بافتن کلاه از نمد آشوب‌ها
کمیل نقی‌پور:

بافتن کلاه از نمد آشوب‌ها

​​​​​​حملات به دولت وارد مرحله جدیدی شده است. پس از به پایان رسیدن مرحله آشوب و هویدا شدن اثرات منفی اغتشاشات برای اقتصاد ایران حالا نوبت به چهره‌های سیاسی و اقتصادی دولت قبل رسیده تا وارد میدان شوند و از نمد آشوب‌ها برای خود کلاهی ببافند و درصدد سفیدشویی عملکرد خود و دولت متبوعشان برآیند.
دشمن کمترین سهم را در مورد مشکلات دهه هشتادی‌ها دارد
همه ما مقصریم؛

دشمن کمترین سهم را در مورد مشکلات دهه هشتادی‌ها دارد

دکتر داود فریدپور، پژوهشگر ارشد مطالعات راهبردی و دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در باره دهه هشتادی‌ها به روزنامه جوان گفت: پدیده‌های اجتماعی را نمی‌توان تک‌بعدی موردی قضاوت قرار داد و یک عامل را به عنوان رمز موفقیت یا شکست معرفی کرد و در این مورد هم همین است.واقعیت آن است که دشمن در این زمینه کمترین تقصیر را دارد چراکه ذات او گمراه کردن و سنگ‌اندازی و ضربه زدن است. وی افزود: قبول کنیم که مقصریم، اما همه به یک اندازه نه، در این بین از نظر من، کمترین سهم تقصیر متوجه خود جوانان، دانشجویان و دانش‌آموزان است و بیشترین سهم از آن دستگاه‌های مسئول حاکمیتی و مدیریت حوزه فرهنگی و تربیتی است.
موسویان: نظام ناآرامی‌ها را کنترل خواهد کرد، برجام بهترین گزینه است
ایران نیازمند تغییرات اساسی؛

موسویان: نظام ناآرامی‌ها را کنترل خواهد کرد، برجام بهترین گزینه است

سید حسین موسویان در گفتگو با سی ان ان با اشاره به اینکه ناآرامی‌های جاری منجر به سقوط نظام نمیشود و نیرو‌های نظامی و امنیتی ایران قوی هستند و اوضاع را کنترل خواهند کرد گفت: حاکمیت برای تامین رضایتمندی مردم، نیازمند تغییرات اساسی در سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی و روابط خارجی است.
مردم از بازی‌های حاکمیتی عبور کرده اند، لجباری بدترین رفتار در سیاست است
دکتر علی اکبر گرجی:

مردم از بازی‌های حاکمیتی عبور کرده اند، لجباری بدترین رفتار در سیاست است

علی اکبر گرجی، رئیس انجمن حقوق اساسی ایران، در بررسی حوادث اعتراضی اخیر در ایران، اشاره داشت:که مردم ایران از همان زمان قاجار بویژه دوران ناصرالدین شاه مطالبه دیده و شنیده شدن، مطالبه کرامت انسانی، حق آزادی، رفاه زندگی نرمال داشتند، اما نادیده گرفته شد. این استاد دانشگاه خطاب به مسئولان کشور می‌گوید: بیاید فداکاری کنید و از مواضع خود کوتاه بیایید؛ در عرصه سیاست لجبازی بدترین کار ممکن است و، زیرا با یکدندگی همه چیز سیاست از بین می‌رود.
خبر صدور احکام اعدام و زندان‌های طویل‌المدت خطرناک است
تقی آزاد ارمکی:

خبر صدور احکام اعدام و زندان‌های طویل‌المدت خطرناک است

تقی آزاد ارمکی جامعه‌شناس و استاد دانشگاه معتقد است: یکی از راه‌های رادیکالیزه شدن، این است که افراد مصلح و خیرخواه کنار گذاشته شوند. شعار‌های رادیکال در دانشگاه به دلیل فقدان نیرو‌هایی است که با دانشجو چانه بزنند و گفتگو کنند؛ موضوعات را برای آن‌ها معنا کرده و به مفاهیمی مصلحانه بدل کنند. وی افزود: اگر سیستم دست به تنبیه و مجازات معترضان بزند، رفتار مردم رادیکال می‌شود و صبر آن‌ها پایان می‌یابد. خبر صدور احکام اعدام و زندان‌های طویل‌المدت و... خطرناک است. اگر این روند ادامه داشته باشد، مردم به سمت تغییرات بنیادگرایانه میل می‌کنند.
جغرافیای اعتراضات به ما چه می‌گوید؟
اطلس جغرافیایی اعتراضات ۱۴۰۱؛

