فرار مالیاتی ادامه دهند.
رشد اقتصادی و ناتوانی مصرف‌کننده
چالش اقتصاد ایران؛

رشد اقتصادی و ناتوانی مصرف‌کننده

مقامات دولتی باید این نکته را بپذیرند که تورم بالای امروز اقتصاد ایران ناشی از تقاضای اضافی در بازار نیست، بلکه حاصل نقدینگی غیرمدیریت‌شده‌ای است که به دلیل کسری بودجه بالای دولت به اقتصاد تزریق می‌شود.
۵