ماشین احمدی‌نژاد در پارکینگ بهزیستی چه می‌کند؟
مزایده پژو ۵۰۴ سفید رئیس جمهور اسبق؛

ماشین احمدی‌نژاد در پارکینگ بهزیستی چه می‌کند؟

پژو ۵۰۴ سفید که متعلق به محمود احمدی نژاد است، در زمان ریاست جمهوری وی برای ساخت مسکن برای معلولان به مزایده گذاشته شد که حاشیه‌های زیادی به همراه داشت. مسئولان بهزیستی می‌گویند این خودرو بدون اینکه آورده‌ای برای معلولان داشته باشد، گوشه پارکینگ بهزیستی خاک می‌خورد.
عباس عبدی: مشکل اصلی ما فقدان حاکمیت قانون است
حاکمیت یا تغییر قانون؟

عباس عبدی: مشکل اصلی ما فقدان حاکمیت قانون است

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «حاکمیت یا تغییر قانون؟» نوشت: مشکل اصلی ما فقدان حاکمیت قانون است، به عبارت دیگر قانون به واسطه اعتبار قانون اجرا نمی‌شود، بلکه به اعتبار مجری و صاحبان قدرت، اجرا می‌شود و اگر مجریان در مواردی تصمیم بگیرند که به گونه دیگر عمل شود آن خواهد شد و این به معنای آن است که اجرای قانون ناشی از اراده شخصی است.
نحوه انتخاب رهبر و انتقال قدرت در «حکومت امارت اسلامی»
عبدالحمید نورزایی، پژوهشگر افغان:

نحوه انتخاب رهبر و انتقال قدرت در «حکومت امارت اسلامی»

اخیراً در برخی از رسانه‌ها صحبت از برکناری شیخ هیبت الله شده است و علت آن را تصامیم ایشان در رابطه با تحصیل و کار زنان و فشار‌های خارجی عنوان شده است؛ فارغ از صحت یا کذب بودن این خبر فرایند گزینش رهبر جدید در سیستم تصمیم گیری امارت اسلامی چگونه است؟ گزینش رهبر جدید بدین صورت است که مانند موارد قبلی رهبر فوت کند و رهبر جدید انتخاب شود یا خودش استعفا دهد یا به علت بیماری قادر به ادای مسئولیت نباشد و در آخر و در وضعیت بحرانی توسط شورای رهبری برکنار شود و شخص دیگری جانشین ایشان شود، اما این برکناری برای امارت اسلامی بسیار هزینه‌زا است، هم باعث بدعت بد و تشدد و اختلاف می‌شود و هم این تصمیم نشان دهنده تسلیم شدن در برابر دخالت و فشار خارجی است که به نظر می‌رسد هیچگاه در دستور کار قرار نگیرد.
مچ گیری از ادعای قالیباف در دیدار رئیس مجلس الجزایر؛ با ۹ ماه سن، انقلابی بودی؟!
اگر فرد دیگری غیر از رئیس مجلس الجزایر بود چه واکنشی نشان می داد؟

مچ گیری از ادعای قالیباف در دیدار رئیس مجلس الجزایر؛ با ۹ ماه سن، انقلابی بودی؟!

قالیباف در دیدار با رئیس مجلس الجزایر گفت: «من در دوران انقلاب الجزایر به عنوان یک جوان انقلابی در ایران مشغول مبارزه با استبداد بودم و انقلاب الجزایر را از طریق اخبار دنبال می‌کردم.»! این در حالیست که، جناب قالیباف متولد سال ۱۹۶۱ است. با انطباق تاریخ در زمان آغاز (نوامبر ۱۹۵۴) ایشان هنوز متولد نشده بود و در سال ۱۹۶۲ که انقلاب الجزایر پس از ۸ سال مبارزه قهر آمیز علیه استعمار ۱۳۲ ساله فرانسه به پیروزی رسید، هنوز یک سالگی را تمام نکرده بودند. و با آشنایی رئیس مجلس الجزایر از رزومه قالیباف، کاملا قابل درک است که ادب دیپلماتیک که الجزایری‌ها در آن شهره‌اند مانع از واکنش به این ادعا در ملاقاتی رسمی است.
تلاش برای تصویب قانون تحریمی بنام مهسا امینی، در کنگره آمریکا
واشنگتن فری بیکن نوشت:

تلاش برای تصویب قانون تحریمی بنام مهسا امینی، در کنگره آمریکا

رهبران سیاست خارجی هر دو حزب در حال آماده‌سازی یک قانون هستند که به نام قانون مهسا امینی نامگذاری شده است. این لایحه تحریم‌هایی را علیه مقامات بلندپایه ایران و دفاتر مربوطه آن‌ها اعمال می‌کند.
روایتی از زن به زبان راست سنتی؛ از حجاب تا مشارکت سیاسی
گزارش نشست حزب موتلفه:

