آقای رئیسی، لطفا درخواست مشاهده گواهی‌های بین المللی موتور هواپیمای نمایشی مپنا را بکنید
آزمایش موتور کاملاً ایرانی هواپیما!

آقای رئیسی، لطفا درخواست مشاهده گواهی‌های بین المللی موتور هواپیمای نمایشی مپنا را بکنید

مپنا شرکت معظم و بزرگ و مورد تائیدی است. علی آبادی هم مدیر قابلی است و خوش دستاورد. ما هم اختلاف نظر‌هایی با مپنا خصوصا در بحث بحران برق و حلقه‌های سه گانه سوخت، نیروگاه و توربین داریم که جای خود داشته و برادرانه حلش می‌کنیم. اما نمایش موتور هواپیما و ادعای شنیده شده در خصوص تولید موتور بومی، بحث مجزایی بوده که قابلیت پیگیری دارد. تولید موتور هواپیما اگر راست باشد، یعنی کم نیازی به قطعه و توسعه سریع ناوگان زمینگیر کشور (حدود ۵۰ درصد ظرفیت ناوگان هوایی). تولید موتور هواپیما در مقیاس تجاری همراه با اخذ تائیدیه‌ها و گواهینامه‌های بین المللی، یعنی باز شدن ظرفیت تجاری و مالی جدید برای کشور. اما و اما. اگر این نمایش، احمق فرض کردن مردم حتی با ساخت موتور جت غیرقابل استفاده در هواپیما‌هایی نظیر فوکر ۱۰۰ و ای. تی. آر ۷۲ و همانند آن باشد، با عرض معذرت از آقای علی آبادی درخواست می‌کنیم با قید فوریت استعفا دهند. کشور نیازی به ترقه بازی و فشفشه چهارشنبه سوری ندارد. منتظر دریافت توضیحات مپنا هستیم.
دانش‌بنیان‌ها سال ۱۴۰۱ را چگونه گذراندند؟
اشباع از قانون ، خالی از حمایت؛

دانش‌بنیان‌ها سال ۱۴۰۱ را چگونه گذراندند؟

نامگذاری یک سال برای دانش‌بنیان‌ها را شاید بتوان نقطه عطفی برای رسیدن به خودکفایی و تولید انبوه با توان فناوران دانست؛ رفع نیاز جامعه توان داخلی، یکی از اصلی‌ترین پایه‌های قدرت و توسعه‌یافتگی در جوامع امروز محسوب می‌شود؛ از رفع نیاز‌های اساسی مردم تا برندسازی و توسعه کسب‌وکار‌های بومی در مقیاس بین‌المللی. در واقع، اقتصاد دانش‌بنیان همان حلقه گمشده‌ای است که ۴ دهه کشورمان در انتظار شکوفایی اقتصادی برآمده از آن است. پای درددل فعالان این عرصه که بنشینید، تنها به یک گزاره برمی‌خورید؛ اشباع از قانون و خالی از حمایت. گفته‌ها و شنیده‌ها از برنامه‌های حمایتی و ارائه تسهیلات، زیاد است، اما در عمل برای نظام بانکی، دانش‌بنیان بودن یا نبودن فرقی در ارائه وام‌های حمایتی ندارد. شاید بتوان گفت، پویایی اکوسیستم دانش‌بنیان مدیون تلاش‌های مستمر صاحبانی است که از هوش اقتصادی و سواد کافی برخوردار هستند. در غیر این صورت، تاکنون، فعالیت و تصمیمات نهاد‌های بالادستی که البته استثنا‌هایی هم در کار آن‌ها بوده، چنگی به دل نزده است.
دیدار کارآفرینان با رهبر
تحقق شعارسال؛

دیدار کارآفرینان با رهبر

جمعی از کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش‌بنیان‌ها صبح امروز (دوشنبه) با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. در ابتدای این دیدار تعدادی از کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش‌بنیان‌ها دیدگاه‌ها و نظرات خود را در خصوص موضوعات مرتبط با موضوع دعوت، بیان کردند
تاکید رهبر انقلاب بر ضرورت رشد اقتصادی سریع و مستمر و بیان دلایل و الزامات
دیدار کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانش بنیان‌ها با رهبر انقلاب؛

تاکید رهبر انقلاب بر ضرورت رشد اقتصادی سریع و مستمر و بیان دلایل و الزامات

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار صد‌ها تن از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان عرصه‌های دانش‌بنیان، آینده روشن کشور را نیازمند رشد سریع و مستمر اقتصادی خواندند و با اشاره به اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت در برنامه هفتم توسعه، به تبیین دلایل و الزامات رشد اقتصادی پرداختند و تأکید کردند: حل مشکلات محسوس معیشتی و دشواری‌های زندگی خانوارها، رشد اقتصادی را کاملاً ضروری کرده است.
تعارف تعاون با استارت آپ‌ها و ارقامی که در عمل، جای، اما و اگر دارند؟
سهم دانش بنیان‌ها از اعتبارات؛

