موضع گیری انجمن علمی روانپزشکان ایران در برابر گشت ارشاد در نامه سرگشاده به رئیس جمهور
روان جامعه را نشانه گرفته اند؛

موضع گیری انجمن علمی روانپزشکان ایران در برابر گشت ارشاد در نامه سرگشاده به رئیس جمهور

در ادامه واکنش ها به حادثه مرگ مهسا امینی، انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامه سرگشاده‌ای خطاب به رئیس جمهور ضمن برشمردن تبعات عملکرد گشت ارشاد در سلامت روانی جامعه خواهان "بازنگری در اصل قانون یا دست‌کم روش‌های اجرایی آن" شد.در این نامه که به امضای دکتر مجید صادقی، رئیس انجمن علمی روان‌پزشکان ایران رسیده است؛ ادراک ناامنی، بی‌اعتمادی، افزایش خشونت، ادراک بی‌عدالتی و تسریع روند نزولی سلامت روان مردم از جمله مهمترین تبعات عملکرد گشت ارشاد عنوان شده و آمده است: "به جز عوارض زیان‌بار اجتماعی، اثرات فردی خشونت را نیز نباید نادیده گرفت. اموری، چون جلب افراد، انتقال اجباری آن‌ها و گرفتن تعهد به خودی خود از نظر روانی فرایندی آسیب‌رسان است که به ویژه در کنار احساس بی‌عدالتی و بی‌حمایتی می‌تواند اختلالی جدی، ناتوان‌کننده و درازمدت در ذهن و رفتار آن‌ها به یادگار بگذارد. "
افزایش ۵ برابری خودکشی با
وضعیت خودکشی در ایران؛

افزایش ۵ برابری خودکشی با "سلاح گرم" در تهران

علیوردی نیا از جامعه شناسان کشور معتقد است که در استان‌های مختلف طی ۱۹ سال گذشته روند یکنواخت برای خودکشی نداشتیم. استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، چهار محال و بختیاری، قزوین، کردستان و گلستان در مجموع روند کاهشی نسبی در میزان خودکشی ناشی از سلاح گرم در این سال‌ها داشتند. بیشترین افزایش خودکشی از این طریق را نیز در تهران داشتیم که ۵ برابر شده است. بعد از تهران نیز در قم و فارس سه برابر شده است.
سالمندی ایران زنانه شد؛ ۸۵ درصد سالمندان تنها از میان زنان
سیمای آینده جامعه؛

سالمندی ایران زنانه شد؛ ۸۵ درصد سالمندان تنها از میان زنان

با تغییر سبک زندگی و افزایش تعداد زنان سالمند مجرد قطعی و مطلقه نیمرخ زنان سالمند تنها در ۳۰‌سال آینده تغییر خواهد کرد، به گونه‌ای که در ۳۰‌سال آینده تعداد زنان تنهای سالمند، سه برابر می‌شود و در میان آن‌ها شمار زنان با تجرد قطعی افزایش پیدا می‌کند. همچنان که همین امروز هم پدیده سالمندی در کشور زنانه شده و سالمندان زن تنها بیشترین سهم سالمندی را به خود اختصاص داده‌اند. از همه بدتر اینکه یک‌پنجم از زنان سالمند کشورمان تنها هستند و این مادربزرگ‌های تنها، دست‌شان به دهان‌شان نمی‌رسد و جزو سه دهک پایینی جامعه هستند.
زورگیری و رفتار‌های خشن، نتیجه بحران اقتصادی است؛ به جای حاشیه، مشکل را حل کنید
شکم‌های گرسنه و جرائم اجتماعی:

زورگیری و رفتار‌های خشن، نتیجه بحران اقتصادی است؛ به جای حاشیه، مشکل را حل کنید

اکنون بحران اقتصادی به صورت چندوجهی در حال پیشروی است. دریافت حقوق‌های نجومی توسط عده‌ای از مدیران در برابر حقوق‌های کارمندان که با گرانی‌های سرسام‌آور کنونی کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد، به وجود آمدن فاصله طبقاتی در جامعه که هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود، بی‌کاری گسترده که دامن‌گیر بسیاری از خانواده‌هاست، بی‌عدالتی وحشتناکی که در بخش‌های مختلف وجود دارد و به نارضایتی‌ها دامن می‌زند و زندگی‌های اشرافی و فخرفروشی‌های آزاردهنده طبقه مرفه همگی از جنبه‌های مختلف به اقشار ضعیف جامعه فشار وارد می‌کنند.
رشد سریع مهاجرت و تهدید کیفیت نیروی انسانی در کشور
چرا مهاجرت؟