روایتی از زن به زبان راست سنتی؛ از حجاب تا مشارکت سیاسی

موتلفه اسلامی، به بهانه تولد حضرت زهرا (س)، همایشی با عنوان «زن، زندگی، آزادی در مکتب فاطمی» برگزار کرد؛ عنوانی که سه‌گانه اول آن لااقل در چهار ماه گذشته در سراسر کشور ایران بسیار شنیده شده است و حتی برخی آن را اسم رمز بقای اعتراضات یا علت اصلی ضرورت توجه ویژه به خواست معترضان می‌دانستند.
روزنامه محترم جوان، لطفا نام مبارک رهبر را با تحلیل های ناقصت ترکیب نکن و در حد چند ساعت قانون و حقوق اساسی بخوان
باتوم درمانی و امنیت؟!

روزنامه محترم جوان، لطفا نام مبارک رهبر را با تحلیل های ناقصت ترکیب نکن و در حد چند ساعت قانون و حقوق اساسی بخوان

مواجهه با امر مطلق و نوع برخورد با آن (بنیادگرایی دینی و تعصب ورزی و سنت گرایی یا مشارکت طلبی در فهم و استنباط و اجتهاد مبتی بر فقه پویا) چالشی به طول تاریخ و در تمامی ادیان منجمله دین مبین اسلام بوده است. برای افزایش همگرایی ها و هم فهمی ها در قرن حاضر، کشورها و ملت ها اقدام به تعریف قانون و حقوق اساسی برای خود کرده اند. در کشور عزیزمان جمهوری اسلامی ایران هم این اتفاق میمون و مبارک، حول شریعت اتفاق افتاده و قانون اساسی بعنوان میزان حقوق اساسی در نظرگرفته شده است. قانونی که نه تنها توصیه های روزنامه محترم جوان را تقبیح می کند، بلکه آن را مصداق جرم می پندارد. حال این روزنامه وزین، برای موجه کردن طرز فکر متاسفانه تک بعدی و  تند خود، از نام مبارک حضرت آقا چرا استفاده می کند، جای اما و اگر فراوان دارد. روزنامه محترم جوان، جنگ تنها میدان نیست، جنگ شامل کلیت جنگ و برنامه برای صلح هم هست. به همان اندازه که میدان اهمیت دارد، کلیت جنگ و برنامه ریزی برای صلح هم اهمیت دارد. در دیدگاه ما صلح الزاما به معنای عدم جنگ و دوستی با طرف مقابل تعریف نمی شود، بلکه نوعی راهبری راهبردی و تسلط بر حریف، با کمترین درگیری است. امنیت هم در دیدگاه ما در چند سازمان تخصصی و نهاد خاص ، تعریف نمی گردد. پاشنه امنیت در امور غیر امنیتی و در درون اجتماع است. ضمن احترام به جایگاه آن نشریه وزین، استدعا داریم، ترویج و توصیه به خشونت را کنار بگذارید. این شیوه صحبت کردن حتی اگر درست هم بوده باشد، بشدت شائبه زا و دامن زننده به چالش ها است.
هشت نکته دربارۀ پناهندگی برادر رییس صدا و سیما به آمریکا
میثم جبلی در امریکا؛

هشت نکته دربارۀ پناهندگی برادر رییس صدا و سیما به آمریکا

مجله تایم آمریکا در مصاحبه‌ای با میثم جبلی، برادر پیمان جبلی، رئیس فعلی صداوسیما از پناهنده شدن میثم خبر داده است! این نشریه آمریکایی مدعی شد میثم جبلی بعد از حادثه هواپیمای اوکراینی و قربانی شدن برادرزاده‌اش، چنین تصمیمی گرفته است. او در این مصاحبه گفته است همه خانواده‌اش را دوست دارد به جز پیمان برادرش. اما این خبر می‌تواند از هشت زاویه مورد بررسی قرار گیرد؛ که در ادامه متن بدان پرداخته شده است.
دلیل سرودن شعر
قربانی سرکوبگری استالین؛

دلیل سرودن شعر"تو را من چشم در راهم"نیما یوشیج و ماجرای تلخ برادرش

"تو را من چشم در راهم"، از اشعار زیبای نیما یوشیج، شاعر بلندآوازه ایرانی است که در انتظار دیدار دوباره برادر خود "لادبُن" سروده است. برادری که در شبی بارانی در ساحل رود ارس با او خداحافظی کرده و راهی سرزمین شورا‌ها می‌شود، غافل از آنکه این آخرین دیدار آن‌ها خواهد بود. نیما تا پایان عمر چشم به راه برادر ماند و سال‌ها گذشت تا مشخص شد "لادبُن" قربانی سرکوب‌های گسترده و خونین استالین شده است. گزارش کامل درباره ماجرای رضا اسفندیاری را در دیدبان تاریخ بخوانید.
۵