تعارف تعاون با استارت آپ‌ها و ارقامی که در عمل، جای، اما و اگر دارند؟

اینکه در لفظ از اعداد و ارقام حمایتی برای استارت آپ‌ها صحبت کنیم و آن را به بخش تعاون کشور مرتبط بدانیم و بخشی که بنوعی در خودش درمانده شده است، جای، اما و اگر فراوان دارد. درک کلیت سیستم تعاون توسط مدیرانی که تازه وارد بخش شده اند، حداقل یک سال زمان می‌برد. درک زیر سیستم‌ها و مداخله گری فعال در آن و ارتقا روند توسعه و سامان دهی هم حدود یک سالی وقت می‌برد. نظریه پردازی توسعه‌ای و تقسیم کار فرابخشی، پیشکش. وقتی دولت‌ها این اصل ساده را نمی‌فهمند و انتثصابات با رنگ و بوی سیاسی دنباله گیری می‌شود، وضعیت می‌شود همین باتلاق احمقانه‌ای که خودمان در حال تشدید آن هستیم. برای کارگروه خاص انتصابات فرابخشی باید روضه تاسف خورد. البته که این درد، تنها درد بخش تعاون نبوده و بخش زیادی از انتصابات کشور را در بر می‌گیرد.
محصولات پیوندی بافت انسانی با قیمت ۹۰ درصد ارزانتر از نمونه خارجی بومی‌سازی شد
مدیرعامل شرکت دانش بنیان فراورده بافت ایرانیان خبر داد؛

محصولات پیوندی بافت انسانی با قیمت ۹۰ درصد ارزانتر از نمونه خارجی بومی‌سازی شد

محققان یک شرکت دانش بنیان کشورمان موفق شدند محصولات استخوانی آلوگرافت را از بافت اهداکننده مرگ مغزی و فوت شدگان با قیمت ۹۰ درصد ارزان‌تر از نمونه خارجی به بافت قابل پیوند تبدیل کنند.
جذب نخبگان، شرط پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی به دانش‌بنیان‌ها
صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد؛

جذب نخبگان، شرط پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی به دانش‌بنیان‌ها

صندوق نوآوری و شکوفایی، با همکاری بنیاد ملی نخبگان و با هدف کمک به توسعه نیروی انسانی در شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، به آن دسته از شرکت‌های دانش‌بنیانی که برگزیدگان «شهید تهرانی مقدم» را به استخدام خود درآورند، به ازای هر نفر ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با دوره بازگشت سه ساله اعطا می‌کند.
معافیت مالیاتی یک‌هفتم شرکت‌های دانش‌بنیان
دستیار معاون علمی رییس جمهوری:

معافیت مالیاتی یک‌هفتم شرکت‌های دانش‌بنیان

دستیار معاون علمی رییس جمهوری اظهار داشت: در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان سختگیرانه عمل می‌کنیم و هر شرکتی نمی‌تواند در یک دسته قرار بگیرد و یک شرکت دانش بنیان مشمول تمام مشوق‌ها نمی‌شود به طوریکه از ٧ هزار و ۵٠٠ شرکت دانش‌بنیان تنها کمتر از هزار و ۵٠٠ مشمول معافیت‌های مالیاتی شده‌اند یعنی یک هفتم شرکت‌ها معاف از مالیات‌ها هستند.
ادعای تامین ۲۴ ساعته ارز شرکت‌های دانش بنیان توسط بانک مرکزی
با هدف حمایت از شرکت‌های دانش بنیان؛

ادعای تامین ۲۴ ساعته ارز شرکت‌های دانش بنیان توسط بانک مرکزی

بر اساس اعلام بانک مرکزی، مدت زمان فرآیند تخصیص ارز برای تمامی گروه‌های کالایی (بجز کالا‌های اساسی) و خدمات در سایر بخش‌ها، در حال حاضر ۳۰ روز است که این مدت، برای شرکت‌های دانش‌بنیان به ۲ روز کاهش یافته است. بانک مرکزی اعلام کرد: با هدف حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تسهیل در ارائه خدمات ارزی به این شرکت‌ها، پس از تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ارائه درخواست به بانک‌های عامل، ارز مورد نیاز خود را در مدت ۴۸ ساعت دریافت کنند.
دانش‌بنیان کردن اقتصاد گاز در چارچوب خنثی‌سازی تحریم‌ها
توسعه دیپلماسی انرژی؛

دانش‌بنیان کردن اقتصاد گاز در چارچوب خنثی‌سازی تحریم‌ها

شرکت ملی گاز ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های بین‌المللی در ایران و جهان در دولت سیزدهم با رویکردی متفاوت طی یک سال گذشته دستاورد‌های فراوانی داشته است. اقدام‌ها و دستاورد‌های این شرکت در بخش‌های دیپلماسی انرژی، بازاریابی، صادرات، افزایش ظرفیت تولید گاز، امضای قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌ها، برنامه‌ریزی‌های راهبردی در بخش‌های مختلف و... در یک سال از آغاز به‌کار دولت جدید بسیار چشم‌گیر است.
۳