جغرافیای اعتراضات به ما چه می‌گوید؟

اخیراً سایت یک روزنامه اصلاح طلب اطلس جغرافیایی از اعتراضات ۱۴۰۱ با توجه به اخبار و اطلاعات موجود - اگرچه رسمی نیست - منتشر کرده که مرور آن نکات جالبی را به ذهن متبادر می‌سازد. بررسی جغرافیای اعتراضات امسال، حاکی از آن است استان‌هایی که به لحاظ اقتصادی در محرومیت بیشتری هستند همراهی کمتری با اعتراضات داشته‌اند.
نرخ نامه آشوبگران برای شرکت در اغتشاشات از زبان و به ادعای میراحمدی
اعترافات بازداشتی های اعتراضات؛

نرخ نامه آشوبگران برای شرکت در اغتشاشات از زبان و به ادعای میراحمدی

سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در گفتگو با صدا و سیما به بیان مطالبی درباره حوادث و اغتشاشات اخیر پرداخته است. وی عنوان کرد: در همین اغتشاشات بدون هیچ محدودیتی هزینه‌هایی می‌شد، در اعترافات بود که دشمنان قیمت می‌دادند، مثلاً شعارنویسی سه میلیون تومان یا شعار شبانه دو میلیون تومان. حمله به مأمور ۵۰ میلیون تومان یا کشتن مأمور برای افراد شرایط پناهندگی یا فرصت خدمات قابل توجهی را در خارج از کشور فراهم می‌کرد. مشوق‌ها و مسائل پیشنهادی داده می‌شود تا افراد را تهییج و تحریک کنند. اراده دستگاه قضا و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی این است بر خلاف اغتشاشات قبل که معمولاً پس از ایجاد آرامش، افراد تحت تعقیب و شناسایی قرار نمی‌گرفتند، این بار تا آخرین نفری که به امنیت کشور آسیب رسانده، خسارت زده یا حمله کرده و ناامنی به وجود آورده، حتماً تحت تعقیب و شناسایی قرار بگیرد. البته کسانی که احساساتی شدند، فریب خوردند و به گفته مقام معظم رهبری اظهار پشیمانی کرده‌اند و اصراری بر خطای گذشته ندارند، دریچه گذشت و عفو نظام همواره باز و مورد توجه بوده است.
شورای امنیت کشور درباره حوادث اخیر: ۲۰۰ نفر جان خود را از دست دادند

شورای امنیت کشور درباره حوادث اخیر: ۲۰۰ نفر جان خود را از دست دادند

شورای امنیت کشور در خصوص حوادث اخیر کشور اعلام کرده است: " تاکنون بالغ بر ۲۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند که می‌توان آن‌ها را به اقسام: شهدای امنیت، شهدای مردمی در اقدامات تروریستی، افراد بی گناه قربانی پروژه کشته سازی گروهک­‌ها، مردم بی­گناهی که در شرایط بهم­ ریختگی امنیتی جان باخته‌­اند، اغتشاشگران و نیز عناصر ضدانقلاب مسلح عضو گروهک‌­های تجزیه طلب، تفکیک کرد".
کسانی که در اغتشاشات اخیر خسارت دیدند اعلام شکایت کنند
وزیر کشور:

کسانی که در اغتشاشات اخیر خسارت دیدند اعلام شکایت کنند

یکی از اقدامات مناسب یک نظام سیاسی، دیدن توامان برخورد با ناآرامی‌ها و احساس مسئولیت برای جبران خسارات است. به همان میزان که برخورد با ناآرامی‌ها و اغتشاشات اهمیت دارد، به همان اندازه هم جبران خسارات وارد بر شهروندان اهمیت خواهد داشت. وزیر کشور در این خصوص بیان داشته است که کسانی که در اغتشاشات اخیر خسارت دیدند اعلام شکایت کنند.