رشد سریع مهاجرت و تهدید کیفیت نیروی انسانی در کشور

نوع مهاجرت در چند دهه اخیر کاملا از الگو‌های متفاوتی تبعیت کرده است. از مهاجرت خانوادگی مسئولان دوره پهلوی و سرمایه داران، به مهاجرت نیرو‌های دگراندیش. از مهاجرت نخبگان به مهاجرت فراگیر نیرو‌های فنی. از مهاجرت طبقه متوسط به مهاجرت دانشجویی و غیره. نوع الگوی برخورد با این پدیده هم تغییراتی بنیادین به خود دیده است. از برخورد سیاسی - ارزشی و سلبی به مهاجرت به برخورد کم اهمیت جلوه دادن مهاجرت (خصوصا نخبگان و صاحبان سرمایه مالی و فنی). اما واقعیت ماجرا در زمان حاضر، چهره پرپیامد و مشکل ساز خود را نشان داده و کشور تهدید به کاهش کیفیت نیروی انسانی شده است. مسئله‌ای که همتراز بحث جوانی جمعیت، دارای اهمیت است.
سال ۱۴۰۱ برای معیشت خانوار‌های ایرانی سخت‌ترین سال پس از جنگ جهانی است!
تاثیر «معیشت» بر «اعصاب و روان» جامعه؛

سال ۱۴۰۱ برای معیشت خانوار‌های ایرانی سخت‌ترین سال پس از جنگ جهانی است!

طبق بررسی‌های غیر رسمی خط فقر در ایران به ۱۲ میلیون تومان رسیده است؛ خط فقری که کارگران روز به روز از آن بیشتر فاصله می‌گیرند و باید با درآمد حداکثری ۴ میلیون تومانی زندگی خود را بگذرانند. اتخاذ سیاست‌های نابخردانه در حوزه اقتصادی و در کنار آن بحران‌های جهانی مانند همه‌گیری کرونا و پس از آن حمله نظامی روسیه به اوکراین معیشت خانوار‌های ایرانی را هدف گرفته‌است و طبق بررسی‌های کارشناسانه سال ۱۴۰۱ برای معیشت خانوار‌های ایرانی سخت‌ترین سال پس از جنگ جهانی است.
وحیدی طبق کدام تحقیق آمار افسردگی را رد می‌کند؟
انکار وزیر کشور به سبک احمدی نژاد؛

وحیدی طبق کدام تحقیق آمار افسردگی را رد می‌کند؟

گزارش‌ها و پژوهش‌های هشدار دهنده درباره وضعیت سلامت روانی جامعه ایران بسیار است. اینکه وزیر کشور بر خلاف تمام این آمارها، گزارش‌ها و پژوهش‌ها وجود افسردگی در ایران را بی ربط دانسته اولین سوالی که پیش می‌آورد این است که وزیر کشور بر مبنای چه سند و یا تحقیقی چنین می‌گوید؟ آیا او داده‌های علمی و متقن متفاوتی از آنچه تا امروز درباره وضعیت افسردگی در ایران گفته شده در دست دارد؟
لیست خشمگین‌ترین مردمان جهان؛ رتبه ایران چند است؟
رتبه‌بندی جهانی گالوپ؛

لیست خشمگین‌ترین مردمان جهان؛ رتبه ایران چند است؟

موسسه گالوپ بر پایه بررسی خود در سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ رتبه‌بندی تازه عصبانی‌ترین مردم جهان را منتشر کرد.در این رتبه‌بندی پس از لبنانِ صدرنشین، چهار کشور همسایه ایران قرار دارد. ترکیه (۴۸ درصد)، عراق (۴۶ درصد)، ارمنستان (۴۶ درصد) و افغانستان (۴۱ درصد) به ترتیب جایگاه دوم تا پنجم خشمگین‌ترین مردم جهان را به خود اختصاص داده‌اند.
سو استفاده جنسی در دوران کودکی و تاثیر آن بر بزرگسالی افراد
آسیب اجتماعی؛

سو استفاده جنسی در دوران کودکی و تاثیر آن بر بزرگسالی افراد

سو استفاده جنسی می‌تواند آثار زیادی در بزرگسالی داشته باشد و بر سلامت روانی و جسمی، روابط خانوادگی و صمیمی، تحصیلات و شغل افراد نیز، تاثیر بگذارد. برخی از بزرگسالان ممکن است، مشکلات چندانی در زمینه‌ی سلامت روان نداشته باشند، در حالی که برخی دیگر، مشکلات زیادی را تجربه می‌کنند که این مساله می‌تواند به یک تروما (رویداد آسیب‌زا) در زندگی آنان تبدیل شود.
بدحجابی، سن بلوغ کودکان را کاهش و انحرافات جنسی نوجوانان را افزایش داده است
رسانه اصولگرا:

بدحجابی، سن بلوغ کودکان را کاهش و انحرافات جنسی نوجوانان را افزایش داده است

شل حجابی در جامعه ایران به سمت «بدحجابی» پیش رفته است. منظور از بدحجابی، عدم رعایت حجاب شرعی نیست بلکه نوعی از پوشش است که به عرضه جنسی فرد می‌پردازد و حس جنسی را در جامعه افزایش می‌دهد.
۵